Ako se traži tvornički zapakiran uređaj, može jedino doći sa china stable miui (a s te točke se može stavit svaki official miui)... Nezz zašto si otežavat i tražit koje kakve custom made os pa poslije razbijat glavu hoće li Mi unlock prepoznat uređaj, hoće li otključavanje zaglavit na 50%, pa se igrat flash toolom da bi se stavio official, pa petljat s ne službenim otključavanjem, itd, itd... U tih 10 dana kolko treba da odobre otključavanje nikome neće biti problem bit na official romu s par kinsekih aplikacija...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slazem se.
Mrski naruci zapakirani uredaj i sam si stavis gapse. Ak ti nebude kaj islo javi.
Tu si najsigurniji sto se tice stabilnosti uredaja. Ja osobno nebi dao nikome da mi prcka sa sustavom, pogotovo jer se takve stvari,ako nikad nisi radio, bez problema mogu nauciti.
Uostalom morao budes samo staviti google apps.. Ostalo kinesko vecinom mozes pobrisati ,ostatak stavis u jednu mapu i zavoravis.. Uopce ne smeta.. Sam stable china rom je po meni bez najmanje problema(ako sam u krivu ispravite me). Uz malo igre bez problema sam nastimao sve notifikacije, instalirao gapse pobrisao par aplikacija i sto se softvera tice sam prezadivoljan. Miui u ovoj verziji je stvarno mocan i vise manje nema nikakvih ozbiljnih bugova koliko vidim do sad. A sve dalje ak mislis raditi imas clean start.

Moja preporuka je da instaliras najnoviju verziju eu roma http://en.miui.com/thread-236615-1-1.html. Imas hr jezik, gapps, root i mnostvo zgodnih dodataka. Skoro sve kinesko je maknuto.
Prije postupka aktiviraj USB debugging na mobu
Kasniji update-i se rade putem USB-a, s tim da se napravi local backup, i ne moraju se brisati podaci
alternativa je ostati na kineskom romu i instalirati gapps, ali mi nije poznat nacin da se ubaci hr meni
Napominjem da je gore opisano ono sto sam osobno napravio nakon brickanja.
Ako netko ima prijedlog boljeg roma...
Puno hvala na ovom, u 10 minuta sve obavio po koracima :)
Moda samo da se napomene ovo je verzija roma za mediatek SOC

ne vidim zašto bi stavljao AOSP i zezao se sa stavljanjem GAPSA kad ima sasvim ok global ROM (predinstaliran sa GAPSIMA i bez kineskih appova!), s time da pazi da ti bude verzija 7.2.3. (ili novija, ali ova je provjereno ok).
Dakle ako nađeš fastboot ROM od 7.1.8. verzije nadogradi ga odmah putem OTA na 7.2.3. jer je 7.1.8. očajan ROM, prepun bugova i što je najgore meni se mob pregrijavao na njemu čak i prilikom običnog surfanja.
imat ćeš engleski ali ako znaš jezik nikakav problem...pojavit će se i tu vjerojatno uskoro hrvatski jezik preko OTA tako da ne bi brinuo oko toga.
p.s. - teško da će ti topone staviti gore global ROM official, oni samo trpaju svima isto, misliš da se njima da to instalirat za svakoga, jedan želi china stable rom, drugi dev rom, treći želi global rom, četvrti global stable rom....
ali nije ni bitno, nadogradiš prema uputama koje sam ti dao za 10ak minuta ako si bistar...
Ako se traži tvornički zapakiran uređaj, može jedino doći sa china stable miui (a s te točke se može stavit svaki official miui)... Nezz zašto si otežavat i tražit koje kakve custom made os pa poslije razbijat glavu hoće li Mi unlock prepoznat uređaj, hoće li otključavanje zaglavit na 50%, pa se igrat flash toolom da bi se stavio official, pa petljat s ne službenim otključavanjem, itd, itd... U tih 10 dana kolko treba da odobre otključavanje nikome neće biti problem bit na official romu s par kinsekih aplikacija...
otežavat će si više ako će instaliravat china dev rom, pa dalje bacat neki custom rom na to i stavljat gapse, zar mu nije jednostavnije da u manje od 10 minuta stavi gore official global rom i imat će vrlo dobar rom sa gapsima i bez kineskih appova.
Slazem se.
Mrski naruci zapakirani uredaj i sam si stavis gapse. Ak ti nebude kaj islo javi.
Tu si najsigurniji sto se tice stabilnosti uredaja. Ja osobno nebi dao nikome da mi prcka sa sustavom, pogotovo jer se takve stvari,ako nikad nisi radio, bez problema mogu nauciti.
Uostalom morao budes samo staviti google apps.. Ostalo kinesko vecinom mozes pobrisati ,ostatak stavis u jednu mapu i zavoravis.. Uopce ne smeta.. Sam stable china rom je po meni bez najmanje problema(ako sam u krivu ispravite me). Uz malo igre bez problema sam nastimao sve notifikacije, instalirao gapse pobrisao par aplikacija i sto se softvera tice sam prezadivoljan. Miui u ovoj verziji je stvarno mocan i vise manje nema nikakvih ozbiljnih bugova koliko vidim do sad. A sve dalje ak mislis raditi imas clean start.
official global stable ROM ima gapse predinstalirane i to je prckanje od par minuta. Bez kineskih appova i bez peripetije s time.
Poduzi post, nije me bilo par dana, pa da probam odgovoriti na neka pitanja ( i pm). Sto se tice xiaomi note serije, za sada sam se poduze druzio sa tri note 3 sd (pro) modela, a od ostalih imam jos note1 i note2.
- romovi; dva note3 pro su na official global 7.1.8, jedan na 7.2.3. note 1 i 2 su na xiaomi.eu dev romu.
Sto se tice note3 pro, ovaj put se slazem sa skyactivom, ne vidim cemu ovolika razglabanja o china romovima kad sluzbeni globalni rade odlicno. Ova moja tri na stable global ne pokazuju nikakve bugove spominjane u temi, ping je 8 na bnetu i 7 tcomu, nema apsolutno nikakvog (pre)grijanja. Notifikacije kod mene rade sve. OTA radi uredno. Baterija dva dana uz stalno koristenje. Nema k od kineskih aplikacija, gappsi rade out of the box.
Ako bas netko zeli unlock, nije problem sa official global instalirati dev rom za unlock putem integrirane updater aplikacije. Ponavljam, uz trenutno odlican global rom, zbilja ne znam zasto bi se netko zahebavao sa rucnim instaliranjem gapsa, brisanjem aplikacija kineskih i slicno. btw jedan clan foruma je brickao telefon jer je obrisao/disejblao sistemski app neki na china romu.
Note3 mtk - posto nema global roma za njega, moj izbor bi bio samo international rom sa xiaomi.eu. I to nikakve modifikacije sa foruma, koje netko gore preporuca, nego cisti, sluzbeni xiaomi.eu rom. Rootan je, dobija tjedne updateove. Koristim ga vec.. ima skoro dve godine, ako bude koji bug, ispravi se sljedeci tjedan.
Netko je pitao u temi, malo upozorenje, - xiaomi.eu romovi imaju tjedne updateove, ali ota update dolazi cca svakih 3 tjedna. Dakle, tko je nestrpljiv, skine sa foruma novi rom i klik na update.
- dakle, za promjenu sa global na dev radi unlocka ne mora biti unlockan bootloader.
- @burn_mb; xiaomi.eu rom je originalni dev rom ociscen od kineskih aplikacija, sa international jezicnom podrskom. ota i update uredni. vidi gore u postu. Ne dobivas ota svaki tjedan, vidi gore isto.
- @kkrajnik; jel ti rom koji si dobio sa alija ponudio automatsku nadogradnju? Ako je, onda je giztop pocelo slati sa official global romom, sta je spretno :)
- @krigerski; to nije originalni rom, instaliraj official ili xiaomi.eu rom
- @thethief; xiaomi.eu romovi imaju normalne tjedne nadogradnje na mtk verziji. I na sd ako je unlockana.
- @zenshu imas pro sd verziju jel? instaliraj official global rom za sd pro verziju , i to je to. Gappsi, nema kineskih appova. Dalje radi update automaski. Imas detaljne korake u mojim i @rupert pumkinovim postovima. LINK
- @dz_cak to nije originalni rom, nego "prokuhani" od resellera, makni sto prije. Vidi odgovor zenshu.
- @MRSKi trazi official global stabe, nemas sta razmisljati, topone ga je izgleda poceo instalirati. Ako pozelis unlock iz nekog razloga, uvijek lako sa tog roma prebacis na dev verziju.
Moja preporuka je da instaliras najnoviju verziju eu roma http://en.miui.com/thread-236615-1-1.html. Imas hr jezik, gapps, root i mnostvo zgodnih dodataka. Skoro sve kinesko je maknuto.
Prije postupka aktiviraj USB debugging na mobu
Kasniji update-i se rade putem USB-a, s tim da se napravi local backup, i ne moraju se brisati podaci
alternativa je ostati na kineskom romu i instalirati gapps, ali mi nije poznat nacin da se ubaci hr meni
Napominjem da je gore opisano ono sto sam osobno napravio nakon brickanja.
Ako netko ima prijedlog boljeg roma...
Puno hvala na ovom, u 10 minuta sve obavio po koracima :)
Zadovoljsvo mi je! U izvorni post sam stavio napomenu da se radi o Mediatek verziji kako ne bi bilo zabune, netko je vec napomenuo. Koliko vidim tu na temi, za SD postoji kvalitetan Global stabile rom. Nadam se sve radi ok. Eh, u dosadasnja tri flashanja nikako nisam uspijevao pokrenuti proces samo pritiskom na vol-, uvijek sam morao u isto vrijeme pritisnuti i pow.
Xposed aplikacija je svakako zgodan dodatak, posebno brightness fix, te miui tweeks. Xperia tipkovnica je takodjer izvrsna.
Ok.ajde onda ljudima objasni tocno kako instalirati taj rom ako dobiju sealed redmi note 3 sa china stable romom. Koji je postupak. Recimo ni ja neznam tocno.

Ok.ajde onda ljudima objasni tocno kako instalirati taj rom ako dobiju sealed redmi note 3 sa china stable romom. Koji je postupak. Recimo ni ja neznam tocno.
ako je ovo upuceno meni, sve je detaljno opisano na linku, prije toga aktivirati usb debugging. Update je moguc samo s ranije verzije eu roma (7.2.3), tako da je s china stable potrebno napraviti novu instalaciju (dio pod naslovom How To Install (SP Flash):)
naravno, pazlivo pratiti upute.
kod mene je 7.1.8. bio očajan, pregrijavanje, notifikacije za viber i whatssap ili nisu stizale ili su kasnile debelo, problemi sa signalom (tipa nakon reseta uređaja trebalo je nekoliko minuta da uhvati signal mreže, na tele2 4gu sam koji ima odličan signal u dijelu Zagreba gdje živim, a i općenito čak i bolji od tcoma u dijelu grada gdje radim), također ping je bio očajan na wifi-u pa je surfanje bilo sa velikim lagovima kod otvaranja stranica. Probao sam puno mobitela i ROM-ovva ali slobodno mogu reći da je to najgori ROM ikad što se mene tiče.
prije toga sam imao neslužbeni koji je imao jednako bugova, ali se barem nije pregrijavao kod običnog surfanja (i čitanja vijesti sa flipboard-a)
OTA apdejt na 7.2.3 je ispravio 95% bugova, notifikacije stižu, baterija ima normalnu (čitaj vrlo prihvatljivu) temperaturu i nakon dužeg korištenja, čak i igara (nisam još isprobao asphalt doduše), sama baterija duže traje uz isti način korištenja telefona i pri istim postavkama svjetline ekrana (sada preko 8 sati SOC, sa prethodnom verzijom službenog ROM-a je jako varirala, od samo 3-4 sata do 5-6 do 6.5 ali tesko vise od toga)
ima jos bugova, neke trebam tek vjerojatno i otkrit, ali sve u svemu vrlo upotrebljiv ROM i ovakav kakav je.
@ffff nije tebi nego sky-u. .
@ mcf ja sam preporucio ovo na temelju problema koje su imali neki forumasi sa prijasnjim verzijama global roma. Posto ja nemam ni jedan od navedenih taj rom sam preporucio.. My bad.. No friski sam pa nisam previse u toku.
Ako ti nije bed daj mi -nam koji imamo sd verzije sa china stable romom napisi ili linkaj tocno kaj da radimo da dobijemo stable global rom za koji ti velis da nema problema.. Sve zajedno je prilicno konfuzno i tesko je pratiti sve te verzije romova.
Thnx

@ffff nije tebi nego sky-u. .
@ mcf ja sam preporucio ovo na temelju problema koje su imali neki forumasi sa prijasnjim verzijama global roma. Posto ja nemam ni jedan od navedenih taj rom sam preporucio.. My bad.. No friski sam pa nisam previse u toku.
Ako ti nije bed daj mi -nam koji imamo sd verzije sa china stable romom napisi ili linkaj tocno kaj da radimo da dobijemo stable global rom za koji ti velis da nema problema.. Sve zajedno je prilicno konfuzno i tesko je pratiti sve te verzije romova.
Thnx
- instalacija official global roma na sd verziju: LINK , potrebno samo jednom, dalje je sve ota, ne treba nista unlockati. Djeluje komplicirano, ali nije.
- romovi; pisam sam detaljno u proslim postovima, sada skraceno. Postoje dvije sluzbene verzije roma, stable i developer. stable je stabilniji i obicno mjesecni update, developer tjedni update, napredniji ali moze biti vise bugova.Oba roma dolaze u china (za kinesko trziste) i global varijanti (bez kineskih appova , sa gapsima, recimo za globalno trziste). Neke verzije roma ne postoje za neke uredjaje. Primjerice, note 3 mtk nema global stable, samo china stable.
xiaomi.eu - jedan od najpoznatijih nesluzbenih romova, u biti developer rom sa gapsima, bez kineskih appova i sa eu jezicima, tjedni update. Za pro verziju potreban unlock, na mtk se instalira bez problema.
Thnx
Kakvog je kvaliteta izlaz za slusalice na Redmi 3 ? Dosta slusam muziku i meni je kvalitet zvuka veoma znacajan, jeli lose kao kod ostalih kineza ili je na nivou jednog iphona ili samsung galaxyja?
Znaci nije mi bitna samo glasnoca, bitna je kvaliteta zvuka, recimo da na kvalitetnim Hi-Fi slusalicama bez problema vidis razliku izmedju MP3 i Flac formata.
pozz svima.
moze mala pomoc oko ovog xiaomi redmi note 3 pro.
planiram si uzimat novi mob znam samo da vise neplaniram davat preko 2k kuna tipa novi sony Z nesto ili ti samsung S neznam ni ja koji vise broj je sad po redu :)
zanima me ono kolko to valja taj mobitel posto je cijena blizu nekih 200 eura sad +- koji euro vise manje tu negdje i dali vrijedi tih para.
posto se radi o kini ovo ono pa sam skeptican po samoj kvaliteti i izradi njihovih bilo kakvih proizvoda.
citam tu komentare i dosta su zadovoljni ljudi ali neznam nekako i dalje su prisutne sumnje u taj mob :S
i gdje se isplati uzimat vidim giztop ili aliexpress ljudi tu kupuju e sad koji od ta dva ima free delivery i da prodjem bez carinjenja.
pozz svima.
moze mala pomoc oko ovog xiaomi redmi note 3 pro.
planiram si uzimat novi mob znam samo da vise neplaniram davat preko 2k kuna tipa novi sony Z nesto ili ti samsung S neznam ni ja koji vise broj je sad po redu :)
zanima me ono kolko to valja taj mobitel posto je cijena blizu nekih 200 eura sad +- koji euro vise manje tu negdje i dali vrijedi tih para.
posto se radi o kini ovo ono pa sam skeptican po samoj kvaliteti i izradi njihovih bilo kakvih proizvoda.
citam tu komentare i dosta su zadovoljni ljudi ali neznam nekako i dalje su prisutne sumnje u taj mob :S
i gdje se isplati uzimat vidim giztop ili aliexpress ljudi tu kupuju e sad koji od ta dva ima free delivery i da prodjem bez carinjenja.
ako sumnjaš, bolje nemoj uzimat kineza jer će ti netko od nas bit kriv.
mob je za pare daleko bolji od Samsunga, Sonya ili HTC-a. Od kojih su većina i plastičniji i lošije izrade od ovog kineza.
Moraš bit spreman da nadogradiš softver, postupak je vrlo jednostavan ali za bistrog čovjeka.
Nakon kaj je dosel jos uvijek sam bil u strahu da mi nekj ne crkne i to,al nakon tjedan dana me taj "strah" prosel i evo do danas sve hardverski radi..
Softwer tu i tam ima bug (eu) ali ne utjece na normalan rad i koristenje moba
:)
ako sumnjaš, bolje nemoj uzimat kineza jer će ti netko od nas bit kriv.
mob je za pare daleko bolji od Samsunga, Sonya ili HTC-a. Od kojih su većina i plastičniji i lošije izrade od ovog kineza.
Moraš bit spreman da nadogradiš softver, postupak je vrlo jednostavan ali za bistrog čovjeka.
ma nije valjda da su bas toliko losi i da cu imat takve srece da ce mi se pokvarit nakon par mjeseci pa da cu morat bas tu nekog od vas krivit za to :P
poanta je u tome da nema smisla mi bacat pare recimo 4-5-6 tisuca kuna za sony samsung lg htc ako je ovaj xiaomi vrlo slican ili blizu toj kvaliteti i da ima sve djidje midje kao i sto imaju ovi veliki sony samsung lg htc.
trenutno imam z2 i nisam nimalo zadovoljan neznam ni sam kako mi se odljepila zadnja stranica tamo kak se nalazi kamera znaci doslovce mogu otvorit tu zadnju stranu i vidjet sta se nalazi kod kamere :S i naravno onaj poklopac mi je otiso tamo di je sim kartica i gdje se prikljucuje usb za spajanje na pc i punjenje moba i jos ima nekih mana uglavnom prelose i mislim da necu vise takve brandove poznate kupovat i bacat pare ako se za puno puno manje para moze puno bolje proci i dobiti.
ma naravno da sam spreman a gle niko se nije rodio pametan i da odma sve zna hvala bogu pa postoji youtube internet forumi itd :)
kakvo crkavanje, o čemu pričate?
Svi ti smartfoni rade se u Kini ili Koreji, bili oni Apple, Xiaomi ili Samsung.
Prošlo mi je puno telefona kroz ruke i daleko sam više problema imao kod brand name uređaja (govorim o hardverskim problemima koji su neriješivi) nego kod kineskih.
Koristim samo kineske smartfone već godinama i nikad nisam imao hardverskih problema, a s nekim markama niti softverskih (koji se ispravljaju nadogradnjom ROM-a dakako). Često puta kineski mobiteli imaju i bolju podršku za upgrade na nove Android OS-eve no razni Samsunzi, HTC-ovi...ja sam tako prošao put od Androida 4.0.4 do Androida 5.1 na svom kinezu, o čemu se može samo sanjat na većini brand-name mobitela.
Na kraju sam ga čak i dobro utrapio a koristio sam ga preko godinu i pol dana, praktički za lovu za koju sam ga kupio.
Ženi je crkao HTC samo pola godine nakon što ga je dobila od firme (Desire 500 mislim da je bio), moj službeni Samsung (u rangu cijene 1200 kn, dakle kao MTK RMN3) je počeo zahebavati već nakon par mjeseci, počeo se gasit sam od sebe, u par navrata nije htio ni punit sa origigi punjačem.
Servisi su punio takvih brand-name mobitela, na forumima se ljudi masovno žale na te mobitele.
Zaključak je jednostavan, ali kako radim puno s ljudima, znam da se glupe ne može preobratiti, jer većina ne želi promjene.
Prošlo mi je puno telefona kroz ruke i daleko sam više problema imao kod brand name uređaja (govorim o hardverskim problemima koji su neriješivi) nego kod kineskih.
Koristim samo kineske smartfone već godinama i nikad nisam imao hardverskih problema, a s nekim markama niti softverskih (koji se ispravljaju nadogradnjom ROM-a dakako). Često puta kineski mobiteli imaju i bolju podršku za upgrade na nove Android OS-eve no razni Samsunzi, HTC-ovi...ja sam tako prošao put od Androida 4.0.4 do Androida 5.1 na svom kinezu, o čemu se može samo sanjat na većini brand-name mobitela.
Na kraju sam ga čak i dobro utrapio a koristio sam ga preko godinu i pol dana, praktički za lovu za koju sam ga kupio.
Ženi je crkao HTC samo pola godine nakon što ga je dobila od firme (Desire 500 mislim da je bio), moj službeni Samsung (u rangu cijene 1200 kn, dakle kao MTK RMN3) je počeo zahebavati već nakon par mjeseci, počeo se gasit sam od sebe, u par navrata nije htio ni punit sa origigi punjačem.
Servisi su punio takvih brand-name mobitela, na forumima se ljudi masovno žale na te mobitele.
Zaključak je jednostavan, ali kako radim puno s ljudima, znam da se glupe ne može preobratiti, jer većina ne želi promjene.
ma znam evo sad sam iskusio na svojoj kozi sa ovim sony z2 i mislim da nakon toga necu vise brand name kupovat i davat tolike novce a nije recimo nista bolji od ovog kineza xiaomija pa zato i tu pitam u ovoj temi dal je dobar i dali vrijedi dati te novce tj nadam se da necu zazaliti sto sam ga uzeo a i mislim da nemoze biti tolko losa izrada i kvaliteta naspram brand name konkurencije.
gledam si nove mobove tako do 1600-2000 kn nebi vise davao i mislim da je ovaj mozda najbolje sto bi se moglo dobiti u toj cijeni ako se nevaram.
ono preispitujem i svako misljenje je dobro doslo znas i sam kad se kupuje nesto novo uvijek gledas neki review i iskustva nekog koji posjeduje taj mob koji bi si ti recimo uzeo u ovom slucaju je xiaomi redmi note 3 pro ;)
sad neznam di je bolje uzet sa giztopa ili aliexpress-a koji je povoljniji bez carinjenja besp dostava?
ma znam evo sad sam iskusio na svojoj kozi sa ovim sony z2 i mislim da nakon toga necu vise brand name kupovat i davat tolike novce a nije recimo nista bolji od ovog kineza xiaomija pa zato i tu pitam u ovoj temi dal je dobar i dali vrijedi dati te novce tj nadam se da necu zazaliti sto sam ga uzeo a i mislim da nemoze biti tolko losa izrada i kvaliteta naspram brand name konkurencije.
gledam si nove mobove tako do 1600-2000 kn nebi vise davao i mislim da je ovaj mozda najbolje sto bi se moglo dobiti u toj cijeni ako se nevaram.
ono preispitujem i svako misljenje je dobro doslo znas i sam kad se kupuje nesto novo uvijek gledas neki review i iskustva nekog koji posjeduje taj mob koji bi si ti recimo uzeo u ovom slucaju je xiaomi redmi note 3 pro ;)
sad neznam di je bolje uzet sa giztopa ili aliexpress-a koji je povoljniji bez carinjenja besp dostava?
gdje je problem kod Sonya (Z2)? Nisam ga koristio, ali čitam recenzije koje su pohvalne. Kamera navodno odlična, izrada isto, vodootporan, odličan ekran i procesor, battery life također odličan jedino se kao mana navodi zagrijavanje.
ako očekuješ takvu kameru i vodootpornost kod RMN3 pro, mašio si fudbal.
gdje je problem kod Sonya (Z2)? Nisam ga koristio, ali čitam recenzije koje su pohvalne. Kamera navodno odlična, izrada isto, vodootporan, odličan ekran i procesor, battery life također odličan jedino se kao mana navodi zagrijavanje.
ako očekuješ takvu kameru i vodootpornost kod RMN3 pro, mašio si fudbal.
ma neocekujem vodoodpornost trazim neki pristojan i kvalitetan mobitel nista vise i da me posluzi
nego znalo mi se dosta puta desavat kad pricam na mobu da samo nesto mi zacvili pukne nesto u zvucniku neznam kak bi ti to opisao i jedno 10-15 sekundi opce drugu stranu nista necujem pa mi se opet vrati zvuk i sve normalno radi.
onda isto tako mikrofon znaci kad pricam druga strana me jako jako slabo cuje a sve je podeseno kako treba pokusavao samo tamo u postavkama potrazit i namjestat i sve je ok.
znaci mikrofon stavim doslovce na usta a druga strana me nekad opce nerazumije ili necuje sta pricam a da ne govorim ovo da neznam ni sam kako je otisla tj odljepila zadnja strana moba di dode baterija.
onda isto tako dosta cesto mi nestane signala znaci nema niti jedne crtice i znak signala prekrizen x a recimo nalazim se gdje ima signala pokusavao sam mjenjat sim kartice podesavat u postavkama ali i dalje se to desava.
i da a da negovorim o pregrijavanju mozes komotno peci jaja :)
Ne ocekuj kameru ko na sonyu ali ostatak je vrhunski.. Inace ima 2 mikrofona za kvalitetu razgovora slusalica cak preglasna pa se mora stisati sto je rijetko na ostalim mobitelima. Signali bezprijekorni..
Za te novce nema bolje. Z par eura vise pogledaj i mx5 na top one. Ima sigurno bolju kameru. Ali slabiju bateriju pa odluci.
Btw, evo i nakon jos par dana koristenja i updatea, sve mi je super, zagrijavanja nema nikakvog ali - baterija mi je nezadovoljavajuca i dalje. Skinem ga s punjaca oko 7am, navecer mi bude na 30%, ako vise po njemu diram, padne i ispod 20% :/ jednostavno ne kuzim u cemu je problem, muka mi dodje kad vidim da je mfc napisao da njemu traje 2 dana uz puno koristenja. Ja ga max mogu razvuc na dan i pol, ako ga bas ne koristim previse.
Ukratko, tko ima para i volje iskeširati 4k+ kuna nema šta gledati xiaomi, meizu i slično.
Tko ima, taj nek si kupi G5, S7 ili HTC10.
Dobit će mob s kojim će biti miran da nema gluposti s romom.
A onome ko ja, kaj nema šanse da bi te pare skeširo za te mobove, neka kupi xiaomi rn3 pro, mi 4c ili mi5 i bok.
Dobit će mob koji je blizu tih skupocjenih marki flagshipova ali će se morat malo pozabavit s romom.
P.S. ja sam na svakom Samsungu do sad imao problema s baterijom, tako da su mi se zgadili lagano.
Btw, evo i nakon jos par dana koristenja i updatea, sve mi je super, zagrijavanja nema nikakvog ali - baterija mi je nezadovoljavajuca i dalje. Skinem ga s punjaca oko 7am, navecer mi bude na 30%, ako vise po njemu diram, padne i ispod 20% :/ jednostavno ne kuzim u cemu je problem, muka mi dodje kad vidim da je mfc napisao da njemu traje 2 dana uz puno koristenja. Ja ga max mogu razvuc na dan i pol, ako ga bas ne koristim previse.
neka kvalitetna analiza trajanja tvoje baterije ne moze se napraviti bez uvida u SOT koji si imao? Koliki je bio SOT?
Ja koristim svog već treći dan (na novom firmwareu 7.2.3.) i imat ću sigurno preko 7 sati SOT-a uz preko 2 dana korištenja moba na bateriji. Od 23h do 7h ujutro mob mi je upaljen ali uključio sam opciju automatskog prebacivanja u airplane mod, kako se ne bi trošila baterija.
koji ROM ti je gore?
Ukratko, tko ima para i volje iskeširati 4k+ kuna nema šta gledati xiaomi, meizu i slično.
Tko ima, taj nek si kupi G5, S7 ili HTC10.
Dobit će mob s kojim će biti miran da nema gluposti s romom.
A onome ko ja, kaj nema šanse da bi te pare skeširo za te mobove, neka kupi xiaomi rn3 pro, mi 4c ili mi5 i bok.
Dobit će mob koji je blizu tih skupocjenih marki flagshipova ali će se morat malo pozabavit s romom.
P.S. ja sam na svakom Samsungu do sad imao problema s baterijom, tako da su mi se zgadili lagano.
dobit će i tu bugovite ROM-ove, pogotovo kod novih izdanih modela. S tim da će dobit slabiji vijek trajanja baterije, a iskeširat će daleko više novaca. Ja imam te novce, ali ne želim to platit jer mi je vijek trajanja baterije bitniji od boljih kamera pošto imam dslr za koji su kamere na mobitelima smiješne.
Pače, u firmi su me nagradili novim Iphoneom 6s, ali prodat ću ga, ne treba mi.
Za sad mi stoji da mi je screen potrosio 23% baterije a 54 min je on.
Imam global stable 7.2.3.0
Ovo pro verzija možda i ne mjenja stvari pošto je softver isti.
Anyways...gore mi je stavljen neki kineski rom koji mi neće skidati aplikacije sa android stora,a moguće ni bilo što drugo.
Čitam tu za neke global romove i sl. pa ako može tko nabaciti linkove gdje ima instalacija tih romova sa uputama.(najnoviji)
Danas sam stavio mob na ono prvo punjenje.
Koliko vremena ga trebam ostaviti da se puni?
Do 100% ili 8h?