Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 909.961
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3

Nema tu sta Xiaomi dozvoliti ili ne, ti telefon nisi kupio od Xiaomija vec od nekog lika koji je te telefone kupio od njih i on je stavio neko lijevi ROM. Ti cak ni ne mozes sluzbenim putem kupiti njihov telefon jer se ne prodaje na nase trzistu. Takodje nisam rekao ni da ofocijelni romovi nemaju bugove (imaju ih i romovi vecine proizvodjaca kada je telefon "svjez" i to se ispravlja vremenom). Cak i Apple ima prilično često takve slučajeve (znam jer sam imao nekoliko iPhonea), evo i prije nekoliko dana su povukli posljednji upgrade iOs-a jer je pravio probleme na nekim modelima.

Oficijelni ROM moze biti samo onaj koji je izdao proizvodjac telefona i nikakav drugi i sve sto ti pokusavam reci je da ne mozes biti ljut na Xiaomi jer ti ROM koji nema nikakve veze sa njima ne radi kako treba. Stavi njihov sluzbeni i onda brate opleti po njima ako nesto ne valja.

Da li bi isto tako, da ti na benzinskoj u automobil koji ide na benzin naspu dizel, bio ljut na proizvodjaca automobila (VW, Mercedes, Fiat,...) zato sto ti se automobil gasi i pitako kako mogu to dozvoliti ili na lika sa benzinske koji ti je nasuo pogresno gorivo.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Dobro to je malo glupo da se mora zafrkavat s tim romom. Ali eto to su čari kad se kupi jeftiniji mob (koji je u principu i više nego dobar ali ima i dosta mana).

Meni to fakat nije jasno zašto preprodavači mrdaju po romu, ono ostavi ga kakav je pa nek si kupac onda radi šta oće s njim.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Bura kaže...
skyactive kaže...
Widowmaker kaže...
skyactive kaže...

ovaj mob za početnike definitivno nije. 

Užasan ROM out-of-the box s hrpom bugova (kakav je official vidjet ćemo kad ga stavim), puno više major bugova od konkurencije iz Kine, puno manje poznatih marki.

Ako se ti bugovi ne riješe official ROM-om, bojim se da će mob ić u oglasnik. Xiaomi bi trebao imat kontrolu kvalitete nad mobitelima koje proizvodi, jer ovakvi ROM-ovi nemaju šta tražit u mobitelima.

Za početak se nadam da ću nakon instalacije počet primat notifikacije i da neće biti prekida što wifi, što mobilnog signala.

I da baterija neće oscilirat.

btw, ovo je ujedno i odgovor pametnjakovicu koji me sprdao, kao šta ja pričam...izgleda da ne pričam samo ja ovo, bit će da i mob.hr i korisnici na ovom forumu "trolaju".

Ja stvarno ne znam koliko se puta tebi treba ponoviti da taj ROM sa aliexpress koji imas na telefonu NIJE SLUZBENI XIAOMI ROM I DA NE MOZES SUDITI O KVALITETI TELEFONA DOK GOD IMAS TAJ ROM NA NJEMU!!!

Nije mi jasno kako mislis da Xiaomi ima kontolu kvaliteta za ROM koji nije njhov i koji je neko stavio na njihov telefon bez njihovog znanja i odobrenja???

najprije, nemoj se derat i bit nekulturan.

drugo, nemaju ni drugi kinezi oficijelne ili dorađene ROM-ove, pa svejedno rade bolje, s tim da im oficijelni podržavaju hr jezik.

Drugo, zašto Xiaomi dozvoljava prodaju telefona s bugovitim ROM-ovima? To im direktno utječe na renome njihovih proizvoda, dakle na firmu. Što misliš zašto Apple nikad ne izbacuje mobitele s ovako lošim ROM-ovima?

Treće, kao što možeš čitat, i oficijelni ROM-ovi imaju major bugove, uostalom nekoliko forumaša je napisalo da treba izbjegavat najnoviju inačicu oficijelnog global stable ROM-a.

Četvrto, bavio sam se i bavim prodajom kineskih mobitela i kao takav jako dobro znam što znači kad korisniku uvališ ROM kao što je meni uvaljen. Taj će odmah posegnut za bocom i past u očaj a nakon toga će tražit lovu natrag uz vraćeni rabljeni mob. Činjenica je da takvi moraju fleshat i riskirat da briknu telefon, što takvima predstavlja gnjavažu. Možda tebi, meni i većini s ovog foruma ne, ali mi smo manjina. Radim puno s ljudima i mnogi ne znaju razlikovat niti antene a kamoli fleshat mobove.

5. Uzmi Snickers!

6. ne trolaj i jg :-)

10 godina
neaktivan
Widowmaker kaže...

Nema tu sta Xiaomi dozvoliti ili ne, ti telefon nisi kupio od Xiaomija vec od nekog lika koji je te telefone kupio od njih i on je stavio neko lijevi ROM. Ti cak ni ne mozes sluzbenim putem kupiti njihov telefon jer se ne prodaje na nase trzistu. Takodje nisam rekao ni da ofocijelni romovi nemaju bugove (imaju ih i romovi vecine proizvodjaca kada je telefon "svjez" i to se ispravlja vremenom). Cak i Apple ima prilično često takve slučajeve (znam jer sam imao nekoliko iPhonea), evo i prije nekoliko dana su povukli posljednji upgrade iOs-a jer je pravio probleme na nekim modelima.

Oficijelni ROM moze biti samo onaj koji je izdao proizvodjac telefona i nikakav drugi i sve sto ti pokusavam reci je da ne mozes biti ljut na Xiaomi jer ti ROM koji nema nikakve veze sa njima ne radi kako treba. Stavi njihov sluzbeni i onda brate opleti po njima ako nesto ne valja.

Da li bi isto tako, da ti na benzinskoj u automobil koji ide na benzin naspu dizel, bio ljut na proizvodjaca automobila (VW, Mercedes, Fiat,...) zato sto ti se automobil gasi i pitako kako mogu to dozvoliti ili na lika sa benzinske koji ti je nasuo pogresno gorivo.

razlika je u tome što ti proizvođači automobila rade aute tako da se u benzince ne može nasut dizel gorivo :-)

i ponavljam i to da i official ROM od Xiaomija (zadnja verzija) ima major bugove, kakve nisam vidio u nekim drugim kinezima, a prošlo mi ih je kroz ruke više nego vama wc papira.

12 godina
skyactive kaže...
Widowmaker kaže...

razlika je u tome što ti proizvođači automobila rade aute tako da se u benzince ne može nasut dizel gorivo :-)

i ponavljam i to da i official ROM od Xiaomija (zadnja verzija) ima major bugove, kakve nisam vidio u nekim drugim kinezima, a prošlo mi ih je kroz ruke više nego vama wc papira.

U benzinca mozes bez problema stavit dizel ,ja slucajno u svoj nalio dizela.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo da se nadovežem na "temu". Jučer sam na MIUI forumu našao da je za Pro na v7.2.2 prije par dana zaustavljena OTA nadogradnja zbog bugova i da ubrzo izlazi nova sa ispravljenim problemima.

Izjava MIUI Device Teama:

Currently 7.2.2 is in final stages of testing, so only some random users received the update. If no serious bug is notified, will soon be released to everyone.

A za one koji su dobili update uglavnom je na forumu ovo pitanje i odgovor:

-But I am not a beta member. Am I selected just randomly?

-Yes. Xiaomi need to test ROM on the live devices. If ROM hasn't critical problems it will be released soon.

-This is Beta Stable before Public Release.

Eto još smo i pokusni kunići a oni nam zaključaše bootloader.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 22:23 (Nefil).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

A koji su mu ozbiljniji bugovi? Imao sam i kinesku varijantu roma koja je isto radila odlicno, kad se podesi sto treba i notifikacije dolaze, do danas nisam primjetio nista ozbiljnije. Osim potrosnje baterije u mirovanju ako nije na wifi ili na stabilnom 4g ili 3g signalu. Mozda jos zeza i vremenska prognoza, tj. ne osvjezava ju (i to ne samo njegova). Ali uglavnom puno bolji rom nego na mojim prijasnji kinezima. To su moja zapazanja do sada.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kdokma kaže...

A koji su mu ozbiljniji bugovi? Imao sam i kinesku varijantu roma koja je isto radila odlicno, kad se podesi sto treba i notifikacije dolaze, do danas nisam primjetio nista ozbiljnije. Osim potrosnje baterije u mirovanju ako nije na wifi ili na stabilnom 4g ili 3g signalu. Mozda jos zeza i vremenska prognoza, tj. ne osvjezava ju (i to ne samo njegova). Ali uglavnom puno bolji rom nego na mojim prijasnji kinezima. To su moja zapazanja do sada.

i danas ujutro sam primjetio da i alarm ne radi.. na global romu, (sa kineskim romom nikad nisam imao problema, osim dve tri kineske aplikacije, (moš mislit koji problem))??!!

10 godina
neaktivan
razorinc kaže...
ja imam bonbon al ne koristim 4g, mogu provjerit kasnije...

Jesi možda provjerio za signal, uključena mi je opcija za 4g na mobu, ali i dalje nemam 4g tamo gdje sam imao do jučer (bonbon paket 3gb). Jel do bonbona ili roma?

Hvala!

14 godina
Dado25 kaže...

Evo da javim da je i kod mene potrosnja baterije bila prevelika u mirovanju. Mob sam skinuo s punjaca u noci oko 3h (100%). Uopce ga nisam koristio do 10h. Kad ono baterija na 76%. Kasnije sam skuzio da je sistem sam popapao bateriju(potrosio u tom razdoblju oko 45% ukupne te potrosnje). Takoder je i sam android u mirovanju potrosio 40%. To se sve desilo u 7 h nekoristenja mobitela. Onda sam iskljucio i ukljucio mob i potrosnja se stabilizirala. Na kraju je izdrzao 2 i pol dana normalnog koristenja s tih 76%. Sad ga opet punim pa cu vidjeti kako se ponasa baterija. Verzija je stab 7.1.8. a mob pro (sd).

Evo imao sam isti problem koji se javio jučer navečer. Napunio ga do kraja (100%), probudim se ujutro i vidim mobitel na 75% .. Instalirao sam GSAM battery monitor prije spavanja i vidio sam da je screen bio "upaljen" punih 8 sati. Išao sam malo detaljnije istražiti i navodno automatic brightness senzor je radio probleme, kada sam ga isključio više nije tako intenzivno trošilo bateriju. Inače isto 7.1.8.0 stable

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 9:36 (dino91).
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Evo i moj bootloader je otključan official putem, sad lagano stavit twrp i root s redmi note 3 toolkitom:

http://en.miui.com/thread-246711-1-1.html

Maloprije je uploadan crackan boot.img za dev verziju 6.3.31 tako da nebi trebalo biti problema poslije twrp flash-a....

edit:

Nije išlo pomoću toolkita, jednostavno nije želio prepoznat uređaj u fastbootu pa sam slijedio ovaj tutorial:

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 12:45 (razorinc).

0 0 hvala 1
12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Naletio sam na recenziju ovog smartphona i čini mi se simpatičnim. No nisam baš neki android power user, mobitele kupujem kad mi stari crkne/razbije se/štogod, a sa ovim kinezima imam 0 iskustva. Tako da imam par (vrlo) banalnih pitanja:

1. Gdje mogu naručiti ovo čudo a da je najmanja gnjavaža? Jel honorbuy.com u redu mjestu za kupnju ili postoji bolja opcija (frend mi je preporučio neutrinomobile.hr ali sam vidio podjeljenja mišljenja)

2. Jel' moram mijenjati rom na tom čudu ili mogu ostaviti kako je (original kinez), stavit' google appse na njega i maknut bloatware hijeroglifske appove s kojima dolazi? Mobitele tako i tako vozim na engleštini oduvijek, bitno mi je samo da nemam gnjavažu s nepouzdanim smartfonom.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Procitaj par stranica unazad mozda t se i ne ucini vise tako simpaticnim ;) Nisam ljubitelj kineza al ajme majko koliko problema sa njim...

12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Proletio sam samo po ovoj stranici sad.... sve jasno. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Da javim, proradio 4g na bombonu i odmah se zaustavila potrosnja baterije, nakon toga sam napravio opet update 7.1.8.0 preko updatera i zasad radi alarm. Ako opet nesto zakaze vracam se na china stable rom. S njim nikakvih problema.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

torent i skyactive, ako imate rn3 pro molim vas prodajte ga više samo iz razloga da više nećete biti ovdje i davati ljudima krive informacije, stvarno pretjerujete...

8 0 hvala 0
17 godina
Ja nemam nikakvih problema s mobom, valjda zato sta sam ostao na starom china romu 77.0.11.0, i na njemu je i hrvatski jezik tak da nisam imao probema sa njim. Sa custom romovima ces uvijek naici na neki problem na bilo kojem mobu, ali to se sve rjesava sa updatom.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Sta odabrati od mobitela moze preporuka,, zanimaju me najvise kvalitet izrade kamera gaming i to je to

Htc one max

rn3 prime obicni 3 gb 32 rom

elephone p8000

mi 4 

huawei g8

ili neka preporuka do 250 eur max?

0 htc one max
5 rn3 3gb prime
0 p8000
2 mi4
0 huawei g8
Brak iz racuna je zajednica ljudi koji nikada ne mogu racunati jedno na drugo.Brak je nalik na pecurku, da li je dobra ili otrovna primjetis tek kad je kasno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
mirexxx kaže...

Sta odabrati od mobitela moze preporuka,, zanimaju me najvise kvalitet izrade kamera gaming i to je to

Htc one max

rn3 prime obicni 3 gb 32 rom

elephone p8000

mi 4 

huawei g8

ili neka preporuka do 250 eur max?

Onaj koji mozes kupiti i servisirati u svojoj drzavi...

17 godina
Jaki su nasi sa servisom, pa prije zi dodje mob iz neke eu zemlje nego sa naseg servisa, pogledaj si na xiaomiforsale.com imas i servis kod njih ako te to brine, a do 250eur ja bih isao na rn3 pro ili na redmi3 pro trebao bi biti dostupan ovaj mjesec u prodaji.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
Torent kaže...
razorinc kaže...

torent i skyactive, ako imate rn3 pro molim vas prodajte ga više samo iz razloga da više nećete biti ovdje i davati ljudima krive informacije, stvarno pretjerujete...

Molim te citiraj krivu informaciju koju sam ja dao.. I ne nemam xiaomi...

Nemaš Xiaomi? Na temelju čega onda iznosiš činjenice vezane uz ovu temu? Neželim uopće ulazit u ovu raspravu s tobom al mogu ljudima koji su pomislili kupit ovaj uređaj zašto da se odluče za njega...

5 0 hvala 0
14 godina
kdokma kaže...

Da javim, proradio 4g na bombonu i odmah se zaustavila potrosnja baterije, nakon toga sam napravio opet update 7.1.8.0 preko updatera i zasad radi alarm. Ako opet nesto zakaze vracam se na china stable rom. S njim nikakvih problema.

Na bonbonu? Ja sam cijelo jutro imao problema, uvijek je bio na 3G i prije nekih 2 sata mi je proradio 4G, inače sam na HT-u

16 godina
Torent kaže...
razorinc kaže...

Meni si dao krive informacije glede problema s GPS. 

Torent kaže...
hrastro kaže...

Snimanje GSP ruta, ne videa. (gore sam izostavio ključnu riječ)

Mobitel mi prekine aplikaciju dok snimam GPS rutu.

Na GPS sam i mislio ;) Lose lovi signal, lako ga gubi u sumi pogotovo u proljece i jesen kad ima vise vlage, cucla bateriju i sl. Isprobao na nekoliko top telefona i na kraju kupio garmin 500...

Dakle, po tebi PRO verzija ima loš signal u u jesen i proljeće kada si u šumi. PRO verzija nije bila ni u najavi na jesen, a proljeće je tek sada počelo. 

Osim toga, po tvojoj izjavi se da pročitati da svi top modeli imaju loš GPS.

GPS u PRO model je super. Bilo je samo do postavka. 

Jedan jedini problem koji sam uočio jest Auto brightness u kombinaciji s VR headsetom. 

Običnu verziju ne mogu komentirati jer ju nisam isprobao. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 17:39 (hrastro).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa, nova sam korisnica pro modela i imam problema.. :(

Mob je narucen s giztopa, dosao je s nekim njihovim ROM-om, flashan je u ponedjeljak na global stable 7.1.8.0. Punila sam ga jucer na samsungovom punjacu jer sam planirala kupit bolji nastavak (poslali mi u paketu nastavak za nase uticnice), nakon par sati na punjacu jedva je par posto napunio. Oko 2am sam ga stavila na njegov punjac, oko 7am skinula, baterija je bila puna a evo sad mi je na 14 posto..

Da napomenem da sam bila na poslu, dakle nikakvo heavy koristenje nije u pitanju. Jucer mi se signal nekoliko puta gubio, inace sam na 4G. Neke notifikacije mi ne dolaze i uzasno mi se grije. Sad sam tu citala zadnjih par stranica i tipkam i prilicno je vruc.

Ovo mi je prvi kinez nakon dugo promisljanja i bas sam razocarana sa svim ovim problemima. Posebno ovo praznjenje baterije nakon pola dana i zagrijavanje. Ako se vecini vas ne grije, s mojim definitivno nesto nije ok.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
razorinc kaže...
Torent kaže...
razorinc kaže...

Nemaš Xiaomi? Na temelju čega onda iznosiš činjenice vezane uz ovu temu? Neželim uopće ulazit u ovu raspravu s tobom al mogu ljudima koji su pomislili kupit ovaj uređaj zašto da se odluče za njega...

Mozda na osnovu citanaj te iste teme? Nikad nisam rekao da imam xiaomi niti da licno imam problema sa istim vec sam rekao da clan foruma sam procita i zakljuci. Citaj sa razumijevanjem. I nisi mi citirao sta sam ja to pogresno rekao.

hrastro kaže...
Torent kaže...
razorinc kaže...

Meni si dao krive informacije glede problema s GPS. 

Torent kaže...

Na GPS sam i mislio ;) Lose lovi signal, lako ga gubi u sumi pogotovo u proljece i jesen kad ima vise vlage, cucla bateriju i sl. Isprobao na nekoliko top telefona i na kraju kupio garmin 500...

Dakle, po tebi PRO verzija ima loš signal u u jesen i proljeće kada si u šumi. PRO verzija nije bila ni u najavi na jesen, a proljeće je tek sada počelo. 

Osim toga, po tvojoj izjavi se da pročitati da svi top modeli imaju loš GPS.

GPS u PRO model je super. Bilo je samo do postavka. 

Jedan jedini problem koji sam uočio jest Auto brightness u kombinaciji s VR headsetom. 

Običnu verziju ne mogu komentirati jer ju nisam isprobao. 

Nigdje nisam rekao da neki konkretan telefon pa ni ovaj koji je ovdje tema nego sam rekao da svaki telefon lose lovi gps kada se koristi za snimanje bic ruta. Gps u mobitelu kada se koristi za navigaciju je super ali kada se koristi za snimanje ruta je los. Kada se koristi za navigaciju nije toliko bitno kad izgubi signal na par sekundi jer navigacija nastavlja dalje raditi pretpostavljajuci da si na zadatoj ruti primjer je kad udjes u tunel. Kada vozis bajk pogotovo mtb i akda udjes u sumu pogotovo u proljece i jesen kada su krosnje mokre i mob izgubi signal na snimljenoj ruti imas pravu liniju izmedju zadnje poznate tacke i sledece kada uhvati signal a to je neprihvatljivo. Probano na nekoliko vrhunskih mobitela. O tome sam pricao. NIgdje nisam spomenuo niti jedna konkretan mob osim mozda mobova na kojim sam ja pokusavao to raditi dok nisam presao na dedicirani gps za bajk. Konkretno garmin 500. Jednostavno form factor mobitela nije za to pogodan.

13 godina
neaktivan

Narucio sam mob s giztopa i imam neku njihovu verziju roma(7.0.19.0.0) gdje ima neki offical rom za nabavit i moram li prije otkljucati bootloader prije nego ga flasham?Hvala unaprijed.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Poslije 5 dana normalnog korištenja nisam naletio ni na jedan bug koji vi spominjete na Redmi note SD ( odmah instaliran global 7.1.8 ). Ima jedna finta koja se zna dešavati na xiaomi uređajima kod flashanja. Najbolje je napravit full wipe. Znači back up svega van telefona ( slike, dokumenti itd ) i poslje vratit nazad, ali ne vratit i foldere i fajlove od sistema na kartici ili internoj memoriji ( tipa MIUI, android itd ) . S time se izbjegavaju iritantni bugovi u radu koji eto ko začudom se nikom drugom baš ne događaju neg' vama :P ( kalendar se ne može pokrenit, izlaženje iz aplikacije kamere itd ) 

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Kao i uvijek problemi se javljaju zbog neiskustva.No sve se može naučiti pa i flešanje roma. A ako vam to nikako neide mozda da probate neki drugi mobitel? Mada neznam koji je bug free..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ako su prethodni komentari bili nastavno i na moj upis, svakako zahvaljujem na konstruktivnosti istih :)

Zbilja, sasvim je logicno ako netko nije koristio miui da nema zasto ni koristit jer je neiskusan. Moguce da na moju bateriju i brzinu praznjenja iste utjece nesto cega nisam svjesna, zato sam se i pojadala ovdje, ocekujuci mozda neki savjet.

Sto se brisanja svega tice, bio je prazan, a flash je radjen po uputi mfc-a od prije par stranica.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Zagrijvanje ti je normalno pogotovo ako duže vrijeme koristiš data 3g/4g, odnosno surfaš, kod korištenja wifi-a je to zagrijavanje manje... problem s notifikacijama, whatsapp porukama je već poznat (na buildu s kojim mi je došao uređaj nisam imao taj problem)... isto tako ima i taj problem potrošnje baterije dok je uređaj u stanju mirovanja, ja taj problem više nemam pošto sam rootao uređaj i titanium backupom freezao neke sistemske aplikacije miui-a. Ne brini sve će doći na svoje, uređaj je nov, podrška je vrhunska, kernel source je vani, nemaš razloga za brigu.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice