Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 910.170
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
fpozar kaže...

Ne kužim, na Qualcomm stranici piše da RN3 ima QC2??

Jel se to misli samo da soc podržava ili da je baš aktivno u mobitelu?

podražava 650 qc2 i qc3 al na našem uređaju ne radi jer u suprotnom bi i sama cijena bila puno veća... od 1% do 100% je trebalo odprilike malo manje od 3h s tim da su se mah zaustavili na 4320, u početku puni na 5.2v i 1.95a, kasnije te vrijednosti padaju...

16 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Još da iskopaju AOSP za hennessy - ja... 

Nebih te volio plašit, nadam se da griješim al to se može dogoditi jedino zbog dobrih ljudi koji će uložit hrpu vremena u developing... imao sam rn2 i nekažem da je bio loš uređaj ako sagledamo omjer dobivenog i cijene, al nikad više mtk u mobitelu, nežele pustit kernel source a oni koji su ga se bili dočepali nisu ga htjeli objavit... jedva jedvice smo imali 5.1.1 i to zbog ekipe koja je odradila sve od nule, neznam kakva je sada situacija...

Usput, stigo novi update za pro, china stable V7.2.1.0.LHOCNDA...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 7:58 (razorinc).
16 godina
razorinc kaže...

Nebih te volio plašit, nadam se da griješim al to se može dogoditi jedino zbog dobrih ljudi koji će uložit hrpu vremena u developing... imao sam rn2 i nekažem da je bio loš uređaj ako sagledamo omjer dobivenog i cijene, al nikad više mtk u mobitelu, nežele pustit kernel source a oni koji su ga se bili dočepali nisu ga htjeli objavit... jedva jedvice smo imali 5.1.1 i to zbog ekipe koja je odradila sve od nule, neznam kakva je sada situacija...

Ma ne plašiš me, sve mi je jasno. Ima AOSP, ima Cyaonogen, ali su to portovi sa Mi2 za sada i koliko čitam, nije to baš to. Ne smeta mi MIUI, dapače, ne mogu vjerovati da sam se tako lijepo naviknuo na njega, ali bi ipak htio doživjeti AOSP expirience, malo se poigrati. Dok god ima Xiaomi.eu i ako budu održavali ROM koliko toliko, meni bude i više nego dovoljno. 

11 godina
protjeran

3 0 hvala 1
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Našao ja AOSP za hennessyja, i to i za one sa zaključanim bootloaderom. E sad... ići se igrati i staviti, ili staviti 7.2.3 multilang... Nisam pametan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Evo napokon stigao rn3 pro(3/32). Kupljen s aklija (topone). Trazio sam da kutija ne bude otvarana (tako i bi) i stigao s china stable. Odmah cim sam upalio trazio je update, sto sam i napravio. Ima samo 3 jezika (bez hr). Sad je na njemu V7.2.1.0.LHOCNDA. Sad sto raditi.

Ici na global stable V7.1.8.0.LHOMICL s 

http://en.miui.com/download-301.html#438

ili 

xiaomi.eu_multi_kenzo_V7.1.18.0.LHOCNCL_v7-5.1.

Moze li se instalirat global stable V7.1.8.0.LHOMICL s http://en.miui.com/download-301.html#438 (preko sd kartice)

ili moram preko postupka s 37. str. (mcf - spomenuo).

Ili da sve ostavim na ovoj verziji china stable V7.2.1.0.LHOCNDA.

Nekako mi puno kineskih app ima i nema hr jezika.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Dado25 kaže...

Evo napokon stigao rn3 pro(3/32). Kupljen s aklija (topone). Trazio sam da kutija ne bude otvarana (tako i bi) i stigao s china stable. Odmah cim sam upalio trazio je update, sto sam i napravio. Ima samo 3 jezika (bez hr). Sad je na njemu V7.2.1.0.LHOCNDA. Sad sto raditi.

Ici na global stable V7.1.8.0.LHOMICL s 

http://en.miui.com/download-301.html#438

ili 

xiaomi.eu_multi_kenzo_V7.1.18.0.LHOCNCL_v7-5.1.

Moze li se instalirat global stable V7.1.8.0.LHOMICL s http://en.miui.com/download-301.html#438 (preko sd kartice)

Ne mozes instalirati rom sa xiaomi.eu dok ne odlockas bootloader (a to ne mozes na china stable, trebas dev rom).

Uglavnom global stable, nemas sta razmisljati... radi perfketno, hr jezik ce doci ota updateom.

12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

koji jezik koristite opcenito na mobitelima

25 engleski
7 hrvatski
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Meni se noćas kroz OTA-u skinuo 7.2.2.0 (Stable), i instalirao preko Global Stable V7.1.8.0. Nisam imao isključenu automatsku instalaciju u opcijama, jebali majku svoju. :)

Kaj mi je sad raditi, ručno ga opet flashati na Global Stable V7.1.8.0.? Hilfe, mcf?

0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav svima,

oprostite na pitanju ali pošto zbog posla i obaveza nemam više vremena kao prije 2-3 dana čitati i proučavati opcije oko ROM-ova potrebna mi je pomoć.

Kupio sam Redmi Note 3 MTK supruzi od topone i gore je neki ROM za koji nema OTA updatea.

Želim slijedeće - stabilan ROM (da sve radi) koji se može updateati OTA. Dovoljno je da ima engleski jezik.

Dajte mi molim vas recite koji je to ROM (global stable, chinese ???) i gdje da ga skinem.

Znači ako ima kineski ROM s prijevodom na engleski a za koji stalno stižu updatei volio bih upute za taj, pretpostavljam da se na njega bez problema stave gapps ili ako ima isti takav bez kineskih aplikacija ali da isto preko OTA dobiva redovite update.

Trenutno je na mobitelu MIUI 7.0.19.0.0 - ne znam koji je to-

Hvala svima još jednom na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bgang kaže...

Želim slijedeće - stabilan ROM (da sve radi) koji se može updateati OTA. Dovoljno je da ima engleski jezik.

Dajte mi molim vas recite koji je to ROM (global stable, chinese ???) i gdje da ga skinem.

Znači ako ima kineski ROM s prijevodom na engleski a za koji stalno stižu updatei volio bih upute za taj, pretpostavljam da se na njega bez problema stave gapps ili ako ima isti takav bez kineskih aplikacija ali da isto preko OTA dobiva redovite update.

Trenutno je na mobitelu MIUI 7.0.19.0.0 - ne znam koji je to-

Hvala svima još jednom na pomoći

Stavi joj China Stable (update svakih par mjeseci) ili China Developer ROM (ota update svaki petak).

Svaki ROM ima Engleski jezik uz Chinese i Chinese simplified tako da se oko toga ne brini.

Official ROM skidaš odavdje:

http://en.miui.com/download-301.html#440

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pozdrav ekipa :)

Pratim ovu temu već neko vrijeme, pa sam odlučio i ja sam naručiti Note 3 Pro. Mob je stigao danas ujutro (GLS), naručen je preko xiaomiforsale.com i trebalo je niti tjedan dana da mi dođe na kućnu adresu (iako je bio praznik). Na mobu je China stable ROM i sasvim sam zadovoljan, iako bi dobro došao i google play, kojeg ću kasnije postaviti, te izbrisati višak aplikacija (kineskih). Inače mob je bio "In stock" na xiaomiforsale, tako da nisam čekao jako dugo. Kamera na mobitelu je prva stvar koja me fascinirala (valjda zato jer sam prije imao dosta slabu kameru), zbog činjenice da i u mraku okida dosta dobre slike.

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 3

kakva je razlika između redmi note 3 pro i redmi 3 pro?

jel u 0.5" i  16mp kameri ili ima još nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Stigao mi redmi note 3 pro s Xiaomiforsale. Kutija otvarana, malo lupnuta, unutra nema punjača. Sve ostalo mi se čini ok (nalijepnice po telefonu itd. ). 

Isto tako, s obzirom da sam čekao na svoj primjerak 8 tjedana, bunio sam se na ovo ono. Na kraju sam se bunio što sam platio 245,00€, a sada je uređaj na popustu 10€. Rekli su mi još prije kojih 10ak dana da će mi vratiti razliku. To se nije dogodilo iako sam ih cimao 2-3x po tom pitanju. 

0 0 hvala 0
14 godina

Nije ni meni došao punjač, samo kabel.

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Valjda zato što nije EU plug pa ga se teoretski ne smije prodavati. 

Trebali su to naglasiti. 

0 0 hvala 0
16 godina
Ako nekome treba punjač sa EU plugom,dam vam ja svoj.Kad sam vidio na što liči taj EU plug,samo sam ga vratio u kutiju i uzeo od Samsungovog tableta.Ne ulijeva mi povjerenje,ni malo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WackyZG kaže...
Ako nekome treba punjač sa EU plugom,dam vam ja svoj.Kad sam vidio na što liči taj EU plug,samo sam ga vratio u kutiju i uzeo od Samsungovog tableta.Ne ulijeva mi povjerenje,ni malo.

Bolje koristiti onda neki pouzdani u tom slučaju, sigurno se nađe punjač neki od prijašnjeg mobitela, ako ne kupi se drugi :)

10 godina
neaktivan
Rupert Pupkin kaže...

Meni se noćas kroz OTA-u skinuo 7.2.2.0 (Stable), i instalirao preko Global Stable V7.1.8.0. Nisam imao isključenu automatsku instalaciju u opcijama, jebali majku svoju. :)

Kaj mi je sad raditi, ručno ga opet flashati na Global Stable V7.1.8.0.? Hilfe, mcf?

Zar nitko ne zna odgovoriti, kako se vratiti na Global Stable V7.1.8.0.?

9 godina
neaktivan
WackyZG kaže...

Bome, ostajao je u utičnici i crknuo nakon tjedan dana.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Kaj bi crklo. Punjač je originalni od XIAOMI-a (koji se i dobiva u kutiji s mobom), pošteni EU plug treba nabaviti.

Ja ga i ne koristim, punim ga na letvi.

0 0 hvala 0
16 godina
Rupert Pupkin kaže...

Kaj bi crklo. Punjač je originalni od XIAOMI-a (koji se i dobiva u kutiji s mobom), pošteni EU plug treba nabaviti.

Ja sam baš i ciljao na EU plug, punjač k'o punjač je solidan, ali taj plug koji sam dobio... ugh... ne bi to u utičnicu stavio da je ne znam kaj. 

9 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
Rupert Pupkin kaže...

Ja sam baš i ciljao na EU plug, punjač k'o punjač je solidan, ali taj plug koji sam dobio... ugh... ne bi to u utičnicu stavio da je ne znam kaj. 

Također govorim o adapteru, ne o samom punjaču.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

imam taj nekvalitetni labavi plugin vec neko vrijeme, htio bi nesto kvalitetnije da mi ne plese po uticnici kolko je labavo, jel znate kakav dobar a da ne kosta 17 eura ko ovaj gore? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Tog slobodno bacite, ne zovu ga badava kineska "palikuća".

@domac5

17 eura košta pametna letva (Mi Smart Power Strip Plug Adapter), to ti ni ne treba (ni ona nema EU plug, krepali dabogda, zato i kupih tog s fotke). SKROSS je 65 Kn.

edit:

Odjebite adaptere i uzmite si NILLKIN EU AC 5V 2A, ili odgovarajuci [Qualcomm Certified] BlitzWolf QC2.0+2.4A model. Na Aliju znatno jeftinije, $5-6.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 20:55 (Rupert Pupkin).

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

kupio samm rmn3 pro još17.01.na giztopu i nije mi došao
maznuo ga je vjerovatno onaj koji je je maznuo i domac5-u
dobio sam povrat sa paypala nakon spora
koštao me je 255 eur , a vraćeno mi je 240 eur

(preko zabine vise , koja radi trostruku konverziju valuta - kune -eur-kune-usd )

nije mi dao vrag mira pa sam opet naručio , ali preko aliexpressa
sada sam ga platio 223 eur - znači nisam ništa izgubio

(ako ovaj put budem imao sreće)

pitanje je koju verziju roma da tražim da mi stave i da li to žele ?

Global Stable V7.1.8.0.?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Ma može si Xiaomi ugurat tih 16 MP na Pro modelu u šupak. Redmi 1S radi bolje slike od njega.

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
baso533 kaže...

Ma može si Xiaomi ugurat tih 16 MP na Pro modelu u šupak. Redmi 1S radi bolje slike od njega.

možda je do slikara a ne do aparata

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

I dalje nitko da mi smisleno odgovori na pitanje: zašto mi se preko Global V7.1.8.0.LHOMICL (MIUI7) automatski instalirao V7.2.2.0.LHOMIDA. I što je to uopće od ROM-a? Nije ni izlistan na http://en.miui.com/download-301.html

Sad još i ovo: http://www.forum.hr/showpost.php?p=57874095&postcount=4269

Da podsjetim, za otkljucavanje bootloadera moras operirati sa svojim accountom, koji je i na tvojem mobitelu, ili nista od otkljucavanja bootloadera, cak i ako dobijes "blagoslov" od njih. Samim time, ne vidim neku korist od kupnje Xiaomi mobitela i pokusavanja otkljucavanja, osim jasno, ako nisi aktivan korisnik.

Nije vrag da je to istina, otključavanje bootloadera ovisi o mojoj aktivnosti na njihovom forumu?

Vlasnik sam nekoliko Xiaomi uređaja; impresioniran kvalitetom istih. Xiaomi je gotovo svaki dan u svim najznačajnijim zapadnim publikacijama (od Forbesa do Wireda). Hugo Barra pun je pogodak za kompaniju. Samo jedno ću reći: dočepajte se otključanog bootloadera i bježite od MIUI-a. Dečki su se malo previše zaigrali (čitaj: pokušavaju od Xiaomi-a napraviti sektu goru i od Apple-a).

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 0:15 (Rupert Pupkin).

1 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Koliko vidim danas je krenuo update prema svima, a ti si među prvima :).

Evo nekih poboljšanja tj. uvođenje obećane funkcionalnosti http://en.miui.com/thread-252378-1-1.html + negdje sam našao i slikanje fingerprint scenerom.

Što se tiče otključavanja bootloadera i aktivnosti na forumu to i mene zanima. Premda nevjerujem da je tako rigorozno. Imam dva accounta. Jedan na mobitelu sa kojim sam neaktivan i drugi na forumu na kojem sam aktivan. Predao sam zahtjev sa mobitel accounata za otključavanje i sada čekam 10-15 dana pa da vidim šta će biti.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice