Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 912.436
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3
matija410 kaže...
Mislim da jedu govna s tim videom..

Marketing na djelu. Ima na jubitou pravih testova, puca ko i svaki drugi, ni manje ni više. :D
Moj je preživio pad s metar i po na limenu podnicu.

11 godina
neaktivan
Rupert Pupkin kaže...

Hugo Barra veli da ne treba ništa:

Na youtube i Dynamo hoda po vodi LOL, ovo je prevara i pljuska intelektu svim Indijcima, a i šire. Mobitel krcka kad auto prijeđe preko, a oni izađu i sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 18:20 (mrki_tua).
9 godina
neaktivan
C64 kaže...

Da li je potrebno uzeti masku i screen protector za Redmi Note 3 Pro?

Bok,

ja sam uzeo tempered glass protector sa aliexpressa u kombinaciji s mobitelom, zalijepio i sve radi normalno. malo je manje od velicine ekrana, ali ne smeta. e sada je li ti treba ili ne, ja bih ga preporucio svakako. ipak imas neku dodatnu zastitu ekrana, a ne utjece ti na rad mobitela.

sto se tiče maske svakako bi ju preporucio jer kao što je netko napisao, mob je dosta sklizak i lako bi mogao ispasti dok sa silikonskom maskicom koja je došla u paketu ne vidim kak će mi iskliznuti sa ruke.

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

E sada,

što se tiče mobitela. za sada sve pohvale. stavio novi global stable rom, radi ko beba. nema niti jedne kineske aplikacije osim par njih od MI-a. sve google aplikacije su predinstalirane sa njime pa se ne treba ništa posebno mučiti oko toga. primjetio sam jedino kako zauzima malo više rama od china stable roma. ali sve to ne radi neku preveliku prepreku.
kamera solidna, u skladu s očekivanjem
svjetlina ekrana kada ga se gleda je ok, ali u usporedbi sa sa Xperiom Z3 se vidi na bijeloj boji kako je ipak malo slabiji ekran na Note3 pro.
fluidnost mobitela je super, otvarao sam neke zahtjevne tablice u excellu i uopće nema trzanja.
baterija je za sada odlicna. SOT mi je 4h i 30 min, uptime je 19:30:00, a još imam 41% baterije. sve ovo na prvi dan korištenja gdje sam trebao instalirati aplikacije i naravno igrati se sa mobitelom i sve namjestiti.
fingerprint radi odlicno. bas sam ga mrcvario danas i nije zakazao.

skoro zaboravio, whatsapp ne treba zalockati u memoriju da dolaze poruke.

eto ako nekog još nešto zanima slobodno pitajte

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 19:01 (dapintar).

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
dapintar kaže...

E sada,

što se tiče mobitela. za sada sve pohvale. stavio novi global stable rom, radi ko beba. nema niti jedne kineske aplikacije osim par njih od MI-a. sve google aplikacije su predinstalirane sa njime pa se ne treba ništa posebno mučiti oko toga. primjetio sam jedino kako zauzima malo više rama od china stable roma. ali sve to ne radi neku preveliku prepreku.
kamera solidna, u skladu s očekivanjem
svjetlina ekrana kada ga se gleda je ok, ali u usporedbi sa sa Xperiom Z3 se vidi na bijeloj boji kako je ipak malo slabiji ekran na Note3 pro.
fluidnost mobitela je super, otvarao sam neke zahtjevne tablice u excellu i uopće nema trzanja.
baterija je za sada odlicna. SOT mi je 4h i 30 min, uptime je 19:30:00, a još imam 41% baterije. sve ovo na prvi dan korištenja gdje sam trebao instalirati aplikacije i naravno igrati se sa mobitelom i sve namjestiti.
fingerprint radi odlicno. bas sam ga mrcvario danas i nije zakazao.

skoro zaboravio, whatsapp ne treba zalockati u memoriju da dolaze poruke.

eto ako nekog još nešto zanima slobodno pitajte

ja sam dobio s mobom global stable ROM 1.7.9.0.0. (LHOCNCL). Ne kužim samo jel to official ROM ili što? Došao je s Google appsima, kineskih appova ne vidim uopće. Podržava hrvatski jezik. Pitam zato jer sam primijetio neke bugove, tipa da traži nekad pin za sim karticu iako sam ga već ukucao, pa se zna gubiti i wifi signal (inače jak), a primijetio sam jednom i gubitak mobilnog signala. Javlja i da sim kartica nije aktivirana, koji je to vrag? Rad je fluidan iako ima i manjih trzanja, to je očito do softvera i pojedinih appova.

Osim toga, mob je odličan, ekran iznad očekivanja (bijela boja je po meni čisto ok i boje općenito nisu prehladne kao na nekim drugim kinezima a niti pretople - inače se toplina boja može i podešavati). Na takvom ekranu do izražaja dolaze appovi koji imaju loše optimizirane fotke, odnosno fotke slabije reze i onda to izgleda ružnije na ovakvom ekranu (ove reze) nego manje reze, ali to je očekivano.

Što se kamere tiče, skužio sam da dio ekipe na internetu ne zna fotkati, odnosno da kad je fokus pogođen da kamera na ovom mobu daje vrlo oštre fotke.  Ako sam dobro primijetio, kamera sama autofokusira tamo gdje je onaj kružić autofokusa i kada pričekaš tren da uhvati af, onda okineš, ne prije. Neki puta treba sam fokusirat (touch AF), to je u principu najbolje. Imam neke primjere fotki koje sam fotkao u Konzumu i na jednom sajmu pa stavim linkove poslije.

Kamera, a pogotovo za social sharing je odlična, za printeve bi trebalo napravit probne printeve, ali i tu bi trebala bit dobra. Sa ažuriranjem softvera vjerujem da će bit još bolja.

Baterija traje ok, iako sam očekivao da vidim 10-satni SOT (iz nekih ozbiljnih recenzija na netu) što ne mogu niti blizu dobit. Imam svjetlinu ekrana postavljenu na 50%, stalno uključen wifi i mobilni internet (najčešće), ne igram se i dobijem oko 6-6.5 sati SOT, što je dobro, ali očekivao sam više. Mislim da i tu softver može pomoć, a možda se i baterija još nije utrenirala.

Mobitel je dosta tanak, prema slikama s neta izgleda dosta deblji tako da je to velik plus i to što nije niti težak. Mogao bi biti kraći donjom stranom, mada je i ovako na razini dimenzija Samsung pandana. Dizajnom nije spektakularan ali izgleda vrlo ozbiljno i to mi se sviđa. Kvaliteta materijala je isto jako dobra, izuzev što malo škripucka na jače dodire, meni više na gornjem dijelu tamo gdje je plastika. Ali sve je to ok. Leži odlično u ruci i sviđa mi se osjet aluminija otpozadi, iako je zbog njega mob klizak, mada neće ispasti iz ruke kada ga se drži, ali kada se naglo uzima, onda bi mogao. Ja sam uzeo plastičnu masku (0.3mm) za pola dolara i ona štiti jako dobro sve osim ekrana napred, koji pak štiti oleofobično staklo, koje sam platio cca 1.5 USD. Dakle smiješne cifre.

Dobro je pogođeno i mjesto senzora otiska prsta, tako da uz manje privikavanje to postaje zaista puno lakši način otključavanja nego klasičnim putem, preko tipke sa strane (što s vremenom i shebava tipku).

Meni osobno zasada smetaju samo bugovi u softveru, što je tipično za kineze, ali to će se vjerujem (nadam se) ispraviti.

p.s. - official ROM bi vjerojatno bio rješenje, ali ne podržava hrvatski jezik još?

- dolar je btw pao na 6.87 kn pa ako će netko sad uzimati pro verziju, može dobit 3GB/32GB verziju za cca 1700 kn, čak i manje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:31 (skyactive).
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Pa evo ti official ROM, a koji podržava hrvatski...

https://www.androidfilehost.com/?fid=24438995911976123

Redmi Note 3 je hermes platforma ako se ne varam.

Ako se varam ovo ti je link od trenutno aktivnih pa si izaberi:

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337

0 0 hvala 0
14 godina
skyactive kaže...

ja sam dobio s mobom global stable ROM 1.7.9.0.0. (LHOCNCL). Ne kužim samo jel to official ROM ili što? Došao je s Google appsima, kineskih appova ne vidim uopće. Podržava hrvatski jezik. Pitam zato jer sam primijetio neke bugove, tipa da traži nekad pin za sim karticu iako sam ga već ukucao, pa se zna gubiti i wifi signal (inače jak), a primijetio sam jednom i gubitak mobilnog signala. Javlja i da sim kartica nije aktivirana, koji je to vrag? Rad je fluidan iako ima i manjih trzanja, to je očito do softvera i pojedinih appova.

...

p.s. - official ROM bi vjerojatno bio rješenje, ali ne podržava hrvatski jezik još?

Dobro, sve sam napisao tri posta iznad, pa nije tako tesko pogledati :-) 1.7.9 NIJE official rom. Ako si kupio preko Alija, lijepo ti pise da je rom njihova modifikacija i da moze imati bugove. Glupo je uopce pricati o bugovima dok koristis nesto kompajlirano zbrda zdola. Stavi official global pa onda testiraj i napisi recenziju. Isto tako je receno da MASVA prevodi official rom na hr.

Quotao je post o redmi 3 pro, onda valda ima pro. Pro je kenzo, ne hermes, i trenutno nije sluzbeno podrzan na xiaomi.eu, kao sto pise par postova iznad :-)

10 godina
neaktivan
mcf kaže...
skyactive kaže...

...

Dobro, sve sam napisao tri posta iznad, pa nije tako tesko pogledati :-) 1.7.9 NIJE official rom. Ako si kupio preko Alija, lijepo ti pise da je rom njihova modifikacija i da moze imati bugove. Glupo je uopce pricati o bugovima dok koristis nesto kompajlirano zbrda zdola. Stavi official global pa onda testiraj i napisi recenziju. Isto tako je receno da MASVA prevodi official rom na hr.

Quotao je post o redmi 3 pro, onda valda ima pro. Pro je kenzo, ne hermes, i trenutno nije sluzbeno podrzan na xiaomi.eu, kao sto pise par postova iznad :-)

koga briga što si ti napisao, daješ si prevelik značaj, opusti se :-)

ako je ROM stable, onda bi trebao bit bez bugova, a ima ih. Koristio sam gro drugih kineskih ROM-ova koji su bili bolji od ovog.

Što se tiče recenzija, nemoj me učit mojem poslu, između ostalog pisao sam recenzije i za novine na čijem si portalu.

btw, trola na stranu, kako punite baterije? Ispraznite do kraja pa punjenje do 100% (i još preko toga) ili punite na 5-10% ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 9:51 (skyactive).
13 godina
skyactive kaže...
mcf kaže...
skyactive kaže...

...

koga briga što si ti napisao, daješ si prevelik značaj, opusti se :-)

ako je ROM stable, onda bi trebao bit bez bugova, a ima ih. Koristio sam gro drugih kineskih ROM-ova koji su bili bolji od ovog.

Što se tiče recenzija, nemoj me učit mojem poslu, između ostalog pisao sam recenzije i za novine na čijem si portalu.

btw, trola na stranu, kako punite baterije? Ispraznite do kraja pa punjenje do 100% (i još preko toga) ili punite na 5-10% ?

Calma djecarci hahah

Sto se baterije tice, Li-Po baterije je definitivno najbolje staviti na punjac kada vam postotak padne na cca 20%.

Ne treba to sada biti nužno nužno, jer puno puta necete biti niti u mogucnosti staviti ga na punjac, ali probajte da vam se baš ne isprazni. Danas su baterije zaista pametne, i svaka ce vam ukoliko vodite i najvecu brigu krepat, tj. smanjit ce joj se kapacitet, ali eto ovim ga mozete koliko toliko ublaziti...

Jer sve sto vam padne ispod postotka od 20-15%, baterija koristi ajmo reci takozvanu svoju "rezervu".

A i budimo realni, ne govori vam npr. MIUI (Android) bezveze, ili vasi Windowsi na laptopu, ili bilo koji drugi sustav da stavite uređaj na punjac kada baterija padne na 20-15%

Kazem, ne treba vam to sada odredivati zivot, kada cete kao biti doma, kada cete nositi punjac bla bla bla, ali ako mozete pripaziti na to, zasto ne :)

I sto se tice ostavljanja baterija na punjacu i nakon sto navrsi 100%, to definitivno ne steti bateriji kako ljudi kazu. Adapteri reguliraju dovod struje, i necete je ostetiti. Adapter tada pusta zaista mali napon, tj. konstantan je (za razliku od pocetka punjenja, kada se svaki uredaj kojeg stavite na punjac zagrijava)

9 godina
odjavljen
Xiaomi Redmi Note 3

Nije tacno. Sve je to vec programirano u mob i punjac. Pa sta mislis koliko bi reklamacija proizvodjaci mobitela imali kad bi ostavili na brigu korisnicima da stavljaju na punjac na 20% a ispod toga stradala baterija.... Sto se tice lipo baterija ti ih u mobitelu ne mozes ostatiti niti punjenjem niti praznjenjem jer su one zasticene a ciklusi se broje procentualno. Ako ti je baterija na 50% a ti je napunis do 100% to se racuna pola ciklusa.... Samo kopcajte kad imate vremena i ne zamarajte se glupostima...

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cadus kaže...

0% (i još preko toga) ili punite na 5-10% ?

Calma djecarci hahah

Sto se baterije tice, Li-Po baterije je definitivno najbolje staviti na punjac kada vam postotak padne na cca 20%.

Ne treba to sada biti nužno nužno, jer puno puta necete biti niti u mogucnosti staviti ga na punjac, ali probajte da vam se baš ne isprazni. Danas su baterije zaista pametne, i svaka ce vam ukoliko vodite i najvecu brigu krepat, tj. smanjit ce joj se kapacitet, ali eto ovim ga mozete koliko toliko ublaziti...

Jer sve sto vam padne ispod postotka od 20-15%, baterija koristi ajmo reci takozvanu svoju "rezervu".

A i budimo realni, ne govori vam npr. MIUI (Android) bezveze, ili vasi Windowsi na laptopu, ili bilo koji drugi sustav da stavite uređaj na punjac kada baterija padne na 20-15%

Kazem, ne treba vam to sada odredivati zivot, kada cete kao biti doma, kada cete nositi punjac bla bla bla, ali ako mozete pripaziti na to, zasto ne :)

I sto se tice ostavljanja baterija na punjacu i nakon sto navrsi 100%, to definitivno ne steti bateriji kako ljudi kazu. Adapteri reguliraju dovod struje, i necete je ostetiti. Adapter tada pusta zaista mali napon, tj. konstantan je (za razliku od pocetka punjenja, kada se svaki uredaj kojeg stavite na punjac zagrijava)

da, to je točno, idealno je punit u tom nekom rangu kad je baterija već utrenirana (kažu i da je dobro ne punit do 100% i što češće punit, barem lithium-ion baterije), ali mislio sam na bateriju koja se puni prvih par puta, da li takve baterije treba ispraznit do kraja pa napunit da dobiju puni kapacitet?

Koliko vam traje baterija vi koji imate pro model, mislim naravno na SOT ? Meni oko 6:30h, ekran na 35-50% svjetline, wifi stalno uključen, mobilni podaci povremeno, često provjeravanje, notifikacija dosta, igrao sam igre nekih pola sata do 40 min, okinuo 30ak fotki itd. ?

Nije to loše, ali daleko od 9-10h koliko sam vidio da nekima traje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 11:17 (skyactive).
10 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nije tacno. Sve je to vec programirano u mob i punjac. Pa sta mislis koliko bi reklamacija proizvodjaci mobitela imali kad bi ostavili na brigu korisnicima da stavljaju na punjac na 20% a ispod toga stradala baterija.... Sto se tice lipo baterija ti ih u mobitelu ne mozes ostatiti niti punjenjem niti praznjenjem jer su one zasticene a ciklusi se broje procentualno. Ako ti je baterija na 50% a ti je napunis do 100% to se racuna pola ciklusa.... Samo kopcajte kad imate vremena i ne zamarajte se glupostima...

imaš gro članaka na netu koji se ne slažu s tobom. Ja ipak vjerujem većini, ne pojedincu.

16 godina
skyactive kaže...

Koliko vam traje baterija vi koji imate pro model, mislim naravno na SOT ? Meni oko 6:30h, ekran na 35-50% svjetline, wifi stalno uključen, mobilni podaci povremeno, često provjeravanje, notifikacija dosta, igrao sam igre nekih pola sata do 40 min, okinuo 30ak fotki itd. ?

6:30 mi zvuči malo sa samo 35% svjetline. Ja ga držim na 80ak% i toliko dobijem ako ga ne punim 2 dana. Već sam bio stavio SS sa 9 sati u jednom danu(logično, SOT je veći sa puno korištenja u jednom danu nego s manje u 2).

Inače, punim ga svaku večer, bez obzira je li na 20% ili 80%, tako sam bar uvijek siguran. Za vijek trajanja baterije se baš i ne brinem, 2 godine će sigurno biti upotrebljiva, a tada će biti vrijeme i za novoga. 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 13:08 (power_user).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

jel treba kod note 3 pro paziti na fdd i tdd verziju ili to nema vise veze?

hvala

ili dali ovaj model radi na nasim frkvencijama

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Hexa-Core-5-5-2GB-RAM-16GB-ROM/32596065322.html?spm=2114.13010208.99999999.261.m19mAh

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Radit će ti taj model i kod nas. Jedino ti lte možda neće raditi ako živiš van većih gradova. Jer xiaomi nema lte band 20 (800 mhz)
10 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...

6:30 mi zvuči malo sa samo 35% svjetline. Ja ga držim na 80ak% i toliko dobijem ako ga ne punim 2 dana. Već sam bio stavio SS sa 9 sati u jednom danu(logično, SOT je veći sa puno korištenja u jednom danu nego s manje u 2).

Inače, punim ga svaku večer, bez obzira je li na 20% ili 80%, tako sam bar uvijek siguran. Za vijek trajanja baterije se baš i ne brinem, 2 godine će sigurno biti upotrebljiva, a tada će biti vrijeme i za novoga. 

pola vremena je bio na 50% (nekad i više od toga) a pola na 35%. Testirao to doduše s drugim punjenjem baterije (možda se utrenira baterija).

Za analizu zašto tebi traje toliko s 80% morali bi znati koliko koristiš mob, procesor, imaš li uključene wifi i 4g mobilnu mrežu (kao ja, wifi staln, wifi+4g cca polovicu vremena), jesi li koristio kameru kao ja itd.

Ruku na srce, 6:30 ili 7h (koliko ću izvući zapravo iz zadnjeg mjerenja, jer sada testiram bateriju do 1% napunjenosti) ili 10h nije razlika u smislu toga da 10h nije dovoljno za 2 dana umjerenog korištenja moba, pa se ionako mora puniti svaku večer. A sumnjam da je i ova baterija dovoljna i za heavy gaming + jače surfanje tokom 1 dana. To bi doduše trebalo testirati, jer začudo mi je baterija dosta sporo curila kod igara.

M3d0 kaže...
Radit će ti taj model i kod nas. Jedino ti lte možda neće raditi ako živiš van većih gradova. Jer xiaomi nema lte band 20 (800 mhz)

to je točno, iako bi i to trebalo testirati jer je 4G signal na glavnim frekvama pokriven i u manjim gradovima. Tako da ovih 800 mhz vrijedi samo za selendre, kažem to treba vidjeti na način da se u takvim područjima koriste dva 4G telefona, jedan koji podržava 4G na 800Mhz, a drugi koji to ne podržava.

16 godina
skyactive kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

pola vremena je bio na 50% (nekad i više od toga) a pola na 35%. Testirao to doduše s drugim punjenjem baterije (možda se utrenira baterija).

Za analizu zašto tebi traje toliko s 80% morali bi znati koliko koristiš mob, procesor, imaš li uključene wifi i 4g mobilnu mrežu (kao ja, wifi staln, wifi+4g cca polovicu vremena), jesi li koristio kameru kao ja itd.

Ruku na srce, 6:30 ili 7h (koliko ću izvući zapravo iz zadnjeg mjerenja, jer sada testiram bateriju do 1% napunjenosti) ili 10h nije razlika u smislu toga da 10h nije dovoljno za 2 dana umjerenog korištenja moba, pa se ionako mora puniti svaku večer. A sumnjam da je i ova baterija dovoljna i za heavy gaming + jače surfanje tokom 1 dana. To bi doduše trebalo testirati, jer začudo mi je baterija dosta sporo curila kod igara.

M3d0 kaže...

to je točno, iako bi i to trebalo testirati jer je 4G signal na glavnim frekvama pokriven i u manjim gradovima. Tako da ovih 800 mhz vrijedi samo za selendre, kažem to treba vidjeti na način da se u takvim područjima koriste dva 4G telefona, jedan koji podržava 4G na 800Mhz, a drugi koji to ne podržava.

Sve mi je bilo uključeno, taj dan sam većinu vremena bio na WiFiju, nešto na 3G/4G(ovisno o pokrivenosti), nikada ne gasim WiFi/Bluetooth/3G/4G, oko 3 ili 4 sata je bilo streamanje videa s Netflixa i Youtubea, oko 2 sata igranje The Room 1 i 2, ostatak surfanje, također je bilo dugo ili treće punjenje. Upravo zbog takvog korišenja mi i je impresivna, svaki mobitel može idržati 9h sa buljenjem u crnu sliku sa 0% osvjetljenja. Više ga nisam toliko testirao, ali nisam ga ni jedom uspio isprazniti u jedan dan.

Što se tiče 800MHz, nisam prijmjetio da mi fali. Živim u Crikvenici, na područuju pokrivenim sa 800MHz, tako da sam sa starim HTC Oneom često bio spojen upravo na to, ali na takvim mjestima je obično i 3G sasvim solidan jer mreža nije pod velikim opterećenjem. To mi je bio glavni nedostatak kad sam ga kupovao, ali i zaboravio sam na to, tako da zbilja nije problem.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Skuzio sam da mi se zakrivio malo mobitel, u obliku banane i tu kod tipki za glasnocu se primjeti malo izpupcenje... Tako da, ne nosite ga u hlacama kao ja

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
power_user kaže...
skyactive kaže...
power_user kaže...
skyactive kaže...

M3d0 kaže...

Sve mi je bilo uključeno, taj dan sam većinu vremena bio na WiFiju, nešto na 3G/4G(ovisno o pokrivenosti), nikada ne gasim WiFi/Bluetooth/3G/4G, oko 3 ili 4 sata je bilo streamanje videa s Netflixa i Youtubea, oko 2 sata igranje The Room 1 i 2, ostatak surfanje, također je bilo dugo ili treće punjenje. Upravo zbog takvog korišenja mi i je impresivna, svaki mobitel može idržati 9h sa buljenjem u crnu sliku sa 0% osvjetljenja. Više ga nisam toliko testirao, ali nisam ga ni jedom uspio isprazniti u jedan dan.

Što se tiče 800MHz, nisam prijmjetio da mi fali. Živim u Crikvenici, na područuju pokrivenim sa 800MHz, tako da sam sa starim HTC Oneom često bio spojen upravo na to, ali na takvim mjestima je obično i 3G sasvim solidan jer mreža nije pod velikim opterećenjem. To mi je bio glavni nedostatak kad sam ga kupovao, ali i zaboravio sam na to, tako da zbilja nije problem.

za 3G su podržane sve frekvencije nama bitne u Hr, a kad je mreža pod opterećenjem bolje su visoke frekvencije.

Kakva je 4G frekva u Crikvenici ne znam, ali u Zagrebu 4G bez problema radi, odnedavno i na Tele2 mreži

13 godina
Torent kaže...

To nebi niti smjele biti reklamacije jer su to cinjenice i tako baterija funkcionira! Istina je da su sada baterije jako razvijene kao što sam i napisao (napredovale su), postale su "pametne", ii upravo sam radi toga naglasio da nam to ne odreduje zivot bzvz, ali ako smo ga u prilici staviti punit, zasto ne.

Nije to nikakva briga, kao sto rekoh, to nam ne treba organizirat zivot (jer kolko god mi vodili brigu o njima, imaju "vijek trajanja", no ovime ga mozemo maybe malo produziti).

Ovo za cikluse si tocno napisao, ali u bateriji postoji tzv. njezina "rezerva" (i pozeljno je sto manje ulaziti u nju). I opet ti upotrebljavas izraz "ne zamarajte se", a sta sam ja rekao nego to?

I ovo sta sam napisao je definitivno tocno, jer usprskos sto sam citao o tom, bas je ovu srijedu profesor na predavanju pricao o tome...

9 godina
odjavljen

Nista sto ti mozes uciniti nece je produziti niti skratiti jer nemas skoro nikaka uticaj na bateriju tj njeno trajanje. A sta su cinjenice je diskutabilno. Ako ti nesto kazes ili procitas na netu ne znaci da je to cinjenica. Sto se mene tice mazite ih i pazite kao bebe ali ako je telefon dovoljno smart za sve ostalo dovoljno je i smart da se brine o bateriji a u rezervu o kojoj ti pricas ti kao korisnik koristeci telefon ne mozes ni prismrditi i da hoces. A kao sto neko rece pise na netu. Kakvu god glupost ukucas u google naces milion clanaka koji to potvrdjuju i negiraju...
A o profesorima necu jer jako rijetko se nadje profesor koji prati nove tehnologije toliko rijetko da je njihov broj vise statistička greska nego neki bitniji broj profesora... Na zalost... I pricati o bateriji kao takvoj i bateriji koja se nalazi u mobu su dvije razlicite stvari. Mob ti ne dozvoljava da sa njom radis sta ti hoces. Osim ako to bas namjerno ne napravis ali to je onda tvoj problem a ne problem baterije....

13 godina
Torent kaže...

Nista sto ti mozes uciniti nece je produziti niti skratiti jer nemas skoro nikaka uticaj na bateriju tj njeno trajanje. A sta su cinjenice je diskutabilno. Ako ti nesto kazes ili procitas na netu ne znaci da je to cinjenica. Sto se mene tice mazite ih i pazite kao bebe ali ako je telefon dovoljno smart za sve ostalo dovoljno je i smart da se brine o bateriji a u rezervu o kojoj ti pricas ti kao korisnik koristeci telefon ne mozes ni prismrditi i da hoces. A kao sto neko rece pise na netu. Kakvu god glupost ukucas u google naces milion clanaka koji to potvrdjuju i negiraju...
A o profesorima necu jer jako rijetko se nadje profesor koji prati nove tehnologije toliko rijetko da je njihov broj vise statistička greska nego neki bitniji broj profesora... Na zalost... I pricati o bateriji kao takvoj i bateriji koja se nalazi u mobu su dvije razlicite stvari. Mob ti ne dozvoljava da sa njom radis sta ti hoces. Osim ako to bas namjerno ne napravis ali to je onda tvoj problem a ne problem baterije....

Rekao sam da je cinjenica da ce baterija kad-tad kihnut...

Aha, aha, istrazivali ste ih da znate to sve o njima ili? Jer ako niste na internetu to procitali ja neznam, onda se zaista kuzite u to :)

Ovaj je upucen vjerujte mi, jer je to fakultet u kojem prof treba biti u toku, pogotovo ako predaje takve kolegije.

A i grafovi su bili iz 2015 godine...

Sta pricati o bateriji kao takvoj i kao u mobitelu? O tome je i pricao, o baterijama u laptopu i u mobilnim uredajima.

9 godina
odjavljen

Htio sam reci da kad je baterija sama mimo uredjaja i punis je na glupo punjacu i praznis direktnim kopcanjem potrosaca mozda je mozes unistiti ali ako nemas pristupa direktno vec samo koristenjem smartphonea nema sanse da ti mozes ista zabranjeno uraditi. Na to sam mislio...Sva teorija o baterijama stoji i to nije sporno. Meni je sporan dio gdje ti kao korisnik uredjaja treba spaziti na to i da ti kao korisnik moze sista uraditi da nastetis bateriji. Nijedan proizvodjac smartphonea nece dozvoliti korisniku da isprazni bateriju ispod minimuma jer ce ga uredjaj u tome sprijeciti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 18:00 (Torent).
14 godina
neaktivan

kao i kod mene. kvaliteta vindija

10 godina
neaktivan
Torent kaže...

činjenica je da po tvojoj logici po kojoj nije bitno što piše na internetu nije bitno niti što ti ovdje pišeš :-)

i tu prestaje svaki smisao onoga što si napisao u svom postu.

sorry ali reći da korisnikovo rukovanje baterijom nema nikakva utjecaja je totalna glupost. Već to što se baterija puni na visokoj temperaturi (npr. na suncu) debelo utječe na vijek trajanja baterije, kao i često pražnjenje baterije do kraja. O tome pišu daleko stručnije osobe od tebe, prema tome ne znam zašto bi bilo tko vjerovao baš tebi.

dapače: 

Lithium-ion batteries never be emptied, as they may rapidly become unusable (chemical degradation of components within the battery). A Lithium-ion battery can lose up to 20% loss of its capacity, if emptied!
Most of the modern operating systems integrates security features to prevent your battery from being depleted:

• A small notification to indicate battery level.
  • Automatically put device in Sleep or Standby mod
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 21:39 (skyactive).
10 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Skuzio sam da mi se zakrivio malo mobitel, u obliku banane i tu kod tipki za glasnocu se primjeti malo izpupcenje... Tako da, ne nosite ga u hlacama kao ja

Ovo je već drugi slučaj, da čovjek ne povjeruje. Točno se osjeti da između stražnjeg metalnog poklopca i baterije ima malo lufta, dovoljno je kucnuti prstom/noktom. Malo jači pritisak na taj središnji dio i mobitel se izobličuje. A već odlučih da ga neću gurati u nikakve zaštitne torbice, zlatni PRO jednostavno predobro izgleda da ga se na taj način unakazuje. Neću kurac, već sutra ide u onu debelu kožnu.

A Hugo Barra autom prelazi preko njega u videu, krepo dabogda. :) 

14 godina
skyactive kaže...

...
Most of the modern operating systems integrates security features to prevent your battery from being depleted:

...

Upravo to @Torent pise cijelo vrijeme, ali je ocito citanje sa razumijevanjem prevelik zalogaj za neke. Nije upitna li-ion tehnologija, svi znamo kako funkcionira i sta joj steti. Poanta je da (skroz laicki) kombinacija hw/sw u modernom mobu nece dopustiti overcharge ili totalni discharge koji bi mogao biti kritican za bateriju.

Naravno da ako netko hoce izvuci maximum iz baterije ce paziti na toplinu, brojati recharge cycles i paziti da ne padne nikad ispod 15%, ali u praksi je to prilicno nebitno. Ovak i onak ce baterija nadzivjeti ostatak moba, bilo da zastari softverski, potrga se, razbija staklo, ili jednostavno kupite novi. Makar vam se i svako malo ispraznila na 0.

U praksi, a on-topic - od svih mobitela doma, najdrazi mi je, i najvise ga koristim, redmi note 1. Mislim da je preko dvije godine sad. Nekad mi zna satima stajati 100% na punjacu (auto/deezer player), svako malo se ugasi sam od prazne baterije (dakle discharge) jer mi ostane u autu, ili mi ostane doma (naravno zaboravim ga ugasiti), a uzmem drugi mob sa sobom i slicno. Cesto se igram dok je na punjacu (overheat). Punim kad stignem i ne razmisljam o tome. I eto, jadnicak jos izdrzi skoro dva dana laganog koristenja, ali se potpuno rasturio od silnih padova pa ide u auto kao dedicated player dok ne krepa :) Dakle, nije neka stvar o kojoj morate razbijati glavu previse :)

14 godina
Rupert Pupkin kaže...
maxy0 kaže...

Ovo je već drugi slučaj, da čovjek ne povjeruje. Točno se osjeti da između stražnjeg metalnog poklopca i baterije ima malo lufta, dovoljno je kucnuti prstom/noktom. Malo jači pritisak na taj središnji dio i mobitel se izobličuje. A već odlučih da ga neću gurati u nikakve zaštitne torbice, zlatni PRO jednostavno predobro izgleda da ga se na taj način unakazuje. Neću kurac, već sutra ide u onu debelu kožnu.

A Hugo Barra autom prelazi preko njega u videu, krepo dabogda. :) 

Bome i ja ga kuckam sad, i cini mi se da po rezonanciji ima dosta lufta u sredini, mozda bi cak moglo dovesti i do pucanja alu kucista. A mozda sam umislio pod dojmom vasih postova :)

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ispada kao da ćemo ga svi morati oblačiti u ovo:

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

danas se nasao s jednim deckom iz zadra koji ima redmi note 3 

isto mu je iskrivljen,dali je to tako doslo ili je u depu ga iskrivio nebitno je

bitno je da je porazavajuca kvaliteta i vrijeme je da ga se uvali nekom na njuskalu :D

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice