Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 809.911
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2
GuardianOTB kaže...
bruno1026 kaže...
Kulin Ban kaže...
fakat manja potrošnja baterije sa difoltnim MIU lončerom nego sa Novom

ma, ja ne patim na launchere, čak mi je miui launcher okej, ali se nikako ne mogu naviknut na ogromne ikone za slijepe i slabovidne. koliko vidim po netu, nema neki idiot proof način da se smanji veličina ikona ili poveća broj u redu ili stupcu... nažalost, ono što ima svaki besplatni launcher po defaultu, miui nema.

meni je sve u folderima, nemam apsolutno niti jednu ikonicu vani samu :D

i to je bespotrebno korak viška, ulazak u folder da bi pokreno neku app

u foldere app koje se rijetko upotrebljavaju ok

ali svakako zasebne ikonice najčešće upotrebljavanih app idu na home screen

a da ne govorim o widgetima

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 16:35 (Kulin Ban).

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

još jedna od ozbiljnih mana koju sam uočio nedavno prilikom boravka u Njemačkoj, je da u roamingu nigdje ne ispisuje naziv operatera na koji sam nakačen (uglavnom se vrtilo oko O2 ili Vodafone) pa sam tek neknadno instaliro nekakvu app koja mi je to pokazivala
uglavnom dosta ozbiljan nedostatak, a koji proizilazi iz činjenice da se upisuje samostalno naziv operatera (settings > Notification > Edit carrier name - prethodno potrebno na ON podesit i show carrier name )
ima li kakva mogućnost da on sam automatski ispisuje operatera kao kod svih drugih "normalnih" mobitela od kako postoje, pa da tako i kad bude u roaminigu ispisuje naziv operatera na kojeg se nakačio

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Šta nema u panelu obavijesti?
Meni je to isključeno samo zauzima prostor ali lijepo piše da ne postam sliku sada, na sredini menija
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

I ja bih se zakleo da sam to imao u Makedoniji.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
sta ti je panel
koja sredina menija
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

pa ako show carrier name staviš na ON, onda ti pokazuje na kojoj si mreži

ali ako urediš naziv onda je logično da neće pokazivati mrežu nego taj naziv kojeg si sam odabrao(bez obzira ako se promjeni mreža)

MIUI HR TRANSLATOR

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ja konto moras upisat pa sam od kako imam ovaj čajna hepek upisivo
nisam znao da ako ne upišeš on onda sam pokazuje

čajna programeri su ga malo zasrali logikom sto bi jednostavno kad može komplikovano

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...
GuardianOTB kaže...
bruno1026 kaže...
Kulin Ban kaže...
fakat manja potrošnja baterije sa difoltnim MIU lončerom nego sa Novom

ma, ja ne patim na launchere, čak mi je miui launcher okej, ali se nikako ne mogu naviknut na ogromne ikone za slijepe i slabovidne. koliko vidim po netu, nema neki idiot proof način da se smanji veličina ikona ili poveća broj u redu ili stupcu... nažalost, ono što ima svaki besplatni launcher po defaultu, miui nema.

meni je sve u folderima, nemam apsolutno niti jednu ikonicu vani samu :D

i to je bespotrebno korak viška, ulazak u folder da bi pokreno neku app

u foldere app koje se rijetko upotrebljavaju ok

ali svakako zasebne ikonice najčešće upotrebljavanih app idu na home screen

a da ne govorim o widgetima

sve mi je tako jer mi taj dodatni korak ne predstavlja problem. imam what's up, viber i sl u jednome, igre i najcesce koristene app u drugome, security, busybox, BBS, i sl root aplikacije u trecemu, tools (mi default folder) u 4, navigacija, maps, streetview i sl u 5 te slabo koristene u 6. sve na 2 strane da mogu lipo vidit pozadinsku sliku moje male bebice od 8mj :)

e da. ovaj novi Touch assistant iz MIUI 8 (zadnji weekly rom) mi je skroz cool. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 22:00 (GuardianOTB).
9 godina
neaktivan
Dobra stvar, još da može dole se premjestiti a ne samo sa strane, lakše bi za prst bilo, rad jednom rukom..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ententini1 kaže...
Dobra stvar, još da može dole se premjestiti a ne samo sa strane, lakše bi za prst bilo, rad jednom rukom..

meni je ok sa strane... stavio sam s lijeve strane u visini palca.. what's up, viber, lock screen, torch i silent... 

9 godina
protjeran

čekaj, čekaj meni nešto nejasno...jel to izašo MIU 8 u toj nekoj dev ROM eu verziji 6.5.19

ako sam ja to sve pokonto

9 godina
neaktivan
Nisi, samo jedna, dve opcije koje će biti u miui8 ubaćene u tjedni rom. Kad bi svaki tjedan bilo tako, super

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

ako bi sad ja htio ubacit taj eu ROM koji vidim skoro svi koristite, morao bi ići preko onog famoznog TWRPa ??

prvo njega isntalirat pa onda taj ROM

kolko je stabilan....sa ovim čajna sam zadovoljan, još nijednom nije telefon zaribo/zakočio da bi se resetovo, dok mi se starim divljim ROMom to skoro svakodnevno dešavalo

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

zna li neko zašto mi difoltna kamera snima panorama mod sliku kad držim mobitel uspravno

i obratno, kad ga držim vodoravno, slika bude potrait

naopako radi pizda joj materna

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Bane pa šta ne pročitaš tu famoznu prvu stranicu gdje su sve važne upute?
Mislim da možeš i updejterom rješit prebacivanje, ako ti je taj china developer nemaš problema, ako je stable moraš brisati i data, onda ti ja mislim treba twrp, ne sječam se više radio sam to prije 9 mjeseci...
Pa pričekaj potvrdu od nekog još ako ne razumiješ ovo s prve stranice...
Onda china ipak ima neki bug, okomito vodoravno jel, panorama ( hrvatski) označava cijelu sliku kod mene , zadnji developer rom, i dobar je, piše ti na prvoj stranici eu dev roma koje su njihove različitosti, netko je postao par strana prije...
Ili stable opet ako ti je china stabilni, nekom je bitno da ne nora brisat data jel onda gubi dosta... Nekom svejedno, riješi to u jednom danu
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

mislim da sam za kameru našo razlog, slikao sam nešto iz novina i izgleda kad je mobitel u takvom položaju gubi orijentaciju pa slika obrnuto

kad se uspravi i nešto se slika naprijed ispred mene, u takovm položaju ima orijentaciju i slika tačo onako kako okrenete mobitel, ako je u panorama položaju slika i panorama sliku, ako je u portrait položaju mobitel slika takvu sliku

dok izgleda kad je leća i mobitel okrenuti prema zemlji gubi orijentaciju i slika obrnuto od onoga kakav je položaj mobitela

skinuo sam stable offical čajna ROM http://en.miui.com/download-274.html

zar i ta eu verzija nije stable ??

koliko sam skonto neke bitne razlike i nema osim što imaju naši jezici u ovoj eu verziji i manje tog raznog kineskog smeća (vidi se i po veličini samog rom-a oko 650 MB dok je kineski 950) pa bi valjda trebao biti i brži u radu

e sad vezano za bateriju ne znam kakva je situacija, koji je bolji

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2016 17:24 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ima eu stable i dev, bolje da nastaviš s tim stabilnim, pa si miran 2 mjeseca.
Nema ovo iz miui8, al bit će valjda sad još malo, nisam pratio kad je zadnji stable izašao za rn2.
Baterija ovisi o svakom korisniku, a 90%korisnika ovog mobitela nije zadovoljno kako se brzo prazni.
Čim ekran radi ide baterija, mislim da je za pozive i stand by dobar, al za to je dobar i onaj prije 15 godina

2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

znači što se tiče baterije svi rom-ovi su tu negdje u 5 deka ??

meni je ovaj čajna internacional ofical ok, nije nijendom dosad telefon zaribo i resetovo se, kao što mi se skoro svakodnevno dešavalo sa onim divljakom rom-om koji je došao u telefonu

pitanje je jedino da li taj dev eu ima pobrisanih bezveznih app ( po meni na to bi developeri trebali i valjda su išli, jer ja bi tako radio) koje nepotrebno opterećuju RAM a time i usporavaju rad chipseta i njegove performanse

dakle da li eu dev rom ili stable zauzimaju manje RAMa i da li RM2 brže radi

kad pobrišem junke iz RAM u najbolejm slučaju mi pokazuje 900 MB free of 2 GB avaliable

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.5.2016 13:36 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

Moze preporuka dobre i pouzdane meteo aplikacije sa satom..... "Transparent Weather&Clock" nakon zadnjeg updejta je poceo srkat bateriju za nevjerovat, pa sam je deinstalirao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

nabolja je yahoo, dugo je koristim, uvjek skoro pogađa

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yahoo.mobile.client.android.weather

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

da li je dobro odavde skidati rom i šta izabrati

http://smiui.net/redminote2_hermes.php

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Neki imaju 3 neki 6h sota, onda nije baš 5dkg...
Dev romovi variraju dosta od super baterije do loše kao sadašnji, pa od do rama, al preko gige teško slobodno.
Nema bespotrebnih apk, kineskih pogotovo, recimo da je ok, smiui možeš sam skuhat, maknut recimo mail, browser, svašta nešto, najbolje vidi sam, a ima dodatno viper4android, ovo ono...
Vrijeme xl, Hrvatsko koristim....

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Smiui i xiaomi eu romovi su na istoj bazi, možeš skakat s jednog na drugi bez data brisanja

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
najvaznije mi je da rjesim problem gpsa, sada opet radi pravo netacno, pokazuje polozaj i do nekoliko 100 metara dalje nego se nalazim, a pročitao sam ako je vec tacno da je kod ovog eu roma upravo poboljsan gps za Evropu sto priznaju da stvarno gps nije dobar, a da ne govorim kako nije htio uopste da radi u Njemackoj odnosno samo je ostajao zamrznut na poziciji gdje je zadnji put hvatao wi fi

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
šta je sad smiu

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rom za koji si dao link
15 godina
Javite mi ako je tko updateao najnovij tjedni eu. Imam prestar ovaj i trebam updateat pod hitno...
Koliko dugo neupdateam ovo pretvoria mi se u stable rom, a ne weekly... :p
Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Ententini1 kaže...
Rom za koji si dao link

da, ali ja pitam kakva je to sad vrsta, podvrsta, šta li je već u odnosu na klasični MIU

koje razlike, prednosti, mane....

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 7:36 (Kulin Ban).
9 godina
protjeran
Ententini1 kaže...
Mislim da možeš i updejterom rješit prebacivanje, ako ti je taj china developer nemaš problema, ako je stable moraš brisati i data, onda ti ja mislim treba twrp, ne sječam se više radio sam to prije 9 mjeseci...
Onda china ipak ima neki bug, okomito vodoravno jel, panorama ( hrvatski) označava cijelu sliku kod mene , zadnji developer rom, i dobar je, piše ti na prvoj stranici eu dev roma koje su njihove različitosti, netko je postao par strana prije...
Ili stable opet ako ti je china stabilni, nekom je bitno da ne nora brisat data jel onda gubi dosta... Nekom svejedno, riješi to u jednom danu

probo sa tim herems_twrp preko updateera i pokazuje FAILED

pokušo ga i preimenovat u odate.zip i opet isto

na prvoj stranici savjetuju skidanje nekog twrp 287 sa donjeg linka, ali ja ne vidim nigdje link za download

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=152550&highlight=TWRP%2Bmaterialized%2Btheme

9 godina
protjeran
Kulin Ban kaže...
Ententini1 kaže...

probo sa tim hermes_twrp preko updatera i pokazuje FAILED

pokušo ga i preimenovat u update.zip i opet isto

na prvoj stranici savjetuju skidanje nekog twrp 287 sa donjeg linka, ali ja ne vidim nigdje link za download

http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=152550&highlight=TWRP%2Bmaterialized%2Btheme

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice