Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.288.794
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia
CyberDemonVZ kaže...

Znaš HR zakone vezane uz snimanje prometa iz automobila?

Nigdje nisam ništa čuo o tome, a koji god video gledam o tim kamerama, prvo vele da je najbolje provjeriti kakvi su zakoni za područje u kojem voziš.

Bila je već rasprava ovdje na forumu u temi o dashcamovima, evo linkić na koristan članak:

https://autokamera.hr/blog/104-iz-ministarstva-unutarnjih-poslova-potvrdili-legalnost-i-legitimitet-autokamera

15 godina

imam ju vec par mjeseci tu u Irskoj i odlicna je, kvaliteta odlicna dan, noc, kisa, sunce

u svakom trenutku se spojis na nju i skines isjecak koji ti treba, ja sam uzeo sa amazona zbog carine

evo jedan isjecak

ovaj tu isjecak je YI 4K kamera, koja isto nije losa kao dash cam

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.11.2018 21:26 (JuXo).
11 godina
JuXo kaže...

imam ju vec par mjeseci tu u Irskoj i odlicna je, kvaliteta odlicna dan, noc, kisa, sunce

u svakom trenutku se spojis na nju i skines isjecak koji ti treba, ja sam uzeo sa amazona zbog carine

Odlično, kako funkcionira punjenje, mora stalno bit priključeno na charger? Na kameru se spajas preko app za mob ili?

15 godina

spojena kabelom direktno u punjac (neki belkin random) koji je u utoru za upaljac, i kad god upalim auto ona se upali automatski

imas aplikaciju za kameru preko koje podesavas postavke

i kamera ima voice control, ono viknes stila take picture ona slika i spremi

kamera snima na microsd i kad se napuni, pocne presnimavati stare filove i tako neprestano, imam 32 gige

11 godina

Koliko otprilike sati vožnje se može snimiti na 32gb (bez da presnimi naravno)?

15 godina

Nemam pojma da budem iskren, jer ti kamera konstantno snima, ali sjece isjecke po minutu uvijek

16 godina

Na moju kameru (koja nije Xiaomi) od 32Gb stane oko 3 sata snimanja. Kad ispuni to, onda ide i gazi one prve snimke.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Htio sam kupiti Roombu, i onda sam naletio na ovaj video:

Xiaomi je doslovno u SVEMU bolji od Roombe koja košta 6-7000 kuna!

Brzina, čišćenje, tišina, plan stana, upravljanje preko mobitela...

I još je k tome izašla verzija 2.

E sad, moje pitanje:

Ima netko kakav kod za popust ili mjesto gdje bi ga se moglo nabaviti znatno jeftinije od ovog (3000kn):

https://hr.mobileshop.eu/dodaci/xiaomi/mijia-roborock-robot-vacuum-cleaner-2-bijeli/

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Smeće je i Roombu i taj Xiaomi, kupi normalan Philips usisavač za 100 eura, a ne ove igračke čija je učinkovitost ravna nuli.

http://dukedantalion.weebly.com/
14 godina
zalman1 kaže...

Smeće je i Roombu i taj Xiaomi, kupi normalan Philips usisavač za 100 eura, a ne ove igračke čija je učinkovitost ravna nuli.

Imam. Koristim skoro svaki dan s troje male djece :D

I moram se svakih nekoliko dana vući ispod bračnog kreveta u spavaćoj sobi da bi očistio prašinu i kosu (3 ženske u stanu). Već 7 godina.

Više mi se ne da....

16 godina

Ako imaš ijedan tepih u kucanstvu, zaboravi na rumbe i ostale robote....

14 godina
ludimata kaže...

Hvala na savjetu.

Tamo gdje mislim čistiti ne.

9 godina
Vi koji imate xiaomi dashcam, jel veliki minus to kaj nema gpsa? Vidim da izlazi nova xiaomi 70 mai i da ce naknadno izaci gps modul, a u zadnje vrijeme mi sve vise treba kamera s obzirom na promet...

Jel se vidi tablica na udaljenosti od par metara? Jel ima parking mod? I koju imate?

0 0 hvala 0
15 godina

vidi se tablica lijepo, 70mai nema parking mod, ova nova ce imati

16 godina

Kaj će ti gps na daschcam ?

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina
Za prikazivanje brzine? Npr imas sudar i druga strana tvrdi da si vozio puno vise nego si zapravo vozio, pa osim videa u kojem bi se brzina trebala procijeniti imas i brzinu po gpsu...
16 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Za prikazivanje brzine? Npr imas sudar i druga strana tvrdi da si vozio puno vise nego si zapravo vozio, pa osim videa u kojem bi se brzina trebala procijeniti imas i brzinu po gpsu...

to je hipotetsko pitanje ili se zbija razbijaš više puta godišnje pa ti treba takav uređaj, ako je ovo drugo mislim da je bolje da podereš vozačku prije nego ubiješ nekoga. :D

9 godina
Nisam se nijednom jos razbio, nadam se da ce tak i ostati, ali svako malo moram izbjegavati kamikaze po cesti pa ipak mislim da bi gps nekad mogao posluziti
13 godina
neaktivan
ludimata kaže...

Nije nužno. Imam roombu i klasični tepisi joj nisu problem, kao ni tepisnoni. Problem su čupavi - debeli tepisi jer joj predstavljaju prepreku preko koje ne može proći. 99% sam siguran da je ista situacija i kod Xiaomi Vacuuma. 

Kao jedini usisavač u kućanstvu robot nije dovoljan, ali je ogromna pomoć.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2018 11:36 (papinijanus).
14 godina
papinijanus kaže...
ludimata kaže...

Nije nužno. Imam rumbu i klasični tepisi joj nisu problem, kao ni tepisnoni. Problem su čupavi - debeli tepisi jer joj predstavljaju prepreku preko koje ne može proći. 99% sam siguran da je ista situacija i kod Xiaomi Vacuuma. 

Veli lik da je Xiaomi u verziji 2 redizajnirao kotačiće i da sad može i na debele tepihe i prepreke od 2 cm. Baš ne vjerujem, ali ću testirati ako ga kupim. :D

16 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Za etisone vjerujem da nije problem. Ja sam rumbu vratio nakon 2 tjedna. Parket super počisti, ali jedan čupavi je bio nepremostiva prepreka, a druga 2 normalna su stvarala probleme svaki drugi put.
Zaključio da nije vrijedno mojih živaca i vratio ga.

I definitivno nije za jedini usisavač doma.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
papinijanus kaže...
ludimata kaže...

Nije nužno. Imam rumbu i klasični tepisi joj nisu problem, kao ni tepisnoni. Problem su čupavi - debeli tepisi jer joj predstavljaju prepreku preko koje ne može proći. 99% sam siguran da je ista situacija i kod Xiaomi Vacuuma. 

Veli lik da je Xiaomi u verziji 2 redizajnirao kotačiće i da sad može i na debele tepihe i prepreke od 2 cm. Baš ne vjerujem, ali ću testirati ako ga kupim. :D

Imam 1. ver. Xiaomi usisavača i za usisavanje prašine, mrvica i svega tog sitnog je odličan s obzirom da imamo tamni parket pa se sve odmah vidi (a ostala sam iznenađena koliko toga pokupi po kakti čistom podu nakon što se otvori njegova kutija kod čišćenja.

Za redovno tjedno čišćenje imamo Karchera, a za 2 tjedno održavanje je super stvar Xiaomi. Jedino ga ne bi preporučila za one ljude koji imaju tepihe jer bi se na njima mogao zaglaviti (doduwe, postoji i one magnetske trake koje se postave na mjestima koje on ne bi trebao prekaziti).

2nd edition ima kakti bolje i fleksibilnije kotačiće pa neke tepihe (koji nisu čupavci) vjerojatno i može posaugati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2018 17:51 (Nena).
9 godina
Iako jest popust ali nebude jedini, nekako si mislim da si trebao malo pricekati iduću verziju i koristis njega a ovaj koji imas da bude rezervni.
9 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Kupio bih tablet na stranom shopu e sad da li ima neki gdje se može platiti pouzećem ili je sve isključivo karticom.

Da li je netko koristio plaćanje sa

Ekesh Visa poklon karticom i kako to funkcionira ,vidim da imaju od 1000 ,500 kn

dal bi to trebalo bit sigurnije nego sa bankovnim karticama iako je najsigurnije pouzećem i ako stigne prava roba a ne falsifikat ili cigla.

Molim za savjet ,hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ekipa, planiram uzet MIX 3 i za sad je najjeftinija cijena na Goldway-u (cca 3750,00 kn) za 6/128 GB.

4100 kn je 8/128 GB a 4550 kn 8/256. 

Mislim da 800 kn nije previše za + 2/128 GB.

Problem je što je za sad jedino CN rom ali nadam se da nije  problem stavit Global kada stigne sljedeći mjesec.

Ako ima netko tko zna da li se može preko Local Upgrade-a staviti Global Rom.

Znači skinem rom i direkt sa mob-a flasham ili ??

Na Honorbuy stiže tek za dva tjedna i cijena će sigurno biti veća s obzirom da je MIX 2s skuplji dosta nego na Goldway-u i MI Global Store-u.

0 0 hvala 0
16 godina
Vjerojatno će i sa svakim Xiaomijem do sada biti, skini fastboot ROM kad izađe, flash utility, clean all i to je to. Eventualno prati treba li napraviti unlock bootloadera. Ako nemaš accoubt sa odobrenim zahtjevom, napravi account / podnesi zahtjev već sada, jer se po mjesec dana čeka na odobravanje.
12 godina
Znaci kad to sve napravim bit ce identican kao mix 3 global kad jednom bude pusten?

Imam trenutno mi 6 global , takvog sam ga uzeo i super je na globalu.
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

One "dvojne aplikacije" daju mogućnost da ako u mobitelu imam dva broja, da imam i npr. dva odvojena Vibera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

tako je, možeš imati dva whats upa, vibera za svaki broj..

10 godina
neaktivan
WackyZG kaže...
 Eventualno prati treba li napraviti unlock bootloadera. Ako nemaš accoubt sa odobrenim zahtjevom, napravi account / podnesi zahtjev već sada, jer se po mjesec dana čeka na odobravanje.

Možeš li mi malo ovo sa Xiaomi računom pojasniti ( vjerojatno mi je nešto promaklo pa nisam upoznat iako račun ( isti )imam od kraja 2014 godine )...

Ako ja tebe dobro shvatih,… želio si reći ako imaš račun i odobrene za otključavanje uređaja od prije onda ti se novi mobitel odmah otključa bez čekanja ?

Jesam li te dobro shvatio ?

Pojasni mi malo, promijenio sam 5 Xiaomi telefona , na zadnja dva sam otključavao bootloader ( na ona 3 prije nije trebalo , nije ni bio zaključan ).

Zadnji koji sam imao bio je MI Max 2 … imao je odobrenje i odjavio sam uređaj kad sam ga prodao ( da njega sam poslije prvog odobrenja i prvog otključavanja, ( nakon 72 sat mislim ), mogao koliko želim puta zaključat / otključat  .. bez ikakvog čekanja to stoji i to znam

Sad posjedujem MI8 .. isti račun sam logirao ali odobrenje moram čekat …. Prvo odobrenja naravno.

Tako da mislim iz zaključujem iz svoga iskustva da ipak moraš dobiti uređaj , prijaviti se s njega i tek od tada teče vrijem za prvo otključavanje , a sad je ono 720 sati ili koliko već ne sječama se točno . Mislim da se „zove povezivanje uređaja s računom“ kad dobiješ uređaj i s uređaja zatražiš odobrenje.

Ispravi me ako griješim .. možda mi je nešto promaklo .

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice