XP korisnici zapravo vole Vistu

poruka: 119
|
čitano: 10.395
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: XP korisnici zapravo vole Vistu
nadimak888 kaže...
        Kad ti se sistem bezveze sruši zbog pišljivog video drivera, onda više nije smješno.

Pa koristi ATI kartice, meni se u zadnjih 4 godine nijednom nije srušio video driver na XP-u
17 godina
naxeem kaže...
...Menadžeri često (barem u nas) imaju cilj raditi što manje, a vjeruj mi, napredak u produktivnosti im je zadnja rupa na svirali.
...Nažalost, hrpa tzv. sistemaca-stručnjaka, kao što kažeš, daleko su od toga.
 Bez ljutnje, ali morat cu napustiti ovu raspravu jer te ne mogu smatrati referentnim sugovornikom cim sve profesionalce nazivas nesposobnima. Ne zaboravi da je njihovo vidjenje IT-a bitno razlicito od vecine forumasa ovdje.
A to da je Vista OK za kucne ili high-perf korisnike mozda i jest, no MS od toga ne zivi.
17 godina
neaktivan
// samo da vide moj laptop, na kojem je instalirana vista. a laptop ima 512MB rama, i sada kad pritisneš ON možeš otić na wc, tuširat se, obrijat se, skočit na ženu, i lijepo se vratiš, kad taman ono pojavljuju se ikone na desktopu, znači uskoro možeš počet koristit super vistu. al je super, žalost.
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...
...Menadžeri često (barem u nas) imaju cilj raditi što manje, a vjeruj mi, napredak u produktivnosti im je zadnja rupa na svirali.
...Nažalost, hrpa tzv. sistemaca-stručnjaka, kao što kažeš, daleko su od toga.
 sve profesionalce nazivas nesposobnima.
Ne, zaboga! Daleko od toga. Ja ne kažem "sve" nigdje, zar ne? U nas ih jednostavno ima jako puno; što govorim iz iskustva razgovora s IT menadžerom veće firme koji na komentar i pitanje zašto zaposlenici IT odjela moraju dizati DOS da bi izbacili liste (za dioničare, plaće itd.), odgovara da je to zato što je jeftinije firmi da oni rade par sati više u DOS-u, nego da firma ulaže u obnovljeni poslovni softver i nova računala.
O tom nemaru za produktivnost ja pišem jer baš ne vidim neku logiku u tom viđenju IT-a. Možda postoji opravdanje za to?
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
jabuka555 kaže...
// samo da vide moj laptop, na kojem je instalirana vista. a laptop ima 512MB rama, i sada kad pritisneš ON možeš otić na wc, tuširat se, obrijat se, skočit na ženu, i lijepo se vratiš, kad taman ono pojavljuju se ikone na desktopu, znači uskoro možeš počet koristit super vistu. al je super, žalost.
 Evo još jedne "neinformiranosti". Samo za Vistu Home Basic preporučena minimalna konfiguracija je 512MB. A svi znamo što znači minimalna konfiguracija. Ako još na windowse instaliramo ostali software naravno da neće baš raditi.
Link na preporučene minimalne konfiguracije http://support.microsoft.com/kb/919183/
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Možda postoji opravdanje za to?
  Istinita priča od prije 7 godina. Prijatelj mi je završio FER i zaposlio se u jednom velikom poduzeću. Pošto je tek završio faks, pun etuzijazma, novih ideja i želje za radom odlazi kod šefa svog odjela da mu predloži neke stvari. Ispriča mu cijeli plan kako bi se sa novim softverom mogao unaprijediti posao, a šef koji je fakultet završio prije nekih 30 godina mu odgovara: "Pa, znate kolega, vi ste u pravu i imate odlične ideje, ali pogledajte, sve sobe su nam pretrpane. Gdje da smjestimo taj softver?" 
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2008 13:49 (klimama).
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
naxeem kaže...
Možda postoji opravdanje za to?
  Istinita priča od prije 7 godina. Prijatelj mi je završio FER i zaposlio se u jednom velikom poduzeću. Pošto je tek završio faks, pun etuzijazma, novih ideja i želje za radom odlazi kod šefa svog odjela da mu predloži neke stvari. Ispriča mu cijeli plan kako bi se sa novim softverom mogao unaprijediti posao, a šef koji je fakultet završio prije nekih 30 godina mu odgovara: "Pa, znate kolega, vi ste u pravu i imate odlične ideje, ali pogledajte, sve sobe su nam pretrpane. Gdje da smjestimo taj softver?" 
Ilustriraš šefa idiota? :) (Sad će Iggy reći da sve stare i nesposobne šefove nazivam nesposobnima)
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

A tema su XP korisnici koji vole Vistu... kaj ne?   Belji se

www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

A tema su XP korisnici koji vole Vistu... kaj ne?    Belji se

Ima veze s temom. Izbor softvera i hardvera koji se koristi često nije utemeljen na njegovoj kvaliteti. U većini firmi IT stručnjaci samo predlažu i savjetuju, a krajnju odluku donose menadžeri koji ne moraju imati previše veze s informatikom. Odluku donesu na osnovi savjeta IT stručnjaka, ali i svoga (ne)znanja i (ne)sklonosti promjenama i novim tehnologijama. 
Ista stvar je i s o bičnim ljudima. Postoji jedan dio ljudi koji mrze Vistu jer su je probali i imali problema s njom. Ali, većina ljudi koja govori da je XP bolji i da Vista ne valja, to ne govori iz osobnog iskustva, nego jer su čuli ili pročitali da Vista ne valja. 
Korisnicima XP-a   i zagriženim protivnicima Viste Microsoft je održao prezentaciju Viste u trajanju 90 minuta. Nakon toga proveli su anketu i većina ih se negativno izrazila prema Visti. A kad su im održali prezentaciju o novom operativnom sustavu Mojave, a pokazujući im u biti Vistu, 90% ih je bilo oduševljeno novim operativnim sustavom i željeli su prijeći na Mojave, zato što nisu znali da je to Vista.
To je isto kao kad se doseliš u novi zgradu u kojoj te nitko ne poznaje. Dva susjeda kad te prvi put vide pitat će se tko si. Jedan će drugom u šali reći: "Ma, to je nekakav lopov." Ovaj drugi to će shvatiti ozbiljno i prenijeti trećem.  Nakon nekoliko dana, svi će te susjedi izbjegavati i početi ugrađivati protuprovalna vrata, a ti nećeš imati pojma zašto.  Ljudi vole imati mišljenje i o nečemu o čemu nemaju pojma i pri tome se potrude da njihovo mišljenje bude u skladu s mišljenjem većine.   Ako se nalaziš među 10 ljudi koji ne koriste Vistu (ili Linux, Macintosh) bolje će te prihvatiti ako kažeš da to ne valja, nago ako kažeš da to valja.  Prema psihologiji skupine ljudi se jednostavno počnu ponašati onako kako misle da će biti bolje prihvaćeni od strane drugih. Da se toliko ne priča o ljubavi, pola ljudi se ne bi nikada ni zaljubilo.
17 godina
neaktivan

Operativni sustav je onoliko dobar koliko novaca na njemu zaradim. Ako su moje potrebe zadovoljene freeDOS-om, koristit ču upravo taj sofware... sve ostalo je potpuno nebitno... Na kojem OS radi Internet?

gdje da potpišem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
Danny_HR kaže...

A tema su XP korisnici koji vole Vistu... kaj ne?    Belji se

Ima veze s temom. Izbor softvera i hardvera koji se koristi često nije utemeljen na njegovoj kvaliteti. U većini firmi IT stručnjaci samo predlažu i savjetuju, a krajnju odluku donose menadžeri koji ne moraju imati previše veze s informatikom. Odluku donesu na osnovi savjeta IT stručnjaka, ali i svoga (ne)znanja i (ne)sklonosti promjenama i novim tehnologijama. 
Ista stvar je i s o bičnim ljudima. Postoji jedan dio ljudi koji mrze Vistu jer su je probali i imali problema s njom. Ali, većina ljudi koja govori da je XP bolji i da Vista ne valja, to ne govori iz osobnog iskustva, nego jer su čuli ili pročitali da Vista ne valja. 
Korisnicima XP-a   i zagriženim protivnicima Viste Microsoft je održao prezentaciju Viste u trajanju 90 minuta. Nakon toga proveli su anketu i većina ih se negativno izrazila prema Visti. A kad su im održali prezentaciju o novom operativnom sustavu Mojave, a pokazujući im u biti Vistu, 90% ih je bilo oduševljeno novim operativnim sustavom i željeli su prijeći na Mojave, zato što nisu znali da je to Vista.
To je isto kao kad se doseliš u novi zgradu u kojoj te nitko ne poznaje. Dva susjeda kad te prvi put vide pitat će se tko si. Jedan će drugom u šali reći: "Ma, to je nekakav lopov." Ovaj drugi to će shvatiti ozbiljno i prenijeti trećem.  Nakon nekoliko dana, svi će te susjedi izbjegavati i početi ugrađivati protuprovalna vrata, a ti nećeš imati pojma zašto.  Ljudi vole imati mišljenje i o nečemu o čemu nemaju pojma i pri tome se potrude da njihovo mišljenje bude u skladu s mišljenjem većine.   Ako se nalaziš među 10 ljudi koji ne koriste Vistu (ili Linux, Macintosh) bolje će te prihvatiti ako kažeš da to ne valja, nago ako kažeš da to valja.  Prema psihologiji skupine ljudi se jednostavno počnu ponašati onako kako misle da će biti bolje prihvaćeni od strane drugih. Da se toliko ne priča o ljubavi, pola ljudi se ne bi nikada ni zaljubilo.
 I couldn't have said it better myself.
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Ds ti možda ne radiš za Microsoft PR??? Ne ozbiljno, oladi malo, ovo guranje Viste po forumu je postalo kontraproduktivno(kontraproduktivno?!???  wtf?), i laste više znaju da naxeem voli Vistu....(i ja volim Vistu...neka bude zapisano)

Dojadilo mi pljuvanje po visti,macu,linuxu od likova ko tebe.Oladi ti malo,mi nismo ameri i mi (ja) znamo tacno sta valja a sta ne.
Slobodno idi na 98SE (napredniji je od obicne 98-ce) i brzi od XPa ali jaoooj da ne pricamo koliko je brzi od Viste.
Vista ima mane,ali seti se XP pre SP1 (ako si dovoljno star da se setis) i usporedi sa Vistom 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001100100000010011000110111101101110011001110010000000110001001110010011011100110010
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
jabuka555 kaže...
 Evo još jedne "neinformiranosti". Samo za Vistu Home Basic preporučena minimalna konfiguracija je 512MB. A svi znamo što znači minimalna konfiguracija. Ako još na windowse instaliramo ostali software naravno da neće baš raditi.
Link na preporučene minimalne konfiguracije http://support.microsoft.com/kb/919183/
Gotovo sam siguran da  jabuka 555  nije sam instalirao Vistu na lap,
tj. da to nije bio njegov izbor. Očito "netko" besramno prisiljava korisnike na naprednijii,bolji,sigurniji...
OS, bez obzira na preporučenu konfiguraciju za dotični OS.
Neki OEM-i kao što su Dell i HP nude XP kao opciju na novim računalima, drugi nude downgrade( zapravo"upgrade")
iz Windows Viste korisnicima koji žele Windows XP.

Nevjerojatno zvuči podatak, da korisnici računala na temelju neprovjerenih informacija
tj.loše reputacije koja prati Vistu odbijaju koristiti Vistu.

Jadan je M$ kao i njegov novi proizvod, kad se mora služiti trikovima da bi dokazao kako je Vista bolja od XP.

Discover Windows Vista
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

Jadan je M$ kao i njegov novi proizvod, kad se mora služiti trikovima da bi dokazao kako je Vista bolja od XP.

Discover Windows Vista
 Rekao bih da su jadni korisnici koji su "preveslani" na foru iz vrtića da bi uopće probali Vistu i stekli svoje mišljenje (a gradili su ga na tuđem). Klimama je to odlično objasnio. Jednom prilikom sam prisustvovao raspravi o Visti (u studentskom klubu u Osijeku). 5 kolega (2 sa ETF-a, 3 sa EFOS-a) je tvrdilo da je Vista smeće a ja sam jedini tvrdio da nije. Argumenti su bili isti, ždere memoriju i Aero sux (interesantno kako svi imaju isto mišljenje). Jedan kolega je otišao toliko daleko da je rekao da sam Aero ždere oko 400 MB memorije te da je MS napravio sranje jer su bar mogli napraviti da se Aero isključi. Argumenti protiv Viste već djeluju kao rezultat trač partija bakica sa pijaca.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2008 17:16 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan

M$ je moćan i bogat, njegove marketinške sposobnosti su neupitne.
Zar nije malo čudno, da obični korisnici ili kritičari Viste imaju veću moć uvjeravanja

od marketinga M$.

Konačno, čemu trik o novom OS Mojave!

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo javljam vam se sa svoje nove Viste Ultimate SP 1 x64, i super je!

Jest da je jos novo pa nemrem puno pricat o tome, al recimo probo sam igre i drop u FPSu je neprimjetan (sto me i zacudilo, mislio sam da necu vise nis moc igrat po tome sta sam sve cito o Visti na netu). DX10 funkcionira savrseno i ako zbog niceg drugog, zbog DX10 vrijedi prec na vistu.

O tome da je ljepsa i organiziranija od XPa da i ne govorim.

Pouka ove price je: Ljudi, XP je stara tehnologija...WV buba je isto bila kvalitetan auto u svoje vrijeme, al danas ju sigurno necete kupit. Ako nemate vise od 1(2)GB, vec bi bilo vrijeme da izvadite pisljivih 100 kuna iz dzepa i napravite upgrade memorije, jer ko danas nema bar 1 GB nema sta prigovarat o bilo cemu.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

...DX10 funkcionira savrseno i ako zbog niceg drugog, zbog DX10 vrijedi prec na vistu.

Pouka ove price je: Ljudi, XP je stara tehnologija...WV buba je isto bila kvalitetan auto u svoje vrijeme, al danas ju sigurno necete kupit. Ako nemate vise od 1(2)GB, vec bi bilo vrijeme da izvadite pisljivih 100 kuna iz dzepa i napravite upgrade memorije, jer ko danas nema bar 1 GB nema sta prigovarat o bilo cemu.

Razlog ti je stvarno zakon. Znaci poanta, oni koji igraju igrice prelazite na vistu... a vi koji nesto radite koristite nesto sto ce vam cak povecati produktivnost...

A ovo što rade proizvođači laptopa i stavljaju vistu na neke kante koje vrte i XP sporo to je problem ljudi koji to kupuju. Jedan amer je to jako lijepo rjesio, nakon 2 mj. zaje. dobio je povrat love za licencu OS-a koji je dobio sa laptopom... naravno sumnjam da bi kod nas prodavac napravio ista drugo nego nam se nasmijao u facu kad ga to trazimo...
17 godina
Lightning kaže...
Psiho246 kaže...

...DX10 funkcionira savrseno i ako zbog niceg drugog, zbog DX10 vrijedi prec na vistu.

Razlog ti je stvarno zakon. Znaci poanta, oni koji igraju igrice prelazite na vistu... a vi koji nesto radite koristite nesto sto ce vam cak povecati produktivnost...

A ovo što rade proizvođači laptopa i stavljaju vistu na neke kante koje vrte i XP sporo to je problem ljudi koji to kupuju. Jedan amer je to jako lijepo rjesio, nakon 2 mj. zaje. dobio je povrat love za licencu OS-a koji je dobio sa laptopom... naravno sumnjam da bi kod nas prodavac napravio ista drugo nego nam se nasmijao u facu kad ga to trazimo...
Tako je, to je isto moja poanta. Kladim se da vise ljudi na svijetu visi na kompovima zbog igara (ne 100% vremena) nego sta ima profesionalnih developera. Oni svi koji su testirali "Mojave" su sigurno bili gameri i laici, a ne neki hakeri il sta ja znam, jer sigurno bi oni odma prepoznali sta je Vista a sta ne...
Ja netrebam tolko PC za neke ozbiljne poslove i meni je Vista super, bas mene briga sta tebi treba, nije moj post bio upucen tebi osobno nego opcenito.
Uostalom ko kaze da Photoshop il sta ja znam Adobe Premier ne radi dobro na Visti ko i na XPu? Ja bih se dao kladit da je razlika ili nepostojeca ili neprimjetna.
Ako ti fale performanse kupi si bolji procesor i jos rama.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
Lightning kaže...
Psiho246 kaže...

Kao prvo, WV bubu bi uvijek htjel imati, onak malo sređenu.
Nisu igrice nego igreNeodlučan

Vista donosi DX10 no da je on toliko bajan baš se i ne slažem.
Kao što sam napisal u svojem prvom postu, Vista se tako reći uopće NE RUŠI za razliku od XP-a.
Barem kod mene, ne znam za druge.
Vista 64 do sad mi se nije nimalo zamjerila i ne idem u obranu tog OS-a već govorim svoja iskustva.
XP je također isprobano/dokazano možda i najbolji OS u očima većine korisinka, naravno jer je ZA SAD tih najviše.
Svakom paše nekaj, no ja tvrdim da je Vista bolja od XP-a, prvenstveno zbog stabilnosti, tek onda ljepote i popratnih sadržaja.
Što se tiče gaminga, igrati se možete bilo gdje, jedino ak imate stroj onda Vista nudi neke za sad male prednosti.
I nije nužno više od 2GB za Vistu, ide i sa 1, tj. sa 768MB DDR1.
Sve u svemu, moj glas ide Visti.
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
Gotovo sam siguran da  jabuka 555  nije sam instalirao Vistu na lap,
tj. da to nije bio njegov izbor. Očito "netko" besramno prisiljava korisnike na naprednijii,bolji,sigurniji...
OS, bez obzira na preporučenu konfiguraciju za dotični OS.
Neki OEM-i kao što su Dell i HP nude XP kao opciju na novim računalima, drugi nude downgrade( zapravo"upgrade")
iz Windows Viste korisnicima koji žele Windows XP.

Nevjerojatno zvuči podatak, da korisnici računala na temelju neprovjerenih informacija
tj.loše reputacije koja prati Vistu odbijaju koristiti Vistu.

Discover Windows Vista
Imaš pravo u ovom slučaju. Dešava se da vendori Vistu guraju baš svugdje, a na laptopima ispod 2GB memorije nije dobra ideja.
Trikovi? Ti trikovi su gašenje vatre koju su izazvali svojom glupom politikom da svima daju betu na uvid. 50% pljuvača po Visti nije ju vidjelo iza Bete 2 koja je bila izrazito neupotrebljiva.
PROTECTOR kaže...
 Rekao bih da su jadni korisnici koji su "preveslani" na foru iz vrtića da bi uopće probali Vistu i stekli svoje mišljenje (a gradili su ga na tuđem). Klimama je to odlično objasnio. Jednom prilikom sam prisustvovao raspravi o Visti (u studentskom klubu u Osijeku). 5 kolega (2 sa ETF-a, 3 sa EFOS-a) je tvrdilo da je Vista smeće a ja sam jedini tvrdio da nije. Argumenti su bili isti, ždere memoriju i Aero sux (interesantno kako svi imaju isto mišljenje). Jedan kolega je otišao toliko daleko da je rekao da sam Aero ždere oko 400 MB memorije te da je MS napravio sranje jer su bar mogli napraviti da se Aero isključi. Argumenti protiv Viste već djeluju kao rezultat trač partija bakica sa pijaca.
 Meni je strašno da netko može reći takvu glupost o Aeru jer ako si iole računalno pismen, izvaliti takvu idiotariju je sramota.
Verbatim kaže...

M$ je moćan i bogat, njegove marketinške sposobnosti su neupitne.
Zar nije malo čudno, da obični korisnici ili kritičari Viste imaju veću moć uvjeravanja

od marketinga M$.

Konačno, čemu trik o novom OS Mojave!

Da dokažu da korisnici koji po Visti pljuju, to rade iz predrasuda, a ne realnog mišljenja, a to su ovime i dokazali zar ne? :)
Lightning kaže...
Psiho246 kaže...

...DX10...

Ne u potpunosti... nije samo problem tih koji kupuju, jer laptope kupuju i računalno nepismeni, već više problem vendora koji trpaju svašta zbog buzzworda. Ipak Vista zvuči više cool nego XP.
Armor kaže...
Kao prvo, WV bubu bi uvijek htjel imati, onak malo sređenu.
Nisu igrice nego igreNeodlučan

Vista donosi DX10 no da je on toliko bajan baš se i ne slažem.
I nije nužno više od 2GB za Vistu, ide i sa 1, tj. sa 768MB DDR1.
 Problem je što rijetko tko zna uopće što je DirectX10 i u čemu je razlika od DX9. Iz toga proizlaze i pogrešne procjene, pretpostavke i izjave.

Što se tiče RAM-a za Vistu, da, može se Vistu gurati i na 1GB, ali ako isključiš Aero, Superfetch itd. a primjerice taj Superfetch je jedna od najboljih stvari u Visti.
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehe, ne znam za ostale, ali mene je ovo jako podsjetilo na TV prodaju...ili onu vec poslovicnu americku "I can't belive it's not butter" Namigiva
17 godina
neaktivan

Kažu ljudi da svaki bedak ima svoje veselje, pa tako neki imaju i Vistu :D

Svi koji drukaju za Vistu zapravo drukaju za XP jer Vista nije ništa drugo nego ušminkani XP.

Još nisam ovdje proičitao po čemu je to Vista toliko napredna i bolja od XP-a. DX10? hahaha...

I bez toga dao sam Visti dovoljno šansi na mnogim računalima, ali gadna nekompatibilnost sa softwareom i nestabilnosti s kombinacijom određenih softwarea brzo su me odbile. Stavio sam Vistu frendici i sve joj radi nije nikakav argument o kvaliteti OS-a, jer velika većina tih frendica uglavnom surfa i koristi office. To se može i s puuuno starijim OS-om. Isto tako me zanima koliko bi korisnika i zagovaratelja Vista ovdje imala da ju se ne može nabaviti ''4free'' ili mu ne dođe s laptopom.

M$ je svojim potezima preko nekoliko puta indirektno dao do znanja da Vista ne valja, tako da se tu više nema puno toga za reći. Ne želim nikoga uvjeravati koji OS da koristi, samo bih volio malo više pouzdanih činjenica i dokaza o tome koliko je Vista dobra, jer ih baš i ne nalazim puno. Gotovo da ih i nema, a da se isto ne može reći za XP.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Roberto

Baci komp kroz prozor i kupi oćale!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Roberto kaže...

Svi koji drukaju za Vistu zapravo drukaju za XP jer Vista nije ništa drugo nego ušminkani XP.

Još nisam ovdje proičitao po čemu je to Vista toliko napredna i bolja od XP-a. DX10? hahaha...

I bez toga dao sam Visti dovoljno šansi na mnogim računalima, ali gadna nekompatibilnost sa softwareom i nestabilnosti s kombinacijom određenih softwarea brzo su me odbile. Stavio sam Vistu frendici i sve joj radi nije nikakav argument o kvaliteti OS-a, jer velika većina tih frendica uglavnom surfa i koristi office. To se može i s puuuno starijim OS-om. Isto tako me zanima koliko bi korisnika i zagovaratelja Vista ovdje imala da ju se ne može nabaviti ''4free'' ili mu ne dođe s laptopom.

M$ je svojim potezima preko nekoliko puta indirektno dao do znanja da Vista ne valja, tako da se tu više nema puno toga za reći. Ne želim nikoga uvjeravati koji OS da koristi, samo bih volio malo više pouzdanih činjenica i dokaza o tome koliko je Vista dobra, jer ih baš i ne nalazim puno. Gotovo da ih i nema, a da se isto ne može reći za XP.

Ako je Vista samo ušminkani XP, odgovori na ova pitanja. Na istom računalu imam instaliran XP i Vistu

1. Zašto mi je temperatura procesora pri uobičajenom radu za 3 stupnja niža kad radim na Visti, nego na XP-u?
2. Zašto mi se Photoshop na Visti pokrene tri puta brže nego na XP-u?
3. Zašto kada hard disk izvadim i priključim na drugo računalo na patriciji s Vistom ne vidim nikakve podatke, a sa patricije s XP-om mogu izvući sve podatke, od fotografija do drugih osobnih dokumenata?
4. Kako na XP-u spržiti DVD bez instalacije dodatnog softvera?
5. Zašto hakerski “return-to-libc” napadi koje se uspješno izvede na XP, u 99% slučajevu ne uspiju ukoliko je instalirana Vista?
6. Zašto misliš da su cure nesposobnije u iskorištavanju računala od muških? Takav dojam stječem iz tvoga posta.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2008 18:50 (klimama).
17 godina
klimama kaže...
Roberto kaže...

Ako je Vista samo ušminkani XP, odgovori na ova pitanja. Na istom računalu imam instaliran XP i Vistu

1. Zašto mi je temperatura procesora pri uobičajenom radu za 3 stupnja niža kad radim na Visti, nego na XP-u?
3. Zašto kada hard disk izvadim i priključim na drugo računalo na patriciji s Vistom ne vidim nikakve podatke, a sa patricije s XP-om mogu izvući sve podatke, od fotografija do drugih osobnih dokumenata?
5. Zašto hakerski “return-to-libc” napadi koju se uspješno izvedu na XP, u 99% slučajevu ne uspiju ukoliko je instalirana Vista?
6. Zašto misliš da su cure nesposobnije u iskorištavanju računala od muških? 
 Svejedno mi je ko koji OS koristi, ali ovaj post je kako bi se na engleskom reklo: "Full of win!" Smijeh
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

5. Zašto hakerski “return-to-libc” napadi koju se uspješno izvedu na XP, u 99% slučajevu ne uspiju ukoliko je instalirana Vista?

Našli su se prvi pogođeni :)

1. Čitava tri stupnja? Ideš... Taj proc će zbog toga trajati pet godina duže nego što bi trajao da koristiš win xp. Siguran sam i da je program za mjerenje 100% pouzdan.

2. Baš me zanima kako si to mjerio. Loadanje programa mi nikad nije bilo od primarne  važnosti, već stabilnost i kompatibilnost

3.  I tome ima lijeka unutar windowsa xp, samo treba znati :D

4. Ne vidim zašto bi to bio problem (instalacija dodatnog software-a) kad je ovaj M$-ov jednostavno loš, a ima hrpa footprint  free dvd burnera, koji manje koriste sistemske resurse i naporedniji su od ong iz Viste. Uostalom, implementacija dvd burnera u OS nije ni približno dokaz njegove naprednosti i kvalitete, promašena poanta totalno.

5. Nemoj molim te o sigurnosti Viste. Ne želiš ići tim putem. Ništa više ni manje sigurna od ostalih MS operativnih sustava.

6. Ne mislim to uopće, vrlo često je i suprotno. Ako nisi shvatio aludirao sam na neke komentare i pohvale Visti s ovih stranica.

Neću se prepucavati, ali ako sam sebi odgovoriš na pitanja zašto slijedeći M$ OS izlazi prijevremena, zašto se Vista loše prodaje i zašto je dx10 Vista only doći ćeš vrlo brzo do odgovora o realnoj vrijednosti Viste.

Što se tiče Viste kao ušminkane verzije windowsa xp, tu sam aludirao na ono što je Vista trebala biti a nije postala. Popis je dugačak, možeš se slobodno informirati :)

Neke sitne nadogradnje, promjena GUI-a, dodavanje nekoliko programčića i opcija, nije ništa što me oduševljava.

Nemam ništa protiv toga da ljudi koriste Vistu, ai me smeta kad ju se hvali zbog nekih sitnih gluposti, a zaboravlja sve promašaje koji su s njome napravljeni.

@nadimak888 i Psiho256, slobodno se malo bolje informirajte.

Evo kako je to trebalo izgledati. Ima još dosta takvih primjera. A što je sve trebalo biti ispod haube, a nije, o tome slobodno progooglajte.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2008 19:17 (Roberto).
17 godina
neaktivan
Roberto kaže...
klimama kaže...

Našli su se prvi pogođeni :)

1. Čitava tri stupnja? Ideš... Taj proc će zbog toga trajati pet godina duže nego što bi trajao da koristiš win xp.

2. Baš me zanima kako si to mjerio. Loadanje programa mi nikad nije bilo od primarne  važnosti, već stabilnost i kompatibilnost

3.  I tome ima lijeka unutar windowsa xp, samo treba znati :D

4. Ne vidim zašto bi to bio problem (instalacija dodatnog software-a) kad je ovaj M$-ov jednostavno loš, a ima hrpa footprint  free dvd burnera, koji manje koriste sistemske resurse i naporedniji su od ong iz Viste. Uostalom, implementacija dvd burnera u OS nije ni približno dokaz njegove naprednosti i kvalitete, promašena poanta totalno.

5. Nemoj molim te o sigurnosti Viste. Ne želiš ići tim putem. Ništa više ni manje sigurna od ostalih MS operativnih sustava.

6. Ne mislim to uopće, vrlo često je i suprotno. Ako nisi shvatio aludirao sam na neke komentare i pohvale Visti s ovih stranica.

Neću se prepucavati, ali ako sam sebi odgovoriš na pitanja zašto slijedeći M$ OS izlazi prijevremena, zašto se Vista loše prodaje i zašto je dx10 Vista only doći ćeš vrlo brzo do odgovora o realnoj vrijednosti Viste.

1. Balanced Power Plan - kad nije potrebna puna snaga CPU, Vista mu spusti frekvenciju
2. Superfetch
3. Bitlocker
5. Address space layout randomization

Slijedeći Windowsi izlaze 3 godine nakon izlaska Viste i baziraju se na Visti.
Od Windowsa XP do Viste je trebalo 6 godina, ali Windows XP SP2 su mogli slobodno predstaviti kao novi OS. Veća je razlika između XP-a iz 2001. i XP-a iz 2007. godine, nego recimo između Windowsa 95 i Windowsa 98.
17 godina
neaktivan

Apsolutno je nevjerovatno koliko neki ovdje reknu "argumenata" protiv viste za koje iz vlastitog iskustva znam da nisu istinite. svašta

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@klimama, zaboravljaš da je Vista trebala izaći puno prije - 2003. A nije upravo zato jer ništa nisu uspjeli implementirati kako spada pa su na kraju od mnogih dobrih stvari odustali i mnogo toga pisali ponovo.

Pa sad ti reci zašto Dell, HP, Acer i ostala ekipa stalno traže od M$-a da produži dostupnost XP-a? Ne trebam naglašavati koliko računala prodaju te firmew.

A koliko su problema imali s računalima koje su isporučili s Vistom, a korisnici su naknadno tražili XP.

Uz sve navedeno ne vidim razlog zašto bi netko otišao u dućan i kupio Vistu dok doma ima XP.

@scorpion667, slobodno me demantiraj...

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2008 19:35 (Roberto).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice