Ma nije problem u slici niti malo, jer mi uvijek zašteka na bilo koju sliku koju idem otvoriti, stvar je u nekom malom bugiću koji radi velike probleme. I nije da tražim pomoć, nego kažem što me živcira, da sam htila popraviti, popravila bi te stvari. A još da kažem, možda će za par godina Vista biti puno bolja, pogotovo što će konfe biti jače, velik dio bugova će se ukloniti a neke će bugove programeri naučiti izbjegavati, ali za sada je još uvije ne bi nikome preporučila, pogotovo ne početnicima.
Ja znam da neke probleme uzrokuju driveri ili neprilagođeni programi ali nisu uvijek proizvođači hardvera i softvera krivi. Evo ti primjer samo za XP, u DirX9 ako napraviš windowed aplikaciju super će ti raditi dok korisnik istovremeno ne pokrene neki media player, onda će se njih dvoje tako poklati da neće više ništa funkcionirati, iako ti je aplikacija napravljena savršeno po specifikacijama. Poanta je u tome da su sa vremenom programeri uočili ovo i počeli tražiti rješenje i nakon nekog vremena svi su znali da trebaju izbjegavati to i to na taj i taj način (ako ti kažem kako nasmijat ćeš se i reći koja idiotarija). Recimo za XP i na drugim područjima znam iz vlastitog iskustva jako mnogo bugova koje sam naučila izbjegavati. Stvar je u tome da treba vremena da programeri skuže (iako nisu sami krivi) kako raditi robusne aplikacije za Vistu, a do tada treba trpiti.