XP korisnici zapravo vole Vistu

poruka: 119
|
čitano: 10.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: XP korisnici zapravo vole Vistu

Ma nije problem u slici niti malo, jer mi uvijek zašteka na bilo koju sliku koju idem otvoriti, stvar je u nekom malom bugiću koji radi velike probleme. I nije da tražim pomoć, nego kažem što me živcira, da sam htila popraviti, popravila bi te stvari. A još da kažem, možda će za par godina Vista biti puno bolja, pogotovo što će konfe biti jače, velik dio bugova će se ukloniti a neke će bugove programeri naučiti izbjegavati, ali za sada je još uvije ne bi nikome preporučila, pogotovo ne početnicima.

Ja znam da neke probleme uzrokuju driveri ili neprilagođeni programi ali nisu uvijek proizvođači hardvera i softvera krivi. Evo ti primjer samo za XP, u DirX9 ako napraviš windowed aplikaciju super će ti raditi dok korisnik istovremeno ne pokrene neki media player, onda će se njih dvoje tako poklati da neće više ništa funkcionirati, iako ti je aplikacija napravljena savršeno po specifikacijama. Poanta je u tome da su sa vremenom programeri uočili ovo i počeli tražiti rješenje i nakon nekog vremena svi su znali da trebaju izbjegavati to i to na taj i taj način (ako ti kažem kako nasmijat ćeš se i reći koja idiotarija). Recimo za XP i na drugim područjima znam iz vlastitog iskustva jako mnogo bugova koje sam naučila izbjegavati. Stvar je u tome da treba vremena da programeri skuže (iako nisu sami krivi) kako raditi robusne aplikacije za Vistu, a do tada treba trpiti.

17 godina
neaktivan
manic kaže...

Evo ti primjer samo za XP, u DirX9 ako napraviš windowed aplikaciju super će ti raditi dok korisnik istovremeno ne pokrene neki media player, onda će se njih dvoje tako poklati da neće više ništa funkcionirati, iako ti je aplikacija napravljena savršeno po specifikacijama. Poanta je u tome da su sa vremenom programeri uočili ovo i počeli tražiti rješenje i nakon nekog vremena svi su znali da trebaju izbjegavati to i to na taj i taj način (ako ti kažem kako nasmijat ćeš se i reći koja idiotarija).

Daj pokaži. Upravo sam na XP-u napravio Hello World trokut u DX9 i radi bez problema?
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

A jesi pokreno media player? Ej i zaštop će ti se dogoditi samo na single core procesoru, ali onda je stvarno zaštop, čak i sa aplikacijom sa samo jednim poligonom :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko puta po ovim temama ista stvar - XP vs. Vista Namigiva

Ma ljudi nema više isprika osim slabih strojeva da se ne prjeđe na Vistu Ultimate 64bit. To je OS i pol, totalno konfigurabilan, lijep, optimiziran, funkcionalan i što je najvažnije konstantno se polako nadograđuje od strane M$-a. Evo ja svaki tjedan dobijem po nešto za skinuti od update-ova (neki su čista kozmetika, a neki patchevi i poboljšanja).

Isto sam na početku bio skeptičan ali sada se više ne bih mogao vratiti na XP - to bi bilo kao da idem sa novog BMWa na polovnog Fiata  (koma!) Smijeh

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uh, nažalost sad nemam single core tu. Imam na starom laptopu P4 pa ću tamo probat kasnije ili ujutro.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan

Ma mošte vi tu pisat kaj očete, ja imam 64bit vistu home premium i nikad mi se nijedan program  nije šrušio, sve radi savršeno. Od kad sam ju kupio orginal i instaliro na komp i to čim je izašla, nikad nisam moro formatirat disk i sve ponovo stavljat.

Napomena:

I glupo je od ljudi koji imaju 1GB ili manje memorije i procesor od prije 5 godina očekivat da kažu kako je to dobar OS. Vista jednostavno nije ni predviđena za takve jadne strojeve.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo upravo se ja XP user pripremam da instaliram Vistu Ultimate x64!

Trenutno plazim po podu i trazim CDe sa driverima od maticne, i jedva cekam da instaliram Vistu i isprobam sam kako to radi i jel valja.

JOOOOJ KAKO MRZIM BRISAT WINDOWSE! Al kad se mora, mora se.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 19:15 (Psiho246).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LOL?

17 godina
neaktivan

Oh oh oh  ---Vista vs Xp ---  pa ja mislim da je "gazda" rekao svoje...

Ovako...imam 4 računala...2 lapa i 2 desktopa...po jedan novi i jedan stari...

Na starima je XP Pro a na novima Vista 32 i 64 ...

Stara računala AMD 2500 XP 1.5 gb rama i laptop Gericom Hummer Celeron 2.8 1.5 Gb rama...na oba XP..(na desktopu imam i jednu particiju sa Vistom i radi Ok)..

Nova računala Core 2 Duo Intel Core 2 Quad E6600 Intel P35 chipset, i laptop HP 6820s - Intel Core 2 Duo T8100 prvi Vista 64 drugi Vista 32...

Sva računala rade besprijekorno...rad na ijednom od njih je bez ijedne zapreke bilo XP bilo Vista...

kad bi osobno morao birati bila bi Vista...jednostavno je sada vrijeme za nju...i na novim računalima nema nikakvog razloga gurati XP umjesto Viste...

Moram napomenuti da sam i stara računala pogonio neko vrijeme sa Vistom..al za razliku od njih novi leteee.....a tamo ipak leti Xp...

Svako vrijeme za svoj OS.

Prije če biti da su ljudi uljuljkani starim navikama...

www.istratourism.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Microsoftov bloger Ina Fried objavio je rezultate zanimljivog testa koji je proveo Microsoft u San Franciscu.

Test je proveden tako da su zagriženim korisnicima XP-a i protivnicima Viste, na korištenje dali Vistu rekavši im da se radi o novim Windowsima "Mojave".

Više od 90% korisnika bilo je oduševljeno iskustvom, pa je reakcija na činjenicu da je to zapravo Vista, bila u stilu "Oh wow".

Microsoft još smišlja kako ovu strategiju zapravo iskoristiti u marketingu stvarnih činjenica o Visti.

Krasni su mi to "zagriženi korisnici" koje su prevarili na foru da Vista nije Vista unatoč tome što su protivnici istog OS-a, nevjerojatno i jadno.

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 20:14 (momak).
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

Ma mošte vi tu pisat kaj očete, ja imam 64bit vistu home premium i nikad mi se nijedan program  nije šrušio, sve radi savršeno. Od kad sam ju kupio orginal i instaliro na komp i to čim je izašla, nikad nisam moro formatirat disk i sve ponovo stavljat.

Napomena:

I glupo je od ljudi koji imaju 1GB ili manje memorije i procesor od prije 5 godina očekivat da kažu kako je to dobar OS. Vista jednostavno nije ni predviđena za takve jadne strojeve.

Ne razumijem ovo jadan stroj...Obavlja sve operacije meni potrebne i jadan stroj...

A zašto je jadan?

Ableton Live 7 nakrcan sa 5 poteških VST-ova, tuce efekata i Reason u ReWire modeu...na XP-u, sa 70% snage procesora...i jadan stroj...

"Šta ima?"
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 21:07 (rashomon).
17 godina
neaktivan

surfat netom i pisat po forumu možeš sa p1 133mhz, 32mb rama i win95.

šta će ti XP?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

surfat netom i pisat po forumu možeš sa p1 133mhz, 32mb rama i win95.

šta će ti XP?

Igrice :P

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan

Kupio sam lap Acer Aspire 5315-2122 za 450$=2050kn->Brand New

Spec
Windows Vista Home Basic-legal
Intel Celeron 2.0 GHz 533 MHz FSB 1 MB (L2cache)
1 Gb Ram DDR2
80 GB HDD
"Znastvenici" iz Acer-a su još instalirali Norton IS.

Vista se zadržala na lapu punih 36h, a zatim je odlaprdala!
About 42 procesa i oko 600 mb u ide modu, baterija tilta poslije 45 min.

Pogađate, sad je tu Gold XP SP3, rama ima koliko hoćeš, a baterija traje otprilike 80min.
Bay,bay vista shit!

Btw, ti testeri koji su ujedno fanovi XP i zagriženi protivnici Viste vjerovatno su blago retardirani, kad nisu skužili razliku između XP i Viste.

Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 22:22 (Verbatim).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tko je rekao da nisu skužili razliku XP-a i Viste? LOL - Dajte ljudi idite u oftamologa ili naučite sva slova.

17 godina
neaktivan

Mislim da bi svakom u imenu na forumu trebalo pisati xp ili vista..onak da se zna s kim se moze pricat..jedi tupe po visti drugi po xp-u..kaos

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Dosta dugo sam koristio u dualbootu XP Professional i Vistu Ultimate x64, no nakon nekog vremena sam shvatio da XP jednostavno nisam dizao otkad je Vista instalirana. Dosao je novi disk, a Vista je ostala kao jedini operativni sustav. Hocu li se vracati na XP? Ne.

Work is for people who suck at video games.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Tko je rekao da nisu skužili razliku XP-a i Viste? LOL - Dajte ljudi idite u oftamologa ili naučite sva slova.

Zagriženi korisnici XP-a i protivnici Viste, su bili odušljevljeni
zakamufliranom Vistom----WTF!?!
Koja kontradiktornost!!!!
Njihova reakcija je bila "Oh wow".

O.K. O.K. O.K. Sve najbolje o Visti, posjetiti ću oftamologa....
Hvala naxeem, na besplatnom savjetu.
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Test je proveden tako da su zagriženim korisnicima XP-a i protivnicima Viste, na korištenje dali Vistu rekavši im da se radi o novim Windowsima "Mojave".

Vidi se napredniji korisnici. Koji ne mogu prepoznati kojim OS-om se služe. Cool
17 godina
Elk Cloner kaže...
naxeem kaže...

Vidi se napredniji korisnici. Koji ne mogu prepoznati kojim OS-om se služe. Cool
 Evo sto misle oni koji nesto znaju: link...
Slicna stvar je i u RH.
17 godina
neaktivan

Pa sasvim je normalno da korporacije novi OS uvode jako kasno. To nema veze s consumer tržištem niti sa znanjem ili neznanjem.

XP i Win 2000 načekali su se na uvođenje.

Firma koju neću imenovati je tek prije godinu dana prešla na XP i na Server 2003 direktno na R2 sa NT 4.

To jednostavno nisu segmenti za usporedbu i malo ti je naivno tako nastupatu u ovoj domeni.

17 godina
neaktivan
rashomon kaže...

Vista i rad sa audio programima

NO _ NO _ NO

(lično iskustvo, isti savjet daju i gospoda iz Future Music i Computer Music časopisa)...

Uostalom me i ne zanima :D

Oho.....ovo je VEEEEEELIKA neistina. Meni cubase i soundforge doslovno lete na visti. Čak i za nijansu bolje nego na XP. Za druge programe neznam, al koliko znam ovi programi su mama i tata audio programa.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan

Oho.....ovo je VEEEEEELIKA neistina. Meni cubase i soundforge doslovno lete na visti. Čak i za nijansu bolje nego na XP. Za druge programe neznam, al koliko znam ovi programi su mama i tata audio programa.
 Slažem se,koristim fruity loops 8 sa puno plug-inova i sve ide cakum-pakum.
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Microsoftov bloger Ina Fried objavio je rezultate zanimljivog testa koji je proveo Microsoft u San Franciscu.

Više od 90% korisnika bilo je oduševljeno iskustvom, pa je reakcija na činjenicu da je to zapravo Vista, bila u stilu "Oh wow".

Microsoft još smišlja kako ovu strategiju zapravo iskoristiti u marketingu stvarnih činjenica o Visti.

Ne moraš još ti biti PR papagaj, ima M$ dovoljno takve ekipe. Gdje žive ti korisnici? Valjda su zamrznuti u prostoru i vremenu, ili možda na njihovoj Visti nigdje ne piše kako se zove OS? Na stranu placebo efekt. Ja mogu dati neupućenom korisniku GNU/Linux sa KDE sučeljem i skinom XP-a, dodam na to Compiz Fusion i onda mu reći, pogledaj ovaj novi Windows 8.

Ne treba ništa smišljati. Korisnici će silom prilika ionako biti primorani na Vistu prije ili kasnije, kupnjom novog hardwera, koji će sigurno bolje raditi na Visti, ili će imati drivere samo napravljene za Vistu. A još dolazi i Windows 7, pa da vidimo taj marketing , "better and more secure windows", "get productivity", "Where do you want to go today?".
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
drago7 kaže...

Ja sam sa win98 prešao na  XP kad  je izašao SP2, dakle prije 4 godine i nikad mi se nije nijedan program srušio. Nikad nisam moro formatirat disk i sve ponovo stavljat.
17 godina
naxeem kaže...

Pa sasvim je normalno da korporacije novi OS uvode jako kasno. To nema veze s consumer tržištem niti sa znanjem ili neznanjem.

XP i Win 2000 načekali su se na uvođenje.

Firma koju neću imenovati je tek prije godinu dana prešla na XP i na Server 2003 direktno na R2 sa NT 4.

To jednostavno nisu segmenti za usporedbu i malo ti je naivno tako nastupatu u ovoj domeni.

Sve dosadasnje migracije i prijelazi sa starije na noviju verziju su cekale i bile godinama planirane. problem s Vistom je sto nikome ne pada na pamet to uciniti iz par razloga: sam MS objavljuje (jako inteligentno) novi OS u skorije vrijeme, Vista je preglomazna i prezahtjevna, ima veliki problema s kompatibilnoscu s brdo SW-a, ukljucujuci i MS produkte i ni priblizno nije stabilna koliko se ocekuje.
S druge strane, obzirom da ne donosi nista novo, a trazi brdo promjena (medju ostalim i nacin rada i rutine), nikom se posebno ne svidja (cak ni samim djelatnicima MS-a).
BTW, MS brine jedino i upravo corporate strana. Od nje se zivi. Zbog toga se i boje kako ce novi server proci na trzistu jer je W2k3 vise nego dobar produkt i treba jako dobro objasniti firmama zasto ga mijenjati. A kad ga prihvati corp. biznis prijeci ce i na ostale korisnike.
Jedini nacini kako to "forsirano" uciniti je gasiti support i tjerati OEM na to, kao i ne raditi drivere za XP.
17 godina
neaktivan

Da, slažem se, to s objavom novog OS-a u kratkom vremenu je po meni također glupo jer je premalo vremena, ali sve ide brže danas i tromi i nesposobni menadžeri u tvrtkama moraju se uskladiti s time.

To da je Vista glomazna, to je priča za malu djecu. Sve što želiš možeš ukloniti, a ako si iole sposoban možeš podesiti OS kako treba, tako da sam tu prilično rezerviran.

Problema ima sa vrlo starim loše napisanim softverom ili softverom usko vezanim za hardver i OS, što je nažalost slučaj kod svake ozbiljnije promjene arhitekture. Sama stabilnost je u Visti neupitna i posve je netočno da je nestabilna jer je po mom sada već iskustvu od više od godine dana, Vista izazito stabilan OS.

Što se corporate strane tiče, tu nije problem neupitno veća kvaliteta Viste i Servera 2008, već intenzitet razlike uz marketing. W2003 je odličan produkt i slažem se s tobom u segmentu da je teško natjerati nekoga na prijelaz.

Virtualizacija je već dovoljno jaka s VMWareom pa nema neke potrebe za prijelazom, ali jedna od stvari koje su ogroman korak naprijed je IIS7, pa mnogo hostera baš zbog toga prelazi na novi OS.

Baš sam sinoć raspravljao s kolegicom o jednoj, po mom mišljenju, najbitnijoj prednosti Vista arhitekture; novi driver sistem je apsolutno fantastičan. Mogućnost da grafičke drivere upgrejdam dok mašina radi i činjenica da se driveri kod rušenja samo rebootaju umjesto da kao kod XP-a i 2003 povuku OS za sobom, je zaslužna za to što ja bez ikakvih problema već 53 dana vrtim Vistu kao workstation.

Neke firme na Windows 2000 i Server 2003 prešle su skoro pa pred kraj njihovog životnog vijeka. Već sam spomenuo veliku firmu (300 računala) koja je servere sve donedavno držala na NT 4.0, a dobar dio podataka ležao je na Digitalovim VAX-ovima.

Korporacijama je prijelaz na nove stvari izrazito mučan i nebi bilo čudno da posve preskoče Vistu i da na Server 2008 prijeđu tek u SP2 ili SP3 verziji. (Btw Server 2008 je zapravo dosta napredniji od Viste iako ima isti kernel, a vjerojatno je budući Windows 7 sličnog tipa kao Server 2008)

17 godina
naxeem kaže...

Da, slažem se, to s objavom novog OS-a u kratkom vremenu je po meni također glupo jer je premalo vremena, ali sve ide brže danas i tromi i nesposobni menadžeri u tvrtkama moraju se uskladiti s time.

To da je Vista glomazna, to je priča za malu djecu. Sve što želiš možeš ukloniti, a ako si iole sposoban možeš podesiti OS kako treba, tako da sam tu prilično rezerviran.

Problema ima sa vrlo starim loše napisanim softverom ili softverom usko vezanim za hardver i OS, što je nažalost slučaj kod svake ozbiljnije promjene arhitekture. Sama stabilnost je u Visti neupitna i posve je netočno da je nestabilna jer je po mom sada već iskustvu od više od godine dana, Vista izazito stabilan OS.

Što se corporate strane tiče, tu nije problem neupitno veća kvaliteta Viste i Servera 2008, već intenzitet razlike uz marketing. W2003 je odličan produkt i slažem se s tobom u segmentu da je teško natjerati nekoga na prijelaz.

Virtualizacija je već dovoljno jaka s VMWareom pa nema neke potrebe za prijelazom, ali jedna od stvari koje su ogroman korak naprijed je IIS7, pa mnogo hostera baš zbog toga prelazi na novi OS.

Baš sam sinoć raspravljao s kolegicom o jednoj, po mom mišljenju, najbitnijoj prednosti Vista arhitekture; novi driver sistem je apsolutno fantastičan. Mogućnost da grafičke drivere upgrejdam dok mašina radi i činjenica da se driveri kod rušenja samo rebootaju umjesto da kao kod XP-a i 2003 povuku OS za sobom, je zaslužna za to što ja bez ikakvih problema već 53 dana vrtim Vistu kao workstation.

Neke firme na Windows 2000 i Server 2003 prešle su skoro pa pred kraj njihovog životnog vijeka. Već sam spomenuo veliku firmu (300 računala) koja je servere sve donedavno držala na NT 4.0, a dobar dio podataka ležao je na Digitalovim VAX-ovima.

Korporacijama je prijelaz na nove stvari izrazito mučan i nebi bilo čudno da posve preskoče Vistu i da na Server 2008 prijeđu tek u SP2 ili SP3 verziji. (Btw Server 2008 je zapravo dosta napredniji od Viste iako ima isti kernel, a vjerojatno je budući Windows 7 sličnog tipa kao Server 2008)

"Tromi i nesposobni manageri" imaju dva vjecita cilja: povecanje produktivnosti i smanjivanje troskova: Vista je upravo obrnut slucaj, povecava troskove i smanjuje produktivnost, a ne donosi esencijalno nista novo (za razliku od, recimo, Windowsa NT ili 2k, a XP je bio dovoljno dugo na trzistu da se nametne kao realna solucija). 
Koliko god "optimizirao" Vistu, jos uvijek je preglomazna. Ako mislis da brdo MS sistemaca kod nas i u svijetu ne znaju svoj posao, tu ti ne mogu pomoci.
Problema ima i s MS SW-om (npr., Office XP, 2000, 2003), kao i s jako kvalitetnim SW-om raznih drugih proizvodjaca (IBM, Oracle) i nekim servisima koji su poprilicno bitni krajnjem korisniku (npr., MS update).
Profesionalci marketing ne smatraju referencom bitnom u zivotu.
Ovo s driverom mi je vise nego smijesno, video driver? Video driver? Osmijeh Pa to se instalira jednom i zaboravi. Ajde da vidim, recimo, da driver nekog ozbiljnog kontrolera ili HBA to moze, kao i da nema restarta nakon nekih patcheva. O esencijalnim stvarima koje su obecavali (napredniji rad s diskovima) da ne govorim.
Server 2008 je vec pokazao neke ozbiljnije probleme (cak i s novim SW-om kao sto je Exchange 2007), tako da se bojim da ce i tu biti kasnjenja.
I uz sve ovo, na kraju, vec vise od godinu dana trazim jedan jedini ozbiljan razlog zasto prijeci na Vistu i brdo domacih i stranih MS specijalista (ukljucujuci MS-ovce) nisu ga mogli dati, na stranu to sto su i mnogi od njih probali i maknuli Vistu.
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Koliko god "optimizirao" Vistu, jos uvijek je preglomazna.

Da jer moraš imat Ultimate verziju, nedaj bože da netko instalira home basic, pa svi bi mu se smijali.
I sad sigurno imaš XP pro.

Ovo s driverom mi je vise nego smijesno, video driver? Video driver? Osmijeh Pa to se instalira jednom i zaboravi.

Kad ti se sistem bezveze sruši zbog pišljivog video drivera, onda više nije smješno.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...

"Tromi i nesposobni manageri" imaju dva vjecita cilja: povecanje produktivnosti i smanjivanje troskova: Vista je upravo obrnut slucaj, povecava troskove i smanjuje produktivnost, a ne donosi esencijalno nista novo (za razliku od, recimo, Windowsa NT ili 2k, a XP je bio dovoljno dugo na trzistu da se nametne kao realna solucija). 
Koliko god "optimizirao" Vistu, jos uvijek je preglomazna. Ako mislis da brdo MS sistemaca kod nas i u svijetu ne znaju svoj posao, tu ti ne mogu pomoci.
Problema ima i s MS SW-om (npr., Office XP, 2000, 2003), kao i s jako kvalitetnim SW-om raznih drugih proizvodjaca (IBM, Oracle) i nekim servisima koji su poprilicno bitni krajnjem korisniku (npr., MS update).
Profesionalci marketing ne smatraju referencom bitnom u zivotu.
Ovo s driverom mi je vise nego smijesno, video driver? Video driver? Osmijeh Pa to se instalira jednom i zaboravi. Ajde da vidim, recimo, da driver nekog ozbiljnog kontrolera ili HBA to moze, kao i da nema restarta nakon nekih patcheva. O esencijalnim stvarima koje su obecavali (napredniji rad s diskovima) da ne govorim.
Server 2008 je vec pokazao neke ozbiljnije probleme (cak i s novim SW-om kao sto je Exchange 2007), tako da se bojim da ce i tu biti kasnjenja.
I uz sve ovo, na kraju, vec vise od godinu dana trazim jedan jedini ozbiljan razlog zasto prijeci na Vistu i brdo domacih i stranih MS specijalista (ukljucujuci MS-ovce) nisu ga mogli dati, na stranu to sto su i mnogi od njih probali i maknuli Vistu.
 -
Nisam ja nikakav MS PR ili neki vrag, nego me čisto zanima rasprava o tehnologiji. Da se radi o Linuxu, svejedno.
Nego, ajmo redom:

Menadžeri često (barem u nas) imaju cilj raditi što manje, a vjeruj mi, napredak u produktivnosti im je zadnja rupa na svirali. Radije će upregnuti zaposlenike na prekovremeno, nego uložiti u infrastrukturu. To je činjenica.
Ne vidim što je XP u odnosu na 98 donio novo, ako Vista ne donosi ništa novo. Koliko je meni do sada poznato, Vista je uz optimizaciju memorijskog prostora i jezgri/procesora donijela i podosta drugačiji mrežni sistem koji je prijenos podataka preko mreže ubrzao poprilično (iako je u situacijama prijenosa preko USB-a neke stvari usporio do izlaska SP1 koji je usporenje donekle ublažio). Taj dio mi se čini bitan za poslovno okruženje.
Kažeš da je preglomazna, ali i dalje ne vidim u čemu se očituje ta glomaznost? Pokrenutim procesima koje svaki korisnik može podesiti kako hoće kao i na svakom OS-u?
Nažalost, hrpa tzv. sistemaca-stručnjaka, kao što kažeš, daleko su od toga.
Office XP i 2000 su discontinued aplikacije koje su odavno trebale biti nadograđene. Office 2003 je imao nekih problema, ali ti su problemi uglavnom riješeni patchevima već kroz početak ove godine i krajem 2007 iako ih ponešto još ima.

Tu se moram složiti da je Microsoft oko Officea 2003 napravio loš posao s Vistom. Trebali su bolje hendlati problem s Officeom jer rijetko tko ima neki posebni razlog za prijelaz na Office 2007 ako ima 2003.

Što se IBM-a tiče i Oraclea-, Oracle baza provjereno radi dobro na Visti, ali čak da i ne radi, odgovornost je na njima, ne na Microsoftu da izdaju nadogradnje.

Zašto ti je ovo s driverom smiješno? Vjerovao ili ne, ali Windowsi se koriste i kao kućne gejming mašine i što je najzabavnije, driveri izlaze jednom mjesečno! Primijeti da mi govorimo o Visti, ne samo Serveru 2008.

Vezano uz Server 2008 i Exchange, mislim da znam o čemu govoriš, ali problemi koje Exchange ima su vezani direktno uz IPv6 i to u slučaju ako je isti isključen. Uključivanje protokola riješi sve probleme, a implikacije za sam server su minimalne.
Za druge probleme nisam čuo, dapače, gospoda iz ThePlaneta su jako zadovoljni ranim instalacijama i produkcijskim serverima na toj bazi.

Mislim da je Vista dobra solucija za kućne korisnike i za high-performance korisnike u workstation okruženjima (a Server 2008 radi prilično fino odavno, tako da...).

Onaj tko je vezan za prastari softver ili neke egzotične softvere koji traže direktan pristup hardveru ili su vezani za specifičnosti drivera (npr. termalni printeri koji imaju problema na Visiti), netko u takvoj situaciji ionako je čvrsto vezan u platformu i neće desetak godina nikud naprijed kao ni ekipa s početka ove priče koja je na VAX-ovima radila 10 godina nakon nestanka Digitala s poslovne scene.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice