Windows XP - onemogućo pokretanje

poruka: 7
|
čitano: 4.786
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows XP - onemogućeno pokretanje

Pozdrav!

Imam problem...

Imam stariji laptop (IBM Think Pad T42) kojemu sam protekle godine nanovo instalirao OS Windows XP SP-3, instalirao sve uredno, drivere, redovito ažurirao OS, redovito defragmentirao disk, provjeravao od virusa, nikad se nije zamrzavao sve do jučer kada mi se na zaslonu pojavilo ovo:

http://img18.imageshack.us/f/1002956f.jpg/

Nakon automatskog pokretanja računala isti problem, ponovno se prikazuje ta obavijest, pokušavao na sve moguće načine pokrenuti no bez uspjeha, dali je kakav hardverski problem, nisam siguran, evo kažem do jučer je sve normalno funkcioniralo, niti se sistem previše gutio niti se laptop zagrijavao, stalno sam mu pratio temperature, procesor samo podesio da radi na 1.2 GHz (struja ok) dok mu je max. takt bio 1.8 GHz (temp. varirala od cca. 45-50°C), HD (od nekih 40-45°C), koristio sam ga za surfanje, nikakve igrice ni teški programi nisu bili u pitanju, HD ima dvije particije ukupno 80GB (1. 20GB, 2. 55(60)GB)), reinstalacija nije problem, ali mi je žao nanovo sve osvježavat ako postoji i drugo rješenje, nadam se samo da nije hardverski problem :(

Ako je tko imao slično iskustvo neka to podijeli ovdje, kako riješiti taj problem i na što ubuduće treba pazit... Hvala!

Obavijest kod uključivanja Obavijest kod uključivanja
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 11:47 (Astra OPC).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows XP - onemogućeno pokretanje

-vjerojatno trojanac (ili samo smeće..) kao neka windows Thema..

-upali Win u safe modu, isključi active desktop-Web ili privjeri u autostartu, poskeniraj MBAMom i S&Dom. I naravno imaš neki AV, ažuriraj. (može Avira).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Pokušavao sam i u Safe Modu, ponovno mi prikazuje plavi prozor...
16 godina

X07e .. popularna greška. Ništa korisnog, provjeri postavke BIOSa (SATA-IDE) ali je vjerojatnije sys.problem. SP3 je obavezan + updateovi za zadnju godinu problem može bit u keyu.

Ako se nikako neće u paliti u safe modu, jedino pokušaj repaira, pa reinstalla s CDa (treba čisti CD -ne slipstreamani).

14 godina
neaktivan
Windows XP - onemogućo pokretanje

Problem riješen, ponovna instalacija Windowsa...

Napravio provjeru laptopa, hardwer je ok, očito je došlo do pogreške u samom sistemu

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows XP - onemogućo pokretanje

-doći će ponovo, isti x07e.... {#} zapamti barem kad se desi, da smanjiš potrebu za instalacijom.

14 godina
neaktivan
Re: Windows XP - onemogućo pokretanje

OK, znači bilo bi poželjno da pokušam pronaći drugu verziju XP-a?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice