Nemogu kad uninstaliram komp ubacim dvd na kojem je windows xp i on ga nece ucita i nikako nemogu instalirati windows xp a kad upalim komp normalno ucitava dvd
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemogu kad uninstaliram komp ubacim dvd na kojem je windows xp i on ga nece ucita i nikako nemogu instalirati windows xp a kad upalim komp normalno ucitava dvd
Normalno. Ne možeš noviji OS (Vista) upgradeat sa starijim (XP). Bootaj PC sa XP cd-a i onda kreni s instalacijom.
Samo jedna opaska - za razliku od Viste ,XP nema SATA drivere i instalacija ne vidi SATA diskove.
Moraš ili imati disketu sa driverima i kliknut na F6 na početku instalacije ,ili u BIOS-u prebaciti kontroler na IDE mode.
Prouči tutorijal sa slikama.
pa bootao sam ja pc i krenuo instalaciju i kad ono ocitava samo preskoci koda cd nije unutra
Podesi da cd/dvd bude prvi po redu u bootu. Ili ti cd nije bootabilan.
kako to mislis da dvd nije bootabilan,ja to napravim kako sit i rekao
Pogledaj sliku - BIOS je možda drugačiji ,ali mora biti ovakav raspored:
DVD mora biti na prvom mjestu.
Ako ti preskače dvd ,i odmah nakon paljenja/restarta ti ne prikaže ''Press any key to boot from cd'' na ekranu ,cd nije bootabilan.
Nešto si zayebo kod prženja. Ako je original ,sorry ,otišo je u vječna lovišta - nabavi drugi.
Ja sam sebi napravio jedan USB od 1GB samo za XP, nabacio XP na njeg i formatiram preko njega kad mi treba jer CD se izgrebe, ali USB se nece izgrebat :D
Da gdje blizu mene zivis uradio bih ti ja to besplatno...
EDIT: Mislim da ne podrzaju svi racunari bootanje sa USB-a, gledao sam par brand Fujitsu Siemens racunara ne mozes bootat sa USB-a, samo sa CD-a, pa ako ti je Fujitsu Siemens mozda ti nece moci bootat sa USB-a
PS. U ovom klipu sad neosisan, sad osisan hahahaha :D
Zato su dobri ljudi izmislili Plop boot manager - spržiš na CD, bootaš njega i iz liste odabereš USB boot.
Rijeseno moze lock.