Kada sam kupio laptop imao je instaliranu vistu(lincecirano)zbog nekih problema moro sam instalirati windows 7,meni na laptopu pise serial cood od viste,ali me zanima kada bi naprimjer opet htio vratiti vistu(kada sam kupovao laptop nisam dobio cd viste)i kada bi ukucao taj codd bili mi opet bila lincencirana
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skineš sa torrenta čistu Vistu za taj ključ (vjerojatno Home ili Home Premium), ukucaj taj ključi sve ok.
ako nisi obrisao skrivenu-recovery particiju, tamo ti se nalazi kompletna instalacija i svi driveri. (to je normalan način za OEM, obično neki F npr F9 piše u Bootu).
Nazoveš 0800 300 300 korisničku podršku od Microsofta i kažeš ima kakva je situacija i besplatno naručiš recovery disk. Legalnim putem! i onda pomoću toga postaviš sustav a ne da skidaš tko zna što sa neta..
Nazoveš 0800 300 300 korisničku podršku od Microsofta i kažeš ima kakva je situacija i besplatno naručiš recovery disk. Legalnim putem! i onda pomoću toga postaviš sustav a ne da skidaš tko zna što sa neta..
SilvioS informacija ti nije točna! Imam problem oko reparacije i ponovne reinstalacije win viste i nazvao sam broj koji si spomenuo u postu. Tehničar iz podrške me uputio na susjeda (ili prijatelja koji imaju original cd) da kod njega posudim instalacijski disk i kod registracije koristim "svoj" product key. Kaže da je to jedina legalna opcija uz odlazak prodavaču koji je sastavio konfiguraciju (u mom slučaju stolni PC jako star tako da ni ne znam gdje i kada sam ga kupio). Spomenuo sam slanje besplatnog cd-a na što se začudio i ustvrdio da je to "dezinformacija".
Onda sam pogriješio, znači u trgovini gdje je kupljeno računalo se treba moći dobiti taj recovery disk.
Pokušaj odavde skinuti legalne Windowse 7 Enterprise i ukucati u njih svoj key. Naravno kad ukucaš key (ako ideja prođe) aktivirat će ti se tvoja edicija Windowsa (npr. Home Premium)