Znači, problem je nastao jučer. Upalio sam kompjuter i nakon dvije minute pogledao, jel se upalio kad ono zastao na onom Windows logo-u. Taj logo se vrti beskonačno. Pokušao sam restartat komp, ući u Safe Modu, ali ništa.
Imam XP SP3.
Znači, problem je nastao jučer. Upalio sam kompjuter i nakon dvije minute pogledao, jel se upalio kad ono zastao na onom Windows logo-u. Taj logo se vrti beskonačno. Pokušao sam restartat komp, ući u Safe Modu, ali ništa.
Imam XP SP3.
bump
Imaš mnogo tema na taj problem, a Win XP, malo ostario, potrebno osvježenje, novi windowsi, po mogućnosti nešto novije ako ti komp može pogurati, pod tim mislim na sedmicu, ili osmicu ako ti je draže.
bump
Pokušao sam restartat komp, ući u Safe Modu, ali ništa.
A "Last known good configuration"?
Probao, ništa se ne događa.
Testiraj sa Ubuntu-om kako bi otklonio sumnju u kvar hardware-a. Javi rezultat pa da vidimo šta i kako dalje...
Probo sa Ubuntuom i radi.
Nemam instalacijski CD.
Svijetli li hard disk ledica? Ako svijetli vrlo vjerojatno se disk skenira u pozadini, ostavi ga i pola sata ako treba, pa vidi hoće li dovršiti bootanje.
Ako ne, bootaj u recovery konzolu i odatle ručno pokreni chkdsk na sljedeći način:
chkdsk c: /X
A zatim možeš pokušati i fixmbr, mislim da to nije u pitanju ali ništa loše neće biti.
Te kao zadnje rješenje možeš pokušati vratiti neku raniju kopiju registryja:
http://support.microsoft.com/kb/307545/hr
(zanemari činjenicu da se u gornjem vodiču koristi boot CD, istu stvar možeš napraviti i iz recovery konzole ako možeš bootati u nju)
Ako dolazi do boot logoa to znači da je barem prvi stupanj bootloadera netaknut, šansa je da je i ostatak kako treba.
po mogućnosti nešto novije ako ti komp može pogurati, pod tim mislim na sedmicu, ili osmicu ako ti je draže.
Bijeg na novi operacijski sustav, čim se susretneš s problemom, nije riješenje.
Možeš pokušati i sa Hirens Boot CD. Ima moćne alate za test hardware-a i popravak OS-a.
po mogućnosti nešto novije ako ti komp može pogurati, pod tim mislim na sedmicu, ili osmicu ako ti je draže.
Bijeg na novi operacijski sustav, čim se susretneš s problemom, nije riješenje.
Ma nije da je to riješenje, ne radim niti ja windowse kad mi dođe neki problem, ali XP, ipak je malo ostari.
Nadam se da ćeš riješiti problem.
Vidim da dobrih savjeta ima.
EDIT:
Šta je sa safe mode? Jesi probao tamo ući, pa vidjeti kakvo je stanje.
Napisao sam u prvom postu da sam probao, ali ništa se ne događa.
Može mi neko objasnit kaj se sad dogodilo? Znači, pročitam post od jednog forumaša da ga ostavim na duže vrijeme da se boota. Ja ga upalim, vratim se nakon 10 min kad ono on upaljen. Probat ću ga restartat pa ću vidjet kaj će bit, hoće li se opet upalit ili ne.
Može mi neko objasnit kaj se sad dogodilo? ..
-automatika je napravila ono što ti je Rusty savjetovao (chkdsk).
-ali problem si za sad samo pokrpao (nisi eliminirao), tj trebaš otkriti što je uzrok broblemu s HDDom. Ako HDD crkava, spašavaj podatke i ne radi na njemu dok ne nabaviš drugi, ako je nešto drugo uzrok kao pregrijavanje, počisiti, ako je struja .. itd. Ili se nadaj da imaš sreće pa se neće ništa desiti.