Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.559.641
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
Valentin17 kaže...

Pa da, zašto ne, Enterprise je najjača verzija Win 8.

EDIT: Jedini podržava opciju preijenosa OSa na veliki USB ili externi disk i korištenja na bilo kojem računalu bez da ga moraš instalirat.

EDIT2: Win 8 je radio na SSDu OCZ Vertex 4 512GB, cijena, sitnica.{#}

-podržava i pro.. razlika je samo u licenci (promjena hardwarea-reaktivacija), kod Ent. nema tih ograničenja osim KMS180dana.

-u C/P, WinToGo, jedini problem je imati certificiran uređaj, pa se mora ručno (zapravo bolji naćin).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Franjo15 kaže...

odakle ti ta verzija i šta će ti to uopće?

iz virtualnog karitasa ... treba mi zahtjevan sam korisnik

Đuro#2155,
14 godina
Windows 8

Evo da ne pišem razlike između verzija Pro i Enterprise, pogledajte sami.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions

Valentin

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Pro je najbolja verzija s najviše mogučnosti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 12:11 (Oseka).
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
Windows 8
Evo ovako, nakon cca dva tjedna umjerenog korištenja - meni ta osmica uopće nije loša.
Navikavanje na metro gotovo i ne postoji, start meni je isti ko i prije samo full screen, ako mi se i otvori neko Metroasto sranje samo ga potegnem za uho, bacim na pod i odem na net po neki freeware za zamjenu :)

Nadam se da me neko zlo neće zadesiti i natjerati da promijenim mišljenje :)))
s.f. - s.n.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina

Postoji li način da se promjeni onaj natpis START u metro načinu?

ili bar jednostavniji način od ovog http://mywindows8.org/how-to-edit-start-text-on-windows-8-metro-desktop/

Sve sam napravio po uputama sa te stranice i nista se ne desi kada resetiram pc.

Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 14:42 (x18x05x).
16 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

ili bar jednostavniji način od ovog http://mywindows8.org/how-to-edit-start-text-on-windows-8-metro-desktop/

Sve sam napravio po uputama sa te stranice i nista se ne desi kada resetiram pc.

Pa što te tera da to radiš, to je samo korak kako napraviti da windowsi ne rade dobro :)

Ako ti je to komplicirano onda bolje nemoj niti pokušavati mijenjati to.  

Đuro#2155,
14 godina
Valentin17 kaže...

Oseka kaže...

E jesi ga lupio.
Kolega Valentin je gore napisao razlike, procitaj malo prije nego sto pises bedastoce. 

15 godina
Franjo15 kaže...
x18x05x kaže...

Pa što te tera da to radiš, to je samo korak kako napraviti da windowsi ne rade dobro :)

Ako ti je to komplicirano onda bolje nemoj niti pokušavati mijenjati to.  

Neda mi se to gledat.

16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Valentin17 kaže...

Oseka kaže...

E jesi ga lupio.
Kolega Valentin je gore napisao razlike, procitaj malo prije nego sto pises bedastoce. 

Pa i nije baš lupio veliku glupost, jer PRO ima Windows Media a Enterprise nema - Enterprise je više za inžinjere, struku. PRO jest namijenjen "običnoj" populaciji, i maksimum je što trebaju, tako da ne vidim da je kolega nešto previše lupio.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
neaktivan
Danyel kaže...

... jer PRO ima Windows Media a Enterprise nema - Enterprise je više za inžinjere, struku. PRO jest namijenjen "običnoj" populaciji, i maksimum je što trebaju, tako da ne vidim da je kolega nešto previše lupio.

Pro ima WMC samo ako ga pljatiš!!

Enterprise verzija je za poslovnu upotrebu i nema je u slobodnoj prodaji ,a inače je identična Pro verziji ,uz par dodataka ,kao što je Windows To Go.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
Windows 8

" Windows 8 Enterprise pruža sve značajke u sustavu Windows 8 Pro (osim sposobnosti instaliranja windowsa medija centra) "...tako piše na datom linku wiki di jasno govori da pro ima jednu više mogučnost od enterprise. Ne znam što sam tu lupio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 19:52 (Oseka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Oseka kaže...

" Windows 8 Enterprise pruža sve značajke u sustavu Windows 8 Pro (osim sposobnosti instaliranja windowsa medija centra) "...tako piše na datom linku wiki di jasno govori da pro ima jednu više mogučnost od enterprise. Ne znam što sam tu lupio.

Clanak nije updatean ocito.

16 godina
neaktivan
Oseka kaže...

Pogledaj si tablicu usporedbe (Comparison chart) - iako ,vjerujem ,to ništa ne znači nekome tko traži dobar FPS u igrama i mogućnost gledanja filmova!!

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Danyel kaže...

... jer PRO ima Windows Media a Enterprise nema - Enterprise je više za inžinjere, struku. PRO jest namijenjen "običnoj" populaciji, i maksimum je što trebaju, tako da ne vidim da je kolega nešto previše lupio.

Pro ima WMC samo ako ga pljatiš!!

Enterprise verzija je za poslovnu upotrebu i nema je u slobodnoj prodaji ,a inače je identična Pro verziji ,uz par dodataka ,kao što je Windows To Go.

Da, o tome sam i govorio. Ne vidim da si rekao išta drugačije od mene.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
13 godina
neaktivan
Windows 8

Ma kao što kažeš najvažnije da je dobar za igre i ostalu multimediju a sve ostalo će ionako dobro radit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 8

A koji to Windows nije bio "'dobar za multimediju"?   Zbog cega uzbudenje sto nema WMP i Media Center?

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

A koji to Windows nije bio "'dobar za multimediju"?   Zbog cega uzbudenje sto nema WMP i Media Center?

Baš. Instaliraš codec pack i player po izboru i sviraj i gledaj kaj hoćeš.

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

I onako nikad to nisam koristio :)

Za filmove VLC i GOM mjuza Winamp. I to još koristim Winamp classic, sentimentalno sam vezan za njega.

15 godina
Franjo15 kaže...
Lazarus Long kaže...

I onako nikad to nisam koristio :)

Za filmove VLC i GOM mjuza Winamp. I to još koristim Winamp classic, sentimentalno sam vezan za njega.

Također i to Winamp verziju 2.91.

15 godina
A cudite se kad netko ne zeli svesrdno prihvatiti bezvezno metro sucelje
Potpis!
13 godina
neaktivan

Vista nije bas bila dobra za igre.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 11:53 (Oseka).
14 godina
Windows 8

Stiže nam ModernUI aplikacija za VLC?
Izgleda super, kako će raditi - vidjet ćemo.
Možda to bude razlog prelaska s MPC-a, na VLC.

Izvor: gadgeterija.net 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Kak to da nema ultimate edišn W8 ili ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tommy_123 kaže...

Kak to da nema ultimate edišn W8 ili ?

A sta ce ti? Imas Windows 8 (normalna), Windows 8 Pro (bolja), Windows 8 Enterprise (za kompanije). I taman.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Nisam znao, tražio malo po netu pa me zbunilo, stavit ću pro onda :)

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Eto, odlučio sam se i ja instalirat W8, dojmovi: Više nikad se ne vraćam na Windows 7 ;)

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 3:35 (Tommy_123).
Moj PC  
15 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 8

pozdrav.  imam jedno pitanje.

instalirao sam win 8 prije 10-tak dana i danas mi nece nikako uci u neke aplikacije kao sto su cro vijesti, vrijeme itd... je li itko imao ovakav problem i kako ga je rijesio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

instalirao sam win 8 prije 10-tak dana i danas mi nece nikako uci u neke aplikacije kao sto su cro vijesti, vrijeme itd... je li itko imao ovakav problem i kako ga je rijesio?

napravi update windowsa, ako ti se ne da sve raditi, update netframework svih verzija i nadoći će sve. 

Đuro#2155,
12 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...
Virus_sc kaže...

napravi update windowsa, ako ti se ne da sve raditi, update netframework svih verzija i nadoći će sve. 

ok hvala, pokusam pa javim...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice