Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.558.754
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
17 godina
Windows Blue early build leaks, shows us some of..

Izvor

------------------------------------------------------------------------------

!!!UPDATE!!!

Windows Blue Leaked, Free ISO Available for Download

An early build of the upcoming Windows Blue has reportedly leaked to the web, allowing users to try out the first major Windows 8 upgrade a lot sooner at absolutely no cost.

Windows Blue comes packed in a 2.63 GB ISO image that's called 9364.0.FBL_PARTNER_OUT13.130315-2105_X86FRE_CLIENT and is apparently aimed at 32-bit workstations exclusively.

According to a report published by Windows9Beta, the leaked ISO comes from France and is part of Milestone 1, the first of the two important development stages for Windows 8's refresh.

This Windows Blue version is labeled as build 9364 and was sent to Microsoft partners for testing purposes, so several bugs and issues are very likely to be experienced. The ISO is currently available for download via file sharing websites, but in keep in mind that Microsoft provides no support for any damage caused by this build.

If previous reports are true, the final build of Windows Blue should be here by August, while the first public beta of the operating system could see daylight in June.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 20:15 (djigibao).
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
Windows 8

{#}

Malo je off, ali imam jedan problem.

Radi se o laptopu koji ima Pentium 970 CPU, na tom linku pise da taj CPU ne podrzava virtualizaciju.

Stavio sam VirtualBox i htio instalirat Windowse ali mi izbacuje ovu sliku dole:

Interesira me da li se moze sta napravit da mogu uspijesno instalirat Windowse na VirtualBox (ili neki drugi virtualizacijski program), neki patch, scripta ili neko drugo rijesenje?

Ako netko ima neku ideju/rijesenje molio bih da ga napise.

Hvala {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
djigibao kaže...
 Interesira me da li se moze sta napravit da mogu uspijesno instalirat Windowse na VirtualBox (ili neki drugi virtualizacijski program), neki patch, scripta ili neko drugo rijesenje?

Ne ,jel svi današnji virtualizacijski programi traže hardversku virtualizaciju.

A inače ,apropo prethodnog posta: KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
djigibao kaže...

Ne ,jel svi današnji virtualizacijski programi traže hardversku virtualizaciju.

..

..  requirements OSmice ga zahtijeva (VM radi, nije problem soft nego OS req.), pa nabrajanje, PAE, NX, dx90c i VT (neki) EPT, SLAT, DEP itd za virtualizaciju-hyperV2 itd..

Unazad par godina je već bilo takvih 'problema' koliko se sjećam, VMware (kasnije i vbox) su omogućili neke funkcije koje nisu na CPU-BIOSu omogućene kao i relaxanje MSovog VPCa u SPu...

- probati, možda radi u vmwareu ili dualbootati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Jesi probao deinstalirat Chrome?

sad se osjecam ko debil {#} to sam mislio prvo napraviti pa sam zaboravio

battlelog:KICKASS_HR
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 22:44 (kurt).
13 godina
neaktivan
Windows 8

Jel ima neko da se sluzio windowsima sa torrenta, neku osmicu a da zna da je bez gresaka ako moze da mi da link u porukama. Hvala.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Ja sam sebi skinuo s torrenta untouched verziju i samo stavi original cd key na to. 

I sve radi super.  

Đuro#2155,
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

tako sam i ja napravio. dobro key djabe, skinuo w8 s torrenta i upisao key. sve radi ko po spagi i legalno (valjda).

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Odem u win 7 recovery-change settings-let me choose:

-I kad kliknem kvacicu na include system image of drive c: kaze da ce mu mozda treabati system repair disk da napravi system restore (slika 1 i 2)

-A kad maknem kvacicu na include system image of drive c: onda mu netreba system repair disk 

Napravio sam system backup image i kad bootam dvd sa windows 8 i ocu napraviti system recovery 8-ice mi kaze da to nije za moj proizvod ( neda mi ni reset,restore).

E sad kad sam napravio repair disk tek sa njim mogu kad ga bootam uspijesno napravit system restore (ono sto sam prije mogao sa org.dvdom od windowsa 7)

Znaci moje pitanje je zasto sam morao raditi uopce repair disk (kad sam prije to mogao i s dvdom windowsa (win 7))

I sta znaci include system image of drive c: kad sam mu vec uzeo opciju let me choose

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 2:54 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Mail, Calendar i People aplikacije dobivaju nadogradnju.

link

Samo pratite svoju Store aplikaciju.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Windows 8

Kako da podesim to da uvijek imam mogucnost odabrati safe mode ili normalni boot prilikom bootanja sistema, znaci kada god restartujem da imam tu opciju biranja? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Kako da podesim to da uvijek imam mogucnost odabrati safe mode ili normalni boot prilikom bootanja sistema, znaci kada god restartujem da imam tu opciju biranja? 

U tražilicu upiši msconfig i pod /startup i /boot namještaj šta te volja.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
15 godina
sudy_freak kaže...

Mail, Calendar i People aplikacije dobivaju nadogradnju.

link

Samo pratite svoju Store aplikaciju.

Stigao update.

Mnogo su brže, kako u podizanju tako i u radu.

Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan
Windows 8

Zašto je windows 8 jeftiniji od 7 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Upravo instaliram Windows 8.Sad kod ovog izbora ocu li zadrzati stare datoteke itd.Izabrao bi don't keep anything samo me zanima hoće li mi dirati datoteke na local disk D,inace imam disk c i d,i prijasnji windows je na c particiji.Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
eragon kaže...

Upravo instaliram Windows 8.Sad kod ovog izbora ocu li zadrzati stare datoteke itd.Izabrao bi don't keep anything samo me zanima hoće li mi dirati datoteke na local disk D,inace imam disk c i d,i prijasnji windows je na c particiji.Hvala

Neće ti dirati D particiju. Pod stare datoteke Windows smatra instalacije programa, My Documents, Download folder, itd.

14 godina
Oseka kaže...

Zašto je windows 8 jeftiniji od 7 ?

Nije jeftiniji, vjerojatno gledaš cijenu verzije za nadogradnju.

12 godina
neaktivan
Windows 8

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 12:16 (irrelevant).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 8

Besplatna knjiga za razvoj Win8 aplikacija: 

Programming Windows 8 Apps with HTML, CSS, and JavaScript

0 0 hvala 1
14 godina
Windows 8

Može li mi netko jednu stvar objasniti?

Windows 8 (iste verzije u oba slučaja):

• PC: Store mi je na engleskom i dobio sam zadnja ažuiranja
  • Laptop: Trgovina mi je na hrvatskom i nisam dobio zadnja ažuiranja 

Na ažuriranja mislim Calendar, Mail, People...

Postavke su iste, bar ovo što ja mislim da je isto.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Može li mi netko jednu stvar objasniti?

Windows 8 (iste verzije u oba slučaja):

• PC: Store mi je na engleskom i dobio sam  zadnja  ažuiranja
  • Laptop: Trgovina mi je na hrvatskom i nisam dobio  zadnja  ažuiranja 

Na ažuriranja mislim Calendar, Mail, People...

Kod prvog slucaja za Location sto imas a na drugom sto? Kako je kod prvog a kako kod drugog stelana lokalizacija?

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Sigurno nisu iste: mora ti biti ovako

Store - Preferences

Regionalne postavke su za Hrvatsku ,ali to očito nije ni bitno:

Možeš čak izmjeniti i postavke jezika na Lock screenu ,tako da staviš jezik koji hoćeš.

15 godina
Kastomizacija Navigation panea

Znači ako uskoro ne maknem libraries, homegroup i control panel iz explorera ubit ću nekog. Jbt, od šume gluposti mi treba 12 klikova da nađem hard disk :|

E sad, ima nešto tutoriala po webu, ali na nekima piše da su za RTM, na nekima da bolje ne dirati... Jel ima kaki powertoysa za osmicu ili neki tool za to ili barem PROVJERENA metoda za micanje viška toga iz navigation panea a koja mi neće zbrljat nešto?

Tenk juri veliku mačku.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kastomizacija Navigation panea
ninotocka kaže...

Znači ako uskoro ne maknem libraries, homegroup i control panel iz explorera ubit ću nekog. Jbt, od šume gluposti mi treba 12 klikova da nađem hard disk :|

E sad, ima nešto tutoriala po webu, ali na nekima piše da su za RTM, na nekima da bolje ne dirati... Jel ima kaki powertoysa za osmicu ili neki tool za to ili barem PROVJERENA metoda za micanje viška toga iz navigation panea a koja mi neće zbrljat nešto?

Ke?!

Poanta svega ti je u crvenom kvadratiću: mala strelica ,s kojom razvučeš ili skupiš određenu skupinu. Jedamput klikneš i ostaje razvučena i sve se vidi.

I otvaraš kaj hoćeš!!

Bez potrebom za ''12 klikova''!!

Diskove sređuješ u Disk Managementu ,ne u exploreru.!! (Win + X tipke i odabereš Disk Management).

Da ,ova verzija Windowsa je RTM!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 23:54 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Zato sto je windows 8 poluproizvod. to je ujedno i moj mali osvrt na temu. A vidim da su se neki i prepirali oko toga. Naime kad sve radi kao pó loju onda je svakí sustav ok. Ali 8 je zasad najgori sustav koji je nastao, kad gledamo tu stranu.

Od nedostatka user-frendly pristupa, pa do reinstalacija os-a zbog sitnica. A sklon je nedostacima i problemima.

Da ne nabrajam sad, ali koliko sam vidio bolje bi bilo da nema system restore nego sto ima a nicemu ne sluzi. Kako se meni cini zapeo je izmedu nekadasnjeg restor-a koji je sluzio svrsi i ovih reseta za smartphone

.Nit je kokos nit je jaje. 

Spija
14 godina
Windows 8

Jel vama "AccuWeather" radi dobro poslije posljednjeg update-a?

Meni se naime ruši i na PC-u i na tabletu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SPIJA kaže...

Zato sto je windows 8 poluproizvod. to je ujedno i moj mali osvrt na temu. A vidim da su se neki i prepirali oko toga. Naime kad sve radi kao pó loju onda je svakí sustav ok. Ali 8 je zasad najgori sustav koji je nastao, kad gledamo tu stranu.

Od nedostatka user-frendly pristupa, pa do reinstalacija os-a zbog sitnica. A sklon je nedostacima i problemima.

Da ne nabrajam sad, ali koliko sam vidio bolje bi bilo da nema system restore nego sto ima a nicemu ne sluzi. Kako se meni cini zapeo je izmedu nekadasnjeg restor-a koji je sluzio svrsi i ovih reseta za smartphone

.Nit je kokos nit je jaje. 

Varaš se. 8 nije najgori sustav koji je Microsoft napravio. Ja evo glasam za Xp kao najnestabilniji Gatesov poluproizvod. A tu je i smijurija zvana Millenium.

Osmica ipak nije toliko loša kao ta dva navedena, međutim definitvno nije dovršen sustav - zato i idu sa Blueom, a kako vidimo sve vodi tome da je Microsoftu malo para jer planiraju naplaćivati OS-eve mjesečno/godišnje, i to pod uvjetom da je sve u "oblaku" - naravno, nije samo zarada u pitanju. Oblak je smišljen radi lakše kontrole i manipulacije masama, ali eto ja sam budala pa ne znam o čemu pričam.

Inače, kolega dolje se žali na rušenje aplikacija, a na to se žale već mnogi (štekanje, neotvaranje, rušenje).... Iskreno se nadam da će Blue to popraviti. Ako ne, na ljeto skidam Osmicu sa poslovnog kompjutera i stavljam Linuxe, a uz njih ću doma nastaviti koristiti odlični Win7.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
16 godina
neaktivan
millo kaže...

Jel vama "AccuWeather" radi dobro poslije posljednjeg update-a?

Meni se naime ruši i na PC-u i na tabletu.

Ja ga inače ne koristim, ali htjeo sam da skinuti da provjerim jel meni radi, ali neće mi ga niti skinuti, izgleda da nešto baš do njih ne šljaka dobro. 
Možda rade ne tome pa trenutno ne radi sve kako ne radi. Ali meni stoji već 10min da se instalira, ali nikako da se skine. 

EDIT:
a što se tiče rušenja aplikacija, problem je što ne rade svi update na svojim računalima, i kad se sreti dot net sve aplikacije koje povlače informacije s neta onda rade super, i nema problema onda oko njih.

I ja sam imao slične probleme s rušenjem aplikacija, ali malo sam pitato prijatelja google.com i on mi rekao da kad se sredi dobro net.framework onda sve šljaka.  

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.3.2013 18:25 (Franjo15).
15 godina
neaktivan
Windows 8

nemam volje ni vremena se natezati, nekom los nekom dobar. Ja samo znam da u ovo malo sto sam probao i vidio, 8 -ca nije ni blízu 7-ce. 

Svatko tko misli suprotno promjenit ce misljenje kad naide na probleme {#}

Spija
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Koristim Win8 od dana izlaska na DreamSparku (8/2012) i radi savršeno, nikakvih problema.

Naravno, svaki OS ima svojih muha, ali ništa što se ne bi dalo riješiti.

Ja zadovoljan i to je ono što je bitno.

mag.inf
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice