Windows 7

poruka: 21
|
čitano: 3.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 32 ili 64 bita na 4GB RAM-a

Ljudi mi stalno govore da će PC biti puno brži ako imaš 4GB RAM-a na 32-bitnome OS-u nego 4GB RAM-a na 64-bitnom OS-u.Zanima me da li je to istina i što vi mislite o tome?

proxpgamer_world's best gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Windows 7 32 ili 64 bita na 4GB RAM-a

neće bit brži ni najmanje što se ram-a tiče...a i 32-bitni ionako ne može koristit 4gb nego 3-3,5gb (ovisi o matičnoj)

brzina ako imaš 4gb najviše ovisi o drugim komponentama i o programima koji se izvršavaju...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

neće bit brži ni najmanje što se ram-a tiče...a i 32-bitni ionako ne može koristit 4gb nego 3-3,5gb (ovisi o matičnoj)

brzina ako imaš 4gb najviše ovisi o drugim komponentama i o programima koji se izvršavaju...

To pravilo za 3.35 Gb je vazilo smao na Xp-u, na sedmici je to rjeseno, sada gotovo nem arazlike medju 32 i 64 bita

...Queter you become more able you can hear..
15 godina
neaktivan
Windows 7

Sada čitam tu po forumu da za gamere(koji imaju do 4GB-a i 4 GB RAM-a) je bolje da imaju 32 bitni jer 32 bitni troše manje RAM-a kod programa i igrica....Istina,ili?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 15:00 (proxpgamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

ma razlika je neprimjetna...što si tako zapeo za to?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 15:46 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
Windows 7

meni je razlika u "potrošnji" RAMa između x86 i x64 na win 7 bila nekih 200ak Mb sa otprilike istim programima u idleu.

pa si ti sada računaj što se bolje isplati...

osobno mi je nekako x64 verzija ipak bolja, ostane mi nekih 300ak Mb RAMa više slobodna od onih 500Mb razlike koje te verzije mogu adresirati bez prtljanja po registrima.

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7

Ma zapeo sam zato što imam originalni 32-bit CD i neoriginalni 64-bit CD......(ključ ide na obadvoje,ali CD od x64 nije original,a i to je školska licenca pa se bojim x64 aktiviravat)...ostali mi kažu:bolji je 32-bitni,bolje s originalnog CD-a nego da pokupiš neki virus ili slično,razlika između očitanja 4GB RAM-a i 3.25 GB-a su tako male,pa ostavi rađe 32-bitnu...itd......eto zašto.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7
proxpgamer kaže...

Ma zapeo sam zato što imam originalni 32-bit CD i neoriginalni 64-bit CD......(ključ ide na obadvoje,ali CD od x64 nije original,a i to je školska licenca pa se bojim x64 aktiviravat)...ostali mi kažu:bolji je 32-bitni,bolje s originalnog CD-a nego da pokupiš neki virus ili slično,razlika između očitanja 4GB RAM-a i 3.25 GB-a su tako male,pa ostavi rađe 32-bitnu...itd......eto zašto.....

Ako je u pitanju retail licenca (a mislim da ti imaš EDU ako ti je škola to dala) licenca je ista za oba sustava i legalna na oba sustava.

opet ako imaš 32-bit  OEM verziju i ključ iskoristiš na 64-bit trebalo bi raditi, ali "službeno si u ilegali" iako će ti aktivacija uredno proći kao i na ovima 32-bit.

16 godina
moderator

uvijek najbolje koristit original i legalno...

nećeš primjetit razliku koju god verziju koristio pa onda možeš slobodno ostat na 32-bit

15 godina
neaktivan
Windows 7

Školska licenca je MAK ključ.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7

Windowsi se inače mogu koristiti i bez aktivacije 90 dana, tako da možeš staviti prvo 64bitne pa ako u ta tri mjeseca nemaš nikakvih problema možeš ih aktivirati. Ako ne instaliraš orig 32bitne.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Perica kaže...

Windowsi se inače mogu koristiti i bez aktivacije 90 dana, tako da možeš staviti prvo 64bitne pa ako u ta tri mjeseca nemaš nikakvih problema možeš ih aktivirati. Ako ne instaliraš orig 32bitne.

Nije nego 30 dana,ja mislim.....

17 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Perica kaže...

Može i 90 link

15 godina
neaktivan
Perica kaže...
proxpgamer kaže...
Perica kaže...

Može i 90 link

OMG!Pa lijepo piše da je to za Pre-Betu

17 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...
Perica kaže...
proxpgamer kaže...
Perica kaže...

Može i 90 link

OMG!Pa lijepo piše da je to za Pre-Betu

Pre-Beta ili ne evo onda može i 120 dana link

15 godina
neaktivan
Windows 7

Cool,ali neću neaktivirane......

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

Cool,ali neću neaktivirane......

Nitko ti ne veli da ih ostaviš (tak i tak ih moraš aktivirati nakon 90 ili 120 dana) ,nego možeš probat 64 bitne i ako ti sve uredno radi ,aktiviraj sa svojim ključem!

Naravno ,ako je tvoj ključ OEM ,to je to i onda zaboravi vraćanje na 32 bita!

Pošto imaš 4 gb rama ,svakako je 64 bita bolja opcija!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 17:57 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 7

Da,ali kada sam ja u školi dobio ključ on je bio uz 32-bitni CD,ali ključ paše i na 64-bitne Winse.......međutim,original CD od 64-bitnih Winsa 7 nemam,pa sam skinuo s net-a,ali svi mi govore da rađe ostavim originalne 32-bitne Winse jel' nema velike razlike između toga imam li svih 4GB aktivno ili samo 3,25 GB RAM-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
proxpgamer kaže...

Da,ali kada sam ja u školi dobio ključ on je bio uz 32-bitni CD,ali ključ paše i na 64-bitne Winse.......međutim,original CD od 64-bitnih Winsa 7 nemam,pa sam skinuo s net-a,ali svi mi govore da rađe ostavim originalne 32-bitne Winse jel' nema velike razlike između toga imam li svih 4GB aktivno ili samo 3,25 GB RAM-a

Evo i ja ti govorim rađe stavi originalne.

...

...

Ali možeš probati i neoriginalne.

15 godina
neaktivan
Windows 7

Zanima me koliko RAM-a troši 32-bitni OS,a koliko 64-bitni OS(Windows 7)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
proxpgamer kaže...

Zanima me koliko RAM-a troši 32-bitni OS,a koliko 64-bitni OS(Windows 7)? 

-nije dobro (dovoljno precizno) reči da OS 'troši' RAM.... 'troše' ga driveri i aplikacije. Tj. imaju određene memorijske zahtijeve.

-jednako kao što npr igre imaju requirements...

Naravno da višebitni podatak u odnosu na manjebitni (bit-byte) zahtjeva više prostora-memorije.

Potreba za 64bitnim aplikacijama je jedini opravdani razlog za 64bitni OS (tad mora biti 64bitni). Većina aplikacija je za 32bita, dakle OSx64 nije potreban, ali nije ni loš. Svejedno. (to treba svaki korisnik odrediti prema svojim potrebama tj. aplikacijama koje koristi...)

-Važnije zašto se uopće javljam, je konstantno papagajsko ponavljanje.... -ne, nije problem u bitovima, nego u odluci proizvođača.

OS može bez ikakvih problema adresirati daleko više. link... Dakle za iskorištavanje 4GB ili više, nije razlog x64 OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 10:58 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice