Stručnjak za odmaganje...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntoskrnl.exe
BSod nakon csgo gamea.Pomoc?
vjerojatno si i sam ovo našo.
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff560129(v=vs.85).aspx
nakraju piše:
Before upgrading to a new version of Windows, remove all third-party device drivers and system services, and disable any virus scanners. Contact the software manufacturers to obtain updates of these third-party tools
makar se ni ja toga ne pridržavam, al na dosta sajtova spominju antivirus kao moguči uzročnik, tak da ko zna možda imaš baš takvu konfu koja tak reagira, kaj imaš od anti virusa?
- osjetio si se prozvanim? ne, upravo suprotno, podesi OS-DE kako ti odgovara..
- ono što je katastrofalno je da hrpe juzera isčekuju novi build, bore se s regional-detum prikazom.. i to na forumu u temi koja je ipak razlličita od coolinarke..
- argumenti koje navodiš (više appsa u taskbaru..) ima li ikoji post prije (a ponavlja se isto u dvadesetak postova prije mog komentara-odgovora) nešto takvog navedeno? Ne, samo žele prikaz dana, nitko ne navodi nikakvu upotrebu/razlog kao ti..
- polovica tih postova je u fastringu, insider itd.. tako da opet ne trebaš se osjećati prozvanim (osim ako se nekako sam prepoznaš..) :))
- ili, npr pohvala, jer si očigledno znaš podesiti prema svojim potrebama (željama). A što ja kažem?
Stvar je u tome što si nazvao dodatni red razbacivanjem prostora, a s obzirom na to da sam ja jedini tu koji je pisao da mi treba dodatni red, ispalo je kao da se odnosi na mene. Također, ja sam pokrenuo priču o danu u tjednu prije par stranica kad sam napisao da mi je drago da su ga napokon vratili pa je i prema tome ispalo kao da se "trkeljanja", kako si ih nazvao, odnose na mene. :D
A ovo da hrpe ljudi iščekuju novi build, a muče ih banalne stvari... Slažem se s tobom, to je valjda neka potreba da ljudi imaju kao latest and greatest, a ne shvaćaju smisao alpha, beta buildova. Ljudi valjda imaju viška vremena pa nek' se igraju. Ne znam koja je korist njima od toga njima ili developerima, ali tko sam ja da sudim. :D I developeri su za to krivi jer se zadnjih godina sve više bete reklamiraju kao nešto korisno i supercool.
Jedino što stvarno ne razumijem je kad su i zašto ljudi postali tako lijeni malo sami proguglati problem koji ih muči nego se svaka sitnica ispituje na forumu. Ne mislim nikoga vrijeđati, ali stvarno se 99% problema i rješenja da naći u par minuta na internetu.
Što se tiče coolinarike... :D Odavno je ovaj forum po nekim stvarima postao coolinarika, čudi me da to tek sad primjećuješ ;)
Mbayte i win defender.Da nije mozda od windows activatora?
Nasao mi je jucer 6 threatova mbayts,win defender nista.
Btw 15xx build.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Da li vam radi Malwarebytes Anti-Exploit nakon clean instalacije Windows 10 plus Anniversary update? Primjecujem proces u pozadini, ali ne primjecujem vise ikonicu u system tray.
Evo ga, tu je i porukica koje se pojavila nekih 10 minuta kasnije nakon instalacije i restarta. Vjerovatno neke nekompatibilnosti sa zadnjom verzijom Windowsa. Bas me interesuje da li sve bilo ok sa aplikacijom da sam napravio samo upgrade Annyversaria, vjerujem da bi. :)
Yup, kao sto sam i mislio. Medjutim rijesili su to koristenjem counter-signed digital certificates from Microsoft.
Imate download na link-u.
U zadnje vrijeme me non stop traži dopuštenje za firewall, svaki put kad upalim PC sve redom moram stisnut allow, steam, spotify, skype itd.
Jučer igram Squad i usred igre mi dođe ta poruka za steam, pošto nisam dovoljno brzo reagiro odmah me diskonektalo sa servera.
Danas sam popi*dio više sa time i isključio firewall, sad me pak maltretira poruka da mi je firewall isključen.
Dal je netko imao sličan problem?
ne koristim nikakve antiviruse.. ovo počelo zahebavat samo od sebe, vjerovatno nakon nekog od windows updatea.
Možda netko želi...
Nisam nikad koristija taj program,dali je stvarno koristan?
Uz malo čačkanja, Cortana jeste dostupna svugdje u svijetu:
How to Enable Cortana Anywhere in the World on Windows 10
Sve što treba je promjeniti regiju, najbolje u United States.
Ništa od toga ako su windowsi na hrvatskom...
E to je problem. Zašto jednostavno ne bi mogao Windows biti na hrvatskom, a Cortana na engleskom, odnosno odabranom jeziku?
Jesi li/jel koristio/koristis taj Windows 10 Privacy Protector? Jel valja sta?
- privatnost? a što s googleom, fb, raznim serivsima koji traže podatke i korisnikom? Što s npr mobitelom i androidom?
- može i alu folija.
- soft radi, no dali radi dobro, dali će biti posljedica za OS, ... pa do pitanja, kako znamo da taj soft ne radi istu stvar? Vjerovati nemom nepoznatom na netu?
Pokrenuo sam ga jednom (više niti ne treba), napravio točku vračanja sustava (za svaki slučaj), odabrao "Recomended" i uradio je točno ono što je i trabao (koliko sam uspio provjeriti).
Maknuo sam također i neke "Metro aplikacije" koje mi nisu bile potrebne
Uglavnom je uradio ono za šta je namijenjen i za sada ne vidim nikakve probleme!
Ništa od toga ako su windowsi na hrvatskom...
Well, to se podrazumijeva. 
Možete li mi preporučiti wireless usb (može i pcie) adapter koji radi dobro na win 10 64-bit? Imam stari "airlive 1600 usb" koji mi se svako malo odspoji sa mreže.
WN-722N radi odličko kod mene.
Da li ti je anniversary update ili stariji? kod 1511 verzije mi je sve super radilo, ali kod anniversary update-a mi svako malo izbacuje. Clean install je napravljen.
EDIT: Nisam se sitio isljučiti u power managmentu "allow computer to turn off this device to save power". Vidit ćemo kako će se sad ponašat.
staje ovo ??? niko ne prica o novim features sve bugovi i kritike meni je ovaj update bas cool instalireanje trajalo oko 40 min a skidanje 4h zbog neta .Jeli itko primjetio windows ink workspace meni je bas onako zanimljiv . ajmo sad pozitivni dojmovi
:D
Da li vam se desava refresh taskbara i ikonica? Uvijek mi se desavalo na windows 10, te nastavlja i sada od kako je dosao Anniversary update. Ne znam kako da to opisem, efekat n ikonicama izgleda kao onaj kada refreshamo destkop, desi se kao neki blink ikonica.
staje ovo ??? niko ne prica o novim features sve bugovi i kritike meni je ovaj update bas cool instalireanje trajalo oko 40 min a skidanje 4h zbog neta .Jeli itko primjetio windows ink workspace meni je bas onako zanimljiv . ajmo sad pozitivni dojmovi
:D
A ne pričaju valjda zato šta nema bugova
. Meni sve radi ko podmazano.
Da li ti je anniversary update ili stariji? kod 1511 verzije mi je sve super radilo, ali kod anniversary update-a mi svako malo izbacuje. Clean install je napravljen.
EDIT: Nisam se sitio isljučiti u power managmentu "allow computer to turn off this device to save power". Vidit ćemo kako će se sad ponašat.
1607, 14393.10, izvan Insidera, Pro, x64.
Upgrade bez cleana, radi odlično. Isključio sam sve moguće štednje što postoje.
1607, 14393.10, izvan Insidera, Pro, x64.
Upgrade bez cleana, radi odlično. Isključio sam sve moguće štednje što postoje.
Ako ti nije problem možeš li vidit koja ti je verzija tog tp-linka v1 ili v2
Da li vam se desava refresh taskbara i ikonica? Uvijek mi se desavalo na windows 10, te nastavlja i sada od kako je dosao Anniversary update. Ne znam kako da to opisem, efekat n ikonicama izgleda kao onaj kada refreshamo destkop, desi se kao neki blink ikonica.
Znalo mi se dogoditi prije updatea, ali rijetko. Možda nekoliko puta tjedno. Nikad me nije dovoljno uznemiravalo da bih išao otkrivati uzrok. :D
Otkad sam updateao nisam to još primijetio.
v1.9.
Možeš zaokružiti na v2 
P.S.: Mnei je Windows instalirao driver za njega, neki Atheros. Nikad problema nisam imao s WiFi-em na Windowsu 10
Znalo mi se dogoditi prije updatea, ali rijetko. Možda nekoliko puta tjedno. Nikad me nije dovoljno uznemiravalo da bih išao otkrivati uzrok. :D
Otkad sam updateao nisam to još primijetio.
Ne smeta toliko jer se jako rijetko desava ali cisto me interesuje zbog cega. :-)
Iz nekog razloga mi je Windows kreiraj F particiju koju ne vidim, ali zato u Task Manageru vidim performanske HDD-a(C, D, E particija) i poseban dio za F particiju, koja je na 0%