Win 7 x64 da ili ne

poruka: 25
|
čitano: 7.359
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Win 7 x64 da ili ne

Uskoro namjeravam ponovo instalirati windowse na novi HDD jer ovaj stari je prespor pa me zanima dali da stavim 32 ili 64 bitne windowse ?? Zanima me dali ču izgubit šta na performansama u igrama ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Win 7 x64 da ili ne

Ako je ta konfiguracija iz moj PC 

onda stavi 32bit.

5 0 hvala 0
15 godina
Win 7 x64 da ili ne

meni ej 64 bitna letila an 2gb rama. ali sad imam 4. mozes stavit a pada u performansama u igricama nema.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Win 7 x64 da ili ne

Nadogradi (dodaj) RAM još barem 2 GB i onda stavi x64.

U protivnom ostani na x86.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Win 7 x64 da ili ne
mario1990 kaže...

Ako je ta konfiguracija iz moj PC 

onda stavi 32bit.

Slazem se sa mario1990

Lacko kaže...

meni ej 64 bitna letila an 2gb rama. ali sad imam 4. mozes stavit a pada u performansama u igricama nema.

Neguta ti x64 puno vise od x86,ali moze puno vise primiti! Prema mome slabom znanju ja msn. da moze oko 200gb rama

191x7 kaže...

Nadogradi (dodaj) RAM još barem 2 GB i onda stavi x64.

U protivnom ostani na x86.

Nemora nadogradivati,ali bi bilo bolje {#}

Za svaki virus postoji rjesenje!ah,vec sam mislio da nema rjesenja za ovo,sta treba napravit??Format :X =DD
16 godina
Win 7 x64 da ili ne

imam x64 od kad je izasla beta. slobodno stavi ali se pripremi na sacicu programa koji ce odbiti raditi na 64 bita.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win 7 x64 da ili ne

Slažem se sa svime prije u gornjim postovima ...

Za 64 bitni ti treba barem 4 GB RAM-a inače ti padaju performanse.

(AMD Athlon 64 X2 6400+ - što se tiče procesora - dovoljnan ti je za 64 bitni sustav).

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bass kaže...

imam x64 od kad je izasla beta. slobodno stavi ali se pripremi na sacicu programa koji ce odbiti raditi na 64 bita.

???? a o čemu ti pričaš, koju šačicu, ako misliš na 99.9% programa koji i inače rade onda je to šačica, a jedino kaj neće radit, zamisli čuda, x86 driveri

Tiger kaže...

Za 64 bitni ti treba barem 4 GB RAM-a inače ti padaju performanse.

kakav pad performansi?

kod mene normalno radi.....
17 godina
Win 7 x64 da ili ne

Svi bi trebali preci na 64bita koji imaju sposoban roc i 4gb rama.

AMD FANOBY !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
virus_cleaner kaže...
Lacko kaže...

Neguta ti x64 puno vise od x86,ali moze puno vise primiti! Prema mome slabom znanju ja msn. da moze oko 200gb rama

-dezinformacija.

Ne ovisi o OSu nego o hardwareu, tj chipsetu i CPU. Tek tad se gleda ograničenje OSa (isključivo odluka MSa, umjetne granice).

Tako je Starter, Home, Pro, .... Server svaka verzija drugačije ograničena.

Recimo da su obične verzije do 16GB, to je max za večinu MBO (4-8-16). Dok je za recimo 288MB max s Xeon CPUom na odgovarajućoj MBO, ili Celeron, C2D, i3 itd max 16GB.

btw, može i na 32bita... (do 192GB), hardware je taj koji je ograničenje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 12:00 (ihush).
15 godina
neaktivan

kaj hardver ograničava {#} na mom jadnom bijednom stolnom racunalu neki Amd x64 (nepitaj me koji komp star cc 10 god) sa 3 Gb rama Win 7 ultimate x64 leti ko beba

Nemojte tolko razbijat glavu o konfiguraciji vodite se zlatnim postulatom win 7: "Ako su radili XP radi i win 7", e sad je samo pitanj oš ti 32bitne il 64bitne. Ak oš 32bitne minimalno 1Gb rama, ak oš 64bitne dodaj još 1Gb rama pa bu i to radilo. Naravno 32bitna verzija podržava do 4Gb rama, ak oš više prijeđi na 64bitnu. A onda uživaj u iznenadnom poletu i entuzijazmu svog kompa. sam si oslobodi 40Gb HDD tolko ti zauzme instalacija, a ljepota win 7 je osim naravo kozmetike i u tome što dolazi sa velikim brojem drivera. I to vam je cijela mudrost.

Mislim da ti jedino od procesora zavise dal buš mogel vrtit 64bitne. No odguglaš si proc i videl buš za kolko si bita kandidat.

16 godina
neaktivan
Win 7 x64 da ili ne

Koliko dezinformacija u jednoj temi, strašno... Koristim 64-bitni OS otkad je izašla Vista, dakle, od davne 2007. (btw, tada sasvim sigurno nisam imao 4 GB RAM-a koji se ovdje vrlo stručno navode kao nekakav minimum da bi išta funkcioniralo), i, kao što kolega gore kaže, jedino što mi nije radilo na njima su 32-bitni driveri.

Ne kažem da nije moguće da se nađe koji takav dragulj, ali neka mi netko kaže koji mu to program ne radi na 64-bitnom Windows 7 jer ja unatoč višegodišnjem trudu nikako da naletim na takvog, a stalno se o njima priča.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Win 7 x64 da ili ne

Evo ti jedan, kad već pitaš: Solid Works 2010. (verzija prije SP01)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Skroz zanimljiva tvrdnja. Pretpostavljam da je SP0.0 koji imam prije SP01.

17 godina
Win 7 x64 da ili ne

OK, ali ti imaš X64 verziju, ja sam samo ustvrdio da X86 verziju koju imam nije moguće ni instalirati na Win7X64. I to sam naveo čisto iz razloga što se ovih dana bavim tim problemom, a ne da bih eto tamo ispravljao netočne navode...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Schumix kaže...

OK, ali ti imaš X64 verziju, ja sam samo ustvrdio da X86 verziju koju imam nije moguće ni instalirati na Win7X64. I to sam naveo čisto iz razloga što se ovih dana bavim tim problemom, a ne da bih eto tamo ispravljao netočne navode...

Ok, ali ne vidim zašto bi uopće trebala x86 verzija raditi na x64 OS-u kad program ima zasebnu x64 verziju. Zašto jednostavno nju ne instaliraš? Radi perfektno.

EDIT:

Btw, koliko vidim, to nije problem, nego je napravljen tako namjerno.

Sad sam baš probao, ako pokreneš instalaciju u Compatibility modu (XP SP3) instalirat će se normalno. Onda staviš da i aplikaciju pokreće u Compatibility modu i radi normalno. Iako mi i dalje nije jasno zašto ne koristiš x64 verziju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 13:35 (Mirko935).
16 godina
NoorMomento kaže...

kaj hardver ograničava {#}...

-hardware ograničava koliko RAMa može biti iskorišteno.  Pošto je kao glavni kriterij kod ovakvih pitanja (tema) upravo količina RAMa... .

Procesori unazad desetak godina podržavaju 64bita, ali to nema veze s ostalim resursima. Mješaš pojmove, dali može raditi i dali može iskoristiti. Ako nemože iskoristiti što onda?

Zajedno Chipset+CPU daju ograničenje, OS (32-64) nije problem...

17 godina
Mirko935 kaže...
Schumix kaže...

Ok, ali ne vidim zašto bi uopće trebala x86 verzija raditi na x64 OS-u kad program ima zasebnu x64 verziju. Zašto jednostavno nju ne instaliraš? Radi perfektno.

EDIT:

Btw, koliko vidim, to nije problem, nego je napravljen tako namjerno.

Sad sam baš probao, ako pokreneš instalaciju u Compatibility modu (XP SP3) instalirat će se normalno. Onda staviš da i aplikaciju pokreće u Compatibility modu i radi normalno. Iako mi i dalje nije jasno zašto ne koristiš x64 verziju.

Pa zato što nemam x64 verziju, nego samo x86.

Ali sad sam probao kao što si rekao u compatibility modu i radi. Hvala!

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
NoorMomento kaže...

kaj hardver ograničava {#}...

-hardware ograničava koliko RAMa može biti iskorišteno.  Pošto je kao glavni kriterij kod ovakvih pitanja (tema) upravo količina RAMa... .

Procesori unazad desetak godina podržavaju 64bita, ali to nema veze s ostalim resursima. Mješaš pojmove, dali može raditi i dali može iskoristiti. Ako nemože iskoristiti što onda?

Zajedno Chipset+CPU daju ograničenje, OS (32-64) nije problem...

Ak ti nemre iskoristit rame zamjeni ih u dučanu za neki drugi proizvod{#} Baš nevjerujem da bu na 10god. starom kompu imo više od 4Gb rama, ja na svom laptopu imam 4Gb rama i sasvim sam zadovolja no da mi neko pokloni 4Gb rado bi i njih metnul u njega. Al bitno ti je i od OS-a, 32 bitni neporžava više od 4Gb rama bar kolko sam ja upučen.

Ak mu rade xp normalno radiče i win 7 sam je pitanje dal mu treba 32 il 64bitni OS.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 4:06 (NoorMomento).
15 godina
neaktivan
NoorMomento kaže...

Ak ti nemre iskoristit rame zamjeni ih u dučanu za neki drugi proizvod{#} Baš nevjerujem da bu na 10god. starom kompu imo više od 4Gb rama, ja na svom laptopu imam 4Gb rama i sasvim sam zadovolja no da mi neko pokloni 4Gb rado bi i njih metnul u njega. Al bitno ti je i od OS-a, 32 bitni neporžava više od 4Gb rama bar kolko sam ja upučen.

Ak mu rade xp normalno radiče i win 7 sam je pitanje dal mu treba 32 il 64bitni OS.

Vise od 3 GB..nemoze iskoristiti..

16 godina
NoorMomento kaže...
..

- o čemu ?

- nisi upućen, klikni link ili se informiraj (nemoj samo slijediti krdo..).

- tema? To je pitanje na koje si mogao dati mišljenje ili precizan odgovor, s obrazloženjem....

brane47 kaže...
 Vise od 3 GB..nemoze iskoristiti..

? ...

Zar je tako teško dati obrazloženje ili neki 'dokaz' ako već imate tvrdnje?

15 godina
neaktivan
ihush kaže....

? ...

To je samo bio odgovor na prethodni post, mislio sam da se to pitanje vec rijesilo, pa nije bilo razloga objasnjavati, da 32-bitni Os-ovi teorijski podrzavaju 4 GB rama, 2^32 = 2^2 * 2^30 = 4 * (2^10*2^10*2^10) = 4GB

Ali uvijek ce ti prikazati samo nekih 3,25 GB dostupnih..glavna memorija, video memorija i ostali uredaji koji imaju adresabilnu memoriju ce biti dio tog limita od 4GB..zato ti ne prikaze 4 GB..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 12:11 (brane47).
15 godina
brane47 kaže...
ihush kaže....

? ...

To je samo bio odgovor na prethodni post, mislio sam da se to pitanje vec rijesilo, pa nije bilo razloga objasnjavati, da 32-bitni Os-ovi teorijski podrzavaju 4 GB rama, 2^32 = 2^2 * 2^30 = 4 * (2^10*2^10*2^10) = 4GB

Ali uvijek ce ti prikazati samo nekih 3,25 GB dostupnih..glavna memorija, video memorija i ostali uredaji koji imaju adresabilnu memoriju ce biti dio tog limita od 4GB..zato ti ne prikaze 4 GB..

u tu racunicu ubraja se i memorija od graficke kartice!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
16 godina
brane47 kaže...
ihush kaže....

? ...

Ali uvijek ce ti prikazati samo nekih 3,25 GB dostupnih..

-loša matematika. (kojom upravo dokazuješ pogrešan rezultat=3.xxGB). (btw, Jednako kao ograničenje veličine nekog filea na HDDu?)

-Tj. ta matematika nema baš nikakve veze s količinom dostupne memorije za OS jer u povijesti CPUa nikad memorijski kontroler nije bio jednak-vezan količinom bitova osnovnih registara. Samo na 64bit, nema potrebe raditi veći pa je u tom slučaju jednak. Svi ostali su imali daleko veći...(npr 8bit je imao 16bit, 16bitCPU je imao 20bit.. itd.)

Za 32bit aplikaciju je važeće ograničenje 2GB tj, 1.7-2GB uz PAE koji može podići do 3GB.

Pošto na 32bit OSu mogu raditi 32bit aplikacije, jasno je gdje je ograničenje, na 64-OSu, mogu raditi i 32 i 64bit app, 64bit mogu koristiti 8TB adresnog prostora (trenutna 8app/8OS TB je podjela dok je na 32 podjela 2/2GB za aplikacije-OS) Sam OS može adresirati koliko mu hardware dopušta (uz MSovo umjetno ograničenje na raznim verzijama OSa istih bitova).

-prati gore postavljene linkove ili potraži teme.. o 32-64bit.

evo jedan klik. Kao i suprotan primjer hardware-ograničenja. Recimo na intelu-usporedi koliko koji CPU može adresirati (novi i5-i7 =32GB, C2D=16GB, Xeon=288GB) dodaj tomu i chipset pa će ti biti jasnije što je ograničenje. Upravo na Win-32bit je raspon 2.7-3.5 GB, zar to ti nije neobično? - Problem je u adresnom prostoru (memory address) koji se kao pojam mješa s RAMom, to nije isto, adresira se sve pa i video memorija, printer, ... tu je ograničenje na 232 isključivo zbog aplikacije (koja je 32bit ili čak 16-8bitna..)  = Odluka MSa zbog 'kompatibilnosti'.

Ponavljam, nije ograničenje OSa (osim MSove odluke, umjetno) nego ograničenje hardwarea, jednako kao što ne koristi OS taj RAM nego ga po potrebi dijeli aplikacijama, upravo aplikacije su te koje nemogu iskoristiti više, tj 32 bitne su sistemskom podjelom ograničene na 2/2 GB. Ista aplikacija (32bit) može biti na 64-OSu, beskoristno. Kao što se vidi može i na 32-OSu...

Jedini način je da aplikacija korsti više RAMa je da bude tako napisana, tj 64bitna, to automatski uvjetuje i 64bitni OS.

Zato, svi koji mogu birati i imaju dovoljno resursa mogu slobodno koristiti 64bitni OS, ako koriste neki specifičan software tad možda moraju ostati na 32 bitnom (bez izbora). Većina aplikacija radi. Ali je besmisleno prelaziti na 64-OS i dalje koristiti 32 bitne verzije aplikacija. Naravno i stvar legalnosti tj, kupnje windowsa, kao što svi imju 'legalne' ultimate verzije... (forumska politika, koristiti legalno, ne savjetovati kršenje licence itd..)

Office 2010 ima i 64 verziju, pa kome je do sad ograničenje excela ili worda bilo problem ima rješenje... za ostale je nevažno.

Realnije je očekivati da će igre (zbog resursa i VGA) prve ozbiljnije početi koristiti 64bita, ali to ovisi o izdavačima, koji pak gledaju profit.. 60% XPa (99% na 32bit) je razlog za direcX-9... pa tako i 32 bita. Polako se mijenja. Primjer, OSX je tek nedavno izbacio 64bit verziju, većinom se koristi za profi alate kojima je do sad 32bita bilo dovoljno. Radne stanice s ACADom i sl. se već koriste duže vrijeme, ostalo je većinom na 32 bita.

Pitanje, koliko igara je u 64/32 i dali ima razlike? - OS je najmanji razlog (nije usko grlo).

Pošto je cijena jednaka, za većinu je logičnije kupiti 64 verziju OSa (za budućnost, jer trenutno vejrotatno korste 32bit app.).

- Dali će imati problema s driverima ili nekim starijim aplikacijama, možda. (većina uredno radi).

- Dali im je potrebno, možda... (ako im predhodni uvjet prolazi logičnije je 64.).

CroVandal kaže...
u tu racunicu ubraja se i memorija od graficke kartice!

-ne to je pod Windowsima ''system reserved'' koji ni jedan matematičar nezna objasniti, sličnije je HEPovom izračunu struje... tj, to je dio sistemskih poziva, još iz DOSa....

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 13:14 (ihush).
15 godina
neaktivan
Win 7 x64 da ili ne

Ma sve je teze naci program koji ne radi na 64-bit, cak i driveri..meni skener star nekih otprilike 5 god, radi bez problema na x64..

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice