Win 7 usporen u normal modu

poruka: 4
|
čitano: 2.332
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Win 7 usporen u normal modu
Dragi forumasi, molim da mi pomognete rijesiti problem za koji ne mogu naci razlog.

Sve je pocelo prije nekih sedam dana, navecer, recimo oko 20.00 sati. Zavrsila sam posao na laptopu i zatvorila poklopac. Nakon otprilike pola sata, ponovno sam ga otvorila i naisla na potpuno spore windowse. Programima treba i po nekoliko minuta da se otvore, a cesto se i cijeli laptop smrzne pa ga moram gasiti na gumb.
Od tada sam procitala sve moguce forume, isprobala svakakva rjesenja, ali nijedno nije bilo od pomoci.Inace, windowsi sasvim normalno rade u safe modu, iskljucivo je problem u normalnom modu.

Opceniti podaci o kompu su:
- win 7 home premium , SP1 - originalni
- intel pentium cpu B940 @ 2.00 GHz
- ram 4GB
- os 64 bit

A isprobala sam:
- deinstalaciju nepotrebnih programa
- disk cleanup
- gasenje procesa
- iskljucivanje programa u Startup-u
- CCleaner
- antivirus scan
- malwarebytes scan
- defragmentaciju
- onekey rescue - ali u prvom pokusaju vracanja sustava se zamrznulo, vise ga ne zeli otvoriti

Nista nije pomoglo. Medjutim u task manageru, gdje je navedeno 60-ak procesa, CPU 0-10% i memorija na 24 %, naisla sam na jedan proces koji nosi naziv PROCES SUSTAVA MIRUJE, CPU mu je na 99%, a opis je POSTOTAK VREMENA NEAKTIVNOSTI PROCESORA.
Ima li to kakve veze sa usporenjem windowsa? Ukoliko nema, sto jos mogu napraviti da ih vratim u staro stanje? Ili se mozda jednostavno pokvario hardware?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Win 7 usporen u normal modu
ivanako kaže...
.. Ili se mozda jednostavno pokvario hardware?

- to se tako ne radi.

-prvo moraš otkriti uzrok problema, ovako ćoravom kokom postoji mogućnost da je bilo sve OK, ali da više nije.. npr Što ako je bio update, defrag, scan, bacup..  neka od 'normalnih' operacija koje bi nakon što je obavljana opet PC normalno radio? Što ako si forsiranjem izazvala problem? ..

- npr idle (mirovanje) znači da je 99% slobodan CPU, to je OK, to indirektno govori da vjerojatno nije malware.. pa ni greška hdda jer bi tad sistem nešto radio (chkdsk bi pokušavao repair). Prvo moraš znati značenja, prepoznati simptome, znati koristiti alate, pa tek tad uzeti lijek.

- što mu je? ne znam. Kad ne znam, stanem.

- ako je neki HW kvar, prvo ga moraš otkriti-potvrditi. Najefikasnijeje neki live boot, npr ubuntu.. ako radi OK, tad nije kvar. Na Hirensu ima dosta alata, provjeri disk, temperaturu, .. dali je računalo toplije nego inače, dali se čuje neki zvuk. itd.

- ako tako ne otkrijaš kvar, tad je neki soft uzrok, npr raspadnut registry ili neki utils, npr cloud koji synca gigabajte (kao moguć uzrok). Provjerila si AV-MBAM, .. onekey je sumnjivac za raspad.

Pošto win rade normalno u safemodu, to bi moglo biti objašnjenje (i potvrda da nije kvar-HWa, ali tad se ne koristi sav HW, nije 100%). ... ali dali je stvar popravljiva, tko zna. Možda jedino reinstall. Možda deinstal nekog utilsa ili gašenja servisa (cloud?) auto update, backup... popravi stvar. Možda je dovoljno sustiti ga na miru neko vrijeme (npr defrag, scan, ...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
Device manager pokazuje da je sve u redu, to sam prvo isla provjeriti.
Forsirano nije nista, tu vecer sam ga ostavila na miru. Sljedeceg jutra, kad se nije nista promijenilo, krenula sam u istrazivanje nasih i stranih foruma i ljudi su navodili gore navedene operacije koje opet nisam sve isprobala u jednom danu...kako sam napisala, ovo traje vec tjedan dana.
Pokusat cu jos s alatima s Hirensa. A sto je AV-MBAM?

Hvala na odgovoru.
16 godina
ivanako kaže...
..A sto je AV-MBAM?

AntiVirus, Malwareb..=MBAM. To si provjerila (nije virus, malware.. ima već dosta onog što nije). Sad još 'samo' otkriti što je uzrok.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice