Sve je pocelo prije nekih sedam dana, navecer, recimo oko 20.00 sati. Zavrsila sam posao na laptopu i zatvorila poklopac. Nakon otprilike pola sata, ponovno sam ga otvorila i naisla na potpuno spore windowse. Programima treba i po nekoliko minuta da se otvore, a cesto se i cijeli laptop smrzne pa ga moram gasiti na gumb.
Od tada sam procitala sve moguce forume, isprobala svakakva rjesenja, ali nijedno nije bilo od pomoci.Inace, windowsi sasvim normalno rade u safe modu, iskljucivo je problem u normalnom modu.
Opceniti podaci o kompu su:
- win 7 home premium , SP1 - originalni
- intel pentium cpu B940 @ 2.00 GHz
- ram 4GB
- os 64 bit
A isprobala sam:
- deinstalaciju nepotrebnih programa
- disk cleanup
- gasenje procesa
- iskljucivanje programa u Startup-u
- CCleaner
- antivirus scan
- malwarebytes scan
- defragmentaciju
- onekey rescue - ali u prvom pokusaju vracanja sustava se zamrznulo, vise ga ne zeli otvoriti
Nista nije pomoglo. Medjutim u task manageru, gdje je navedeno 60-ak procesa, CPU 0-10% i memorija na 24 %, naisla sam na jedan proces koji nosi naziv PROCES SUSTAVA MIRUJE, CPU mu je na 99%, a opis je POSTOTAK VREMENA NEAKTIVNOSTI PROCESORA.
Ima li to kakve veze sa usporenjem windowsa? Ukoliko nema, sto jos mogu napraviti da ih vratim u staro stanje? Ili se mozda jednostavno pokvario hardware?