Win 7 OEM ili Retail

poruka: 256
|
čitano: 55.923
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Win 7 OEM ili Retail

Vjerojatno SLIC 2.1. Tvrd orah. Pogledaj ovo ako te zanima kako ustvari ta aktivacija radi.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Vjerojatno SLIC 2.1. Tvrd orah. Pogledaj ovo ako te zanima kako ustvari ta aktivacija radi.

gdje mogu vidjeti koji SLIC imam?

to kako aktivacija radi me baš previše ne zanima jer što god da stavim ne može aktivirat. tužan sam zbog toga, jako tužan...dođe mi da ostanem na xp. s njim nema straha da će bit problema oko aktivacije.

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
16 godina
odjavljen

neznam kako bi provjerio, moram malo progooglat.

Aktivacija će radit 100%, pirat i org se drukčije aktiviraju. Pirat emulira BIOS dok OEM jednostavno očita taj SLP ključ, poveže ga sa tvojim ključem od instalacije i product IDom i sve to skupa pošalje u MS.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

neznam kako bi provjerio, moram malo progooglat.

Aktivacija će radit 100%, pirat i org se drukčije aktiviraju. Pirat emulira BIOS dok OEM jednostavno očita taj SLP ključ, poveže ga sa tvojim ključem od instalacije i product IDom i sve to skupa pošalje u MS.

ok. puno ti hvala. dosta za danas ;)

što se tiče načina instalacije, previše me je strah za one dvije particije da išta obećam. hvala vam svima.

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...
karakteran kaže...

ja sam siguran da si ti siguran kako ćeš ti svaku instalaciju sigurno privesti kraju.

ali meni nije jasno kako možeš biti siguran, da ću ja prilikom instalacije izbrisati postojeće particije, kreirti nove i uspješno dovršiti instalaciju, kad nigdje, ali ama baš nigdje nema korisnog tutoriala. a volio bih. sve za moju bebu, moj hp.

gdje si zapeo, što to nije jasno? onaj link što sam ti dao, s uputstvima, samo slijedi kako je opisano. kada dođe do faze uređenja diskova, klikneš na delete da obrišeš particije i new da napraviš nove, vrlo je jednostavno, stvarno nemožeš nigdje pogriješiti. sedmica se instalira puno jednostavnije i brže od xp-a.

@ sum- stvarno si zaslužio još jednu zvijezdu za ovoliki trud!

znači ako sam dobro shvatio jednim klikom na delete obrišu se oba tvrda diska? kako je to moguće kad je oznaka na samo jednom disku, recimo C.

što nakon toga? kako se vraća opcija? da li se nakon toga može jednostavno obrisati i D disk? da li opcija delete D disk spaja diskove u jedan?

puno mi toga nije jasno, niti jedan tutorial to nema pokazano nit objašnjeno.

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ne nego aktivacija opcije delete znači brisanje trenutnog stanja i početak sa praznim diskom - kao da tu nikad ničeg nije bilo.

Ti imaš jednostavnu situaciju. Da vidiš kad treba ostati koja particija a idu Win7 umjesto XPa.

Obrišeš postojeće particije, klikneš na new, uneseš veličinu, klik na OK, opet klik na new i to je to. Imaš 2 svoje particije (C za windowse i D za podatke) i jednu skrivenu od windowsa koju više nikad nećeš vidjet. Jedostavno do bola kad krene ;)

kako se točno brišu obje particije jer to nigdje u manualu nema?

jedna po jedna ili obje odjednom? to mi nikako nije jasno.

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

Jedna po jedna. Klikneš an prvu, delete, klik na drugu, delete. Od praznog prostora koji nastane napraviš opet 2 particije. Na prvu instaliraš windowse.

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
karakteran kaže...

Jedna po jedna. Klikneš an prvu, delete, klik na drugu, delete. Od praznog prostora koji nastane napraviš opet 2 particije. Na prvu instaliraš windowse.

znači brisanjem C i D particije nastaje jedna particija?

16 godina
neaktivan

gle, ti nemaš dva hard diska nego jedan hard disk s dvije particije. hard diskovi se dijele na particije, particioniraju, radi više faktora. jedan od faktora je backup podataka u slučaju rušenja os-a. dakle da se s tvojim windowsima nedaj bože nešto dogodi, i moraš reinstalirati sustav, sve što je na d particiji će ostati netaknuto, dok se c briše-formatira sa postavljanjem drugog-novog os-a na tu particiju. hdd možeš podijeliti u 5 particija ako hoćeš, dakle c,d,e,f,g,h ali za to nema potrebe. dosta je c za sistem, programe i ostalo i d za npr filmove, glazbu, slike itd.

u toku instalacije, kada dođeš u fazu gdje se nalazi disk, klikneš na particiju koju želiš obrisati pa klikneš na delete, prosto jednostavno. da imaš npr 10 particija svaku brišeš i formatiraš zasebno.

edit: evo moj prijatelj je opet bio brži Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 22:08 (robisierra92).
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

Ne, nastaje prazan nealocirani prostor koji je jednako velik kao cijeli disk i na njega možeš stavit max 4 particije (ali to je za neku drugu raspravu).

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
karakteran kaže...

Ne, nastaje prazan nealocirani prostor koji je jednako velik kao cijeli disk i na njega možeš stavit max 4 particije (ali to je za neku drugu raspravu).

znači ipak sam bio u pravu? brisanjem obje particije nastaje jedan prazni disk kojeg pri instalaciji mogu podijeliti na dvije particije.

samo ne znam kako. gledam tutoriale na youtube i lik klikne na hard jednom i dobije tri particije. nemoš vjerovat.

16 godina
neaktivan

lega, to smo sve već prošli, brisanjem particija nastaje prazan prostor veličine tvog diska, na kojemu onda ti sam radiš proizvoljne particije Osmijeh

ta treća particija je ona od 100 megabajta koju os sam pravi. to smo ti već rekli. ta treća se kasnije ne vidi u my computeru i na nju ne možeš ništa instalirati. ona se autmatski radi, i mora biti tamo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 22:27 (robisierra92).
16 godina
protjeran

ok.

ne znam više šta da kažem, vi ste dali sve od sebe ali ja sam podbacio. mislim da ću se okaniti ćorava posla i ostati na xp-u dokle god laptop bude u ispravnom stanju.

nadam se da se ne ljutite, nemam se kamo vratit ako nešto pokvarim. rizik je prevelik, a ja nemam zaleđinu.

16 godina
neaktivan

znaš što je najbolje od svega - tu nema nikakvog rizika, ne možeš ništa pokidati i ništa pokvariti, ama baš ništa. zar nemaš nikoga to bi ti mogao tamo uskočiti u pomoć?

15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

o kakvom riziku pričaš nema nikakvog rizika u dizanju os-a osim formatiranja particije... i u OEM osu.. sve je čisto bezrizično.. ako imaš  što bitno recoveriy podataka i to to

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

o kakvom riziku pričaš nema nikakvog rizika u dizanju os-a osim formatiranja particije... i u OEM osu.. sve je čisto bezrizično.. ako imaš što bitno recoveriy podataka i to to

sve smo to prošli već 30-ak postova ranije, ali nikako čovjeku objasniti da nema što shebati. sve je podatke backupao, i sad samo treba staviti dvd od sedmice..ali eto, ne ide..

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

znaš što je najbolje od svega - tu nema nikakvog rizika, ne možeš ništa pokidati i ništa pokvariti, ama baš ništa. zar nemaš nikoga to bi ti mogao tamo uskočiti u pomoć?

vi koji iza sebe imate iskustva i iskustva čudno vam je kako može bit rizik. nemam nikog. zatoi jesam ovdje. jedino mi žao vašeg truda, al evo upravo sam rekao jednom forumašu da mi ne šalje win 7 pro s ključem jer je rizik velik.

16 godina
neaktivan

stavi laptop na bus i pošalji mi ga, ja ti to sve riješim dok vozač popije kavu i popiša se, i odmah ti ga s istim busom vraćam nazad Osmijeh

16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

o kakvom riziku pričaš nema nikakvog rizika u dizanju os-a osim formatiranja particije... i u OEM osu.. sve je čisto bezrizično.. ako imaš što bitno recoveriy podataka i to to

zabrinjava me ponovno stvaranje particija. a nemam ni garanciju da će se instalacija aktivirat. razloga za brigu kolko hoćeš. jedino bih možda pristao da mi xp ostanu, da imam neku sigurnost ako ovo omane.

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

stavi laptop na bus i pošalji mi ga, ja ti to sve riješim dok vozač popije kavu i popiša se, i odmah ti ga s istim busom vraćam nazad Osmijeh

haha, sjajan si. ni kad sam u totalnoj depresiji tebi ne ponestaje smisla za humor Plač

16 godina
neaktivan

evo prijatelju jedna za tebe, da te malo oraspoloži

16 godina
odjavljen

Nema rizika. Sad riskiraš da ti robi i ja dođemo doma i namlatimo te (njega vidiš na slici koliko je, ja sam malo sitniji od njega i imam 85kg).

Ozbiljno, ta instalacija nije nikakav problem. Kad tad ćeš morat skužit kako se to radi. Bolje sada, dok nemaš ništa bitno na kompu i dok je sve ispravno. Instalirati windowse na PC koji ima neispravan RAM ili MBO? Strašno. Instalacija puca a ni sam ne znaš zašto. Tebi je lako - obrisat 2 particije, napravit 2 nove (jednu bonus od windowsa koju će sami napravit i odma sakriti) i instalirati windowse na njih.

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

evo prijatelju jedna za tebe, da te malo oraspoloži

Namigiva

svejedno propuštam možda veliku šansu, ali rizik je pregolem. nema više nazad, nema mi ko vratit xp ako nešto pokvarim ili ako aktivacija ne uspje, rupa kolko hoćeš.

15 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

Možeš ga i meni poslat hp expresom ili oversisom.. i vratim ti ga o svom troški nazad.. i instaliram svoje windowse i 100% aktivini doživotno..xd..

Particije nije teško napravit.. sve je grafiči ko da si u samom vindovsu sve piše..xd..

a i ak se ne aktivira.. nazoveš microsoft.. kažeš kakva je stvar.. i oni ti to tlefonom aktiviraju.. nisam jednom imo takav problem ii onda dalje šljaka 200 na sat.. ti njima daš jedan ogroman kod samo brojevi... oni tebi nazad drugi koji upišeš i aktivno je sve...

I ne boj se .. da sam se ja bojo instalacija.. i čačkanja po kompu nikad ništa nebi naučio.. još bi bio na windowsu 98.. ili bi potrošio puuuno para da mi netko radi.. ono što sam mogo sam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Win 7 OEM ili Retail

-ovo je nevjerojatno, ili trolanje?

Pa zar je za svaki klik miša potrebno postaviti pitanje, kako pobrisati particiju, kako pobrisati drugu particiju, ... pogodi, da ih imaš 23, kako bi ih obrisao ili kreirao.

Ubaci više taj DVD i počni koristiti windowse. Dobro je bit oprezan ali ne pretjerivati.

btw. skrivena particija nije obavezna, ona je samo poželjna da za slučaj potrebe jer netreba DVD.

Ako je disk već isparticioniran bez slobodnog mjesta, tad je install neće napraviti.

btw2 ista stvar se može napraviti s ostalim verzijama kao XP, iskopira se cmdcons s CDa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idem 16.7. u pulu pa ću stati do tebe da ti to instaliram, dok zakuhaš vodu za kavu, biti će gotovo Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 22:53 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
  Namigiva

svejedno propuštam možda veliku šansu, ali rizik je pregolem. nema više nazad, nema mi ko vratit xp ako nešto pokvarim ili ako aktivacija ne uspje, rupa kolko hoćeš.

Alo .. pa ako imaš key od oem ili retail xp-a samo skineš s torrenta i instaliraš.. upišeš kiy i orginal je .. to nije ilegalno.. inače možeš i sedmicu tako kupiš key ... i skineš os .. i to to

16 godina
protjeran
ihush kaže...

-ovo je nevjerojatno, ili trolanje?

Pa zar je za svaki klik miša potrebno postaviti pitanje, kako pobrisati particiju, kako pobrisati drugu particiju, ... pogodi, da ih imaš 23, kako bi ih obrisao ili kreirao.

Ubaci više taj DVD i počni koristiti windowse. Dobro je bit oprezan ali ne pretjerivati.

btw. skrivena particija nije obavezna, ona je samo poželjna da za slučaj potrebe jer netreba DVD.

Ako je disk već isparticioniran bez slobodnog mjesta, tad je install neće napraviti.

btw2 ista stvar se može napraviti s ostalim verzijama kao XP, iskopira se cmdcons s CDa.

ja s trolanjem veze nemam. ali sad me i ti zbunjuješ. na youtube svaka instalacija i kreiranje diskova nosi obavezno i jedan disk od 100 MB, a ti govoriš da nije obavezna nego poželjna. onda ja nisam nešto dobro vidio na tutorialu?

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

idem 17.6. u pulu pa ću stati do tebe da ti to instaliram, dok zakuhaš vodu za kavu, biti će gotovo Osmijeh

možda griješim, ali 17.6 je prošao prije tjedan dana ili sam ja nešto pobrkao?

16 godina
robisierra92 kaže...

idem 17.6. u pulu pa ću stati do tebe da ti to instaliram, dok zakuhaš vodu za kavu, biti će gotovo Osmijeh

(možda 27. ? .. ne 16.7. Smijeh)

-ne, prvo će pitati; piješ li kavu, pa tursku ili expesso, pa šećer, smeđi-bijeli .... jakobs ili frank.

- bezbroj pitanja, sudeći po postovima, vrlo moguće. (samo malo šale usput..)Namigiva

komentar iz budućnosti .. ->
robisierra92 kaže...

ako imaš volje pročitaj cijelu temu SmijehNamigiva

-jesam (ineće nebi komentirao..), pročitao sam Rat i mir, brže.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 23:02 (ihush).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice