Win 7 OEM ili Retail

poruka: 256
|
čitano: 55.929
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Win 7 OEM ili Retail
opcom kaže...

najveća GLUPOST KOJU PROČITAH na ovom forumu. a kad imaš 60 gb softvera na sistem disku,image zauzima oko 40 gb i vraćanje acronisom za 1 sat spašava sve ??????? a aktivacija svakog od tih legalnih softvera traži objašnjenja na engleskom,slanje i dokazivanje orignala,faksom u strane zemlje... nekoliko dana posla. nemaju baš svi samo cod ili warcraft na kompu ;)

-.-

Rekoh windows i najvažnija podešenja. To uključuje antivirus, drivere i codece, firefox i još neke sitnice. 40gb?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
opcom kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Moći ćeš je izvest tako 100%

Slika diska (disk image) je "preslika" stanja na disku nakon instalacije - služi brzom vraćanju friških windowsa i podešenja (za manje od 20min) na novi disk i slične fore. uglavnom - nepotrebno.

najveća GLUPOST KOJU PROČITAH na ovom forumu. a kad imaš 60 gb softvera na sistem disku,image zauzima oko 40 gb i vraćanje acronisom za 1 sat spašava sve ??????? a aktivacija svakog od tih legalnih softvera traži objašnjenja na engleskom,slanje i dokazivanje orignala,faksom u strane zemlje... nekoliko dana posla. nemaju baš svi samo cod ili warcraft na kompu ;)

čovjek je vjerojatno mislio na mene, koji imam samo nekoliko sitnih free programa na C disku plus OS (u ovom slučaju xp). svi moji programi zajedno (instalacije) nisu veći od 100 MB.

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ja sam siguran da si ti siguran kako ćeš ti svaku instalaciju sigurno privesti kraju.

ali meni nije jasno kako možeš biti siguran, da ću ja prilikom instalacije izbrisati postojeće particije, kreirti nove i uspješno dovršiti instalaciju, kad nigdje, ali ama baš nigdje nema korisnog tutoriala. a volio bih. sve za moju bebu, moj hp.

gdje si zapeo, što to nije jasno? onaj link što sam ti dao, s uputstvima, samo slijedi kako je opisano. kada dođe do faze uređenja diskova, klikneš na delete da obrišeš particije i new da napraviš nove, vrlo je jednostavno, stvarno nemožeš nigdje pogriješiti. sedmica se instalira puno jednostavnije i brže od xp-a.

@ sum- stvarno si zaslužio još jednu zvijezdu za ovoliki trud!

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...
karakteran kaže...

ja sam siguran da si ti siguran kako ćeš ti svaku instalaciju sigurno privesti kraju.

ali meni nije jasno kako možeš biti siguran, da ću ja prilikom instalacije izbrisati postojeće particije, kreirti nove i uspješno dovršiti instalaciju, kad nigdje, ali ama baš nigdje nema korisnog tutoriala. a volio bih. sve za moju bebu, moj hp.

gdje si zapeo, što to nije jasno? onaj link što sam ti dao, s uputstvima, samo slijedi kako je opisano. kada dođe do faze uređenja diskova, klikneš na delete da obrišeš particije i new da napraviš nove, vrlo je jednostavno, stvarno nemožeš nigdje pogriješiti. sedmica se instalira puno jednostavnije i brže od xp-a.

pa šta je je potpuno si u pravu ovo za suma.

za ovo drugo ne znam. onaj tutorial kojeg si mi dao nigdje ne pokazuje kako se to radi. ja bih to trebao zamisliti. jedino tako. :)

edit: kolko vidim po tutorialima kad kliknem new dobit ću tri particije umjesto dvije koliko želim i koliko imam sada. kako to spriječiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:37 (karakteran).
16 godina
neaktivan

pogledaj na slici, najprije klikneš na delete, to ti obriše particije, potom na new to ti napravi novu ili nove. vrlo je jednostavno. ne znam koliki ti je hdd, ali si ostaviš za win i programe 30-ak giga a od ostaloga napraviš de disk. vrlo je jenostavno. nemožeš zahebati.

edit: ne znam gdje si to gledao, ali treću particija od 100 mb win sam stvara i ona to nije prikaza u my computeru. to tako mora biti, ta treća uz c i d mora biti tamo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:42 (robisierra92).
15 godina
protjeran
karakteran kaže...
robisierra92 kaže...
karakteran kaže...

pa šta je je potpuno si u pravu ovo za suma.

za ovo drugo ne znam. onaj tutorial kojeg si mi dao nigdje ne pokazuje kako se to radi. ja bih to trebao zamisliti. jedino tako. :)

edit: kolko vidim po tutorialima kad kliknem new dobit ću tri particije umjesto dvije koliko želim i koliko imam sada. kako to spriječiti?

nikako. jedna od tih particija ti je minimalna sistemska koju kasnije pod windowsima ni ne vidis. Ako zelis 2 funkcionalne particije onda u biti trebas imati 3 (tako kako ti ih slozi win7 instalacija).

16 godina
odjavljen
robisierra92 kaže...

Završila škola, višak slobodnog vremena... Zašto ne pomoći čovjeku?

karakteran kaže...

Ma mora proći kako treba. Instalacija je prejednostavna kad počne - sve piše i pošto ne ostavljaš ništa na D: disku, nema straha od gubitka podataka.

Sada imaš 2 particije na jednom disku. Njihovim brisanjem dobit ćeš unallocated space (prazan, "neiskorišteni" prostor) koji je velik kao cijeli disk. Klikom na new, napravit ćeš prvu particiju proizvoljne veličine (budući C: disk) a windowsi će sebi napraviti particiju od 100mb (dodatnu). Kada drugi put klikneš na new, dobit ćeš drugu particiju (buduća D:) koja će zauzeti preostali slobodni prostor. Kada napraviš particije, klikneš na drugu po redu (System reserved, buduća C: od 100gb, ostatak D:) i tu instaliraš windowse. Oni će je sami formatirati i pripremiti za rad. Kada završi instalacija, morat ćeš posjetiti Computer Managment i formatirati D: disk. Izgleda komplicirano, a nije.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

pogledaj na slici, najprije klikneš na delete, to ti obriše particije, potom na new to ti napravi novu ili nove. vrlo je jednostavno. ne znam koliki ti je hdd, ali si ostaviš za win i programe 30-ak giga a od ostaloga napraviš de disk. vrlo je jenostavno. nemožeš zahebati.

edit: ne znam gdje si to gledao, ali treću particija od 100 mb win sam stvara i ona to nije prikaza u my computeru. to tako mora biti, ta treća uz c i d mora biti tamo.

što više učim sve mi je manje jasno ;)

jedino mi je žao što vas maltretiram jer se pokazujem kao loš učenik.

imam dvije particije C i D i i na C su samo win xp i pokoji prgramčić (97 GB, 82 FREE) dok su na D glazba i filmovi, slike, videi itd (130 GB od čega 120 FREE).

ako kliknem "new", napravit će mi se i treći disk što ne želim. želim samo C i D. kako to dobit kad s dvije prticije klikneš na new?

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
robisierra92 kaže...

apsolutno se slažem i podržavam te, ti si stvarno jedan od onih koji će uvijek pomoći i cijenim to. i pomoći sa pravim odogovrima, a ne bezveznim laprdanjem i spamanjem kako neki Osmijeh

@ autoru teme - samo slušaj što kaže sum i nemaš gdje pogriješiti.

16 godina
neaktivan

te dvije sadašnje ćeš obrisati sa delete kako sam ti rekao. dakle to brišeš, i radiš dvije nove. novi c i novi d. na taj c ćeš nakon toga instalirati win 7.

najrađe bih ti došao to kući instalirati, toliko je jednostavno da cijeli proces treba biti gotov za cca 25 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:48 (robisierra92).
16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

te dvije sadašnje ćeš obrisati sa delete kako sam ti rekao. dakle to brišeš, i radiš dvije nove. novi c i novi d. na taj c ćeš nakon toga instalirati win 7.

najrađe bih ti došao to kući instalirati, toliko je jednostavno da cijeli proces treba biti gotov za cca 25 minuta.

znači ako sam dobro shvatio aktivacija opcije delete znači spajanje dvije particije u jednu?

i meni je žao što nisi iz rijeke, al šta ćeš loš horoskop i guess...

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 16:50 (karakteran).
16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
robisierra92 kaže...

apsolutno se slažem i podržavam te, ti si stvarno jedan od onih koji će uvijek pomoći i cijenim to. i pomoći sa pravim odogovrima, a ne bezveznim laprdanjem i spamanjem kako neki Osmijeh

@ autoru teme - samo slušaj što kaže sum i nemaš gdje pogriješiti.

i to je apsolutna istina. volio bih da mu se mogu odužiti, no što atkvom stručnjaku mogu ponuditi što on već nema ili ne zna. btw, malo koji film ili cd ne mogu nabaviti. do sad sam ispunio čak i nemoguće želje, postotak uspješnosti mi je oko 99%. ;)

16 godina
odjavljen

Ne nego aktivacija opcije delete znači brisanje trenutnog stanja i početak sa praznim diskom - kao da tu nikad ničeg nije bilo.

Ti imaš jednostavnu situaciju. Da vidiš kad treba ostati koja particija a idu Win7 umjesto XPa.

Obrišeš postojeće particije, klikneš na new, uneseš veličinu, klik na OK, opet klik na new i to je to. Imaš 2 svoje particije (C za windowse i D za podatke) i jednu skrivenu od windowsa koju više nikad nećeš vidjet. Jedostavno do bola kad krene ;)

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
robisierra92 kaže...

karakteran kaže...

Ma mora proći kako treba. Instalacija je prejednostavna kad počne - sve piše i pošto ne ostavljaš ništa na D: disku, nema straha od gubitka podataka.

Sada imaš 2 particije na jednom disku. Njihovim brisanjem dobit ćeš unallocated space (prazan, "neiskorišteni" prostor) koji je velik kao cijeli disk. Klikom na new, napravit ćeš prvu particiju proizvoljne veličine (budući C: disk) a windowsi će sebi napraviti particiju od 100mb (dodatnu). Kada drugi put klikneš na new, dobit ćeš drugu particiju (buduća D:) koja će zauzeti preostali slobodni prostor. Kada napraviš particije, klikneš na drugu po redu (System reserved, buduća C: od 100gb, ostatak D:) i tu instaliraš windowse. Oni će je sami formatirati i pripremiti za rad. Kada završi instalacija, morat ćeš posjetiti Computer Managment i formatirati D: disk. Izgleda komplicirano, a nije.

svaka ti čast na objašnjenu, ali sad si me definitvno pokolebao. ono s computer management i ostalo je ipak malo previše.

da mi to nisi rekao išao bih na sve ili ništa pa kud puklo, ovako ću se držati formatiranja C diska, i to je sve.

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Ne nego aktivacija opcije delete znači brisanje trenutnog stanja i početak sa praznim diskom - kao da tu nikad ničeg nije bilo.

Ti imaš jednostavnu situaciju. Da vidiš kad treba ostati koja particija a idu Win7 umjesto XPa.

Obrišeš postojeće particije, klikneš na new, uneseš veličinu, klik na OK, opet klik na new i to je to. Imaš 2 svoje particije (C za windowse i D za podatke) i jednu skrivenu od windowsa koju više nikad nećeš vidjet. Jedostavno do bola kad krene ;)

a computer manager?

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

a computer manager?

Desni klik na my computer - manage - disk managment - desni klik na particiju koja se ne vidi u my computer (ona velika D: ) - Format. Par sekundi kasnije, evo i nje u My computer. Namigiva

16 godina
neaktivan

joj lega, previše se brineš. nemaš se čega bojati jer nemaš što pokvariti i pokidati. ako ne napraviš nešto dobro uvijek možeš opet reinstalirati windowse, a ako budeš radi ovako kako ti je rečeno nemaš gdje pogriješiti.

sum je mislio na to da ćeš morati formatirati d particiju iz windowsa, po prvom pokretanju pc-aj kako bi na nju prebacio podatke koje si sačuvao. to ćeš napraviti tako da ćeš kliknuti na ikonu my computer, pa na manage, pa na disk managment. ondje će ti biti prikazan disk sa paricijama koje su napravljene. kliknuti ćeš na d particiju i format, i to je gotovo za minutu.

nakon toga si na d disk trpaš što god hoćeš.

jel ima sada još nešto što nije jasno?

edit: eto vidiš, sum je bio brži Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 17:07 (robisierra92).
16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
karakteran kaže...

a computer manager?

Desni klik na my computer - manage - disk managment - desni klik na particiju koja se ne vidi u my computer (ona velika D: ) - Format. Par sekundi kasnije, evo i nje u My computer. Namigiva

hm...ovako:

1. dosta sam te zagnjavio za danas, nisam kriv, slabi tutoriali inače bih shvatio puno ranije.

2. ako sam dobro shvatio, disk management neformatirani disk se pokazuje?

3. da li će OEM verzija koju ću naručiti iz konikoma sigurno bit aktivirana na mom lapu?

4. mislim da ću ipak samo formatirat C disk, rizik je velik, a bilo bi bolje da slušam tebe jer mi se uvijek update stave na D disk među moje stvari. zanimljivo.

5. šta sam ti dužan?

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

joj lega, previše se brineš. nemaš se čega bojati jer nemaš što pokvariti i pokidati. ako ne napraviš nešto dobro uvijek možeš opet reinstalirati windowse, a ako budeš radi ovako kako ti je rečeno nemaš gdje pogriješiti.

sum je mislio na to da ćeš morati formatirati d particiju iz windowsa, po prvom pokretanju pc-aj kako bi na nju prebacio podatke koje si sačuvao. to ćeš napraviti tako da ćeš kliknuti na ikonu my computer, pa na manage, pa na disk managment. ondje će ti biti prikazan disk sa paricijama koje su napravljene. kliknuti ćeš na d particiju i format, i to je gotovo za minutu.

nakon toga si na d disk trpaš što god hoćeš.

jel ima sada još nešto što nije jasno?

edit: eto vidiš, sum je bio brži Osmijeh

haha, nema, sve je sada jasno. teoretski naravno. ali praksa je drugo. zahvaljujem na pomoći.

kako se mogu tebi odužit?

brine me hoće li se OEM verzija aktivirat na mom lapu. svašta su ovdje govorili, od sive zone do nelegalne kupnje, žmirenja, aktivacije koja bi se trebala pruznat...trebala? pa ja dajem zadnju lovu i još da mi se ne aktivira kakve sam sreće i to je moguće. kome ću se žalit onda...izvršit ću samoubistvo ako se to dogodi majkemi...

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

hm...ovako:

1. Ma nema problema, ionako nemam pametnijeg posla

2. Da, ako nisi formatirao disk, on se vidi u disk managmentu. Ako pogledaš onu moju sliku, vidjet ćeš onu particiju od 100mb. Tu će biti i D: particija koju ćeš formatirati.

3. Hoće. Ako ne, lako dođeš tamo sa računom i uplakanom facom "Ne radi" (u roku od 48h, ja mislim).

4. Briši sve diskove, nemaš što pogriješit. Ako pogriješiš, kreni od početka, ionako nećeš izgubit nikakve podatke. Bar se ovi windowsi instaliraju brzo (<30min)

5. Nisi ništa. Ustvari, jesi. Hoću da instaliraš windowse kako smo ti rekli i da napraviš particije kako ti robisierra i ja savjetujemo ;)

Aktivacija će 100% proć ok jer je prva aktivacija. Mogući su problemi jedino ako poželiš tu aktiaciju poništiti i prenesti windowse na drugi komp.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 17:15 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan

nema potrebe za oduživanjem, tu smo da si pomognemo međusbno, ako možemo i znamo. znam da sa gledišta nekoga tko to nikada nije radio izgleda komplicirano, ali stvarno nije.

oem ćeš moći aktivirati sto posto, ne brini se toliko jer ćeš izludjeti Namigiva

16 godina
protjeran

@sum & robi

uf, ljudi zadužili ste me šta je je. zahvalan sam vam za to.

neću ništa obećat, al gledat ću da bude on your way. not mine.

nema ništa od uplakane face i reklamacije, konikom je u osijeku, a ja u rijeci, pa neću valjda potezat put do osijeka, bankrotirat ću iakovako dajem zadnje novce za OEM.

i da, istina je izludit ću. dvije prethodne piratske instalacije win 7 (neuspješne dakako) ostavile su trajnu traumu na mom biću. a kronični nedostatak prakse i vježbe na kompjuteru čini stvar još gorom.

17 godina
neaktivan
Win 7 OEM ili Retail

Kako proci jeftinije------link-------

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za to sam ja u osijeku, pa ću ići ja plakati kod njih umjesto tebe ako treba he he Namigiva

i da ti budem iskren, ne znam zašto si imao problema s piratskim windowsima, ja npr na službenom pc-ju, na kojemu radim imam oriđiđi win 7, a na onom drugom, koji mi služi za neke druge stvari imam pirat win 7(zbog manjka u proračunu hehe) i nikada nikakvih problema..ali to je vjerojatno da iskustva korisnika kako ti kažeš.

u svakom slučaju, ne birni se toliko oko tih vražjih windowsa, a osim toga postoje i besplatna rješenja windowsu zovu se linux..pa ako ne budeš imao love, uvijek možeš nabaciti ubuntua na svoj stroj za 0 kuna, a potpuno legalno.

16 godina
protjeran
dasHHa kaže...

bez ljutnje ali nisam ništa shvatio. možda zato što nemam kreditnu karticu?

16 godina
protjeran
robisierra92 kaže...

za to sam ja u osijeku, pa ću ići ja plakati kod njih umjesto tebe ako treba he he Namigiva

i da ti budem iskren, ne znam zašto si imao problema s piratskim windowsima, ja npr na službenom pc-ju, na kojemu radim imam oriđiđi win 7, a na onom drugom, koji mi služi za neke druge stvari imam pirat win 7(zbog manjka u proračunu hehe) i nikada nikakvih problema..ali to je vjerojatno da iskustva korisnika kako ti kažeš.

u svakom slučaju, ne birni se toliko oko tih vražjih windowsa, a osim toga postoje i besplatna rješenja windowsu zovu se linux..pa ako ne budeš imao love, uvijek možeš nabaciti ubuntua na svoj stroj za 0 kuna, a potpuno legalno.

haha, lako se tebi zezati ;)

a sad ozbiljno: pratskog win 7 na mom lapu ne može aktivirati bog isus. NEMA ŠTA NISAM PROBAO, NEMA KOJI AKTIVATOR NISAM KORISTIO, NEMA KOJEG STRUČNJAKA NA FORUMU NISAM PITAO da mi pomogne aktivirat, slali su mi loadere, niti jedan nije držao dulje od 24-48 h. jedan mi je stručnjak rekao da je to zbog toga što imam novi lap (to je bilo prije više od 6 mjeseci) jer imam neki modul koji se neda zavarati i da će svi proizvođači hardwarea od 2010. ili 2011. morati imati isti nivo zaštite kako se pirati više ne bi mogli aktivirati

btw, a na samom download site je pisalo da neke hp i dell mašine neće moći aktivirati wn 7 licencu. i baš moj padne među njih.

eto to je moja tužna priča. sad bi mogla bit još tužnija ako kupim proizvod kojeg neću moći aktivirati, a firma na istočnoj granici.

linux? ne hvala. za to mi treba još više znanja nego za sve win OS do sada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 17:40 (karakteran).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
dasHHa kaže...

Post sam postavio kao poveznicu na slicnu temu a mozda nekom pomogne.Nisam se direktno obratio tebi ovim postom ali svakako cu ti odgovorit.

Windowsi daju mogucnos on-line legalizacije i aktivacije windowsa putem WGA programa.Potrebno je pratiti upute kroz program i u ovisnosti o kojoj verziji winsa je rijec otvara se stranica za on-line placanje.Ja sam platio win7 ultimate 199$.

dasHHa
16 godina
odjavljen

Piratski i org windowsi se aktiviraju na potpuno različite načine. Piratski emulira taj SLIC kako bi windowsi pomislili da su predinstalirani na laptop/PC. Ta emulacija ne mora uvijek raditi kako treba, pogotovo na jačim brandovima i novijim laptopima.

16 godina
protjeran
dasHHa kaže...
karakteran kaže...
dasHHa kaže...

Post sam postavio kao poveznicu na slicnu temu a mozda nekom pomogne.Nisam se direktno obratio tebi ovim postom ali svakako cu ti odgovorit.

Windowsi daju mogucnos on-line legalizacije i aktivacije windowsa putem WGA programa.Potrebno je pratiti upute kroz program i u ovisnosti o kojoj verziji winsa je rijec otvara se stranica za on-line placanje.Ja sam platio win7 ultimate 199$.

pošto nemam kreditnu karticu ja ću se morat zadovoljit OEM verzijom home premium po cijeni od 900 kn.

puno ti hvala na infu.

lijep pozdrav

16 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Piratski i org windowsi se aktiviraju na potpuno različite načine. Piratski emulira taj SLIC kako bi windowsi pomislili da su predinstalirani na laptop/PC. Ta emulacija ne mora uvijek raditi kako treba, pogotovo na jačim brandovima i novijim laptopima.

kupio sam jeftin lap, poznatu marku upitne kvalitete, relativno slabih performansi.

i baš se meni zalomio lap s najboljom zaštitom u univerzumu.

malo daje, al zato puno uzima.

drugi put samo original retail CD ili lap s predinstaliranim winsima. ili ništa kad zavirim u novčanik.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice