Virtualno dizanje realnog sistema

poruka: 12
|
čitano: 3.213
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Drugovi forumaši,

zanima me zna li tko može li se u virtualnom stroju pod Windowsima 8 dignuti postojeća instalacija (drugi HDD)?

Konkretno, imam SSD s osmicom i na HDDu staru instalaciju sedmice. Povremeno mi zatreba taj sistem a lijen sam rebootati, dizati sedmicu i kad sam gotov natrag reboot u osmicu.

Znači, ja bi u osmici prozorčić u kojem zbootam postojeću instalaciju sedmice :))

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Virtualno dizanje realnog sistema

Nemoguće ,iz jednostavnog razloga: driveri. Virtualna mašina je samo još jedan PC ,a pošto je ''hardverski'' drugačiji od originala ,dobio bi samo BSOD-ove i nemogućnost bootanja.

Jednostavnija opcija: dual boot.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
Jedino ti je rijesenje da kreiras virtualno racunalo i na njega ponovno instaliras win7.
Dizanje pravog OSa iz hosta ne dolazi u obzir iz vec spomenutig razloga. Kod virtualnog racunala je drugaciji pristup hardweru i sve se vrsi preko host OSa.
Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina
ninotocka kaže...

Drugovi forumaši,

zanima me zna li tko može li se u virtualnom stroju pod Windowsima 8 dignuti postojeća instalacija (drugi HDD)?

Ako sam dobro razumio pitanje, može.

Osobno sam, prije instalacije osmice, konvertirao Win7 u virtualnu mašinu pomoću ovog programa: http://www.vmware.com/products/converter/

Sada, kad mi zatreba Win7, samo pokrenem virtualku.

16 godina
neaktivan
markonio kaže...

Ako sam dobro razumio pitanje, može.

Osobno sam, prije instalacije osmice, konvertirao Win7 u virtualnu mašinu pomoću ovog programa: http://www.vmware.com/products/converter/

Ne ,nisi.

On hoće fizičku instalaciju dizati u virtualki ,bez ikakvih konverzija.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
kizo2703 kaže...

Ne ,nisi.

On hoće fizičku instalaciju dizati u virtualki ,bez ikakvih konverzija.

Da, imaš pravo...

Al' nije li ovo elegantnije rješenje?

16 godina
neaktivan

Možda se može živa Windows 7 instalacija pripremiti za seljenje u virtualku sa sysprep /generalize.

Tu imaš tutorijal, pa probaj. Naravno, bekapiraj instalaciju, napravi system image, odmah ćeš time dobiti i vhd file za manipulaciju..

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Teerex kaže...

Možda se može živa Windows 7 instalacija pripremiti za seljenje u virtualku sa sysprep /generalize.

Ne, "možda", nego MOŽE.

Osobno sam to napravio prije instalacije Win8 koristeći program koji sam gore spomenuo...

15 godina
neaktivan

@autor

Pomoću Disk2VHD napravi kopiju sadržaja HDD-a u VHD datoteku. Kreiraj virtualnu mašinu i "zakači" taj VHD na nju.

Nakon toga bi bilo dobro s nekim driver cleanup alatom počistiti drivere koji su (za)ostali od fizičke mašine. I to je uglavnom to.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
vlad0 kaže...

@autor

Pomoću Disk2VHD napravi kopiju sadržaja HDD-a u VHD datoteku. Kreiraj virtualnu mašinu i "zakači" taj VHD na nju.

Nakon toga bi bilo dobro s nekim driver cleanup alatom počistiti drivere koji su (za)ostali od fizičke mašine. I to je uglavnom to.

-prije toga (barem po polurazumljivom postu, za sad može bootati taj OS), deinstall npr audio drivera... jednostavnije (nema potrebe za dodatnim čistaćem smeća koje se često ne da deinstalirati ako HW ne postoji, npr mreža).

-opcija u VHDu nudi automatiku, ali ovo je poželjno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ja sam to rješio kroz Vmware.

To je najednostavnije jer ne trebaš raditi nikave konverzije i sve se nalazi na disku na kojem je "realni" W7.

Sa "wizardom" radiš novu virtualnu mašinu i prilikom odabira diska odabereš pravi fizički disk (na kojem je W7), ovako:

U "disk manegement" pogledaj na kojem ti je fizičkom disku W7 (disk 0, disk 1... > PhysicalDrive0, PhysicalDrive1...).

Sada pokreneš virt. mašinu i imaš stari W7 kroz VMware.

Za vrijeme dok koristiš VM, fizički disk je lock-an i nije dostupan u W8.

Poslije kad digneš Windowse u VM-u , deinstaliraj sve drivere koje si koristio na pravoj fizičkoj mašini.  

Kod mene tako radi jer isto imam tu i tamo potrebu zavirit u staru sedmicu, a neda mi se stalno reboot-at.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 12:24 (ivo_svetrice).
15 godina
Drugovi, hvala na konstruktivnoj raspravi ali mi je jednostavnije povremeno butanje u 7 (ispostavilo se da je rjeđe nego što sam mislio) nego stvaranje VM-a.
:)
s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice