instaliro sam win 7 i sad me zanima da li da ostavim UAC upaljen ili da ga ugasim? ako ga ugasim jel bi stvarno mogao nastetit kompu kako kazu ovi iz microsofta ili je to samo trik?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ma ne možeš naštetit kompu, samo ostavi onako kako je namješteno. ako te bude živciralo, onda isključi skroz. i to je to.
Ja imam Vistu i UAC ukljucen i u 2 godine rada na tri racunala nisam dobio niti jedan virus/spyware. Barem mislim da nisam jer nemam nikakav antivirus , ali nisam primjetio nikakve probleme, usporenja, a i par skeniranja sa bootabilnog cd-a (sophos av) nisu nasla nista. Nekako se osjecam puno sigurnije kad je UAC ukljucen.
mislim da si ti imao sreće... UAC po svome načelu nije loš, ali bar mene u ono malo vremena što sam proveo na visti - nervira! uglavnom, meni je firewall ipak neš naprednije, dok UAC je u rangu nekog notepada...
uglavnom, radi kako ti se sviđa...
Firewall i UAC nemaju apsolutno nikakve veze niti po funkcionalnosti, niti po načinu rada.
Što se upita u temi tiče, ako te baš bude smetao ugasi ga (na Visti), ali u suprotnom ostavi UAC, pogotovo u Windowsima 7 gdje ne smeta kao u Visti. UAC je odličan način kontrole nad sistemom; nema teorije da ti se naseli neko smeće bez da UAC podigne prozor s upitom želiš li to zaista.
Ja imam Vistu(piratsku) i na njoj je nekako smanjena ta UAC i mene ne iritira, a na W7 sam čitao da manje iritira nego na visti, pa bi bilo najbolje da ga ostaviš upaljenoga
Bez obzira koliko je iritantan ja sam ga ostavio i čak mi sad uopće ne smeta...automatizam je stupio na snagu
a i nekako se sigurnije osjećam.Bio je iritantan ali sam ga ostavio i mislim da to odluči ako te iritira ili ne .
malo ga ostavi neko vrijeme pa vidi.Nekima ide jako na živce ,a drugima ne.
ok...onda cu ga ostavit iako me malo nervira
Ja sam maknuo UAC, Win. Defender i Firewall preko vLite-a i to mi predstavlja bolje rješenje. Jednostavno manje gnjavaže
ma nije uac uopce dosadan.... koda je problem kliknut continue
sta bi vi rekli za linux, tamo moras jos i password upisat.
ma nije uac uopce dosadan.... koda je problem kliknut continue
Na Visti ga imam i ne smeta mi; nemoj ga gasiti jer kažu da je na sedmici dorađen
Na Visti ga imam i ne smeta mi; nemoj ga gasiti jer kažu da je na sedmici dorađen
Ja imam Vistu i UAC ukljucen i u 2 godine rada na tri racunala nisam dobio niti jedan virus/spyware. Barem mislim da nisam jer nemam nikakav antivirus , ali nisam primjetio nikakve probleme, usporenja, a i par skeniranja sa bootabilnog cd-a (sophos av) nisu nasla nista. Nekako se osjecam puno sigurnije kad je UAC ukljucen.

Kak ti je naxeem rekel,UAC ti fenomenalno štiti particiju na kojoj se nalaze Windowsi,jer se na tu particiju sa njime ništa ne može instalirati ili kopirati bez tvoje dozvole(naravno izuzmemo li Documents),tak da su ti ključne datoteke Windowsa dobro zaštičene.
evo dokazo se i on...imam creckirani eset i imam neki program koji svaki dan daje nove kljuceve...kad ga pokrenem oce instalirat neke skripte u IE ali tu se pojavi UAC i blokira doko ESET suti tak oda ga definitivno ostavljam...svima hvala na pomoci!
Znam da je off teme, ali znate li što je to F-Secure AntiFunLove ??
Ja ga imam isključenog ali kad sam ga imao ukjučenog na jednoj piratskoj igri mi zabranjivao crckanje tako da sam ga maknuo i igra je odma proradila. Tako da sad ako imaš nešto ilegalnog rađe ga isključi, pa instaliraš naprimjer ESET Smart Security kao ja i fučkaš UAC-a.

Pa baš i ne. Windows 7 jesu ubrzani donekle, ali su i onog dana kada je izdana Vista već najavljeni. Novi Windowsi će dolaziti svake 3 godine i to nema veze s kvalitetom Viste, koja nije "nedorađena i spora". To su gluposti.
UAC u Visti također može ostaviti. Smeta i probleme može imati isključivo sa starijim programima i starim verzijama nekih programa, od kojih je većina dobila nadogradnju. To što možda nema cracka za najnovije verzije, nije problem Viste.
Tako da se tu radi samo o crvenim i zelenim jabukama, a ne o kruškama.
UAC je vrlo korisna stvar i nemoj je gasiti.
Koliko sam čuo, UAC na Win7 nije toliko iritantan kao na Visti. Stoga ga je po meni pametnije ostaviti uključenog...
Jučer sam update BS.Player i od onda mi svaki puta kada palim Winamp i BS.Player pita: "Do you want to allow the following program to make changes to this computer?" dok nisam updateao BS.Player nisam imao taj problem, da li mogu to nekako rješiti, a da UAC ne isključim do kraja? THX