UAC on ili off ?

poruka: 24
|
čitano: 6.295
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?
pitanje

instaliro sam win 7 i sad me zanima da li da ostavim UAC upaljen ili da ga ugasim? ako ga ugasim jel bi stvarno mogao nastetit kompu kako kazu ovi iz microsofta ili je to samo trik?

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

ma ne možeš naštetit kompu, samo ostavi onako kako je namješteno. ako te bude živciralo, onda isključi skroz. i to je to.

Intel Core 2 Quad Q9300,Corsair Dominator 2x1GB,Buffalo PC6400 2x1GB,EP35-DS3,NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB),MAXTOR STM3250310AS,Segate ST3250310AS,Chieftec 650W,DellE228WFP,Thermaltake VA8000BWS,Windows Vista SP1

0 0 hvala 0
17 godina
RE: UAC on ili off ?

Ja imam Vistu i UAC ukljucen i u 2 godine rada na tri racunala nisam dobio niti jedan virus/spyware. Barem mislim da nisam jer nemam nikakav antivirus Smijeh, ali nisam primjetio nikakve probleme, usporenja, a i par skeniranja sa bootabilnog cd-a (sophos av) nisu nasla nista. Nekako se osjecam puno sigurnije kad je UAC ukljucen.

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan

mislim da si ti imao sreće... UAC po svome načelu nije loš, ali bar mene u ono malo vremena što sam proveo na visti - nervira! uglavnom, meni je firewall ipak neš naprednije, dok UAC je u rangu nekog notepada...

uglavnom, radi kako ti se sviđa...

17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Firewall i UAC nemaju apsolutno nikakve veze niti po funkcionalnosti, niti po načinu rada.

Što se upita u temi tiče, ako te baš bude smetao ugasi ga (na Visti), ali u suprotnom ostavi UAC, pogotovo u Windowsima 7 gdje ne smeta kao u Visti. UAC je odličan način kontrole nad sistemom; nema teorije da ti se naseli neko smeće bez da UAC podigne prozor s upitom želiš li to zaista.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Ja imam Vistu(piratsku) i na njoj je nekako smanjena ta UAC i mene ne iritira, a na W7 sam čitao da manje iritira nego na visti, pa bi bilo najbolje da ga ostaviš upaljenoga

AMD 6000+ 3,1 GHz ATI Club 3D3850 512 ddr3 WD 640 GB , Maxtor 80 GB Chieftec 400 W 4 GB DDR2 1000GHz Muskin red line monitor LG FLATRON ez T710BH 17" (crt)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bez obzira koliko je iritantan ja sam ga ostavio i čak mi sad uopće ne smeta...automatizam je stupio na snagu

a i nekako se sigurnije osjećam.Bio je iritantan ali sam ga ostavio i mislim da to odluči ako te iritira ili ne .
malo ga ostavi neko vrijeme pa vidi.Nekima ide jako na živce ,a drugima ne.

Private
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?
autorov komentar

ok...onda cu ga ostavit iako me malo nervira

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Ja sam maknuo UAC, Win. Defender i Firewall preko vLite-a i to mi predstavlja bolje rješenje. Jednostavno manje gnjavaže

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

ma nije uac uopce dosadan.... koda je problem kliknut continue

sta bi vi rekli za linux, tamo moras jos i password upisat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

ma nije uac uopce dosadan.... koda je problem kliknut continue

Ako samo klikneš continue svaki put kad te nešto pita, to poražava svrhu postojanja UAC... jer je nekima toliko iritantan da bi kliknuli continue i da ih pita da li žele da in formatira sve diskove :D :D
16 godina
neaktivan
UAC on ili off ?
prihvaćeno rješenje

Na Visti ga imam i ne smeta mi; nemoj ga gasiti jer kažu da je na sedmici dorađen

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Na Visti ga imam i ne smeta mi; nemoj ga gasiti jer kažu da je na sedmici dorađen

na sedmici nije dosadan kao na visti. na sedmici mi je ukljičen, a na visti isključen
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Ja imam Vistu i UAC ukljucen i u 2 godine rada na tri racunala nisam dobio niti jedan virus/spyware. Barem mislim da nisam jer nemam nikakav antivirus Smijeh, ali nisam primjetio nikakve probleme, usporenja, a i par skeniranja sa bootabilnog cd-a (sophos av) nisu nasla nista. Nekako se osjecam puno sigurnije kad je UAC ukljucen.

Ha ,definitivno imaš sreće!! Jer stvarno ne pokupti ništa u 2 godine bez antivirusa ,ne znam! Vjerojatno ne survaš puno po stranim stranicama ,jer UAC nije bog zna kakva zaštita ,već najviše marketinški trik i davež kad se komp koristi svaki dan! Svejedno ,skini si neki freeware i stavi za zlu ne trebalo. AVG nije loš jedino kaj troši puno resursa! Izlanuo se
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 21:44 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Lightning kaže...
Ako samo klikneš continue svaki put kad te nešto pita, to poražava svrhu postojanja UAC... jer je nekima toliko iritantan da bi kliknuli continue i da ih pita da li žele da in formatira sve diskove :D :D
 HAHAHA ima tu istine hahhaha :D
kizo2703 kaže...
 Ha ,definitivno imaš sreće!! Jer stvarno ne pokupti ništa u 2 godine bez antivirusa ,ne znam! Vjerojatno ne survaš puno po stranim stranicama ,jer UAC nije bog zna kakva zaštita ,već najviše marketinški trik i davež kad se komp koristi svaki dan! Svejedno ,skini si neki freeware i stavi za zlu ne trebalo. AVG nije loš jedino kaj troši puno resursa! Izlanuo se
Pa baš i nije tako. UAC spriječava izmjene na sistemu i u W7 uopće ne smeta. Klikanje je dovoljno jer ga se ne može skriptirati.
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Kak ti je naxeem rekel,UAC ti fenomenalno štiti particiju na kojoj se nalaze Windowsi,jer se na tu particiju sa njime ništa ne može instalirati ili kopirati bez tvoje dozvole(naravno izuzmemo li Documents),tak da su ti ključne datoteke Windowsa dobro zaštičene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UAC on ili off ?
autorov komentar

evo dokazo se i on...imam creckirani eset i imam neki program koji svaki dan daje nove kljuceve...kad ga pokrenem oce instalirat neke skripte u IE ali tu se pojavi UAC i blokira doko ESET suti tak oda ga definitivno ostavljam...svima hvala na pomoci!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Znam da je off teme, ali znate li što je to F-Secure AntiFunLove ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ga imam isključenog ali kad sam ga imao ukjučenog na jednoj piratskoj igri mi zabranjivao crckanje tako da sam ga maknuo i igra je odma proradila. Tako da sad ako imaš nešto ilegalnog rađe ga isključi, pa instaliraš naprimjer ESET Smart Security kao ja i fučkaš UAC-a.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Lightning kaže...
 HAHAHA ima tu istine hahhaha :D
kizo2703 kaže...
Pa baš i nije tako. UAC spriječava izmjene na sistemu i u W7 uopće ne smeta. Klikanje je dovoljno jer ga se ne može skriptirati.

W7 je neka savim druga priča!! Tu ga namještaš kak hoćeš (sad sam u njemu!!) ali ovdi se radi o Visti!!
Zato ne mješaj kruške i jabuke!!

Vista je nedorađena ,spora i uostalom zato tu i jesu Win 7 koji će vjerojatno bit u službenoj prodaji već početkom 2010!

17 godina
neaktivan

Pa baš i ne. Windows 7 jesu ubrzani donekle, ali su i onog dana kada je izdana Vista već najavljeni. Novi Windowsi će dolaziti svake 3 godine i to nema veze s kvalitetom Viste, koja nije "nedorađena i spora". To su gluposti.

UAC u Visti također može ostaviti. Smeta i probleme može imati isključivo sa starijim programima i starim verzijama nekih programa, od kojih je većina dobila nadogradnju. To što možda nema cracka za najnovije verzije, nije problem Viste.

Tako da se tu radi samo o crvenim i zelenim jabukama, a ne o kruškama.

17 godina
protjeran
UAC on ili off ?

UAC je vrlo korisna stvar i nemoj je gasiti.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
UAC on ili off ?

Koliko sam čuo, UAC na Win7 nije toliko iritantan kao na Visti. Stoga ga je po meni pametnije ostaviti uključenog...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: UAC on ili off ?

Jučer sam update BS.Player i od onda mi svaki puta kada palim Winamp i BS.Player pita: "Do you want to allow the following program to make changes to this computer?" dok nisam updateao BS.Player nisam imao taj problem, da li mogu to nekako rješiti, a da UAC ne isključim do kraja? THX

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 16:29 (ParaNO1d).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice