Reinstalacija windowsa7, nema više Worda

poruka: 19
|
čitano: 5.230
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
reinstalacija windowsa7

serviser mi je promijenio harddisk i instalirao svoje Windows 7. Sve je krasno i leti ko zmaj, ali nemam Word ( samo WordPad) ni Excell. Zato bih ja trebala (mislim tako barem) ponovno instalirati svoje windowse sa CD za reinstalaciju. E, da li prije toga trebam šta učiniti s postojećim windowsima ( i kako) ili samo ubacim CD i slijedim dijalog? {#}

0 3 hvala 0
13 godina
Reinstalacija windowsa7

Ako želiš na novo instalirati operacijski sustav, prvo moraš formatirati hard disk prije instalacije.

Majke mi
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: reinstalacija windowsa7
telefon 2 kaže...

serviser mi je promijenio harddisk i instalirao svoje Windows 7. Sve je krasno i leti ko zmaj, ali nemam Word ( samo WordPad) ni Excell. Zato bih ja trebala (mislim tako barem) ponovno instalirati svoje windowse sa CD za reinstalaciju. E, da li prije toga trebam šta učiniti s postojećim windowsima ( i kako) ili samo ubacim CD i slijedim dijalog? {#}

Ne trebaš instalirati Windows nanovo ,nego Office i ostale programe koje si imala.

E sad ,koje si ti imala ,to ne znamo.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 19:26 (kizo2703).
12 godina

imala sam windowse s djelomičnom verzijom worda i excella, za potpunu sam trebala nadoplatu. Mislim da se radi o home office ili tako nešto. došlo predinstalirano s laptopom

16 godina
neaktivan
telefon 2 kaže...

imala sam windowse s djelomičnom verzijom worda i excella, za potpunu sam trebala nadoplatu. Mislim da se radi o home office ili tako nešto. došlo predinstalirano s laptopom

Onda si imala trial Home and Student verzije ,koju ipak moraš platit.

A možda sve to imaš još uvijek ,ako je serviser kopirao OEM particiju (malo vjerojatno ,ali moguće).

Otvori Disk Management [C:\Windows\System32\diskmgmt.msc] i pogledaj imaš li još koju skrivenu particiju veličine otprilike 20 - 25 GB.

12 godina

@kizo2703: nema. serviser je rekao da hard nije radio na drugom kompu, pa onda vjerojatno nije ni mogao ništa spašavati s njega

16 godina
neaktivan
telefon 2 kaže...

@kizo2703: nema. serviser je rekao da hard nije radio na drugom kompu, pa onda vjerojatno nije ni mogao ništa spašavati s njega

Znači ništa. Inače ,ako želiš besplatno (i dobro) skini i instaliraj Libre Office.

Potpuna zamjena za Office ,za 0 kuna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 20:06 (kizo2703).
12 godina

ja sam dobila neki kod koji sam morala registrirati na microsoftovim stranicama unutar nekih mjesec dana od kupovine, a snimila sam CD za opravak windowsa, prema uputama. Možda bi ipak bilo bolje da reinstaliran windowse, kako ne bih imala problema zbog nelegalnog softvera kod nekih downloada? Isto, kupila sam neke programe s neta, pa bih i to trebala obnoviti.

12 godina

sada sam pogledala cd za oporavak - tamo su fajlovi, nema nikakvih " dijaloga"{#}. Da li da samo kopiram te fajlove - 4 CDa po redu? Gdje da i kopiram i da li moram prethodno formatirati disk?

u ovim windowsima koji su sada ne mogu koristiti stick za internet - instalirala se ikonica za Internet Manager na desktop, ali ga u Centru za mreže i zajed. korištenje, Promjena prilagodnika ne vidi

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 21:02 (telefon 2).
17 godina
telefon 2 kaže...

ja sam dobila neki kod koji sam morala registrirati na microsoftovim stranicama unutar nekih mjesec dana od kupovine, a snimila sam CD za opravak windowsa, prema uputama. Možda bi ipak bilo bolje da reinstaliran windowse, kako ne bih imala problema zbog nelegalnog softvera kod nekih downloada? Isto, kupila sam neke programe s neta, pa bih i to trebala obnoviti.

Koje si to programe kupovala, da ne bi ispalo da ih nisi uopče trebala niti kupovat jer postoje besplatne alternative normalno?Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina

winzip

17 godina
telefon 2 kaže...

winzip

E to stvarno nisi trebala kupovat,Izlanuo se dakle ubuduče izaberi 7Zip i nema problema to sigurno. Taj program otvara RAR datoteke, a kad nekaj pakiraš onda normalno koristiš njegov vrlo popularni i rašireni 7Zip format.Koje si još programe kupila, pa nije valjda samo taj jedan jel dakle priznaj i pola ti oprostimo.Smijeh

http://www.7-zip.org/

12 godina

ništa više

17 godina
telefon 2 kaže...

ništa više

Ne znam kaj sve imaš na Windowsima, pa onda usput moš skinut ovaj dole paketič programa dobro če ti doč kaj drugo.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

16 godina
odjavljen
telefon 2 kaže...

sada sam pogledala cd za oporavak - tamo su fajlovi, nema nikakvih " dijaloga"{#}. Da li da samo kopiram te fajlove - 4 CDa po redu? Gdje da i kopiram i da li moram prethodno formatirati disk?

u ovim windowsima koji su sada ne mogu koristiti stick za internet - instalirala se ikonica za Internet Manager na desktop, ali ga u Centru za mreže i zajed. korištenje, Promjena prilagodnika ne vidi

Moguće da ti CD-ovi sadrže kompletan backup tvorničkog stanja. Pokušaj bootati s prvog. Na većini računala F12 daje boot izbornik prilikom paljenja, pa tamo odabereš Boot from CD-Rom.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
protjeran
Reinstalacija windowsa7, nema više Worda

ma sta se mucis skini sa prokletih torenta word i excel ....

0 2 hvala 0
12 godina
Re: Reinstalacija windowsa7, nema više Worda

@ MrBlc - pokušala sam tako , ali mi javlja da je ili USB (?) maknut prije nego je zatvoren( to je istina, ponekad to radim s internet usbom, ali kakve veze to ima s ovim) ili je oštećen cd/dvd drive. Laptop mi je upravo došao iz servisa, i valjda bi to otkrili...?

12 godina
neaktivan

{#}{#}{#}

Ovak svi kupljeni laptopi dolaze s windowsima i "trial" verzijom office-a. Njega možeš dokupit uz onaj kod. Taj office je instaliran naknadno, NIJE dio cd-a koji si dobila uz laptop. Ako ti je kao što ti je serviser rekao otišao hard onda tog Office-a više nema...otišlo...kaput skupa s hardom. Nemožeš ga vratit s popravljanjem Windowsa. Traži od nekog poznanika nek ti posudi instalaciju Office-a ili ju skini preko torrenta.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina

hvala darknessfairy

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice