Promjena Win7 taskbara bez Aera

poruka: 20
|
čitano: 7.955
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Imam Graficku

Intel(R)915G/915GV/910GL Graphics Chip

128MB,podrzava DirectX 9

,koja iz nekog razloga ne podrzava Win7 i sada kako da promjenim boju taskbara bez koristenja Aera(ako je moguce) i da li postonje neki specijalni drvieri da pokrenu Aero na mojo grafi.

Windows je detektirao kao Standard VGA Graphics Adapter?

EDIT:Radi mi ono kada prodrmam prozor i sve se zatvori osim tog prozora(ako ista moze pomoc),a nista ostalo od Aera nedradi(providan taskbar,Windows Color kada mjenjam je isti kao u WinXP nisu one kartice sa bojama,nema mi enable transparency i sl.)

!-!0P@
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 21:43 (hopa147).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Iko???????????

!-!0P@
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Promjena Win7 taskbara bez Aera

Trazi ovdje

http://www.howtogeek.com

Relation to the original topic decreases with every single post
14 godina
protjeran

Nisam nista nasao{#}

!-!0P@
14 godina
protjeran

Dajte pomozite ako znate,imao sam i prije Win7 na istoj konfi. i jednog dana mi je taskbar bio providan nez. sta sam radio ali sam ja onda nesto cacko i pao sistem i sve ponovo moro instalirat.(mozda sam nekako ukljucio aero)??{#}

!-!0P@
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za pocetak probaj sledece:

U Start ukucaj Aero i iz liste odaberi "Find and fix problems with transparency...." stavi kvacicu na automatic fix ili tako nekako i pusti carobnjaka da izvrsi isnpekciju. Ako ovo ne pomogne onda pogledaj da li imas pokrenut servis Desktop Window Manager Session Manager >>Start> Run>upisi services.msc i potrazi spomenuti servis. Treba da je na auto i status started ako nije pokusaj ga pokrenuti. Ako se ne zeli pokrenuti za "obrazlozenjem" da tvoj PC nije "Aero ready" onda trk u BIOS i vidi koliko si memorije dodjelio grafici

Da li si skinuo zadnje drivere za grafiku? Ako nisi onda idi u Device Manager > desni klik na Graphics Adapter i odaberi Update>> za nacin odaberi Windows Update ili cini mi se da pise Internet

Zatim..javi :)

Relation to the original topic decreases with every single post
14 godina
protjeran

E ovako kada otidem na Find i Fixk problems with transparency pise da nije sigurno da li moja graficka kartica podrzava Aero.

U Desktop Window Manager Sesion Manager je sve pokrenuto kako treba,a kada otidem na Grapichs Adapter Update,kada zavrsi pise Stantard VGA Grapichs Chip(nesto tako) i pise Your driver for grapichs card is up to date.

!-!0P@
15 godina
protjeran

googlaj i trazi drivere za sedmicu za tu tvoju grafu,aero ti neradi i zato ti pise da imas VGA grafu zbog losih drivera

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Trazim cijelo vrijeme ali nema pomoci uvjek kada ih skinem pise da nije uspjelo jer mi ne podrzavaju sistem a za Win7 sam naso samo za novije Intelove grafe

!-!0P@
14 godina
protjeran

Nema,trazio sam mozete li mi vi malo pomoci,da probate naci drivere za Intel(R)915G/915GV/910GL Graphics Chip?

Win7 Ultimate 32-bit

!-!0P@
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 11:48 (hopa147).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hopa147 kaže...

Trazim cijelo vrijeme ali nema pomoci uvjek kada ih skinem pise da nije uspjelo jer mi ne podrzavaju sistem a za Win7 sam naso samo za novije Intelove grafe

De mi reci koja je tvoj marka i model matična ploča i grafička karticu?

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
14 godina

Desna tipka miša na desktop>Prilagodi(Customize)>Odaberi temu "Windows 7 Basic".

Easy? {#}

Stvar koja me opisuje: http://www.youtube.com/watch?v=EExdBDd0rcA
14 godina
protjeran
Nello kaže...
hopa147 kaže...

De mi reci koja je tvoj marka i model matična ploča i grafička karticu?

Intel(R)915G/915GV/910GL Graphics Chip 128MB,podrzava DirectX 9 I Maticnu Dell Optiplex GX280

!-!0P@
15 godina
protjeran

Jesi probao instalirat u compatibility mode-u?

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ne,kako da instaliram u compatibilitiy mode-u(nikad to nisam radio)?

!-!0P@
14 godina
protjeran

Probao sam ne pomaze{#}

!-!0P@
16 godina

- službeno intel ne podržava te VGA za 7-AERO (trebalo je biti, ali slabe performanse pa je onemogućeno).

-za AERO je potrebno dx9.0c (SM-2.0) i wdm driveri. U nedostatku wddm-a može xpdm.

- driveri za 7-x32 (older-VGA)

- XPDM

- postoji opcija i za 'prisilno' omogućavanje AERA, ali tad su mogući problemi - nestabilnost. Pogotovo ako imaš ie9 ili igru koja koristi VGA mogućnosti.

- za transparentnost postoji npr utils Transparent Windows i sl.. potraži koji od tih alata radi pod sedmicom. Vjerojatno zahtijeva .net i sl.

- AERO samo aktivira transparentnost kao i hrpu drugih eye-candy efekata.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Probaj s programom uniblue driver scanner da ti nadje drivere, neobecavam nista =)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 13:05 (Franjic).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

e ljudi treba mi pomoc dale imam win 7 ultimate 32 bit i hocu da napravim da mi taskbar bude providan pls da mi objasnite kako nesto sam trayio ali nis od tog 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BOLAC kaže...

e ljudi treba mi pomoc dale imam win 7 ultimate 32 bit i hocu da napravim da mi taskbar bude providan pls da mi objasnite kako nesto sam trayio ali nis od tog 

Desni klik na desktop -> Personalize (personalizacija) i pod Aero themes (aero teme) imaš teme u kojima ti je taskbar proziran...

Ako želiš još prozirnih tema možeš ih skinuti besplatno sa Microsoftovih stranica

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 17:16 (Marko :D).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice