Problem s Winsima nakon pokretanja iz sleep modea

poruka: 14
|
čitano: 2.810
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Katkada, kada budim komp iz sleepa, dosta se sporo pokrece. Kada dodje na login screen, i kliknem na ikonicu da dodjem na desktop, zvuk je spor i isprekidan, slika se isprekidano zamracuje i osvjetljuje. Kada dodem na desktop, i malo micem mis i strelica se jako sporo pomice. Taskbar se sporo pojavljuje. Chrome se jedva pokrece i jedva se scrollaju rezultati Google pretrage! Jedini lijek je gasenje kompa koje znapotrajati i do 5-10 minuta. Kada se cuje odjavni zvuk, takoder je spor i isprekidan. Onaj kruzic sto se vrti na "Shutting down" zaslonu je spor, blokira, zna se cak i zamrznuti. Kada se ekran ugrasi, zna proci i preko 2-3 minute dok se sve lampice ne ugase.

I kada se sve to dogodi(usporenje kompjutera, prije Shut downa), procesor je na 100-60% a ram ne prelazi 25%(sasvim normalno). Kada opet sve upalim, u roku od 40-ak sekundi je sve spremno za rad bez ikakvih zastajkivanja. Procesor se dize jedva iznad 3-6% opterecenja... Znate li u cemu je problem? Konfa pod Moj PC.

Zahvaljujem! :)

procesi za vrijeme suludog opterecenja procesi za vrijeme suludog opterecenja
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:00 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem s Winsima nakon pokretanja iz sleep mo

u task manageru klikni show processes from all users pa onda stavi SS kad se zablokira...ovako ti se ne vidi hrpa aktivnih procesa

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

u to vrijeme sam jedini ulogiran

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

nebitno, ovako nisu prikazani svi procesi

napravi kako sam rekao

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

evo. trajalo je cijelu vjecnost da cropam ova 3 screenshota u Paintu. i primijetio sam da se to dogada samo kad ga posaljem u sleep preko gumba na kucistu.

sto je to system idle process?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:20 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

pa onda to nemoj radit preko gumba :)

tu ti je samo na prvom screenshotu procesor opterećen :/

ajde ti lijepo poredaj procese po zauzeću procesorskog vremena pa vidi koji je taj koji opterećuje procesor najviše kad se zablokira

system idle process ti je onaj dio procesorskog vremena koji se ne koristi i dakle trebao bi bit što veći postotak u idle

13 godina
neaktivan

opet je system idle najveci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Suddenly Psychotic kaže...

opet je system idle najveci

to je kad komp šteka?

13 godina
neaktivan

da.

ali kad sam stavio one 3 slike task managera, dao sam kompu vremena misleci da ce se normalizirati i ispostavilo se da sam u pravu...

sad sam to opet napravio i ipak ga resetirao...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 19:39 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

onda nije do procesa

počisti smeće sa ccleanerom, defragmentiraj hard, testiraj ga sa hd tune

13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

onda nije do procesa

počisti smeće sa ccleanerom, defragmentiraj hard, testiraj ga sa hd tune

hard je star deset dana, sigurno nema bad sectora i defragao sam ga jucer. ccleaner napravljen prije nekoliko sati.

onda mi jedino preostaje izbjegavati gasenje na tipku... hvala na odgovorima{#}

16 godina
moderator

onda ja neznam što je...

bude valjda došao netko pametniji :)

16 godina
neaktivan

Probaj se poigrati sa sleep modom u biosu (S1 u S3 ili obrnuto). U power options (control panel) pod "change advanced power settings" probaj gasiti-paliti "allow hybrid sleep".

13 godina
neaktivan
mislim da toga u biosu nema(rudimentaran bios od laptopa), malo cu se poigrat s ovime sta kazes za control panel.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice