Potreban savjet...

poruka: 23
|
čitano: 3.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Potreban savjet...
pitanje

Izvinjavam se ako sam pogriješio podforum...

kada upalim računar na crnoj podlozi se vidi samo ona mala bijela crtica da ''žmiga''.  Kada želim da uradim repair win installation javi mi da moram formatirati disc jer je oštećen ili je ''prepunjen''. Kada taj disc stavim u drugi računar kao slave uopšte ga ne prepoznaje. Interesuje me da li je disc pokvaren i kako da povratim podatke sa njega (napominjem da ne mogu da ništa očitam sa disc - a). Sjećam se da je negdje u nekom BUG bio bootable program za vraćanje podataka sa oštećenih ili pokvarenih hard disc pa ako neko zna da javi..

hvala

EDIT: OS je XP

EDIT 2: EVo u Device Manager se prikazuje (slika - Maxtor je disc u računaru koji radi) a u My Computer ga nema!

Device Manager Device Manager
The blue screen of death is the best game I've ever played.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 18:58 (kemal_r).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Potreban savjet...

ne znam do čega bi to moglo biti. a najvjerojatnije nešto nije u redu sa hardom

možeš probat vratit podatke sa Trinity Rescue Kit. bio u bugu 195 kao bootable image

kad svi stavljaju sexy avatare moram i ja
17 godina
Potreban savjet...
autorov komentar

Sada mi piše (nakon restarta) Error loading operating system.

0 0 hvala 0
17 godina
Potreban savjet...

Ako nemaš bitnih podataka na c: napravi frišku instalaciju windowsa, tako češ najprije riješiti problem.....ako neće u bios onda je najvjerojatnije rikno hard!

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 14:17 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Wiz3m4n kaže...

Ako nemaš bitnih podataka na c: napravi frišku instalaciju windowsa, tako češ najprije riješiti problem.....ako neće u bios onda je najvjerojatnije rikno hard!

Kada palim računar udjem u BIOS bez problema i tamo piše System clock - samo nekoliko sekundi koliko je radio disc. A kada boot-am sa CD Win  i kada idem da odradim instalaciju windowsa ili repair windowsa onda mi se pojavi situacija na slici... je li to uredu? piše da je nadjena nova particija - ali to je jedina particija što je prije radilo bez problema.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 14:56 (kemal_r).
17 godina
Potreban savjet...

Ne znam o kojem disku je riječ te o kapacitetu diska, no ako imaš samo 1 particiju i kapacitet odgovara onda je to u redu....

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Potreban savjet...

slika izgleda kao dio instalacije winsa pa idi na quick ntfs format i to bi trebalo biti to ali pitanje koliko si puta podigao sistem ako to nisi dosad vidio

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+ 3.3GHz; 8gb ram dual chanell 800mhz vga:nvidia gtx260 896ddr3; power:Chieftec power supply 650W, windows vista ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Wiz3m4n kaže...

Ne znam o kojem disku je riječ te o kapacitetu diska, no ako imaš samo 1 particiju i kapacitet odgovara onda je to u redu....

Disc je Maxtor DiamondMax Plus 8 (40 GB). znači vjerovatno nije riknuo, i da ga format? da li quick ili?
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 21:28 (kemal_r).
17 godina
Potreban savjet...

Tako je kolega....quick format u ntfs!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Potreban savjet...
autorov komentar

Odradio sam format, instalirao Xp SP3, drivere, sve ok.. nakon paljenja računara pojavljuje mi se sljedeća poruka:

CMOS TIME/DATE NOT SET.

PRESS F1 TO ENTER SETUP.

PRESS F2 TO LOAD DEFAULT VALUES AND CONTINUE.

(sorry ako sam nešto pogrešno napisao, ovo je po sjećanju)

kada pritisnem F1 idem u BIOS, postavim sat i datum i restart i sve OK. nakon gašenja računara i ponovnog paljenja nakon određenog vremena ista se poruka pojavljuje. nije valjda da moram svaki put kada palim računar prvo u BIOS ulaziti namještati sat i datum???

kada pritisnem F2 samo se čuje pištanje iz (vjerovatno) matične i to ne prestaje.

Matična je ASUS P4P800S.

0 0 hvala 0
16 godina

Vjerovatno nisi spremio postavke u BIOS-u-otiđi na "save and exit".Ako opet bude isto provjeri bateriju.

Asus A8N5X, AMD Athlon 3000+2GHz ,1GB DDR,nVidia GeForce 6600 256MB DDR,WDC 160GB
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 10:28 (Izzy).
17 godina
autorov komentar
Izzy kaže...

Vjerovatno nisi spremio postavke u BIOS-u-otiđi na "save and exit".Ako opet bude isto provjeri bateriju.

Svaki put idem na SAVE AND EXIT i opet se pojavljuje. Zaboravio sam napomenuti da se to dešava kada računar isključim iz struje pa ga ponovo uključim a ne kod klasičnog restarta. kako da provjerim bateriju?? - malo sam googlao i tamo sam našao da je vjerovatno do baterije.
16 godina

Izvadi bateriju iz matične ploče i izmjeri joj napon sa instrumentom ako ga imaš.Napon te baterije je 3V.

Asus A8N5X, AMD Athlon 3000+2GHz ,1GB DDR,nVidia GeForce 6600 256MB DDR,WDC 160GB
17 godina
autorov komentar
Izzy kaže...

Izvadi bateriju iz matične ploče i izmjeri joj napon sa instrumentom ako ga imaš.Napon te baterije je 3V.

Nemam. može li se software-ski ikako vidjeti ima li problema?
16 godina

Može, skini SpeedFan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2009 12:12 (Izzy).
17 godina
protjeran

sto posto baterija, kupi novu za 50 kn i neće biti glavobolje ili nek ti komp stalno bude uštekan, pa ti neće resetirati bios

17 godina
autorov komentar
Izzy kaže...

Može, skini SpeedFan.

Evo instalirao sam, gdje ću sada vidjeti napon baterije?
16 godina
neaktivan
Potreban savjet...

Jesi vratio jumper za reset CMOS-a na svoje mjesto?

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
RoyalBlood kaže...

Jesi vratio jumper za reset CMOS-a na svoje mjesto?

Skidao sam hard disc - ostalo ništa nisam dirao, sve kako je bilo tako je i sada
17 godina
Potreban savjet...
autorov komentar

Ako može pojašnjenje slika (buni me Vbat i temp3 od -48 stepeni)

SpeedFan 1 SpeedFan 1
SpeedFan 2 SpeedFan 2

0 0 hvala 0
16 godina

Baterija ti je skroz prazna.Što se tiče temperature,to je vjerojatno neka greška(možda u senzoru).

17 godina
autorov komentar
Izzy kaže...

Baterija ti je skroz prazna.Što se tiče temperature,to je vjerojatno neka greška(možda u senzoru).

Da li to znači da je baterija skroz otišla?
16 godina

Da,kupi novu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice