Nestanak struje - sve otišlo u PM

poruka: 41
|
čitano: 9.253
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

E cuspajz, kad sam vidio da si napisao da imaš MS napajanje, prvo što mi je palo na pamet jest: "pa i tražio si vraga s tim napajanjem" {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nestanak struje - sve otišlo u PM
rooswelt1991 kaže...

E cuspajz, kad sam vidio da si napisao da imaš MS napajanje, prvo što mi je palo na pamet jest: "pa i tražio si vraga s tim napajanjem" {#}

Ma to su me shebali u servisu. Meni prošlo napajanje riknulo (isto neko MS) i ja liku nisam ništ reko da promjeni, i on mi konj sam stavi novo MS napajanje.

To je od starog neki poznanik pa se nisam htio svađat ali očito sam trebao...

Još jedan problem: nemogu ući u email a siguran sam da sam dobru šifru upisao {#}

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 20:03 (cuspajz).
13 godina
neaktivan

Koji mail servis?

-----

Napajanje napajanje i samo napajanje. Nikada ne štedite na njima.  Ja sam do sada izmijenio (nikad nijedno crklo) popriličan broj chiefteca. Sada imam dva OCZ-a.  Odlični su.  Dva puta se dogodilo da zagrmi i da u sobi na debelu sekundu nestane svjetla. Doslovno cijela sekunda. To je dosta više od treptaja.  Sekunda je velika u tim stvarima.  Sistem ostane raditi kao da ima ups.  Dok na lošem napajanju i netreba doći do oku vidljivog prekida napajanja, odmah uslijedi restart.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Koji mail servis?

gmail i to 2 računa...

13 godina
neaktivan

Koristiš li 2step verifikaciju za gmail?  Imaš li ga uparenog na smartphonu? Radi li sinkronizacija na njemu?  Imaš li YT account, probaj se na YT logirat sa Gmail podacima, možda prođe.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Koristiš li 2step verifikaciju za gmail?  Imaš li ga uparenog na smartphonu? Radi li sinkronizacija na njemu?  Imaš li YT account, probaj se na YT logirat sa Gmail podacima, možda prođe.

Šta je 2step verifikacija?

Na mobitelu mi 1 račun radi, a drugi ne...

Na youtube isto neće

13 godina
neaktivan

Možda je trenutni problem sa servisom, čim na mobitelu jedan račun radi a na pc-u ne. Kada ti to proradi, možeš isprobati tu super zaštitu gmaila od bilo kakve zlouporabe. Kada se ideš logirati, na mob ćeš dobiti kod od 4 broja,kada ih ukucaš ulaziš u gmail.  Imaš opciju da se to računalo zapamti 30 dana (uvjet da ccleanerom ili nečim trećim ne pobrišeš kuki koji je ostao u browseru).   I recimo ja saznam tvoj pass i idem se logirati...šipak, tebi će doći kod na mobitel :)

Prouči to ako te zanima i koristi jedino ako ti je taj mail bitan sa jako bitnim stvarima.

0 0 hvala 1
17 godina
wifi kaže...

Ka obicno, ne citas prvi post u temi... da jesi, vidia bi da je doslo do nestanka struje, i ma koliko to rijetko bilo, kada se desi u nezgodnom trenutku, posljedice su vidljive (opet iz prvog posta). Nikakva zastitna letva ni napajanje tu nece pomoc jer vrijeme zadrzavanja napajanja mjeri se u ms, a ne minutama.

sto se tice prenaponske zastite, sva moderna brand name napajanja u pravilu imaju jedan varistor u svom ulaznom filterskom dijelu napajanja, i to je razlog zbog kojeg u pravilu kad takvo napajanje crkne zbog ulaznog napona, ne povuce za sobom sve ostalo. prenaponske letve umjesto jednog, imaju najmanje tri varistora, i to izmedju faze-nule, nule-zemlje i faze-zemlje, za razliku od napajanja koje imaju samo pokriveni prenapon faza-nula.

btw, obicno u upustvima UPS-a izricito se navodi da se ne triba (ne smije) kombinirati sa prenaponskim letvama.

sad kad sam se OPET zakacia na prepucavanje, ovo mi je (nadam se) vise-manje dovoljno... nek svako kupuje sto misli da mu triba...

Sve sam ja dobro pročital itekak,{#} samo ga ti drljaš a ja samo odgovaram tj ispravljam loše preporuke fučkaj ga pa vidi se odma da je nestalo struje.To piše u naslovu kaj ne i ostalo se zna ko je uopče rekel, da kod nestanka struje prenaponska letva pomaže di to piše ja to nis napisal.{#}Poanta je da predlagat nekom jeftin UPS nikad nije dobro, jer im je kvaliteta vrlo sumnjiva ko obično a usput ugrađena prenaponska zaštita gotovo nikakva kad to zatreba. Mnogi jeftini modeli nit nemaju prenaponsku zaštitu, za Telefonsku liniju ulaz-izlaz normalno a to je tek problem u praksi itekak.

Nema dobro za malo love tj kvalitenta marka tak to ide, kvaliteta se plača(link ispod) i to dosta tek onda moš bit miran kaj drugo s UPS jeftikanerima upitne kvalitete nema sigurnosti.{#}

Kaj se tiče napajanja u praksi svi nemaju kvalitetno napajanje na kompu, več imaju svašta kramu ko obično MS itd a tu ti baš ništa nije sigurno jer su takva napajanje obično smeče.Ja recimo imam Seasonic napajanje ali opet isto, u njegovu prenaponsku zaštitu se uopče ne moš pouzdat jer je u kritičnoj situaciji ta zaštita zanemariva i debelo preslaba ko da je nema to se dobro zna.Zato imam prenaponsku letvu Belkin prilično skupo plačenu, prije nekoliko godina identične razine zaštite ko onaj APC i onda nema problema.{#}

http://www.protis.hr/products/details/ups-apc-backups-cs-bk500ei-500va300w/5512

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Sve sam ja dobro pročital itekak,{#} samo ga ti drljaš a ja samo odgovaram tj ispravljam loše preporuke fučkaj ga pa vidi se odma da je nestalo struje.

...jer je u kritičnoj situaciji ta zaštita zanemariva i debelo preslaba ko da je nema to se dobro zna.Zato imam prenaponsku letvu Belkin prilično skupo plačenu, prije nekoliko godina identične razine zaštite ko onaj APC i onda nema problema.{#}

http://www.protis.hr/products/details/ups-apc-backups-cs-bk500ei-500va300w/5512

srica nasa da forumasi imaju tebe... eto, cuspajz, kupi lipo skupu prenaponsku letvu, i sljedeci put kad ti NESTANE STRUJE i opet se isto desi kao i sad, bar ces mirno spavat znajuc da si zasticen od PRENAPONA... {#}

btw, u kriticnoj situaciji (valjda mislis udar groma u neposrednoj blizini), tesko da ce te ista spasit, samo srica...

16 godina
neaktivan

Da stvar bude gora prošlo napajanje mi je riknulo baš zbog udara groma...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Inače kad grmi ,najpametnije je ugasiti PC i isključiti ga iz struje (kao uostalom i sve ostale električne uređaje) i iz mreže. Uz to ,najbolje je isključiti i router OBAVEZNO iz telefonske linije.

Ali ,sad si valjda naučio lekciju. I usput ,da si nekim slučajem imao napravljen backup ,sada nebi bilo problema. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice