Malware;Windows 7/XP zaključana tema

poruka: 1
|
čitano: 1.176
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Malware;Windows 7/XP

Ajmo kazati malware,spyware i ostali zloćudni programčići o kojima se nema šta kazati puno. Svaki korisnik računala se vata za u borbi protiv "zloćudnoga software-a"  svatko ima nekakvoga iskustva s time na neki određeni način. Ranije se spominjalo u BUGovom časopisu,točnije kada su izašli Windowsi 7,prohod samih windowsa te razlike u stabilnosti i opet malware/spyware programi;što je činjenica da se na 7cu kači čak 70% više malware-a nego na XP windowse. Ali ja ću otići maaali korak dalje od onoga što su oni radili te pisali. Ajmo kazat da na tome uvelike pridonose i upravljački programi za čipset,grafičke itd itd. Morao sam primjetiti razliku jer sam do prije mjesec dana bio korisnik matične sa nForce chip setom i nVidijine grafičke s nForce upravljačkim programima,a trenutno sam korisnik sada amd chipseta i Sapphire grafičke. I naravno tu isto igra ulogu pod kojim OS ćete sve to upogoniti,ovisi o krajnjem korisniku. Ajmo kazati da sam primjetio malu razliku kod Sapphire drivera to jest ATI Katalist,bez obzira na hardware i inačicu ATI Katalista,pod windowsima 7 se već ranije spomenuti malware/spyware voli da se zakači na pojedine .dll filove vezane na video drivere. Jednostavnije kazano da je ATI Catalist podložniji zarazama nego nForce. Ovo sam primjetio iz svoga iskustva jer sam oba chipseta koristio pod oba operativna sistema na jednom računalu,tj dual boot XP/7ca. Ako se odlučite pogoniti AMD chipset i ATI "grafulje" pod 7com očekujte koji put ako vam iskoči BSOD(Blue Screen Of deth) sa upozorenjem da su upravljački video driveri pod zarazom. Samo eto i meni koji put se javi nostalgija za već s vremenom pregaženim windowsima XP koji su kud i kamo bili stabilniji i manje podložniji od windowsa 7 i Viste.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice