Gde se nalazi windows registry?

poruka: 17
|
čitano: 12.756
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Sumnjam da ima ovakva tema vec pokrenuta tako da pokrecem novu. Naime, svi znamo sta je registry, sta se u njemu sprema i nalazi bla bla bla... Ono sto mene zanima je, gde se na disku nalazi registry? U kojoj mapi, kom fajlu? :)

Da cujem, zna li ko? :)

At the end of the day it's all about her - Lew Ashby www.nethitchhiker.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Gde se nalazi windows registry?

Nalazi se u C:/Windows pod imenom regedit.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan

Start->Run->Regedit

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 16:39 (xxCROsainTxx).

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

350kb velicina? Hm... Ja bih rekao da je to samo program kojim se pristupa registry-ju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Registry je mjesto u sistemu u kojem se pohranjuju određeni podaci koji se koriste za rad u windowsu. Onaj tko ga pozanje može dota promijeniti windowsu. Na samim počecima windowsa bila je jedna dadoteka u koju su se pohranjivale imformacije. Onda su se pojavile dvije dadoteke. Jedna je bila korištena za postavke aplikacija, a druga za windows postavke. Danas umjesto toga imamo registry. On je binaran pa je potreban neki editor da ga vidimo. U windowsu imamo registry editor kojega možemo pokrenuti ako u run ukucamo regedit.exe. Registry je vrlo koristan. Npr. ja sam njime stavio da mi se pri pokrećanju cmd-a odmah upiše naredba cd c:\. Njome odmah promijenjim putanju u cmd koja po deafultu bude &&systemroot&&\users\&&user&&.

EDIT: Njime vrlo lagano možemo dodati svoju vlastitiu ekstenziju. Windows ima dosta pohranjenih ekstenzija no mi možemo odmah u njemu dodati svoju i namjestiti kojim će programom windows po deafaultu pokrenuti određeni program. U njemu se isto nalaze imformacije o onim izbornicima na desnoj tipki miša. Tako sam ja bio dodao izbor run as txt. Tu možeš promijeniti imena imena izobrima poput protepties. Uglavnom možeš napraviti mnoge postavke koje nemožeš napraviti automatski u windowsu.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 16:48 (captain_soap_McTawish).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ti ga na

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
deadman kaže...

Nalazi se u C:/Windows pod imenom regedit.

xxCROsainTxx kaže...

Start->Run->Regedit

Kakav regedit. To je samo program kojim mi pristupamo registry-u. Registry je kako sam već rekao binaran te ga mi nemožemo razumjeti.

Autor je pitao gdje se registry točno nalazi na disku, a ne kako pristupiti njemu.

17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Registry je mjesto u sistemu u kojem se pohranjuju određeni podaci koji se koriste za rad u windowsu. Onaj tko ga pozanje može dota promijeniti windowsu. Na samim počecima windowsa bila je jedna dadoteka u koju su se pohranjivale imformacije. Onda su se pojavile dvije dadoteke. Jedna je bila korištena za postavke aplikacija, a druga za windows postavke. Danas umjesto toga imamo registry. On je binaran pa je potreban neki editor da ga vidimo. U windowsu imamo registry editor kojega možemo pokrenuti ako u run ukucamo regedit.exe. Registry je vrlo koristan. Npr. ja sam njime stavio da mi se pri pokrećanju cmd-a odmah upiše naredba cd c:\. Njome odmah promijenjim putanju u cmd koja po deafultu bude &&systemroot&&\users\&&user&&.

Ovo si dobro poceo... Pitanje je, gde se nalaze te datoteke? Su deo nekih dll-ova tipa rundll32.dll ili? :)

15 godina

Registry koristi dva fajla: System.dat i ntuser.dat (barem je tako u XP-u).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
protjeran

Možda ovo pomogne.

15 godina
smajli kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Ovo si dobro poceo... Pitanje je, gde se nalaze te datoteke? Su deo nekih dll-ova tipa rundll32.dll ili? :)

To i mene zanima. Negdje sam pročitao da se registry nalazi u nekoliko fileova na disku. Broj fileova i koji su ovisi o windows verziji. No nisam siguran je li to točno zato bi zamolio nekoga tko zna da to odgovori.

15 godina
odjavljen

Sam – HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM
Security – HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY
Software – HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
System – HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM
Default – HKEY_USERS\.DEFAULT

Nalaze se u C:/Windows/system32/config

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
16 godina
odjavljen

Za 5.x kod (2000, XP, 2003 Server)

U folderu System32\Config\ imate sljedeće fajlove

Sam - HKEY_LOCAL_MACHINE\SAM

Security - HKEY_LOCAL_MACHINE\SECURITY

Software - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE

System - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM

Default - HKEY_USERS\.DEFAULT

Svaki user ima u svojoj Local Settings mapi NTUSER.DAT di je HKEY_USERS

Za Vista (6.0 kod i dalje) je isto kao za 5.x ali s time da je NTUSER.DAT na drugom mjestu (nezz sad točno gdje - vjerojatno pod \Users\

EDIT: Weky je bio brži

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 17:04 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
15 godina
protjeran

Dečki sve ste to mogli pročitati i saznati i prije 10 minuta da ste klinknuli na link u mom postu.Namigiva

17 godina
protjeran
BlackFoot kaže...

Dečki sve ste to mogli pročitati i saznati i prije 10 minuta da ste klinknuli na link u mom postu.Namigiva

onda drugi puta napiši LINK. Namigiva

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
13 godina
neaktivan

C:\windows\system32\config\regback

----------------toni---------------------
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice