- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
postaj log vamo...
Imam ja MB i poskenirao sam vec par puta na quick i flash scan..jedino jos nisam full scan..to cu sad probat..do sada nije nasao nista..premda mi zadnjih par dana komp malo sporije radi..explorer.exe cucla previse memorije, isto kao i svchost.exe..a sjecam se da sam jos prije citao kako se dosta virusa zna sakrivat iza tog procesa..
Evo napravio sam i full scan sa MB i opet nista
Napravio sam i scan sa Hijackthis, al mi ne da da pejstam log jer je valjda previse texta :(
Napravio sam i scan sa Hijackthis, al mi ne da da pejstam log jer je valjda previse texta :(
Uploadaj negdje na net pa daj link.
Samo jedno pitanje, jel windows regularno ili je neka ''doradjivana kopija'' Sve mi aludira da ti je ovo neka doradjivani jer sam prije nekoliko godina instalirao sebi ''WINDOWS XP Royal edicija'' koji je bio na arapskom iako se moglo prebacit na engleski prikazivalo mi je ovako kockice.Ako je doradjivani XP preporuka nabavi sebi najobicniji XP bez service packova, pa ih naknadno instaliraj, jer kada sam sebi instalirao Windows XP service pack 3 imao sam problema sa driverima za odredjene uredjaje.Toliko kolko mogu da podjelim ''iskustvo''.
Hm..mislim da nije do toga..mislim da je ovo XP sa integriranim SP3 ali nikada prije nisam imao problema..a iste sam instalirao i kod nekoliko frendova i kod njih je isto sve OK ..mislim da nije do toga.. btw sad je avira nasla neki virus..zove se EXP/PDF.Jeka.B ..barem ga oni tako nazivaju..googlao sam dosta i ne mogu nac nista pametno o tom..scan jos nije zavrsio i vjeruem da ce ga Avira uspjet pobrisat.. btw to je necakinja mala nekidan nesto prckala po kompu i izgleda da je napravila neku glupost... ne vjeruem da ce mi vise sjedat za komp :(
Edit: e da..Winsi nisu "doradjivani" ..najobicniji XP
http://www.forum.hr/showthread.php?t=615260&page=3
Evo vidim da se ovdje raspravljalo o tome..jel bi netko od vas znao sta je to kad bi ja isto napravio scan sa tim programom??
Hm..mislim da nije do toga..mislim da je ovo XP sa integriranim SP3 ali nikada prije nisam imao problema..a iste sam instalirao i kod nekoliko frendova i kod njih je isto sve OK ..mislim da nije do toga.. btw sad je avira nasla neki virus..zove se EXP/PDF.Jeka.B ..barem ga oni tako nazivaju..googlao sam dosta i ne mogu nac nista pametno o tom..scan jos nije zavrsio i vjeruem da ce ga Avira uspjet pobrisat.. btw to je necakinja mala nekidan nesto prckala po kompu i izgleda da je napravila neku glupost... ne vjeruem da ce mi vise sjedat za komp :(
Edit: e da..Winsi nisu "doradjivani" ..najobicniji XP
Nema ništa posebno u Hijackthis logu, samo deinstaliraj Ask Bar ili Toolbar smece nepotrebno kojeg imaš na Windowsima.
Koliko vidim u hijacku nema nista posebno,
a skenirao si i mbam-om. tak da ne vjerujem da je neki virus.
to sto onako pise u task manageru i nije neki problem bilo je takvi slucajeva.
Jao da ti znas kako sam ja alergican na taj Ask i slicna smeca..kad dodem kod nekog od frendova na komp i ono otvoren firefox i 5 6 toolbar-a preko pola ekrana ...a bas me zanima ko mi je bio na kompu, da je instalirao to smece..
Koliko vidim u hijacku nema nista posebno,
a skenirao si i mbam-om. tak da ne vjerujem da je neki virus.
to sto onako pise u task manageru i nije neki problem bilo je takvi slucajeva.
Sad je Avira nasla nesto sto sam postao gore..to je necakinja mala nesto prckala po youtube-u i mislim da se odjednom oglasila Avira s tim, ali je pisalo da ga je spremila u karantenu....postao sam gore i link na temu gdje su raspravljali o tom virusu... i kazem ti..komp mi cudno radi u zadnje vrijeme...
Ako je tko rovario po tjubu,ja sam,a nikad nije bilo nekog beda...a pogotovo virusa ili sličnog.Da nije "mala nećaka" rovarila po "nekim" drugim stranicama..
Ako je tko rovario po tjubu,ja sam,a nikad nije bilo nekog beda...a pogotovo virusa ili sličnog.Da nije "mala nećaka" rovarila po "nekim" drugim stranicama..
ahahahahahahhahaha..nisam bas tako glup/smotan ili sto vec si mislio ..znam ja di se moze skinut dobrih "filmova" i koji su dobri tracker-i i privatni i poluprivatni.. i kako opstat na njima..znam to sve... mala inace sjeda za komp samo da igra igrice.. ali kako i doma ima komp..ocito je naucila otvorit internet i youtube... ja nisam bio pored nje kad se to dogodile, nego su mi kasnije rekli da se bilo izbacilo nesto od Avire.. kako sam bio ljut..zgrabio sam malu i digao je sa stolice i rekao joj da joj ne do Bog da ju vidim vise na internetu
btw a i na youtube se mislim mogu postati linkovi u komentare ili sa strane u opis...ak se ne varam..
Izbrisi to sto je avira nasla, provjeri jos hitmanom ako zelis.
ne znam vise sto bi moglo biti..
Avira upravo zavrsila scan i kaze da ga je stavila u karantenu..imam i hitman negdje u kompu pa cu probat.. btw upravo sam skinuo i zadnji spyware doctor jer sam na njihovim stranicama vidio kak se hvale da se to smece moze maknut njihovim programom pa cu probat..nista me ne kosta :)
Izbrisi to sto je avira nasla, provjeri jos hitmanom ako zelis.
ne znam vise sto bi moglo biti..
Avira upravo zavrsila scan i kaze da ga je stavila u karantenu..imam i hitman negdje u kompu pa cu probat.. btw upravo sam skinuo i zadnji spyware doctor jer sam na njihovim stranicama vidio kak se hvale da se to smece moze maknut njihovim programom pa cu probat..nista me ne kosta :)
Fuckaš Spyware Doctor njega baci kroz prozor, Hitmanpro ti je dosta uvrh glave nemaš više kaj klasicno skenirat on ti je zadnji i gotovo.
Meni je SAS nekad znao nalaziti ono sto mbam nije, tako da na kraju mozes i s njim provjeriti.
Hitman Pro je izbacio neki file: Legitcheckcontrol.dll (system32) i oznacio ga kao sumnjiv... ovo ostalo nista strasno..sve samo cookie-i
Hitman Pro je izbacio neki file: Legitcheckcontrol.dll (system32) i oznacio ga kao sumnjiv... ovo ostalo nista strasno..sve samo cookie-i
Koliko vidim na netu to se tice windows genuine-a, tak da to nije problem.
Za svaki slucaj sam pokrenuo i spyware doctor ali nista nije nasao..jedino mi cudno sta opet explorer.exe cucla previse resursa..probat cu sutra instalirat neke zakrpe za windowse..to je prije znalo pomoc...vidjecemo..
Za svaki slucaj sam pokrenuo i spyware doctor ali nista nije nasao..jedino mi cudno sta opet explorer.exe cucla previse resursa..probat cu sutra instalirat neke zakrpe za windowse..to je prije znalo pomoc...vidjecemo..
Nema tu vise nikakvih virusa.
mozes samo pogasiti nepotrebne procese i startup programe.
Obje F3 stavke iz HiJackThisa su povezane sa čudnim oznakama u MSConfigu, te ih svakako popravi. Autoruns ima više opcija i detaljniji je od MSConfiga, te njime pokušaj saznati nešto više.
Obje F3 stavke iz HiJackThisa su povezane sa čudnim oznakama u MSConfigu, te ih svakako popravi. Autoruns ima više opcija i detaljniji je od MSConfiga, te njime pokušaj saznati nešto više.
Gle, ja sam nekidan otvorio smconfig -> startup i isao sam iskljucit ta dva procesa sa kockicama jer su mi djelovali nekako sumnjivo..kasnije su se oni sami opet ukljucili (opet su se pokazale kvacice sa strane..znaci sami su se opet oznacili/ukljucili) ...ali sada svaki put kad se pokrecu windowsi, on mi izbaci kao neku gresku da ne moze nac te procese, ili da nisu pokrenuti..tak nesto..ne sjecam se tocno kako pise... i to me sada malo zivcira..ne znam kako da vratim na staro :(
..sad sam pejstao ovu naredbu u start -> Run
cmd /k reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows" /s
..i evo sta mi je doslo..jel znate sad mozda sta je to..jel ima veze s printerom?? (slika)
Edit: a kad upisem ovu naredbu:
cmd /k reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig" /s
..onda mi izade slika 2
Na kraju sam obrisao oba ulaza sa Hijackthis