Imam problem s 3G modemom, ne mogu se spojiti na internet. SIM kartica je u redu, ali u programu Bandluxe connection manager mi kažer No device, Not connected. Tražio sam po svuda i pod upraviteljom uređaja, probao sam reinstalirati drivere...nažalost, oni nisu došli na nikakvom CD-u već sam ih tražio po netu s obzirom da sam uzeo Asusa u T Comovoj akciji prije nekoliko godina... Pod upraviteljom zadataka jedini uređaj koji ne radi ispravno je pod Ostali uređaji Bluetooth periferni uređaj... ali ne znam kakve veze ima to s 3G modemom :S
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Interni 3G modem nije očitan u sustavu. Da li je do Windows sedmice koja ga možda ne raspoznaje ili nečeg drugog? Da li je moguće da ga sustav očita pod Ostali uređaji kao Bluetooth uređaj?
Interni 3G modem nije očitan u sustavu. Da li je do Windows sedmice koja ga možda ne raspoznaje ili nečeg drugog? Da li je moguće da ga sustav očita pod Ostali uređaji kao Bluetooth uređaj?
-slično.. tj. mrežni uređaji su zapravo jedan uređaj, wlan, bt, .. ništa bez drivera. Sedmica bi ga povukla da postoji originalan certificiran i ako imaš funkcionalnu LAN s internetom, ali očigledno proizvođač nije to napravio. Moraš nabaviti driver i instalirati ga. Ako ništa drugo, pokušaj s driverom za XP. Predpostavka da koristip 32bitni OS (to je bitno).
AKo za taj model ne postoji driver, traži neki za wlan chip (podakte pronađi u specifikacijama, utilsom ili pročitaj s naljepnice obično s doljnje strane..)
-drugo rješenje, pokušaj livemedij, npr ubuntu 12.04 ili openSuse, šansa 90% da će raditi. Tad ćeš barem biti siguran da je samo driver problem (jer može biti bilo što, kao kvar).
-btw, uvjek postoji i neki prekidač (i indikator-diodica), prije instalaicije drivera potrebno 'upaliti' uređaj. Može biti utils-software za paljenje-gašenje wlana, kombinacija fn-F tipki, kao i opcija u BIOSu koja pali-gasi uređaje. Provjeri, čitaj manual... probaj. Tek nakon tog se driver može instalirati.
Našao sam na stranicama Asusa nekaj, instalirao al to nije to :/