Zakoni o vožnji (mladi vozači) izdvojena tema

poruka: 481
|
čitano: 254.940
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Zakoni o vožnji (mladi vozači)

Treba sve te mozgove sto su donjeli zakon o ogranicenju snage strpati u prdekanu zbog ugrozavanja zivota.Imao sam vektru 1300kg 74kw benzin,dok ta ubrza pri preticanju mozes popusiti kutiju cigara.Jos ako nas je puno auto,treba ti aerodrom da sigurno preteknes nekog ili prebacuj u 2-3 na 6k obrtaja,pa te ovaj sto ga pretices gleda u cudu zasto ti auto zuji ko da je na speedu.Prije nego sto sam je prodao digaao sam snagu elektronski kod majstora za 10kw pa se moglo donekle normalno preticati.A za zakon me bolio tuki,da se drzava brine za mene,napravila bi bolje ceste i jos sto sta drugog.A ovo je obicno punjenje proracuna.

3 14 hvala 0
15 godina

Frajeru, a zašto si onda preticao ako nemaš uvjete za to?

Jer sve ono šta te realno usporava, ako ti sa 100 konja nisi u stanju preteći, rađe se ostavi auta.

Moj PC  
12 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Imam uvjete,ali nema motor snage sa povuce auto od 1300 kg plus nas petoricu koji imaju oko 400kg + 50 kg opreme u gepeku.I sta dobijes 100 konja na 1750kg.Nest ti sile od ubrzanja.Par puta vozao opel sintru sa 200 konja i 1700kg(prazna) i ona je ferari spram vektre.Lako je na autocesti,tamo je i fico dosta,ali na normalnim cestama gdje kad ufatis malo pravca si sretan.Tada ti treba malo vise od 100 konjica,osim ako ne zelis da se poblize upoznas sa motorom od slepera.

Ali kakav narod takva i drzava.

0 7 hvala 0
15 godina

Jel ti kužiš da sam sebi skačeš u usta?

Ako motor nema snage(iako je ima u pravilnom rasponu okretaja), onda NEMAŠ uvjete za pretjecanje.

Iako ne kužim, što točno to moraš preteći sa autom punim ljudi a da to ne možeš obaviti sa 100 konja. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Zakoni o vožnji (mladi vozači)
mystik kaže...

Ako motor nema snage(iako je ima u pravilnom rasponu okretaja), onda NEMAŠ uvjete za pretjecanje.

Iako ne kužim, što točno to moraš preteći sa autom punim ljudi a da to ne možeš obaviti sa 100 konja. 

Treba se frajer pokazati pred frendovima jer se njima ''žuri'', kak ne kužiš, mislim ono ne {#} Kad svi skupa završe pod kotačima šlepera, bude kriva država, zakoni pa i jadan auto na kraju jer je preslab.

12 godina
neaktivan
T-55 kaže...

Imam uvjete,ali nema motor snage sa povuce auto od 1300 kg plus nas petoricu koji imaju oko 400kg + 50 kg opreme u gepeku.I sta dobijes 100 konja na 1750kg.Nest ti sile od ubrzanja.Par puta vozao opel sintru sa 200 konja i 1700kg(prazna) i ona je ferari spram vektre.Lako je na autocesti,tamo je i fico dosta,ali na normalnim cestama gdje kad ufatis malo pravca si sretan.Tada ti treba malo vise od 100 konjica,osim ako ne zelis da se poblize upoznas sa motorom od slepera.

Ali kakav narod takva i drzava.

Moja marea 105 KS, 1200 kg i nas 5 i oprema bude oko 1700 kg.

Sa njom je preticati super, samo je malo stisneš, a ne znam kako ti sa vectrom ne možeš preticati...

LP!
:)

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
12 godina
protjeran
mystik kaže...

Pa o tome ti ja govorim,da ti slabiji motor u odnosu na veliku masu vozila smanjuje uvjete za preticanje i time rizikiras sudar.Najcesce preticem pune slepere iza kojih vozi jedan ili dva senilna dida/babe.Nade se i pokoji traktor na uzbrdici iza kojeg vozi takoder senilni did.

vrinho kaže...

Treba se frajer pokazati pred frendovima jer se njima ''žuri'', kak ne kužiš, mislim ono ne {#} Kad svi skupa završe pod kotačima šlepera, bude kriva država, zakoni pa i jadan auto na kraju jer je preslab.

Treba se pokazati frajer pred sefom kojeg boli tuki sto ispred tebe vozi senilni did i koji hoce da se stvoris iz tocke a do tocke b u sto kracem roku.U pravu si kriva je drzava koja radi diskriminaciju,ako mogu ici u rat sa 18 i ubijat ljude,e pa onda mogu voziti jaci auto.

Ali to se sve opet svodi na:kakav narod takva i drzava.Dok ovce sute nece biti bolje.

TheMenstalist kaže...

Moja marea 105 KS, 1200 kg i nas 5 i oprema bude oko 1700 kg.

Niko nije rekao da ne mozes preticati,ali ako vozis u 4 brzini moras prebaciti u 3 da bi preteko u nekom razumnom vremenu.Jer ako krenes preticati u 4 stisnes gas do poda ali on reagira ko mrtav konj.

15 godina
odjavljen

Kreni ranije i nauči fiziku, šta da ti kažem...

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Nije baš za usporedbu, koliko tom kamionu treba do 100kmh?

pa mnogim autima iznad 80kw isto treba dosta do 100kmh

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
15 godina
odjavljen

Rijetko, mislim da su najsporiji 100ks oko 13 s do 100, što nije za bacit.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mnogi ovdje kao da su neki rally vozači pa očekuju neka ubrzanja ispod 7 sekundi do 100tke, i sve iznad im zvuči sporo, i neke ergele sa preko 200konja im zvuče slabo. I to sve očekuju sa 18 godina i odmah nakon što izađu iz MUP-a da dignu vozačku {#}

Trebalo bi nekima prvo dati neke matore poluispravne rage da se zaista nauče vozit, i da nauče šta je okretni moment, pa će znat kako se vozi kada sjednu u nešto donekle normalno, ili nedaj Bože za naše uvjete - novo ili novije.

Imat 110ks u sedanu sa 5 ljudi i nemoć prestić kamion. Pa ono WTF ? Je*ote ja evo dvije godine (između ostalog) vozim kombi od 70 atmosferskih konja i kratkorasponskih 150Nm, težak dvije tone + ljudi i eventualno prtljaga/teret, pa obilazim sve i svašta. Sve je stvar procjene i iskustva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 16:10 (DarioGTI).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
DarioGTI kaže...

Mnogi ovdje kao da su neki rally vozači pa očekuju neka ubrzanja ispod 7 sekundi do 100tke, i sve iznad im zvuči sporo, i neke ergele sa preko 200konja im zvuče slabo. I to sve očekuju sa 18 godina i odmah nakon što izađu iz MUP-a da dignu vozačku {#}

Trebalo bi nekima prvo dati neke matore poluispravne rage da se zaista nauče vozit, i da nauče šta je okretni moment, pa će znat kako se vozi kada sjednu u nešto donekle normalno, ili nedaj Bože za naše uvjete - novo ili novije.

Imat 110ks u sedanu sa 5 ljudi i nemoć prestić kamion. Pa ono WTF ? Je*ote ja evo dvije godine (između ostalog) vozim kombi od 70 atmosferskih konja i kratkorasponskih 150Nm, težak dvije tone + ljudi i eventualno prtljaga/teret, pa obilazim sve i svašta. Sve je stvar procjene i iskustva.

Ja vozim Astru od 72 konja i 130 Nm s tezinom od 1100 kg + nekih 200 kg tereta pa se jako fino vozi auto i prestize. Ako hoces performanse vozi Swift GTI, neudoban ko vrag, ali brz kao munja. Vectra nije auto namjenjen za trke nego da bude udoban obiteljski auto sa finim prtljažnikom. 

Prije Astre sam imao Bravo 1.6 16v sa 103 ks i jedva 1000 kg, sa F&K gewindama sa štelanjem visine i tvrdoće, Toyo Proxes gumama i auto je držao i išao kao lud. 

Ali Astra je sporija, mekša, udobnija i manje troši. Tako da, odaberi prioritete i očekuj performanse u skladu s njima.

16 godina
neaktivan

Čini mi se da me nisi shvatio. Ja se ne žalim na svoje performanse, ja znam kakve su, i znam šta sa time mogu i isto tako znam šta nemogu. Ja kažem da mi nisu jasni ovi što tek polože i onda bubaju da žele ergele od 200 konja i slične stvari, a sve iznad 8sec do 100 je po njima sporo.

I ja bih rado upao (jednog dana) u neku beštiju od 200 i više ks, ali mnogi zaboravljaju (većina ih zapravo i nezna, jer nemaju iskustva) šta ta snaga sa sobom nosi, a to se naravno ne uči u auto školama. Sve u svoje vrijeme, dragi kolege vozači.

Po mome je onaj zakon o prve dvije godine "mladog vozača" bio OK, odnosio se na sve, bez obzira na godine starosti. Ja sam već dva sigurna posla morao propustit zbog ovog aktualnog  zakona "mladog vozača" 24te godine. Nije mi krivo što nesmijem vozit nešto jače od 80kW, krivo mi je što zbog tog zakona ja nisam mogao te poslove radit, a bilo mi je želja to raditi. Našao sam nešto treće za koje mi nije bitna vozačka, ali to sad nije tema.

Osim toga, pitajte starce koliko su jaki bili auti koje su oni vozali kad su položili, a i na čemu su oni polagali...{#}

15 godina
DarioGTI kaže...

Osim toga, pitajte starce koliko su jaki bili auti koje su oni vozali kad su položili, a i na čemu su oni polagali...{#}

ako je moja baba cijeli zivot radila u polju cijeli dan i nije imala gotovo nista jel to znaci da i ja tako moram?

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
15 godina
odjavljen

Ne, ali ne znači da se moraš bahatiti po cesti, vozi se jako ugodno i sa 75 ks.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 23:55 (Jakovp).

4 1 hvala 0
16 godina
Nisu svakom auti samo sredstvo za prijevoz od tocke a do tocke b...
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
13 godina
neaktivan
8ax kaže...
Nisu svakom auti samo sredstvo za prijevoz od tocke a do tocke b...

Pa nije valjda da zakon vrijedi i na trkaćim stazama?

15 godina
neaktivan
Ne vrijedi.

Ali vjerujem da je 8ax htio reći da postoje automobili u kojima bi htio uživati, pa makar se normalno vozio. Ali ne može, jer si ih ne smije priuštiti, zbog zakona.
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
neaktivan
turbojc kaže...
Ne vrijedi.

Ali vjerujem da je 8ax htio reći da postoje automobili u kojima bi htio uživati, pa makar se normalno vozio. Ali ne može, jer si ih ne smije priuštiti, zbog zakona.

Ne može si ni mnoge druge stvari priuštiti zbog zakona, cijene ili mnogih drugih stvari, ali to nije razlog da bude ogorčen pogotovo zato što zna da je rješenje jednostavno čekanje.

12 godina
protjeran

Pa zasto proizvodaci prave auta sa vise od 100 konja kada je i to dosta.Hej sto ce audi A8-mici 330 konja pa njemu je dosta i 100.Jer samo vozacine znaju preticati sa 100 konja,a ovi sa 330 ne znaju,oni su budale.Ako covjek ima love pusti ga neka trosi,bolje ce drzavi biti.Ako je austrijanac svome djetetu dozvolio da sa 18 vozi A8 pusti i ti.Sto se uvijek mi moramo praviti pametni.Sad ispada da samo ovi sa bijesnim autima ubijaju ljude.

Evo primjer,dva da nije potrebno 200+ konja da se napravi sranje.Kad bi se zbrojilo koliko je nesreca bilo sa vozilima od 200+ konja,mislim da bi to bilo zanemarivo u odnosu na ove ispod 100 konja.

Koji otac ne bi priustio ako je u mogucnosti svom sincinu za osamnesti rodendan ovaj skromni autic.

0 13 hvala 0
13 godina
neaktivan
T-55 kaže...

Pa zasto proizvodaci prave auta sa vise od 100 konja kada je i to dosta.Hej sto ce audi A8-mici 330 konja pa njemu je dosta i 100.Jer samo vozacine znaju preticati sa 100 konja,a ovi sa 330 ne znaju,oni su budale.Ako covjek ima love pusti ga neka trosi,bolje ce drzavi biti.Ako je austrijanac svome djetetu dozvolio da sa 18 vozi A8 pusti i ti.Sto se uvijek mi moramo praviti pametni.Sad ispada da samo ovi sa bijesnim autima ubijaju ljude.

Evo primjer,dva da nije potrebno 200+ konja da se napravi sranje.Kad bi se zbrojilo koliko je nesreca bilo sa vozilima od 200+ konja,mislim da bi to bilo zanemarivo u odnosu na ove ispod 100 konja.

Koji otac ne bi priustio ako je u mogucnosti svom sincinu za osamnesti rodendan ovaj skromni autic.

Šta si imao iz logike u školi? Iz sociologije?

Zapitaj se na čemu se temelji društvo europskog i općenito zapadnog kruga, kako funkcionira marketing, kako cijena utječe na prodaju i koji je cilj svakog prodavača na svijetu.

15 godina
odjavljen

Nemoj se truditi, lakše biš objasnio drvu.

Svi smo mi Mentalist.

7 0 hvala 0
14 godina
T-55 kaže...

Poanta je da se mladim vozacima ogranici na 100ks da zapravo vide i sami produ te prve 'korake' sami u prometu a ne da vam se da auto sa 200ks,i onda cete vozit curice,izac van, i frajerisat se sa maminim/tatinim autom i bez ikakvog iskustava kako se auto ponasa u razlicitim uvjetima na cesti poklopit gas jer cete se htjet dokazat curicama u nadi da vam daju picice,naletjet cete na aquaplaning (ako neznas sta je to-guglaj pa cete naucit) i razletjet cete se ko đubre po livadi. 

Po meni,ja bi mlade vozace ogranicio sa 75ks da se nauce kako auto funkcionira u kisa/sunce/snijeg. Kako izreagirati u škarama,kad se prestrojavas u srednju ti iz lijeve drugi iz desne,mrtvi kutevi,celave gume,ljetna kisa i masna cesta. 

Moj prvi auto je bio Fiat Uno 1.0 Punih kolko,45ks? U meduvremenu sam vozio aute jos od obitelji i onda sam kupio Astru 1.9cdti 150ks.  Sa 45 na 150ks je razlika da se useres. 

13 godina
drahic kaže...
T-55 kaže...

Poanta je da se mladim vozacima ogranici na 100ks da zapravo vide i sami produ te prve 'korake' sami u prometu a ne da vam se da auto sa 200ks,i onda cete vozit curice,izac van, i frajerisat se sa maminim/tatinim autom i bez ikakvog iskustava kako se auto ponasa u razlicitim uvjetima na cesti poklopit gas jer cete se htjet dokazat curicama u nadi da vam daju picice,naletjet cete na aquaplaning (ako neznas sta je to-guglaj pa cete naucit) i razletjet cete se ko đubre po livadi. 

Po meni,ja bi mlade vozace ogranicio sa 75ks da se nauce kako auto funkcionira u kisa/sunce/snijeg. Kako izreagirati u škarama,kad se prestrojavas u srednju ti iz lijeve drugi iz desne,mrtvi kutevi,celave gume,ljetna kisa i masna cesta. 

Moj prvi auto je bio Fiat Uno 1.0 Punih kolko,45ks? U meduvremenu sam vozio aute jos od obitelji i onda sam kupio Astru 1.9cdti 150ks.  Sa 45 na 150ks je razlika da se useres. 

Pretjerujes stari moj, to znaci da ja i puno drugih ljudi, auto nebi vidio sve dok se nebi zaposlio...

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina

Ok,moze bit pretjerivanje,a i nemora. 

Jer opet sa druge strane shvacam i vas 'klince' i roditelje. Sta bi,roditelji trebali kupovat novi auto sa 75ks. Jasno mi je. Ali nekako ogranicit to sve.

Meni je recimo bilo da sam kupio auto nov novcat narucen iz tvornice sa 150ks. I par mjeseci nakon toga uvedu zakon za mlade vozace. Sta sam trebao? Prodat novi auto,a kredit je krenuo ili ne vozit auto dok ne navrsim,kolko,(?) 24? Nisam ziher. 

Naravno da nisam. Masu puta me zaustavili i pitali za mladi vozac,da-jesam po ovome,ali sam polozio po starom zakonu. Nikad nitko dalje nije pitao/srao/kaznio. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
drahic kaže...

Poanta je da...

Nemoj se praviti pametan kad nisi.Ako se hocu dokazivati dokazivacu se i sa 100 konja,tako da ti ta glupa taza otpada.I u ostalom kolko je tebi od znacaja ako te pregazi auto od 100 konja sa 90kmh ili auto od 250 konja za 120kmh,nemozes biti manje ili vise mrtav.Automobili vise klase su puno sigurniji sto je vrlo bitno za mladog vozaca,jer imaju puno vise sustava koji se brinu o sigurnosti nego ove barake od 100 konja.Ko ima love vozit ce i sa 400 konja jer ako ima love za takvo auto ima i za pisljivih 500 kuna kazne.Uostalom sta je sa vozacima koji nisu drzavljani hrvatske i vozaju jace aute,kako njih kaznjavati?Nadam se da ce europa natjerati ovu stoku da ukinu to sranje i pustiti ljude da normalno voze.

P.S. Gazimir cacic nije klinjo koji se hoce kurciti pa je ubio dvoje ljudi.

14 godina
T-55 kaže...
drahic kaže...

Poanta je da...

Nemoj se praviti pametan kad nisi.Ako se hocu dokazivati dokazivacu se i sa 100 konja,tako da ti ta glupa taza otpada.I u ostalom kolko je tebi od znacaja ako te pregazi auto od 100 konja sa 90kmh ili auto od 250 konja za 120kmh,nemozes biti manje ili vise mrtav.Automobili vise klase su puno sigurniji sto je vrlo bitno za mladog vozaca,jer imaju puno vise sustava koji se brinu o sigurnosti nego ove barake od 100 konja.Ko ima love vozit ce i sa 400 konja jer ako ima love za takvo auto ima i za pisljivih 500 kuna kazne.Uostalom sta je sa vozacima koji nisu drzavljani hrvatske i vozaju jace aute,kako njih kaznjavati?Nadam se da ce europa natjerati ovu stoku da ukinu to sranje i pustiti ljude da normalno voze.

P.S. Gazimir cacic nije klinjo koji se hoce kurciti pa je ubio dvoje ljudi.

Prije svega pripazi malo na svoj ton razgovora jer se ne dopisujes sa klincem od 15 godina.{#}

Da,ali sa 100ks ce ti trebat duplo duze da vremena ides prestizat (zato onda i neces ic prestizat) i isto tako neces ic divljat sa 90ks kao sa 150+. Osim ako si debil u glavi. 

Aha,samo zbog sigurnosti ces ic kupovat neznam,Audi A8,jel?

Vjeruj mi da ti je dovoljan ABS i ESP. Iako,nekada bolje da njih i nema. Ostale stvari kao npr. špera je za sportske aute vise nego za daily car-a. 

Imas i neznam,clio 2000god,Punto.. 80-95ks,zracni jastuci,abs,esp. Pali -vozi.

13 godina
neaktivan

Ista stvar je i sa lezecim policajcima, oni nas mozda natjeraju da usporimo al ako je netko opicen u glavu proletit ce kroz njih kao budala jer ga boli briga

EDIT: Spominjao sam prije nekoliko postova nasu toyotu yaris. Kad smo isli na more ja sam burazu rekao da ja necu voziti, ako nece ni on ici cemo busem jer to je sranje automatik cijelo vrijeme smo isli u desnoj traci, a kad bi preticali kombi ili kampicu morali bi upaliti sport prebacit na manual spustit za jednu brzinu da digne okretaje i tek onda gas do kraja, a da ne spominjem da smo morali cekati ravnicu ili padinu jer u brdo toliko sporo ubrzava da nikad ne bi nekog prestignuo...

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 15:18 (ja111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
drahic kaže...

Prije svega pripazi...bla bla bla

Mentalni i fizicki sklop ti nisu u srazmjeru,i zbog toga sam primoran spustiti se na tvoju psihicku razinu da bi mogao efikasno komunicirati.Mozes ti trubiti svoje koliko hoces ali statiskitke pokazuju druge rezultate.Volio bi vidjeti tebe u puntu sa 850kg i mene u a8 sa 2000kg u frontalnom sudaru pri nekih 90kmh.Mislim da bi te morali traziti dnk analizom.Protiv fizike ne mozes nista i nemoj biti dalje uporan ko vol.

14 godina

Mentalni i fizicki sklop? 

Wow. Ok. Dovoljno da shvatim sa kakvom osobom se dopisujem. 

Generaliziras. Rekao sam ti da ima i manjih autiju sa manje konja koji su dovoljno sigurni. 

Nemoj mislit da si u a8ici nepobjediv. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice