http://thebluedrag.blogspot.com/2015/07/why-ubuntu-unity8ubuntu-on-phones-and.html
Ukratko:
-ljudi preferiraju svoje smrtfone koristiti više kao računala a manje kao telefone. Tu bi Ubuntu sa svojom sve u 1 konvergencijom mogao jako dobro proći.
-sa time da si WP,Android i iOS liče jedan na drugoga ljudi su postali željni inovacije i nečega novoga. A inžinjeri iz Canonicala ništa ne kopiraju od njih osim najnužnijeg.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Microsoft na tržištu smartphone-a ima ogromne probleme a uložio je bogatstvo. Čak i na desktopu ga ionako drži entuziazam, ne znam zašto bi Ubuntu uspio na tržištu smatphone-a?
Pored ovakve konkurencije, ne bih rekao da osim nas nekolicine frikova itko drugi ima neku pre veliku želju za ubuntu-om na mobitelima.
Da bi uspio, ubuntu treba nešto novo, možda krenuti u smjeru sigurnosti komunikacije ili slično.
Pa ako želiš možeš isključiti dijeljenje podataka sa web servisima i koristiti nativnu telegram aplikaciju umjesto SMS-a.
How about instead sve Linux distribucije se dogovore oko jednog jedincatog standardnog API-ja za sve, jedinstvenog tipa packagea i jedinstvenog repositorija aplikacija, umjesto izmišljanja još i još i još novih?
http://thebluedrag.blogspot.com/2015/07/why-ubuntu-unity8ubuntu-on-phones-and.html
Ukratko:
-ljudi preferiraju svoje smrtfone koristiti više kao računala a manje kao telefone. Tu bi Ubuntu sa svojom sve u 1 konvergencijom mogao jako dobro proći.
-sa time da si WP,Android i iOS liče jedan na drugoga ljudi su postali željni inovacije i nečega novoga. A inžinjeri iz Canonicala ništa ne kopiraju od njih osim najnužnijeg.
Ubuntu ce imati jos manje uspjeha nego MS sa WP...jedino sto bi ga moglo izvuci je to sto mozes pokrenuti android na tim telefonima.
How about instead sve Linux distribucije se dogovore oko jednog jedincatog standardnog API-ja za sve, jedinstvenog tipa packagea i jedinstvenog repositorija aplikacija, umjesto izmišljanja još i još i još novih?
...i lijepo nazovimo to prozori. Ili OSY.
How about da malo naučiš o linux distribucijama, apikacijama i općenito kako to sve funkcionira u *nix sustavima.
Već imamo Blackberry koji je više nego siguran a također grca u problemima.
...i lijepo nazovimo to prozori. Ili OSY.
How about da malo naučiš o linux distribucijama, apikacijama i općenito kako to sve funkcionira u *nix sustavima.
Baš zato i jadikujem jer sam vidio kako funkcionira, piskarao sam od boota do aplikacija. Ok, puno toga je i odlično, ali svejedno nikako mi se ne čini da je sveopći kaos/sloboda svakoj distribuciji da ne podrži bilo koji api koji joj se ne sviđa, te s druge strane nagomilavanje još apija i još fragmentacije dobro za ikoga. Nije sve u kernelu (koji niti sam nema dugotrajno stabilan api).
Nitko ne želi još jedne Windowse. Ako se takvo zatvaranje desktop Linuxa ikada dogodi ja odoh na BSD, mada će se prije BSD tako zatvorit radi prirode GNU naspram BSD licence.
Osim toga imaš GTK i QT sa kojima si pokrio 99% linux distribucija. Još i ta dva imaju compatibility layere. Imaš alsu i pulse. Oss se više nigdje ne koristi. Alsa i pulse se isto znaju jedan u drugoga ugraditi.
Osim toga:
http://www.kroah.com/log/linux/stable_api_nonsense.html
Pa nitko te ne tjera da razvijaš za sve distre, sa Ubuntuom i Mintom pokriješ velik dio tržišta bez problema,a drugi će ionako uz malo tweakanja moć instalirat tvoj program. A van tih distri prosječan korisnik nema ni što tražiti puno.
Pa nitko te ne tjera da razvijaš za sve distre, sa Ubuntuom i Mintom pokriješ velik dio tržišta bez problema,a drugi će ionako uz malo tweakanja moć instalirat tvoj program. A van tih distri prosječan korisnik nema ni što tražiti puno.
Upravo to.
Ili najbolje kompajlirati za Debian i staviti u njihov repozitorij, Ubuntuovi i Mintovi repozitoriji su u biti copy/paste od Debianovih, a stavljanjem u Debianov repozitorij si si osigurao i druge Debian based distribucije. Za .rpm stranu odabereš fedoru ili suse. A ostalima ako ti nije problem daj im source pa neka si sami kopajliraju.
Nitko ne razvija specifično za distribuciju. Ako je GUI app, onda razvijaš za određeni desktop environment, pa čak ni ne trebaš ni to. Oni koji održavaju distribucije na kraju krajeva pakiraju tvoj kod u njihove pakete, bio to .deb ili .rpm.
Osim toga, dali ikoja distribucija osim Ubuntu-a ima svoj API? Ne pokušavam biti sarkastičan nego me baš zanima. Možda se prihvatim i krenem gledati što taj api sve može.
Upravo sam s low end Android uređaja (Xperia M) prešao na vrlo visoki end tj. Samsung A7.
Slike su već bile na Google Photos, kontakti na Google računu, aplikacije koje sam želio same su se prebacile, HERE maps, potpuna integracija s SMART televizorom (od preslikavanja ekrana, Youtube aplikacije do streamanja i HD playbacka), Viber i ostali računi, čak se i Evernote sinkronizirao.
Ja mislim da je nemoguće da Ubuntu uspije nakon što mi se ovo desilo.