Windows 7 Update za AMD Bulldozer procesore!

poruka: 43
|
čitano: 6.930
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Kak se ono kaže gdje ima dima ima i vatre, razne govorancije i naklapanja oče li uopče doč do tog Update za AMD Bulldozer arhitekturu na Windows 7 dobile su potvrdu. Microsoft je izbacio Update za Windows 7, kaj se tiče Bulldozer arhitekture i poboljšanja performansi na novoj arhitekturi kaj drugo.{#}

Uglavnom treba pričekat više raznih testova, nakon kaj svi ljudi lkoji imaju Bagere primjene ovaj Update no pomaka na bolje če bit itekako samo treba vidit kolko točno.{#}

http://support.microsoft.com/kb/2592546/

Za kraj jako je zanimljivo pogledat ovu dole fotku, kako je sad prikazan jedan FX-8150 Bager procesor u Cinebench nakon tog Update 4 Cores/8 Threads a prije tog Update je bilo 8 Cores/ 8 Threads. Kud je nestao navodni kak ti X8 procesor jel, kojeg zapravo nije niti bilo to je samo manje više prvenstveno napredni Modularni(četri Modula) procesor kaj je i bio od početka ali AMD i loš Marketing zna se jel.{#}{#}

Prije tog Update-a! Prije tog Update-a!
Nakon tog Update-a! Nakon tog Update-a!
http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

Hmm..prva slika na 3.6GHz a druga na 4.6GHz? 

Pitanje je..ima li kakvih pomaka u performansama?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 20:54 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 7 Update za AMD Bulldozer procesore!
Penryn kaže...

Slike nemaju veze jedna s drugom niti je to bitno,{#} prvu sliku sam uzel s interneta i ona je stara mjesec dana a ova nova je od danas friška uzeta s jednog poznatog stranog Foruma i sa instaliranim Update kaj drugo.{#}

17 godina

može li se linkati taj izvor s foto nakon updatea?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 21:08 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pitanje je..ima li kakvih pomaka u performansama?

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/intel-core-i5-2500k-amd-fx-x8-8120/128153.aspx?page=0&jumpto=2488506&sort=asc&view=flat

Vidim da si pročitao al eto da se ponovim.

4.6GHz i score oko 7.5, ovako napamet mislim da nema pomaka.

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
protjeran

A meni neki forumaši nisu vjerovali da će bit tako nešto !!!! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Pomaci i nisu baš spektakularni, ali lijepo je vidjet da ih ima. {#}

14 godina
neaktivan
Ovako od oka, cini mi se da je pomak u performansama zanemariv.
Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Onaj mulac u onoj temi je rekao da nema to veze ni sa registryem ni sta nicim, nazalost ja imam i ovaj microsoft fix i od quina i tako da znam o cem pricam 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

To je taj izvor tog rezultata i te fotke, no sad če uskoro ionako opet navala drugih testova s tim Update iskrsnut na sve strane po Internetu i onda se bude znala stvarna situacija u široj praksi.{#}

Poanta je u tome da Microsoft taj Update, ne bi niti radil da nema nikakvih poboljšanja i da nije postojal problem kak Windows 7 vidi Bager i kak s njime radi. Ne treba očekivat cuda na Kubik jel, ali poboljšanje to sigurno jer ne bi tog Update niti bilo da je besmislen i da od njega nema nikakve koristi tak to ide obično.{#}{#}

14 godina

Pomak ce biti vidljiv u programima i igrama koje koriste do 4 threda, tako da ce oni bit ravnomjerno rasporedjeni na 4 modula. Svaki pomak na bolje je dobrodosao, jos da ispoliraju par sitnica (potrosnja) i cijena padne, pa ce opet biti best buy{#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
filterini kaže...

Pomak ce biti vidljiv u programima i igrama koje koriste do 4 threda, tako da ce oni bit ravnomjerno rasporedjeni na 4 modula. Svaki pomak na bolje je dobrodosao, jos da ispoliraju par sitnica (potrosnja) i cijena padne, pa ce opet biti best buy{#}

Potrosnju u loadu sumnjam da je moguce ispolirati, ali na idle potrosnji bi se dalo raditi..

Ofc.
17 godina
Bulldozer kaže...

Vučeš se za slamke...

Nisam mogao vjerovat kada mi je Pranja rekao da si mijenjao 2500k ili 2600k za bulldozera, such a fail.

Starting to not give a fuck anymore.
14 godina
protjeran

Kod mene sa ovim patchom je u BF3 i MW 3 od 10-20% bolje performanse, CineBench se ruši neka ljeva verzija, skidam drugu upravo ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Kod mene sa ovim patchom je u BF3 i MW 3 od 10-20% bolje performanse, CineBench se ruši neka ljeva verzija, skidam drugu upravo ....

U odnosu na stanje prije fix-a, ili u odnosu na Intel?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
protjeran

Ne, nego vece performanse u igrama su nego prije tih 10-20 ovisno o igri

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ne, nego vece performanse u igrama su nego prije tih 10-20 ovisno o igri

A jesi ga objasnia..

Ofc.
14 godina
protjeran

Znači ovako npr, imao sam prije u BF3 cca 60 fps sad 67, 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

A koliko je bilo sa 2500k, ako si testira?

Ofc.
17 godina
Bulldozer kaže...

Pa čuj to su bile onda još glasine, i do kraja nepotvrđene stvari jel tog ima ili nema zapravo samo se treba malo strpit ali mnogima se žuri ko obično. No svako ko razmišlja zna da treba proč, jedno vrjeme da bi se to potvrdila šuškanja do kraja treba čekat jel kak sam več i rekel prije mjesec i nekaj dana.{#}

Meni je ovo sa 4/ Cores/8 Threads, sad nakon toga Update točka na i jer nije greška sigurno več realna situacije kaj ustvari je FX-8150. Pa nije cijeli Marketinški odjel u AMD badave dobil nogu, to sigurno zbrljali su itekak moš si mislit kaj če sad pisat u Cinebench za FX-6100 a to je 3 Cores/ 6 Threads a kaj to onda znači zna se jel.{#}{#}

16 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ako je tako, onda bi ti odgovor na moje pitanje bio u odnosu na stanje prije fix-a, ajde super, ako ima pomaka blago se svima koji imaju Buldoždere, al svedno, mislim da je za iste pare Intel bolji!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
protjeran

Prati na OCN jer mene zbunjuješ malo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

Zamisli ironije tek za FX 4100 {#}

Ofc.
17 godina

prema arhitekturi buldoždera on bi trebao imati oznaku 4 modula/8 jezgri... ali to je opet svera rajčica ili paradajz i u krajnjoj liniji ništa ne mijenja

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Prati na OCN jer mene zbunjuješ malo :)

Više vjerujem tu ljudim s foruma, nego stranim "sajtovima", uostalom malo ti naš zbunjuješ, kažeš da imaju neki pomaci al ne znaš u odnosu na čega!?

17 godina
neaktivan

Znaci sad je BF3 cca 67 fps, koliko je davao 2500k?

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
igy kaže...

prema arhitekturi buldoždera on bi trebao imati oznaku 4 modula/8 jezgri... ali to je opet svera rajčica ili paradajz i u krajnjoj liniji ništa ne mijenja

Nije to ista priča več malo drukčija itekak, nije normalna Patka več manja Guska uglavnom AMD je krenul sa prvim X8 Desktop procesorom Marketinški udarat na sve strane ali to nije X8 proc zapravo.{#}

Na to sve još dodaj nedorađenu, arhitekturu ili malo zbrljanu pa premalo L1 Cache i veliki ali spor L2 Cache ovo dvoje zadnje je največi krivac uglavnom za loše performanse Bagera. Kaj onda dobiš na kraju jel, napuhani X8 procesor koji ima loše performanse a trebale su rasturit i imaš veliko razočarenje na sve strane.{#}

Da su išli odma sa Modularnim pristupom, kolko modula tolko jezgri jer tak i je to bi na kraju drukčije izgledalo bilo bi manji Fail u očima ljudi to sigurno. To je tak ko napuhava previše svoj proizvod, i navodi ono kaj nije na kraju se razleti a ko ne napuhava puno i realan je bit če ok i ne bude smak Svijeta ak se ne ispune očekivanja.{#}{#}

17 godina
rambox kaže...

Nije to ista priča več malo drukčija itekak, nije normalna Patka več manja Guska uglavnom AMD je krenul sa prvim X8 Desktop procesorom Marketinški udarat na sve strane ali to nije X8 proc zapravo.{#}

Na to sve još dodaj nedorađenu, arhitekturu ili malo zbrljanu pa premalo L1 Cache i veliki ali spor L2 Cache ovo dvoje zadnje je največi krivac uglavnom za loše performanse Bagera. Kaj onda dobiš na kraju jel, napuhani X8 procesor koji ima loše performanse a trebale su rasturit i imaš veliko razočarenje na sve strane.{#}

Da su išli odma sa Modularnim pristupom, kolko modula tolko jezgri jer tak i je to bi na kraju drukčije izgledalo bilo bi manji Fail u očima ljudi to sigurno. To je tak ko napuhava previše svoj proizvod, i navodi ono kaj nije na kraju se razleti a ko ne napuhava puno i realan je bit če ok i ne bude smak Svijeta ak se ne ispune očekivanja.{#}{#}

vjerujem da je bilo teško odrediti marketing za ove procesore

procesor ima 4 modula unutar kojega su dvije jezgre s međuovisnim komponentama... kada pokreneš cinebench za jednu jezgru ne mjeriš performanse jednog modula već jedne jezgre, a kod multi testiranja situacije je opet drukčija jer ne mjeriš perfromanse svake jezgre već 4 modula. Dakle moramo odbaciti klasično shvaćanje jezgri i dodati taj novi pojam modula. Budući da je threading nekako rezervirao intel, a paralelnu radnju obavljaju kod AMD-a dvije jezgre unutar modula, a ne paralelne radnje unutarnje unutar jedne jezgre kao kod Intela, onda je meni nekako logično reći da ovaj procesor ima 4 modula i 8 jezgri ili ako ćemo modul nazvati jezgrom onda 4 jezgre i 8 podjezgri

edit: i da kriv je cache i to neće riješiti nikakav fix

edit2: kako dobiti bolji procesor? Kada bi umjesto jedne standardne jezgre radio kompletan modul kao jedna jezgra, dobila bi se veća efikasnost u light dijelu. ali ta je provedba vrlo komplicirana i zahtjeva hardware i software

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 23:27 (igy).
17 godina
igy kaže...

vjerujem da je bilo teško odrediti marketing za ove procesore

procesor ima 4 modula unutar kojega su dvije jezgre s međuovisnim komponentama... kada pokreneš cinebench za jednu jezgru ne mjeriš performanse jednog modula već jedne jezgre, a kod multi testiranja situacije je opet drukčija jer ne mjeriš perfromanse svake jezgre već 4 modula. Dakle moramo odbaciti klasično shvaćanje jezgri i dodati taj novi pojam modula. Budući da je threading nekako rezervirao intel, a paralelnu radnju obavljaju kod AMD-a dvije jezgre unutar modula, a ne paralelne radnje unutarnje unutar jedne jezgre kao kod Intela, onda je meni nekako logično reći da ovaj procesor ima 4 modula i 8 jezgri ili ako ćemo modul nazvati jezgrom onda 4 jezgre i 8 podjezgri

edit: i da kriv je cache i to neće riješiti nikakav fix

Taj Fix bude rješil loše postupanje Windows 7, sa raspodjelom posla tih Modula i Threads u njemu kak spada da se ne bi stvaral zbrka i slično ot tuda i te bolje performanse. CPU probleme na Bageru ne može rješit, nikakav Fix osim na filmu kaj drugo no prema glasinama s obzirom na Trinity APU i kak on ima Piledriver jezgre može se vidit promjena na bolje itekako s obzirom na dio koji su doradili a to je L2 i L1 Cache.{#}

Nepotvrđene glasine glase ovako Trinity APU,(on neče imat L3 Cache) iima Piledriver jezgre koje imaju duplo manje L2 Cache po modulu i on je sada puno brži i AMD je povečal L1 Cache za duplo na Trinity APU. Ak se to na kraju pokaže ko točno, samim time da su sredili taj nesretni prespori L2 i povečali L1 Cache več dost govori o samim poboljšanjima koja bi se trebala dogodit na novom Bageru za socket AM3+.{#}{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice