Tails - Live OS na verziji 1.0

poruka: 6
|
čitano: 1.754
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Tails (The Amnesiac Incognito Live System) je operativni sustav koji je koristio bivši agent NSA Edward Snowden u komunikaciji s novinarima. OS je postao dostupan javnosti prije gotovo pet godina pod imenom Amnesia, te je prošao je kroz 36 stabilnih verzija do verzije 1.0 koja je objavljena prije dva dana.  OS se podiže putem USBa/DVDa te je podešen za korištenje interneta bez ostavljanja tragova. U OS su ugrađeni alati za enkripciju kao što je TOR, a uz to dolaze i web browser, instant messaging tool, email klijent, office alati, i editori za sliku i zvuk.

Vijest prenesena s CNET-a.

Više informacija ovdje.

EDIT: Ovo mi je prvi put da pišem u ovom djelu foruma pa bi mi bilo drago da iznesete svoje kritike da ubuduće bude kvalitetnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2014 15:35 (axos).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pretpostavljam linux based?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Tails - Live OS na verziji 1.0

Da

14 godina
neaktivan

Abeceda Darkneta:

1. Tor (Onion ruter)

2. Grams

3. Silk Road

4. Dark Wallet

5. Tails

6. Onionland

više ovdje KLIK

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Kaže ovako: it is a complete operating system designed to be used from a DVD, USB stick, or SD card independently of the computer's original operating system.
It is Free Software and based on Debian GNU/Linux.

15 godina
neaktivan
Stux kaže...
g12356 kaže...

Kaže ovako: it is a complete operating system designed to be used from a DVD, USB stick, or SD card independently of the computer's original operating system.
It is Free Software and based on Debian GNU/Linux.

Pretpostavio sam.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice