Razdijeljene zadnje IPv4 adrese

poruka: 5
|
čitano: 1.906
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Na blogu g. Adianna Finna pojavila se vijest da su zadnje IPv4 adrese razdijeljene lokalnim IP managerima. Što je još postojalo u rezervi od IP adresa, više ne postoji. A koliko sam upućen, u HR niti jedan ISP nije spreman na prijelaz na IPv6. Ne sjećam se do kada je bilo predviđeno postojanje rezervi IPv4 adresa, čini mi se do 2012 - a od tada, do viđenja.

Što se kućnih korisnika tiče, njima je svejedno. Što se velikih firmi tiče, također - interno mogu imati IPv4, no prema van će morati imati IPv6.

Vijest u cijelosti:

Mark Minasi posted on Facebook last night that the very last IPv4 address blocks were distributed to regional IP managers.  That’s it; the last of the IPv4 addresses are now in the control of your local IP managers.

Now is the time to run to the supermarket, stock up on water and canned foods, get as much petrol/diesel as you can, and attend that crash-course survivalist training camp!!!!!!

Oh hold on a sec; Any decent ISP will have a certain allocation to keep them going for a while.  Your internal network is probably NAT’d so you’ve no internal IP issues there.  But where we do have an issue is IPv6.  I can only speak for Ireland but I’m guessing (other than China) most of us are totally unprepared for IPv6.  ISPs have not even started work on it – I’m told by those in the know that they have not taken the problem seriously.  And many network admins (including us server admins) don’t understand IPv6.  It is quite different.  It has different terminology and it works very differently.  For example, asking an end user to ping an IPv6 address will be …different.

My advice is, if you do have an external presence, do your best to stock up on IPv4 addresses now to meet short and medium term requirements.  They may not be there later on, and your local ISPs may not have the alternative IPv6 deployed.  Make sure your network appliances are IPv6 ready.  Start learning.  And put pressure on your ISP.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.2.2011 8:55 (Father_Dougal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Svijet je ocito nespremno ovo docekao. Nije samo u nas slucaju da se ISP-ovi nisu prilagodili v6, vani situacija nije bitno razlicita.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sada znamo što će se dogoditi 2012. god., izgleda da su Maye predvidjeli nestanak IPv4 adresa.Be prepared!

8 0 hvala 0
15 godina

hahahahah a bem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Razdijeljene zadnje IPv4 adrese
  alankish kaže...

Sada znamo što će se dogoditi 2012. god., izgleda da su Maye predvidjeli nestanak IPv4 adresa.Be prepared!

Lol dok pravi smak svijeta dođe mi ćemo još uvijek bit na ipv4

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice