Intelov Haswell će se prodavati u 3 BGA paketa

poruka: 1
|
čitano: 1.279
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Intelov Haswell u

Inače ne bih pisao ovu vijest jel nije sama po sebi značajna međutim postoji kvaka na kraju od koje bi HTPC korisnici mogli profitirati.

Dakle po tvrdnji kineske stranice VR-Zone koja je i inače povezana s proizvođačima iz Tajvana izašao je mogući roadmap.Koji dodaje novi sufix već postojećima iz intelove desktop platforme,a on je R.Dakle K(otključan množitelj-PLL),T(niži TDP),S(niža potrošnja energije) i sada R(desktop BGA pakiranje).

BGA pakiranje predvodit će 3 procesora

i5-4570R-frekvencije 2.70 GHZ s ukupnim kešom od 4 MB s 4 fizičke i 4 logičke jezgre i maksimalnim turbo-m od 3.2 Ghz

i5-4670R-frekvencije 3.0 GHZ s ukupnim kešom od 4 MB s 4 fizičke i 4 logičke jezgre i maksimalnim turbo-m od 3.7 Ghz

i

i7-4770R -frekvencije 3.20 GHZ s ukupnim kešom od 6 MB s 4 fizičke i 8 logičkih jezgri i maksimalnim turbo-m od 3.9 Ghz

Svim procesorima je TDP 65W nasuprot 87W LGA i nisu otključani.

Znam sad da ljudi čim su vidjeli ovakvu base freq automatski misle da je Haswell loš i neisplativa kupnja međutim ima trik koji bi se mogao pokazati uspješnim.

Naime BGA Haswell desktop varijante imati će grafički procesor GT3 HD 5200 koji bi vjerojatno trebao biti i u mobilnim varijantama za razliku od  GT2 HD 4600 koji bi dolazio u

LGA varijantama.Svaki GT3 čip trebao bi imati core clock na 1300 MHz dok bi i5-4570R bio oko 1150 MHz no i u takvom stanju bio mnogo brži od GT2 procesora na LGA varijanti. 

Osobno smatram da je ovaj potez sličan AMD-ovoj APU strategiji i da je intel shvatio da ima profita u tom području.

Drugi razlog može biti poticanje Intelovog NUC standarda i odgovarajućih ploča.

A treći u koji sam najviše uvjeren i koji je najvjerojatniji je taj da BGA pakiranje zbog specifičnog procesa i samog IC pakiranja(solder "loptice",veći kontakt,manje prtljanja s žicama,pinovima i interkonektima) omogućava smještanje više elemenata takozvanih "featurea"(u CPU ovisi o arhitekturi,u DRAM skoro uvijek memorijska ćelija koju čine tranzistor i kondenzator) na sam die i time smanju tz. "half-pitch".Zbog toga je vjerojatno bilo teško implementirati sam čip na LGA procesore.

Ovo zadnje je samo moje predviđanje.

Ako koga zanima malo o BGA pakiranju nedavno sam čitao veoma lijep PDF http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/packaging-databooks/packaging-chapter-14-databook.pdf

Stranica 14-16.

•  
A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.4.2013 12:13 (Ikarus01).

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice