Id software frustriran i PC-em i Konzolama

poruka: 2
|
čitano: 718
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Id software frustriran i PC-em i Konzolama

id Software, jedna od ključnih tvrtki u razvoju igraćih igara za PC platformu, i tvrtka koja potpisuje neke najpoznatije naslove u prošlosti kao Quake, te Doom ovih dana su tema svih novinara i portala povodom održavanja QuakeCon sajma. id Software trenutno razvija nekoliko igara, od koji je svima najpoznatija RAGE, multiplatformi naslov kojeg će pogoniti i novi engine kodnog naziva id tech 5 i na kojem radi slavni John Carmack, te bi igra trebala biti na tržištu ove jeseni.

id Software tako se dobrano namučio da nadolazeći Rage na konzolama održi na fluidnih 60 sličica u sekundi, obzirom na hardversku ograničenost tih uređaja. No ako ste mislili da je taj pothvat na PC-u bio išta drugačiji, u krivu ste. John Carmack izjavio je kako je ažuriranje koda u verzijama za konzole prilično izravan i jednostavan postupak, dok se na PC-u to pretvara u pravu noćnu moru za programere. Laički rečeno, optimiziranje koda za širi broj različitih konfiguracija praktički je beskrajan proces pa stoga ne očekujte da ćete Rage igrati na konfiguracijama starijim od dvije, eventualno tri godine. Iako bi to teoretski bilo i moguće, isplativosti za developer ionako ne bi bilo.

Bilo kako bilo - Datuim izlaska se sprema, te bismo tako napokon trebali zaigrati dugoočekivani, inače po ključnim ljudima iz id-a njima "najdražem" naslovu ikada kojeg su radili, a i vidjet ćemo konačno id tech 5 u real time akciji nakon gotovo 5-6 godina konstantnog razvoja, nakon čega se ekipa baca na razvoj Dooma 4.

Izvor

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan

0 1 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Id software frustriran i PC-em i Konzolama

Ja recimo ne volim konzole. 

To mi je shit. Totalno sam navikao na PC da bi davao 500e vise za PC nego za isto to na konzoli. 

Niti mogu da pricam sa nekim, niti da skinem igricu. Vezan sam za originale dok ne otkljucam konzolu. Originali su dosta skuplji, grafika je losija, ne mogu da modujem igrice.

Nikako to. Na konzolama je manje piraterije i oni to znaju. Dosta ljudi prica da su konzole buducnost.

Jesu ali u zatvorima sa nedostupnim oistalim funkcijama koje bi imali na PC i u satoru Americke vojske u Avganistanu. Da bi se prosirili dalje mora 20 velikih firmi da potone.

Samo sta ce se sa Nvidia i AMD i ostalim firmama koje prave delove. Svi ce da propadnu i EVGA, Corsair, Sapphire, MSI, samo ce Xbox i Playstation 10 da preuzmu primat nad gamingom.

Kod mene nece. Dok mi ne omoguce da nemam PC a sve sto mogu ovde obavljam na njihovoj, chatujem, rezem, nalazim informacije, gledam filmove, chitam vesti, dve sprave odvojene mi ne trebaju.

Tj da imam PC sa koga cu da stavljam sve na konzolu ili da mi PC sluzi za vesti a koznola za igru. 

I mora da ne postoji nista sto daje bolju grafiku od njih. Ako postoji nesto sto daje istu grafiku i 5% je jeftinije kupicu to. 

Ja mislim da ce u narednih 10 godina sigurno da se pojavi nesto ali to se sada i ne nazire niti ce lichiti na konzolu. Znaci pricamo o buducnosti malo daljoj koju ko zna da li cemo doziveti i uzaludno je o tome razmisljati.

Racunam da sa 1500-1800e moze da se sklopi komp kakav meni treba. Posle za 400-500e godisnje mogu da gha odrzavam da bude kakav treba i na njemu obavljam i druge stvari.

Mozda misle da smo tolike budale da ce uspeti da poture da se na konzolama igras i placas kao sada jachi komp a da ti svakako treba jak komp za recimo rad. Pa onda onaj sto je radio kao inzinjer vise nece moci na svojoj ludackoj masini da pusti Crysis 2 nego ce da kupuje konzolu za iste pare.

To je kraj Gaminga a ne PC Gaminga. Mislim ja ne verujem u to niti bi kupio konzolu. Kada dodje taj dan prestajem da igram igre i to je to. Komp ce sluziti za pricanje i gledanje filmova dok ne rikne a sledeci necu kupiti.

Ne samo ja mnogi bi tako uradili, mmada bi bilo i onih koji bi se kriviti na fotelji.

Za cenu kompa mogu da kupim najnoviju konzolu sa 10 novih igrica. Ako su dobre kostaju i po 80e.

Ni u ludilu. A kada mi se igra nesto staro onda da kupim staru konzolu. Ili stare igre mogu na nove, a nove ne mogu na stare. 

Ali smatram da konzole i igre za njih treba da napreduju jer zbog njih mi ispastamo i to nema smisla. Za kaznu treba da prestanemo da kupujemo HW pa ce se pojaviti vrlo broz 30 naslova gopdiosnje kojih valjaju.

60% ljudi je kupilo kompve preko 1000e zbog gaminga. Da nema njega imali bi onaj od 300e. Mali je Xbox da se nosi sa time. To je mnogo veca potraznja nego konzole. Iako se deci dosta kupuju to se zavrsava posle godinu dana igranja i 5 igrica.

Prelazi se na komp i pravljenje umetnickih dela za igranje ili se ne igraju vise a kupuju komp na kojima moze da se igra za druge stvari.

Da ne zaboravimo da potraznja za konzolama bi opala za 30% i vise kada bi onemogucili pirate koji se skinu sa kompa.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 23:32 (Vlada011).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice