GTX 590 ANtE PORAS

poruka: 19
|
čitano: 1.746
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
GTX 590 ANte PORTAS

http://www.nordichardware.com/news/71-graphics/42216-geforce-gtx-590-in-february-with-dual-gf110.html

2 x GF110 = 2 x 384-bit memory bus i 1024 CUDA jezgre

IMPRESSIVE{#}

Pomalo zabrinjavajuce, ako se prisjetimo rezultata nedavne ankete:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/evga-gtx-590/83453.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 5:27 (CrapFireX).

1 0 hvala 0
15 godina
RE: GTX 590 ANte PORTAS
CrapFireX kaže...

http://www.nordichardware.com/news/71-graphics/42216-geforce-gtx-590-in-february-with-dual-gf110.html

2 x GF110 = 2 x 384-bit memory bus i 1024 CUDA jezgre

IMPRESSIVE{#}

Pomalo zabrinjavajuce, ako se prisjetimo rezultata nedavne ankete:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/evga-gtx-590/83453.aspx

Hahaha, najbolji mi je ovaj dio

Max. consumption: A lot  {#}

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.1.2011 8:55 (Intel&ATI).
16 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Isto važi za HD6990 pošto obije imaju dva 8pin naponska konektora, šta pak ukazuje da će obije grafe premašiti ATX standard od 300W.

Iskreno to je zabrinjavajuce, umjesto da se teži šta manjoj potrošnji ide se na sve veču.

I'll be back
17 godina
odjavljen
microman kaže...
Intel&ATI kaže...

Isto važi za HD6990 pošto obije imaju dva 8pin naponska konektora, šta pak ukazuje da će obije grafe premašiti ATX standard od 300W.

Iskreno to je zabrinjavajuce, umjesto da se teži šta manjoj potrošnji ide se na sve veču.

zašto nebi išli na šta veću potrošnju,to bi trebao bit i cilj da se prelazi 300w za grafičke a da cijena ostane ista jer čemu onda jaka napajanja

da 5850 ima 2x8 pin bila bi puno jača i brža

16 godina
neaktivan
Mislim da je bilo pametnije ugradit 2x gtx570... ;)
15 godina
neaktivan
GTX 590 ANtE PORAS

da max consuption - A LOT! GHAHAAAHAHHAAHAHAHAHAHH , gledam tablicu , moja gtx285 u 55nm a troši 180w i grije se manje , gtx580 2 serije novija , 40nm - troši 250w grije se više , sa svakom novom serijom sve toplije i toplije i sve neekonomičnije , ali brigaa mene , dok ona ima dobre preformanse moze ona gutat ko svinja ( a to i radi ) , sigurno ce čupat 350w ova 590 ali tko moze nju kupit ima i komad napajanja u kompu tako da je to po meni apsolutno nevazno , bolje da izbace kartulju koja trosi 500w i ima super performanse nego da je uopce ne izbace , kao u gtx400 ( okej tu je bio problem sto se pcb topio kad bi stavili dva procesora ) ali gtx8000 nije imala dual gpu takoder. hocu rec budu li se drzali atx standarda 300w u buducnosti necemo vidjet dual-gpu ova , a za kojih 5 godina ni single gpu-ova xd , tako da smtram - ništa od atx standarda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

http://www.4gamer.net/games/122/G012292/20110126021/

Ovdje je slika HD6990 gdje ima 6+8 pin konektore. Jos negdje sam ove slike vidio, ali se ne sjecam gdje.

Malo mi sumnjivo da samo sa 6+8 mogu napajati dvoglavu karticu tim vise jer po navodnim specifikacijama ima 2 HD6970 chipa, a ne 2 HD6950 chipa.

Sama HD6970 se napaja sa 6+8 pin konektorima, pa mi cudno da je isto i za karticu sa dva takva chipa.

Osim ako nece biti jace downclockana da se i dalje moze napajati sa 6+8 pin konektorima.

A i razmak izmedju 2 konektora je cudno veliki. Negdje sam procitao ekipu koja spekulira da bi to moglo biti iz razloga da se ostavi mjesta za jos jedan konektor za proizvodjace koji ce raditi bijesne nereferentne kartice koje ce trebati jos jedan konektor (npr. kao Asus sa onim svojim bijesnim verzijama od 1000 komada).

A moze biti i da su slike teski fejk mada kartica podsjeca na onu koja je "slucajno" uslikana na AMD konferenciji.

If you're not paranoid, you're not paying attention
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

zašto nebi išli na šta veću potrošnju,to bi trebao bit i cilj da se prelazi 300w za grafičke a da cijena ostane ista jer čemu onda jaka napajanja

da 5850 ima 2x8 pin bila bi puno jača i brža

LOL. Kakve veze ima broj i vrsta PCI-e naponskih konektora na PCB-u sa konačnom snagom grafičke kartice?

HD2900XT ima dva 8pin konektora pa je slabija od HD5770 koja ima samo jedan 6pin konektor.

Mauro kaže...

http://www.4gamer.net/games/122/G012292/20110126021/

Ovdje je slika HD6990 gdje ima 6+8 pin konektore. Jos negdje sam ove slike vidio, ali se ne sjecam gdje.

Malo mi sumnjivo da samo sa 6+8 mogu napajati dvoglavu karticu tim vise jer po navodnim specifikacijama ima 2 HD6970 chipa, a ne 2 HD6950 chipa.

Sama HD6970 se napaja sa 6+8 pin konektorima, pa mi cudno da je isto i za karticu sa dva takva chipa.

Osim ako nece biti jace downclockana da se i dalje moze napajati sa 6+8 pin konektorima.

A i razmak izmedju 2 konektora je cudno veliki. Negdje sam procitao ekipu koja spekulira da bi to moglo biti iz razloga da se ostavi mjesta za jos jedan konektor za proizvodjace koji ce raditi bijesne nereferentne kartice koje ce trebati jos jedan konektor (npr. kao Asus sa onim svojim bijesnim verzijama od 1000 komada).

A moze biti i da su slike teski fejk mada kartica podsjeca na onu koja je "slucajno" uslikana na AMD konferenciji.

Citiram dio iz BUG-ove vijesti:

Na prikazanoj verziji su vidljivi po jedan 6- i 8-pinski naponski konektor, no očekuje se ipak implementacija dva 8-pinska konektora na modelu koji će se pojaviti u prodaji.

I'll be back
16 godina
neaktivan
GTX 590 ANtE PORAS

GTX 590 će biti rijeđi od ostalih grafičkih karica, jer su inžinjeri odlučili na nju stavljati samo "zlatna koka" GPU-e, odnosno one najstabilnije pri malom naponu, a pri relativno visokoj frekvenciji (naravno koristiti će se dva punokrvna GF110 GPU-a, svaki po 512 CUDA procesora). Spominje se maksimalna potrošnja od 300W, a od konektora će biti prisutna 2x 8 pinska te jedan dodatni vjerojatno.

LINK

Q9650 @ 3.83GHz | ASUS P5Q-E | 8GB @ 850MHz | Gainward GTX480 + XFX 9800GT | 2x WD Caviar Black 640GB RAID 0 | Corsair HX850W | CM-690 |
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 590 ANtE PORAS

Neće to ući u ATX specke, kao ni 6990

Pa sama GTX580 vuče gotovo 300W, nema teoretske šanse da to uđe <300W

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: GTX 590 ANtE PORAS
ATiGamer kaže...

Neće to ući u ATX specke, kao ni 6990

Pa sama GTX580 vuče gotovo 300W, nema teoretske šanse da to uđe <300W

To su vrhunski proizvodi,sa vrhunskom elektronikom,sa vrhunskim PCB-om i na kraju krajeva sa cipovima sa sredine wafera koji trebaju najmanje napona.Plus tome dodaj određene optimizacije poput skidanja taktova. Max TDP će se vrtit oko tih 300W.Sad da i premase kakvih 10W to je isti drek.
I'll be back
15 godina
neaktivan
GTX 590 ANtE PORAS

Svejedno...

Za TDP unutar ATX specki jedna bi GPU trebao trošiti debelo ispod 200W što

naprosto nije moguće kod GF110 grafa s 512 CUDA jezgara

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Svejedno...

Za TDP unutar ATX specki jedna bi GPU trebao trošiti debelo ispod 200W što

naprosto nije moguće kod GF110 grafa s 512 CUDA jezgara

Dvije posebne GTX580 ne troše duplo, a GTX590 ima manje Memorijskih cipova,jaču regulaciju,bolji PCB i samo Low Voltage cipove. Dam se kladit da max TDP neće biti iznad 310W.
I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
Dvije posebne GTX580 ne troše duplo, a GTX590 ima manje Memorijskih cipova,jaču regulaciju,bolji PCB i samo Low Voltage cipove. Dam se kladit da max TDP neće biti iznad 310W.

Odakle ti dezinfo o manje memorijskih čipova?

Previše se vadiš na te low voltage čipove, da su od zlata potrošnja punokrvne GF110 kartice ne može iznositi debelo ispod 200W. U 5970 su upakirana dva punkrvna Cypress čipa s 1600 shadera čija bi potrošnja trebala biti oko 160W pa je opet grafa opasno na granicama ATX specki

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Odakle ti dezinfo o manje memorijskih čipova?

Previše se vadiš na te low voltage čipove, da su od zlata potrošnja punokrvne GF110 kartice ne može iznositi debelo ispod 200W. U 5970 su upakirana dva punkrvna Cypress čipa s 1600 shadera čija bi potrošnja trebala biti oko 160W pa je opet grafa opasno na granicama ATX specki

310W max TDP ili ispod, dobro zapamti ovo jer ćeš vidit kad izađe. Nadalje mislim da je bilo spomenuto da će taktovi biti drastično smanjeni, dakle to ti znaci još manji napon koji je kod GTX580 1,00mV.
I'll be back
14 godina
GTX 590 ANtE PORAS

Ista priča kao i u svijetu automobila.
Sve se prave samo MAŠINE koje vuku što više goriva da se iskažu u sirovoj snazi. A tko pita za potrošnju goriva, Fuel TDP: A lot {#}

Čovjek će stvarno sam sravniti Zemlju ({#} na off topicu, morao sam) {#}

** Live 4 Music **
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Ista priča kao i u svijetu automobila.
Sve se prave samo MAŠINE koje vuku što više goriva da se iskažu u sirovoj snazi. A tko pita za potrošnju goriva, Fuel TDP: A lot {#}

Čovjek će stvarno sam sravniti Zemlju ({#} na off topicu, morao sam) {#}

Ma dobro nekupuje previše ljudi te stvarčice, nije problem hardware nego to što nas je jednostavno previše.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
14 godina
Hyperion kaže...

Ma dobro nekupuje previše ljudi te stvarčice, nije problem hardware nego to što nas je jednostavno previše.

sve to stoji, ali malo sam parafrazirao. Ali stvarno bismo trebali malo razmisliti o budućnosti.

{#}: Smatram da je idealan prikaz megalomanskog, osvajačkog, uništavačkog čovjeka dan u Avataru. Priča me strašno potresla. Jer, pokazuje što je sve čovjek spreman učiniti da ostvari svoje krajnje ciljeve. Razilazimo se od prirode koja nam je sve to dala, a zahvaljujući njoj imamo sva današnja znanja. Da ne duljim u OT. Stajem tu!

ON TOPIC: kolika bi bila cijena toga čudovišta?

** Live 4 Music **
15 godina
Isto ko i max. power consumption:A lot!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice