Evga GTX 590

poruka: 24
|
čitano: 4.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Evga GTX 590

http://www.geeks3d.com/20110108/ces-2011-evga-gtx-590-gemini-dual-gpu-card/

Evo, EVGA je na ovogodišnjem CES-u najavil da će brzo izaći njihovna Dual GPU kartica GTX 590, ali nisu spominjali koji GPU-evi će biti na ploči(nagađa se da će biti od 2X GTX 560)...

što mislite od kojih će se Chipova sastojati??

14 2X GTX 580
28 2X GTX 570
29 2X GTX 560
2 Neki drugi Chip
IRebic
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:39 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Evga GTX 590

ako na to lupe 2x580 onda ce im trebat voda da to ohlade.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Evga GTX 590

e da dobro ste me podsijetili gle ovo njemackog bolesnika kaj je napravio sam pc-om :D 

4 way SLI GTX 580

Kaj Dinamo?
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Evga GTX 590
mislim da ce lupit 2x GTX 580, posto je i ati u 5970 imo dva cipa 5870, koji su bili najjaci sigle gpu tada, kao sto je danas GTX 580...
al ni dusik to nece hladit, to bi moblo prec tu "magicnu" granicu od 100 °C
The quieter you become, the more you are able to hear
16 godina
neaktivan
Evga GTX 590
Već je poznato da GTX590 koristi dva punokrvna GF110 cipa(GTX580), no sa drastično nižim radnim taktovima(oko500-600Mhz) kako bi se zagrijavanje i potrošnja mogla u neku ruku kontrolirati.Ono sto se isto zna jest da će i GTX590 i HD6990 imat max TDP van ATX standarda od 300W. Ukratko obije će biti vruće,rastrosne, skupe i bolesno jake.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
znaci kopiraju HD 5970, ako ce im smanjit taktove ocekujem istu snagu, vecu potrosnju i manje gabarite...
mislim da ce 6990 biti jaca i jeftinija.
17 godina
microman kaže...
Već je poznato da GTX590 koristi dva punokrvna GF110 cipa(GTX580), no sa drastično nižim radnim taktovima(oko500-600Mhz) kako bi se zagrijavanje i potrošnja mogla u neku ruku kontrolirati.Ono sto se isto zna jest da će i GTX590 i HD6990 imat max TDP van ATX standarda od 300W. Ukratko obije će biti vruće,rastrosne, skupe i bolesno jake.

...morat će staviti zabranu da se slažu u SLi/CrossF da ne dobiju tužbe za naknadu šteta od požara ;)

@1337Code_breaker

Hm, 6990 da bude bolja i štedljivija? Neznam, osim što ne teseliraju kao konkurencija, AMDovci nemaju ni taj nesretni Physx koji ne služi samo za igranje.

Puno programa CUDA koristi za akceleraciju, što je barem meni apsolutni plus.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 18:00 (overhaul).
16 godina
neaktivan
Evga GTX 590

postavlja se pitanje cemu takva kartica kad je vjerovatno jace, jednostavnije i sigurnije prosto stavit dvije gtx580 u SLI..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zato sto uvjek ima krelaca punih para sta ce otic na web od ducana, kliknut sortiraj po cjen i uzet ono najskuplje...
17 godina
ismar89 kaže...

postavlja se pitanje cemu takva kartica kad je vjerovatno jace, jednostavnije i sigurnije prosto stavit dvije gtx580 u SLI..

Pa to pitanje stoji od kad je postalo moguce uparivati graficke (sa dolaskom PciExpress), i nije vezano uz ovu generaciju.

No nekima odgovara solucija od jedne kartice, zbog dimenzija kucista, (eventualno) buke, napajanja, slobodnog prostora,

lakseg odvodjenja stvorene topline, ili limitacija chipseta (npr AMD chipset sa Nvidia grafama). I nemorate mi sad brijati da

amd nije dovoljno jak za pogoniti ovakvu grafu. Osim sto neznamo sto donosi sutra, i danasnji X6 phenomi na pristojnom

4+GHz taktu su dosta jaki za 99.9 % stvari koje im se zadaju.

@1337Code_breaker

Joj daj sad trolas. Ebote, koji je trosak prosjecnom zapadnjaku izdvojiti za grafu ovog ili onog tipa... nek radi kao pomocni

kuhar u mecdonaldsu, imad dovoljno da uzme sto ga god veseli na 500 rata i uz poklone i popuste. Koda se IT trziste formira

prema rvackoj. I gdje si ti doznao za tu floskulu? Gledao si osobno nekoga kako lista cijene i kupuje onu koja je izisla najskuplje,

u nekakvom hagesrotu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 18:29 (overhaul).
16 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
zato sto uvjek ima krelaca punih para sta ce otic na web od ducana, kliknut sortiraj po cjen i uzet ono najskuplje...

ma mislim da je ovo prosto da neko od njih uzme titulu najjace graficke kartice..

nvidia ne zeli da i ove godine AMD ima jacu karticu od njih, to bi posebno bila sramota jer imaju najjaci single gpu, i nakon gtx 480, a da opet budu potuceni za titulu najjace graficke..

ne znam kolika je zarada na tim grafickim, al predpostavljam mala, posebno za nvidi-u..

edit: mislim da jedna 5970 naspram 2x5870 nudi dobre performanse, bila je jeftinija itd..ali 5970 je kartica koja normalno trosi, normalno se grije..ovo ce bit suludo..

jedna gtx 580 trosi vec previse, AMD-ova 6970 takodje..tu vise ne pomaze ni jako napajanje kad se uzme u obzir da to sve ide na jedan PCI-e utor...dvije gtx580 mogu trosit i 500W same, ako napajanje to podnosi, i imat ce dobre performanse..a sta ce biti sa gtx 590 koja ne smije preci 300W..i ako predje, nece sigurno preko 400..to su onda osjetno slabije performanse, overclock nemoguc itd..po meni nema nikakvog smisla..

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 18:34 (ismar89).
15 godina
neaktivan
neznam u kojem ti svijetu zivis ako mislis da bilo tko moze kupiti karticu kao GTX 590...
15 godina

EVGA ce davat jedan mini aparat za gasenje pozara,ako se uzga graficka da imas pri ruci{#}

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
1337Code_breaker kaže...
neznam u kojem ti svijetu zivis ako mislis da bilo tko moze kupiti karticu kao GTX 590...

Ajde pročitaj odgovor. IT se formira prema zahtjevima zapadnog tržišta, high end je oduvijek pa tako i sad namijenjen malobrojnom enthusiast društvu, koje uopće po zapadnim standardima nemora spadti u imućan sloj. Em im je sve jeftinije, em su, ponavljam, pomoćnim kuharima preračunate mjesečne plaće oko 11-14 000 kn. I u pitanju su

obično ljudi koji nemaju obitelj na "grbači" nego samo svoje potrebe i rješeno stambeno pitanje. A glede hrvatske: aj molim te, zbroji koliko je samo po zgb. novih SUVova,

coupeova i inih vozila za 180 i više tisuća kuna? Koga briga u našem bajnom kapitalizmu što neki ljudi nemogu kupiti SUV, ili tu grafičku? Koliko ih može kupiti, za toliko se uveze. I bok.

Sve skupa totalno offtopic za konkretnu Evga GTX590 iz naslova.

15 godina
neaktivan
trebali bi dodati i frizer da se drzi u njoj...
15 godina
neaktivan
Evga GTX 590

kao sto je netko gore vec napisao :: vruće , rastošne , bučne , skupe i bolesno jake , te su kartice napravljene da budu takve i onima koji ih kupuju to nece smetati , malo ljudi kupuje takve kartice , osobno ocekujem da ce trosit 400w+ i radit na oko 95-100c , ali ako su konstruirane da to podnose nema problema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

kao sto je netko gore vec napisao :: vruće , rastošne , bučne , skupe i bolesno jake , te su kartice napravljene da budu takve i onima koji ih kupuju to nece smetati , malo ljudi kupuje takve kartice , osobno ocekujem da ce trosit 400w+ i radit na oko 95-100c , ali ako su konstruirane da to podnose nema problema.

GPU je konstruiran da to podnosi, no ne i VRAM. HD4870X2 su krepavale na veliko upravo zbog pregrijavanja VRAM-ova.

Sa dva 8pin PCI-e konektora i 75W na PCI-e utoru max moguća potrošnja je 375W. Ja mislim da će biti oko 320W i nešt će još biti rezerve za Overclocking

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...
athlon64 kaže...

GPU je konstruiran da to podnosi, no ne i VRAM. HD4870X2 su krepavale na veliko upravo zbog pregrijavanja VRAM-ova.

Sa dva 8pin PCI-e konektora i 75W na PCI-e utoru max moguća potrošnja je 375W. Ja mislim da će biti oko 320W i nešt će još biti rezerve za Overclocking

pa znam da su na 4870x2 VRAM-ovi radili na 120c , skuzaj , VRAM-ovi su dio sklopa za regulaciju napona jel ? nešto kao faze na ploči? ili sam u krivu.

15 godina
neaktivan
gpu je kao cpu, ima metalnu zastitu, hladnjak najcesce ide preko njega, dok vram nema zastitu, i zog nekog razloga nema svoj ventilator...
naravno da je onda ranjiviji....
17 godina
athlon64 kaže...

pa znam da su na 4870x2 VRAM-ovi radili na 120c , skuzaj , VRAM-ovi su dio sklopa za regulaciju napona jel ? nešto kao faze na ploči? ili sam u krivu.

Nevidiš  šta pišeš.

VRAM -> Video Random-Access Memory ilitiga hrvatski video memorija

VRM -> Voltage Regulator Module

VRAM-ovi su najosjetljiviji nebi ih štel pržit preko 70-80C, VRM-ovi mogu najviše durat na mojoj HD4870 su jednom dosegli 140C i ništa nije bilo. GPU je u sredini on do 100C može komotno podnest bar ove mrcine koje mogu podnest veće temperature.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 21:48 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
te temperature imaju vise psihicki osjecaj nego sta ce oni povrijedit grafi, naravno nije dobro za nju, ali zeleni ce se valjda pobrinut za to, serija 500 je ono sto je 400 trebala bit, valjda ce i ovo biti na razini...
16 godina
protjeran
Evga GTX 590

Ali ja još ne razumijem zašto kod nas u ovoj prčiji od države nitko ne uvozi EVGA-ine proizvode? Vani su vrlo popularni, i to s razlogom.

Meine Ehre heiSSt Treue
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
athlon64 kaže...

Nevidiš šta pišeš.

VRAM -> Video Random-Access Memory ilitiga hrvatski video memorija

VRM -> Voltage Regulator Module

VRAM-ovi su najosjetljiviji nebi ih štel pržit preko 70-80C, VRM-ovi mogu najviše durat na mojoj HD4870 su jednom dosegli 140C i ništa nije bilo. GPU je u sredini on do 100C može komotno podnest bar ove mrcine koje mogu podnest veće temperature.

ah da , uvijek mijesam to lol.

17 godina
Silence1488 kaže...

Ali ja još ne razumijem zašto kod nas u ovoj prčiji od države nitko ne uvozi EVGA-ine proizvode? Vani su vrlo popularni, i to s razlogom.

Ah pa nisu jedini kvalitetan brand koji nas zaobilazi... nigdje u posljednje vrijeme ne viđam ni ECS, Sparkle, Galaxy, PNY...

A jednostavno smo premalo tržište, imamo koliko; dva-tri veleuvoznika, pa što tamo odluče po inerciji i ranije ostvarenom rabatu,

voze i dalje. Imamo još i sreće da nas ne zaobilaze Gigabyte, Asus i MSi...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice