Šta ste se stisli?
Ništa
Kad je prostorija uska,ovdje je kao u guzici...
Šta ste se stisli?
Ništa
Kad je prostorija uska,ovdje je kao u guzici...
95% ljudi su kripli na fejsu da je to strasno
Glupost. To je bilo neko istraživanje za koje ja ne znam, ili se po običaju izbacuju postotci onako..od oka..LOL
Još jedna glupost. Može neko obrazloženje, ili je to ono - moj tata je jači od tvog tate?
Generaliziranje - glupo!
Da, najbolje da se idu ubiti odmah..
Volio bih da se ugasi.
Volio bih da se ugasi.
da se ugasi imalo bi velike posljedice, kao porast depresije, ljudi se ne bi komunicirali s nikim jer se ovako više ne znaju razgovarat već za to koriste face, pice bi pale u depru jer ne bi mogle javno objavljivat svoje obnažene fotografije i sva bi ta njiova silna naslikavanja propala u vodu, ne bi imao im više tko like-at i djelit komentare, budući da ih na cesti ne znaju primat jer te odmah smatrraju sexualnim manijakom. Razne "neprofitne" udruge nebi mogle ostvarivati profit, i tako dalje!
Volio bih da se ugasi.
I što bi se tim postiglo? Svi bi se u roku 5 minuta preselili na drugi servis, jednako glupog imena - ugašen "fejs", ajmo sad na "spejs"...
I tako u krug... Mislim da nam je social networking duboko ukorijenjen u civilizaciju, i da ga se nikad nećemo riješiti.
I što bi se tim postiglo? Svi bi se u roku 5 minuta preselili na drugi servis, jednako glupog imena - ugašen "fejs", ajmo sad na "spejs"...
I tako u krug... Mislim da nam je social networking duboko ukorijenjen u civilizaciju, i da ga se nikad nećemo riješiti.
O vjeruj mi da će nestat jednom... Sve se mijenja s vremenom. Tako sam ja, kad sam dobio komp mislio da nikad neću koristit internet A sad je "neophodan". Tako će opet doći nešto novo što će zamijeniti staro.
O vjeruj mi da će nestat jednom... Sve se mijenja s vremenom. Tako sam ja, kad sam dobio komp mislio da nikad neću koristit internet A sad je "neophodan". Tako će opet doći nešto novo što će zamijeniti staro.
nijedno carstvo nije vječno pa tako ni facebook.....
virtualizacija je budućnost!
to je stranica za egoiste i samopromotore
Istina, ima dosta takvih, mi se ipak Twiter čini kao da je rađen za takve.
Da se face ugasi svi bi se korisnici prebacili na twitter i opet isto xD
Zašto?
bugonja je sve rekao...
fejs je nepotrebna stvar u ovom zivotu koju imaju svi - pa zasto bi ja bio kao svi ostali???
vec ionako dovoljno vremena "gubim" na netu, pa da jos visim i tamo...
a i ne vidim smisao imati 500 frendova na fejsu a znas njih 15 mozda...BZVZ
Zašto?
bugonja je sve rekao...
fejs je nepotrebna stvar u ovom zivotu koju imaju svi - pa zasto bi ja bio kao svi ostali???
Kolega, oprosti ali tko si ti da kažeš da je to nepotrebno, ja kažem da je poveća cjena goriva i ostalog ne potrebno, al mislim da se ovi u vladi ne bi složili!?
Ja sam osobno protiv takvih gluposti kao myspace, facebook, twiter, itd, itd, ali facebook koristim bez problema, imam oko 60 ljudi za prijatelje i baš me briga, veći ih je čak i rodbina, i svi se slažu da je facebook korisna stvar!?
Zašto?
bugonja je sve rekao...
naprotiv to je itekako potrebna stvar. Jel ti bolje komunicirat s obitelji ili već s kime na kraju drugog svijeta preko facebooka ili emaila.. Naravno da je bolje preko fejsa. No to što je on zloupotrebljen i što se sve događa s njime to je druga stvar
bugonja je sve rekao...
Pa ko tebe tira da imaš 500 prijatelja? Bezveze banaliziraš stvari. Ako si dovoljno pametan da ga pametno koristiš bit ćeš i zadovoljan sa njin.
Kolege su već sve rekle..
To što se pravite da mrzite facebook vas ne čini geekovima, facama ili što već time želite biti, jer ja još nisam vidio niti jedan valjani argument u ovoj temi zašto facebook ne valja..
Btw. znam sve do jednog čovjeka kojeg imam na facebooku (oko 60-ak).
To što se pravite da mrzite facebook vas ne čini geekovima, facama ili što već time želite biti, jer ja još nisam vidio niti jedan valjani argument u ovoj temi zašto facebook ne valja..
Na stranu beneficije ali zašto još uvijek nije riješen problem s privatnosti profila?
Zašto ja mogu vidjeti slike prijeteljevog prijatelja, koji meni nije prijatelj?
Na stranu beneficije ali zašto još uvijek nije riješen problem s privatnosti profila?
Zato što su ljudi retardirani i misle da im FB može pročitati misli i odlučiti za njih koje će sigurnosne postavke rabiti.
Sve se to lijepo da namjestiti u postavkama. Usput rečeno, ukoliko ih nisi mijenjao, facebook te na to upozorava..
Zato što su ljudi retardirani i misle da im FB može pročitati misli i odlučiti za njih koje će sigurnosne postavke rabiti.
Sve se to lijepo da namjestiti u postavkama. Usput rečeno, ukoliko ih nisi mijenjao, facebook te na to upozorava..
kao što se velika većina stvari upozori da neulazim ako sam ispod 18 itd.....ta upozorenja možeš mačku pod rep staviti.I nije problem retardiranost ljudi već manjak znanja.Ustvari ne, lažem, nije problem znanje, već koga briga! Onaj kome privatnost nešto znači on će poduzet nešt da to i ostvari.Ali problem je u tome što ljudi misle da im facebook omogućuje ponos.Stave slike kako bljuju koliko su pijani, tagaju sve oko sebe i misle da će ih ljudi hvaliti zbog toga.Naravski, kad svi to čine normalno da će biti 100 lajkova.A sad ako je netko nevin tagan.....komu kriv, šta nije tražio autorska prava od fotografa, prema tvom izrazu ?
A sad da se mi svi lipo razumimo.Glavna svrha facebooka je bila, tijekom početka izrade, da služi kao kontakt među studentima i da si mogu slati radove, da se dogovaraju lakše i brže itd., znači početno čisto školska svrha.Sada je to, svjetski priznato, postala jedna velika online birtija u kojoj uz moć Mutual Friendsa, "svi smo braća".
Moj 1. osobni stav prema facebook-u, imam ga, jer mi je koristan i praktičan da dođem lakše do ljudi i da ih mogu zamoliti za neke stvari.Stari način koji mi je draži, sms i telefon, te slučajni susret.Jedini faktor koji me tjera da koristim isključivo facebook je to što je besplatno.Sms košta kao i poziv.
2. stav koji isto prihvaćam na fejsu, gotovo isti kao i prvi jeste taj, da mi pomaže u pamćenju osoba koje upoznam a rjeđe vidim.Samim upisom imena, ako lik stavi sliku na profil, dobijem jasno o kome je riječ.Znači, privlačnost za mene na facebooku je sama činjenica da dosta nalikuje na digitalni adresar.
E sada, NEGATIVNI STAVOVI su sljedeći: (redoslijed nije kronološki, pišem kako pamtim)
1. Slike. Evo, nešto što je pretjerano jeste to sa slikama.Imati na profilu svoju sliku, ok.Ali imati slike cijele osobne okoline te slikanje vlastitih intimnih i neugodnih momenata, nikako ne ok.Primjere netrebam navoditi jer se zna na šta se misli.
2. Jedno od efekata Mutual friendsa što me više i nasmijava nego iritira jeste ovo: "Moj frend ima frenda, a taj frend ima frenda koji mu je kum od prijatelja susjeda, koji poznaje poštara di njegov prijatelj ima rođaka a rođak mu je Barack Obama" (ok, malo pretjerano), nemojte me svi krivo shvatiti, nesmeta meni što je sve tako lančano, nego već to što su osobni podaci i same slike izloženi tim lančanim vezama, što nije dobro.Svatko ko ima pameti neće cijeli svoj život pretvoriti u online digitalni fotoalbum.
3. Osobni interesi i veze, ( neda mi se nabrajati, ali informacije tipa kog ja je*em i volim se netiče nikog ko me nikad nije u životu vidio, a facebook to pošteno promovira)
Završna riječ, u vezi tvog mišljenja za sigurnost, budi malo realan, pa reci da je bolje postaviti max. zaštitu na default, nego "upozoravat" korisnika da mu nije na max.
I nije problem retardiranost ljudi već manjak znanja.
To je više tako napisano iz frustracije, tako da nisam birao riječ.
Što se tiče defaultne zaštite - u potpunosti se slažem.
Definitivno sam za ukudanje facebooka,jer bi se tim dosta ljudi vratilo u normalan zivot.Nisam njegov korisnik,niti cu ikad biti. Opcenito se protivim takvom obliku komunikacije medju ljudima. Ne zbog toga sto se tamo raspravlja o kojekakvim nebitnim glupostima,vec sto se stvara lazan osjecaj prisutnosti neke osobe. Na primjer nemate potrebu vidjet se sa nekim jer ste se culi sa njim preko face-a,to je totalno krivo.Sto vam moze zamjeniti to kad odete do lokalnog birca i zarundate se sa najboljim prijateljima.Nije bas najzdravije za jetru ali je zato druzenje i komunikacija na vrhuncu.A gdje je jos to da vam u razgovor ne ulecu ljudi koje niti ne poznajete,neki kinez vam ne salje zahtjev da ga prihvatite za prijatelja... I RIBAR od 15KN na klupici u parkicu sa ekipom je bolje provedeno vrijeme nego na face-u. Jer izlasci i druzenja stvaraju uspomene a ne facebook.Obitelj,prijatelji,oni su tu oko vas i vjerujte da jedva cekaju malo vase paznje. Nemojte gubiti vrijeme na gluposti,vjerujem da ga imate kome posvetiti.
Da, oni pijanci što se tamo napiju, katastrofa. Trebali bi ukinuti alkohol!
Ili one što se prikolju nožem - pa trebamo noževe ukinuti!
gledaj imaš opcije da ti nepoznati nemogu vidjeti fotografije i slične podatke a to što on želi da mu drugi gledaju slike neka,a i vidi se da nisi upućen u vezi FB-a
@bugonja - neki normalan response za TD?
gledaj imaš opcije da ti nepoznati nemogu vidjeti fotografije i slične podatke a to što on želi da mu drugi gledaju slike neka,a i vidi se da nisi upućen u vezi FB-a
to je rupa u sustavu koju je......vrlo lako maknuti ali mark - the associal guy, to neće dopustiti.
Za sve treba postojati granica,kako za alkohol,drogu,kladionicu...facebook i sve ostalo sto stvara ovisnost. A da su ljudi odavno presli sve granice vidi se u svakodnevnom zivotu.A da je facebook jos jedna u nizu od losih posasti,sigurno je.
Svaka cast onima koji ga koriste zbog posla ili tako necega,ali da dijeca od 6-7godina,pa i starija trebaju imat face profil to mi niko ne moze objasnit kao nesto normalo.
Ok, super, nisam upućen jer ni ne koristim facebook.
Mislim da je u redu postavka da ako ti nekome nisi dao povlastice prijatelja, automatski on ni na koji način ne može vidjeti tvoje slike.
Na kraju krajeva mene te slike niti ne zanimaju (zato ga ni nisam dodao za prijatelja) pa koji mi se vrag onda pojavljuju na profilu?
Heh..ovaj post kao da je druga osoba pisala. S ovim se slažem, ali da to znači da treba ukinuti facebook - ne, da to znači da su svi korisnici no-liferi - ne..
Heh..ovaj post kao da je druga osoba pisala. S ovim se slažem, ali da to znači da treba ukinuti facebook - ne, da to znači da su svi korisnici no-liferi - ne..
no liferi jedini najmanje koriste facebook......ovo ponizno govorim sa temeljitom istinom....
Necu se previse uvlacit u temu da ili ne facebook, jer kao i vecina takvih stvari sve je super zamisljeno ali se nekoristi na nacin na koji je zamisljeno ili bi se trebalo koristit
Dali se iko od vas zpita koliko ljudi visi na faceu iz puke dosade, koliko se ljudi zapravo regalo na face iz puke dosade, pa su iz iste te puke dosade poceli citat statuse, pa iz iste te dosade poceli igrat igre, pa su iz iste te dosade postali ovisnici o face-u
Ko voli nek izvoli ali mislim da bi svima bilo puno pametnije da citaju nesto po netu, nesto uce pa makar im to nikad netrebalo ili pak rade nest sasvim trece mislim da ce im u svakom slucaju bit puno korisnije nego statusi osobe koju su u zivotu vidili 2 puta
EDIT: Ovdje negovorim o onima koji znaju cemu je facebook namjenjen i koji ga koriste na nacin na koji bi se face i treba koristit
Facebook se treba ugasit zbog idiota koji se sliku po wc-ima i imaju 500 prijatelja a od tog pola nepoznaju?!?
Pa sta bi onda trebalo rec za cjelokupni internet. Ljudi preko interneta mogu saznat kako napravit bombu, mogu nekom hakirat komp i ukrast tisuće i tisuće novaca, mogu se dogovarat za terorističke napade i šta ti ja znam (mogu i spammat po forumu). Jel to onda znači da bi zbog tih idiota trebalo ukinut internet???