Debian 6.0 konačno izašao!

poruka: 6
|
čitano: 1.072
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Linuxaši, veselite se! Došao je napokon taj dan kada nam je Squeeze postao stabilan!

Pogledajte link

Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
RE: Debian 6.0 konačno izašao!

Pa bilo je i vrijeme vise.

Vec duze vremena razmisljam da se vratim na Debian i sve sam nekako odgadjao dok ne izadje konacna verzija 6ice.

Moram priznati da me malo Ubuntu ulijenio.

Ima li netko tko je isprobao "Stisak" pa da nam kaze iskustva iz prve ruke?

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
protjeran

Ja ga koristim vecinu vremena, TOPLE preporuke.

Takodjer sugestija novim korisnicima da uopce nije tezak za instalaciju (teze od Ubuntua, ali nista posebno, u principu ista stvar).

Mogao bih sad pisati kako i zasto Debian, ali... ne da mi se. Ako nekoga zanima, napisat cu.

All the best people in life seem to like LINUX. Steve Wozniak

2 0 hvala 0
15 godina
syncmaster245b kaže...

Pa bilo je i vrijeme vise.

Vec duze vremena razmisljam da se vratim na Debian i sve sam nekako odgadjao dok ne izadje konacna verzija 6ice.

Moram priznati da me malo Ubuntu ulijenio.

Ima li netko tko je isprobao "Stisak" pa da nam kaze iskustva iz prve ruke?

Skinuo sam ga nakon što je Proz0r postao. Skinuo sam Netinstal verziju. Instalacija prošla bez ikakvih problema. Instaliran je u dual boot-u (Ubuntu) kao zamjena za Fedoru. Od kada sam ga instalirao nisam koristio Ubuntu. Kako ima staru kantu od računala imao sam problema s zvučnom karticom (još se zna pojaviti nakon paljenja) jednostavno mi muta ulaze u zvučnu karticu. To sam skužio korištenjem HDA Analyzera gdje sam jednostavno uključivao ulaz po ulaz uz uključen audio player.

Osim toga nisam imao nikakvih drugih problema. Čak mi se čini da je računalo brže u korištenju nego kod Ubuntua.

Još jedna stvar kod korištenja Flash playera (gnash) procesor ode na 80% i ne pada dok ne zatvorim Iceweasel.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan

Jel možda kresnuo tko instalaciju s FreeBSD kernelom?

Što se tiče instalacije to je "piece of cake", grafički installer postoji još od verzije 4. Ja neznam kakva bi uopće trebala biti klasična linux instalacija. Najgore je kad moram tražiti "expert" opcije za particioniranje. IMHO, najbolje to ima složeno Suse: od particioniranja, soft RAIDa, LVMa, izbora paketa, podešavanje init levela, firewalla, proxy-a, mreže ... sve je dostupno odmah, praktički na prvoj stranici instalacije. Podesiš sve i samo klikneš "Install".

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 23:43 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Jel možda kresnuo tko instalaciju s FreeBSD kernelom?

Što se tiče instalacije to je "piece of cake", grafički installer postoji još od verzije 4. Ja neznam kakva bi uopće trebala biti klasična linux instalacija. Najgore je kad moram tražiti "expert" opcije za particioniranje. IMHO, najbolje to ima složeno Suse: od particioniranja, soft RAIDa, LVMa, izbora paketa, podešavanje init levela, firewalla, proxy-a, mreže ... sve je dostupno odmah, praktički na prvoj stranici instalacije. Podesiš sve i samo klikneš "Install".

1.) Nisam (još).

2.) Dobre vijesti. Napokon instalacija postaje za obične smrtnike, i ako je i prije bila, ali su mnogi kritizirali Debi@n zbog toga. {#}

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice