Avast Antivirus 6 je vani

poruka: 45
|
čitano: 9.110
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Večeras je izašla nova verzija Avast Antivirus programa. Napisao bih što je novo, no www.avast.com je dotučen i ne može se do njega kolika je navala... no update kroz AV softver funkcionira.

Čim profunkcionira, dodat ću više informacija.

EDIT:

Ovako, na prvi pogled kompaktnije sučelje. Od novosti, tu je WebRep plugin za IE i Firefox, nešto slično WOTu - prikazuje reputaciju sajtova. Druga stvar, automatski sandboxing sumnjivih aplikacija. Naravno, može se isključiti, može se dodavati aplikacije u exclusion.

Nikakvih problema pri nadogradnji nije bilo - Avast Free, Window 7 SP1 32 bit.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 22:18 (Father_Dougal).
Moj PC  
5 0 hvala 14
14 godina
Re: Avast Antivirus 6 je vani

Da, ne otvara stranicu, tj. otvara nakon neke minute protečene.

6.0 WOW! Mogao bih se opet zaštiti Avastom, jer smatram da je najbolji, od svih koje sam probao (a probao sam puno).

* Odlično sučelje iznova (temeljeno na sučelju iz avasta 5).

* Najbolja sekcija free AV-a

* Jednostavnost i preglednost

* Brdo manualnih postavki

* Nadogradnje! 

sučelje sučelje

p.s. radi se naravno o free verziji

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 22:45 (sudy_freak).
17 godina
sudy_freak kaže...

Da, ne otvara stranicu, tj. otvara nakon neke minute protečene.

6.0 WOW! Mogao bih se opet zaštiti Avastom, jer smatram da je najbolji, od svih koje sam probao (a probao sam puno).

* Odlično sučelje iznova (temeljeno na sučelju iz avasta 5).

* Najbolja sekcija free AV-a

* Jednostavnost i preglednost

* Brdo manualnih postavki

* Nadogradnje! 

p.s. radi se naravno o free verziji

što ovo znači?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina

od svih AV (nod32, Bitdefender, Kaspersky, ...) avast nudi najviše i najbolju zaštitu već u free verziji. Na to sam ciljao.

** Live 4 Music **
17 godina
sudy_freak kaže...

od svih AV (nod32, Bitdefender, Kaspersky, ...) avast nudi najviše i najbolju zaštitu već u free verziji. Na to sam ciljao.

najkompletniju (iako je i to upitno) da, ali najbolju svakako ne

17 godina

mislim da se melih abudabi nebi slozio.

najbolja free rjesenja su comodo cis i onlinearmor sa clearcloudom i nekom pandicom.

to su dva kompleksna monstruma kojima je tesko prismrdit....ali klap-klap za avast koji polako izlazi iz skenerske kaljuze.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
torrente kaže...

mislim da se melih abudabi nebi slozio.

najbolja free rjesenja su comodo cis i onlinearmor sa clearcloudom i nekom pandicom.

to su dva kompleksna monstruma kojima je tesko prismrdit....ali klap-klap za avast koji polako izlazi iz skenerske kaljuze.

niti sam nebih složio bolji opis situacije, svaka čast kolega

14 godina

Možda onda nisam dovoljno upučen u ostala AV rješenja. Moram još učiti {#}

** Live 4 Music **
17 godina

Upravo sam ga preuzeo i kanim ga instalirati.

Inače, s Peticom sam bio prezadovoljan. Očekujem isto i od Šestice.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Koristim avast već jako dugo. Nikada problema nisam imao s njim.

Naravno ja nisam jedan od onih koji gube sate i sate na dan beskorisno testirajući svaki isprdak od antivirusnog programa, samo da bi lijepio skrinšotove po forumu.

I ne koristim mbam. Ni hijack this. Pogotovo ne wot is slični malware.

Ja sam jednostavan i koristim ono što dokazano funkcionira.

Drago mi je.

3 0 hvala 0
14 godina
Bypass kaže...

Naravno ja nisam jedan od onih koji gube sate i sate na dan beskorisno testirajući svaki isprdak od antivirusnog programa, samo da bi lijepio skrinšotove po forumu.

I ne koristim mbam. Ni hijack this. Pogotovo ne wot is slični malware.

Ciljaš na mene? {#} {#}

** Live 4 Music **
17 godina
Bypass kaže...

I ne koristim mbam. Ni hijack this. Pogotovo ne wot i slični malware.

ne pretjeruj

17 godina

on sestim culom osjeti exploit i driveby.

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

ne pretjeruj

Ajde, tracking software. To je bolja definicija.

Drago mi je.
17 godina

evo pratim par foruma i spektakl pocinje. naravno svi oni sto se nikad nisu bavili prdatanjem i testiranjem na virtualkama,a vode se kao "regjular" pc juzer...pocinju vristat :)  znaci autosandbox mu je enabled automatikom?

svaka cast avastu, prvi se bacio u rizican potez...slijedi feedback rulje koja je navikla na lejm av skener. sad kad pocnu skakat baloncici, u ceskom stozeru ce biti vise znoja i panike neko kod gadafija.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Neka vrište. Osobno bih uveo zakonom obavezne dozvole za rad na računalu.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Po defaultu autosandbox na ask, lako za češki stožer mislit ću se kome ovo stavljati i uključivati jer će biti poziva tipa "nešto mi nešto virus-antivirus..."

Da li vama sa 5-icom nudi nadogradnju?

0 0 hvala 1
17 godina
brixy kaže...

Provjerio sam kod frenda... Avast 5 još uvijek ne nudi sam nadogradnju na Šesticu.

15 godina
cro_blue kaže...
brixy kaže...

Provjerio sam kod frenda... Avast 5 još uvijek ne nudi sam nadogradnju na Šesticu.

Meni je jučer ponudio.

Edit: pod nudio mislim da mi u Avastu pod program version pise da ima nova verzija. Neznam dal si ti mislio na pop up prozor mozda :) nvm

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.2.2011 11:11 (FLes).
17 godina
protjeran

meni nije ništa nudio već sam ručno pokrenuo update pod opcijom "obnovi program" što i nije bilo nešto preteško za napraviti. 

inače, drag mi je što Avast nije paranoik, pa mi kod skeniranja ne proglasi PicPick exe i još par "regularnih" programa kao malware, što mi je radila Avira, nekad {#}

"Kaži ljudima uvijek što je najbolje i šuti. Ako budeš ulazio u njihove beskonačne prepirke o tome što je bolje, uvijek ćeš se kajati."
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
FLes kaže...

Edit: pod nudio mislim da mi u Avastu pod program version pise da ima nova verzija. Neznam dal si ti mislio na pop up prozor mozda :) nvm

Da! Mislio sam na popup... Inače baš i nemam običaj svakodnevno povirivati u Maintence sekciju Avasta tako da smatram kako bi bilo više no korisno obavijest o nadogradnji prikazati popupom.

Bugofil kaže...

inače, drag mi je što Avast nije paranoik, pa mi kod skeniranja ne proglasi PicPick exe i još par "regularnih" programa kao malware, što mi je radila Avira, nekad {#}

To je razlog zašto i ja koristim Avast!   {#}

17 godina

Avast Free koristim na svom racunalu odkad ga imam, tocnije nekih 5 godina. Imao sam i NOD32 al nakon instalacije Avasta nakon njega imao sam oko 100 virusa..

Također, moj stari koristi Avast cak i duze od mene!

Da si mogu priustiti neki AV, onda bi uzeo KIS 2011 sa 3 licence (dođe nekih 350kn) i stavio ga na svoj PC i 2 laptopa..ali cekaju se bolja vremena!

A dotada, Avast rules!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovdje je link tj release notes od avasta 6 sto je novog i sto je popravljeno uzivajte citajuci

http://forum.avast.com/index.php?topic=71639.0

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Avast FTW...

{#}

-=Every moment is another Chance=-

2 0 hvala 0
17 godina
Bugofil kaže...

meni nije ništa nudio već sam ručno pokrenuo update pod opcijom "obnovi program" što i nije bilo nešto preteško za napraviti. 

Nije paranoik je pa da,{#} a to kaj nema nikakvu listu sigurnih aplikacija za koje i golubovi na grani znaju odavno kaj s tim pa onda Behavior Shield pita nepotrebne gluposti.{#}

http://slike.hr/slike/avastfree6_8fd30.jpg.html

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

sto se tice novog sajt advajzora, obicni je propuh. cak je i onaj ceh na forumu izjavio da ce se jos o njegovoj sudbini razmisliti.

dok juzeri rucno ukucaju bazu, izac ce avast 156. spram wota i clearclouda, sirotan maleni :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
rambox kaže...
Bugofil kaže...

Nije paranoik je pa da,{#} a to kaj nema nikakvu listu sigurnih aplikacija za koje i golubovi na grani znaju odavno kaj s tim pa onda Behavior Shield pita nepotrebne gluposti.{#}

http://slike.hr/slike/avastfree6_8fd30.jpg.html

Barem sadrži u free verziji Behavior blocker (iliti Behavior Shield) za razliku od velike većine AV-a, anti-malwarea i ostalog.

Avast! free je toliko nakrcan mogučnostima i dodatnom opremom da je to samo za pozdravit, a kritiziranje drugom prilikom. Misliš da je bolje da svi koriste Aviru free ili MSE koji jedino što imaju je AV i nešto malo dodatne opreme (ne kažem da su spomenuti programi loši, dapače u kombinaciji s ponekim kvalitetnim firewallom čine odličnu kombinaciju, ali prosječnim korisnicima ne pada na pamet koristiti firewall) što bi rezultiralo infekcijom OS-a.

Svaki pojedini shield je napravljen s razlogom, poneki iz marketinških razloga (mail shield primjerice), a neki iz sigurnosnih razloga (web shield, torrente potvrdio da je dobar shield) tako da se Avast kreće u dobrom smjeru (imaju sve više korisnika, a korisnici donose novac kupujući paid verziju) razvijajući Behavior blocker koji je, istina, dosta loš, ali vremena za razvoj ima, pogotovo jer su jedni od rijetkih koji su se na to odlučili u free varijanti.

...
17 godina

to je vise modni detalj...ima i panda cloud behavior blocker za ukras :)

to je jedan sklop na kojem se treba poraditi, nesto kao threatfire ili mamutu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Avast me očarao u verziji 5, verziju 6 još nisam skinuo no zaista svaka im čast. super zaštita,gle čuda potpuno besplatna.
15 godina
neaktivan

Je li bolje da instaliram ovaj antivirus ili da ostanem na AVG Internet Security?

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice