Apache OpenOffice 4.0

poruka: 7
|
čitano: 4.250
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Apache OpenOffice 4.0

Lansiran je OpenOffice 4.0

OpenOffice je bio jako ozbiljna besplatna konkurencija MS officu, ali nakon preuzimanja od strane Oracle većina programera je odustalo i pokrenulo novi projekat LibreOffice.

Trenutno Apache Software Foundation vodi projekat, glavna novost je sidepanel pomoću kojeg se može brzo pristupiti pojedinim opcijama, kao što je veličina fonta, boja itd, (korisno kod widescreen monitora). ispravljeno je preko 500 bug-ova te je baza grafika i predložaka obogaćena. Porađeno je i na podršci za ms office formate te ih sada treba bolje prepoznavati.

OpenOffice se sastoji od Writera (brada teksta), Calca (tablični kalkulator), Impressa (prezentacije), Drawa (crtanje), Basea (izrada baza podataka) i Matha (unos matematičkih formula).

OpenOffice se može preuzeti sa www.openoffice.org za Windows, Linux i OSX, za više informacija pogledajte službenu listu izmjena.

OpenOffice OpenOffice

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Apache OpenOffice 4.0

Ovo je glupo, kad bi se bar ta dva projekta spojila.

Još uvijek mi se ne sviđa ime LibreOffice, ali mi se za sada čini da se brže razvija nego OpenOffice.

What Andy giveth, Bill taketh away.
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ovo je glupo, kad bi se bar ta dva projekta spojila.

Još uvijek mi se ne sviđa ime LibreOffice, ali mi se za sada čini da se brže razvija nego OpenOffice.

Samo ime je u suštini isto kao i Open Office. Po meni Libre Office je budućnost, brže se razvija a "Open" Office više nikada neću ni primirisati. 

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
15 godina
neaktivan
BLOGERX4 kaže...

Samo ime je u suštini isto kao i Open Office. Po meni Libre Office je budućnost, brže se razvija a "Open" Office više nikada neću ni primirisati. 

Baš me briga za suštinu, ja sam navikao na ime Open Office! Kmeeeeee :D Ružno mi je ovo, ku'iš?

I rasipavanje je resursa budući da se radi o projektima koji su nastali iz iste baze koda, imaju iste ciljeve, a originali razlozi forkanja više ne vrijede... Čak si i patcheve međusobno razmjenjuju FFS!

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 22:21 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
ČAP kaže...

Lansiran je OpenOffice 4.0

OpenOffice je bio jako ozbiljna besplatna konkurencija MS officu, ali nakon preuzimanja od strane Oracle većina programera je odustalo i pokrenulo novi projekat LibreOffice.

Trenutno Apache Software Foundation vodi projekat, glavna novost je sidepanel pomoću kojeg se može brzo pristupiti pojedinim opcijama, kao što je veličina fonta, boja itd, (korisno kod widescreen monitora). ispravljeno je preko 500 bug-ova te je baza grafika i predložaka obogaćena. Porađeno je i na podršci za ms office formate te ih sada treba bolje prepoznavati.

OpenOffice se sastoji  od Writera (brada teksta), Calca (tablični kalkulator), Impressa (prezentacije), Drawa (crtanje), Basea (izrada baza podataka) i Matha (unos matematičkih formula).

OpenOffice se može preuzeti sa  www.openoffice.org  za Windows, Linux i OSX, za više informacija pogledajte službenu listu izmjena.

Čini mi se da kopiraju calligra suite.

Ali probat ću ga :)

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
odjavljen
Apache OpenOffice 4.0

Klasični problem linux i open source svijeta. Imate 2 ista ili jako slična projekta, vode ih sasvim drugi timovi ali imaju istu svrhu. Svakom fali po koji feature koji ovaj drugi ima i onda korisnik ne zna što uzeti. I kad se konačno odluči, nakon godinu dana korištenja projekt se raspadne i svi prijeđu na ovaj drugi.

Windowsi možda jesu u banani ali nisu ovako "rascjepkani". Ovom logikom, nikad ništa od open source zajednice i ostalih uključenih.

P.S. Koristim linux (konkretno, Mint) već dugi niz godina, da nebi bilo da sam neki hater. Just sayin'.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Klasični problem linux i open source svijeta. Imate 2 ista ili jako slična projekta, vode ih sasvim drugi timovi ali imaju istu svrhu. Svakom fali po koji feature koji ovaj drugi ima i onda korisnik ne zna što uzeti. I kad se konačno odluči, nakon godinu dana korištenja projekt se raspadne i svi prijeđu na ovaj drugi.

Windowsi možda jesu u banani ali nisu ovako "rascjepkani". Ovom logikom, nikad ništa od open source zajednice i ostalih uključenih.

P.S. Koristim linux (konkretno, Mint) već dugi niz godina, da nebi bilo da sam neki hater. Just sayin'.

A cuj, ako originalni razlozi razilazenja vise ne vrijede, a kao sto rustweaver kaze, medusobno si cak i patcheve razmijenjuju te ako nema nekih pravnih zavrzlama glede licenci, vjerojatno ce se ta dva projekta spojiti nazad u jedan jedini.

Iako mi je ljepsa i stranica LO-a i ikona. :D

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice