AMD-ov bulldozer tek u travnju 2011.

poruka: 92
|
čitano: 12.031
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

super, pročitao sam da prvo izbacuju x8 pa kasnije x6 i x4.

btw, kakva je razlika kod pcie 3.0 s prijašnjim? znam samo da će tu podršku bulldozer dobit 2012.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: AMD-ov bulldozer tek u travnju 2011.
zabranjeniples kaže...

Po svemu pročitanom na AMD forumu/stranicama, nažalost neče bit kompaktibilni sa AM3.

Nije nigdje direktno rečeno da neče.

Ali je rečeno da su mogli birat, dali stavit na AM3 socket ili ne.

Ako stave, neče bit u punom sjaju kao što bi to radilo na AM3+ socketu.

Dakle, došao bi s nekim nedostatcima.

I na kraju, odluka je pala na AM3+ socket.

Dakle, po svemu sudeči, Bulldozer neče na AM3 socket.

Al opet, ja se držim one svoje. Dok ne izađe, ne vjerujem ničemu {#}

Ma to su svinje od ljudi,pa AM3 je nova stvar skoro koji kur.. !Samo da poberu vise love i sada svatko tko je kupio

novo racunalo moze lagano da se je.e sa njime.U slucaju da ne bude kompatibilno sa AM3

born to be gamer
17 godina

Ja se baš nadao da ću moć možda stavit na deluxicu 3 buldožera, čini se da su se previše okrenuli Intelovom načinu poslovanja, znate onu :

"Novi proc, novi socket !" 

^^TROLLBUSTER^^ Xfire : mihovil13 Sretna Nova 2011. ! !

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Znaci,svi mi koji smo nedavno kupili novu maticnu,sa njome se mozemo slikat?

born to be gamer
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
brhgzugfewu kaže...

kako misliš slikat ?

izlazit će još par modela iz phenom II serije za am3, x6 1100t itd.

17 godina
neaktivan

Lijepo vas molim da nesuglasice o gramatičkim greškama i slično rješavate na nekom drugom mjestu kao i da se držite teme.

Tko je kako i s čijim novcima kupio nešto me ne zanima a one koji ne mogu zbog toga imati miran san neka zamole osobe sa uber konfama da im daju uvid u tekući račun, štednu knjižicu ili pak smrdljivu čarapu ispod kreveta!

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

aha onda ok,jer sam mislio kada izadje taj Buldozer,da vise nece proizvodit Phenome i opcenito AM3 sockete

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ja se baš nadao da ću moć možda stavit na deluxicu 3 buldožera, čini se da su se previše okrenuli Intelovom načinu poslovanja, znate onu :

Nije se okrenuo ka Intelovom poslovanju, već je Buldozer ipak drugačija arhitektura, no nekompaktibilnost sa postoječim socketima najviše se može zahvaliti novom Power Menagmentu.

brhgzugfewu kaže...

Upravo tako ako misliš na buldozera

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 12:34 (microman).
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Pa bilo je i vrijeme za novi socket, dosad smo sve mogli trpati na stari, a nekih značajnijih poboljšanja u samoj arhitekturi nije bilo. Intel sa svakim socketom donese nešto svježe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 12:36 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

Pa bilo je i vrijeme za novi socket, dosad smo sve mogli trpati na stari, a nekih značajnijih poboljšanja u samoj arhitekturi nije bilo. Intel sa svakim socketom donese nešto svježe.

Koliko je socket 1155 svjež stvarno bi se mogli zapitati, al iskreno prikeljiti intergrirani GPU skupa sa CPU-om i nazvati promijenom vrijedne novog socketa je nadasve bezobrazno prodavanje Muda pod Bubrege. A što se AMD-a tiće, u potpunost se slažem.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 12:42 (microman).
16 godina
neaktivan

Može li netko objasniti zašto je to sve neusklađeno , u 4 mjesecu izlazi bulldozer a godinu dana kasnije PCI-E 3.0 a to  znaci da cemo opet morati prelaziti na nove maticne ploče. jednostavno glupost , umjesto da sve izađe u paketu i onda smo mirni 3 godine

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Može li netko objasniti zašto je to sve neusklađeno , u 4 mjesecu izlazi bulldozer a godinu dana kasnije PCI-E 3.0 a to  znaci da cemo opet morati prelaziti na nove maticne ploče. jednostavno glupost , umjesto da sve izađe u paketu i onda smo mirni 3 godine

Nažalost nikad nećeš bit miran 3 godine:)

Tehnologija se razvija a nažalost većina nas to ne može pratiti.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
17 godina
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

Intel donese, ali u roku mjesec dana izgube podršku za stari socket, am3 je relativno nov

16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

I di je tu zarada? A grafa sa PCI-E 2.0 standardom će bez problema ići na PCI-E 3.0 utor, isto vrijedi i obrnuto

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Koliko je socket 1155 svjež stvarno bi se mogli zapitati, al iskreno prikeljiti intergrirani GPU skupa sa CPU-om i nazvati promijenom vrijedne novog socketa je nadasve bezobrazno prodavanje Muda pod Bubrege. A što se AMD-a tiće, u potpunost se slažem.

Nije tu samo integriranje već novi način rukovanja s podacima preko AVX instrukcija koje su 256-bitne, dok su SSE 128-bitne. A to nije mačji kašalj ubaciti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 12:46 (ATiGamer).
17 godina
microman kaže...
zeroname kaže...

I di je tu zarada? A grafa sa PCI-E 2.0 standardom će bez problema ići na PCI-E 3.0 utor, isto vrijedi i obrnuto

da ali ćeš imati isto kao da si je spojio na pci-e 2.0 (brzine)

16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
microman kaže...

Nije tu samo integriranje već novi način rukovanja s podacima preko AVX instrukcija koje su 256-bitne, dok su SSE 128-bitne. A to nije mačji kašalj ubaciti.

jedan pin manje na utoru govori kolika je promijena. Moglo se je sve to bez problema stavit na socket 1156, no hebiga onda nema zarade

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

jedan pin manje na utoru govori kolika je promijena. Moglo se je sve to bez problema stavit na socket 1156, no hebiga onda nema zarade

Pa vjerojatno se i moglo, u to neću ulaziti, no Intelu će novi socket sigurno donijeti novih zelembaća. AMD je uvijek bio više user friendly no vrijeme je za novi socket, što je je.

14 godina
protjeran

Vidim ljudi se već žale da neće moći satviti Buldu na 890 čipset,ljudi ali ko zna ako bude fizički moguće staviti buldu na 890 (ako bude imao isti broj pinova kao AM3) možda bude update BIOSa ali da se onesposobe neke modernije funkcije Buldi,kao npr UCC na quadovima i hectašima...Procesori izlaze za 4 mjeseca a za to vrijeme se može mnogo toga izmijeniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da ja rađe se još načekam do pcie 3.0 ili da kad izađu atijeve grafe uzmem "starog" bulldozera u početku?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

Ti koji imas para za novi komp,lako za tebe

born to be gamer
16 godina
neaktivan

Mislim da bi bilo moguće staviti bulldozera u am3 ali onda bi svi moduli imali isti napon što po meni nije toliko strašno

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

To je bio potpuno nepotreban komentar.

Da imam para ne bih sad imao Athlona već i7 980x. Uostalom šta koga briga koliko ja imam para.

Morate se pomiriti s činjenicom da tehnlogija napreduje i da ne može godinama bit isti socket i na njega trpate sve što se da kupiti. Potpuno podržavam napredak u arhitekturi, a time i prelazak na novi socket.

17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

da ja rađe se još načekam do pcie 3.0 ili da kad izađu atijeve grafe uzmem "starog" bulldozera u početku?

14 godina
neaktivan
djdomi kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

zasto nebi bio jaci?

i btw. nek mi netko objasni ovo 

"SNAGA I PERFORMANSE"

može biti jači, ali amdu nije u planu da pobijedi proc od 7000+ kn.

njima je važno da izdaju moćan proc za šire mase.

Bulldozer će bit idealan proc za one, koji žele imat mrcinu od proca, za povoljne pare. AMD-u nikad nije bio cilj, high end klasa, jer se ne može mjerit s intelom u tom segmentu tržišta, već low and middle. Znači najniža, i srednja klasa tržišta, a ja sam nekako mišljenja, da bi Bulldozer lako mogao osvojit tu srednju kategoriju tržišta, jer će cijene sigurno bit razumne, a snaga i performanse novih procesora će svakoga moć zadovoljit. U to sam siguran, iako još nema nikakvih rezultata, a naravno da Intel ima bolju tehnologiju, i da će opet imat najjači proc na tržištu, al to ne bi trebalo brinut AMD previše. Njima je u biti najvažnije, da osvoje srednju i nisku kategoriju tržišta, a najvišu komotno mogu prepustit Intelu kao što je i do sad bio slučaj. Siguran sam da ova nova arhitektura iz AMD-a nikog ne bi trebala ostavit ravnodušnim, a to je ono najvažnije u cijeloj priči. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
brhgzugfewu kaže...

To je bio potpuno nepotreban komentar.

Da imam para ne bih sad imao Athlona već i7 980x. Uostalom šta koga briga koliko ja imam para.

Morate se pomiriti s činjenicom da tehnlogija napreduje i da ne može godinama bit isti socket i na njega trpate sve što se da kupiti. Potpuno podržavam napredak u arhitekturi, a time i prelazak na novi socket.

Istina, al ne kužim zašto se ljudi čude novom socketu. Prvenstveno zato što je ovo posve nova arhitektura, i logično je barem meni da ide novi socket za nju. Intel svaki put, bez obzira jel riječ o novoj arhitekturi izbacuje nove ploče, i to korisnike intela košta. Dok će AMD, poprilično sam siguran sljedeću generaciju bulldozera moć stavit na istu ovu ploču AM3+, tako da će se sigurno isplatit uzet novu ploču kad je poprilično velika šansa, da i iduća serija proceva iz amd-a će vrlo vjerojatno ić na tu novu ploču. Dok sam za intel, već sad siguran da će opet izbacit posve nove ploče, na koje neće moć stari, već samo novi procesori. Al kažem to je tako, što si ti reko sve se mijenja i logično je da kad tad moraš kupit novu ploču, 3-4 godine kad prođe, nije neki bad potrošit pare na novu ploču i proc odnosno grafičku. Razumljivo je da se s vremena na vrijeme, "konfiguracija" mora "osviježit".

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
GoodAngel kaže...

Istina, al ne kužim zašto se ljudi čude novom socketu. Prvenstveno zato što je ovo posve nova arhitektura, i logično je barem meni da ide novi socket za nju. Intel svaki put, bez obzira jel riječ o novoj arhitekturi izbacuje nove ploče, i to korisnike intela košta. Dok će AMD, poprilično sam siguran sljedeću generaciju bulldozera moć stavit na istu ovu ploču AM3+, tako da će se sigurno isplatit uzet novu ploču kad je poprilično velika šansa, da i iduća serija proceva iz amd-a će vrlo vjerojatno ić na tu novu ploču. Dok sam za intel, već sad siguran da će opet izbacit posve nove ploče, na koje neće moć stari, već samo novi procesori. Al kažem to je tako, što si ti reko sve se mijenja i logično je da kad tad moraš kupit novu ploču, 3-4 godine kad prođe, nije neki bad potrošit pare na novu ploču i proc odnosno grafičku. Razumljivo je da se s vremena na vrijeme, "konfiguracija" mora "osviježit".

Meni je veći problem chipset. Izgleda kao da se igraju sa pre-release i stable verzijama kako je to u programima. Živi dokaz je novi Intelov fail koji ih košta gotovo milijardu dolara, a toliki profit neće zaraditi na SB-u. Umjesto da ostave s1156 sa P55 ili naprave mali upgrade za dual chanell oni naprave P67 i dobiju dječje probleme sa Sata controllerom.

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Meni je veći problem chipset. Izgleda kao da se igraju sa pre-release i stable verzijama kako je to u programima. Živi dokaz je novi Intelov fail koji ih košta gotovo milijardu dolara, a toliki profit neće zaraditi na SB-u. Umjesto da ostave s1156 sa P55 ili naprave mali upgrade za dual chanell oni naprave P67 i dobiju dječje probleme sa Sata controllerom.

Je istina, kažem ne navijam ni za koga, nego mi glupo da Intel npr svaku seriju izbacuje nove ploče, a to nas korisnike svaki put solidno košta. Npr Intelova bolja ploča dođe oko 2000 kuna, dok za AMD procesore, najbolju ploču možete kupit za ispod 1500 kuna. A Intel najbolju ima 2500-600 kuna, sad uzmite u obzir da npr ako kupujete core i 7-2600K dođe toliko, odnosno 2600 kuna. Pa nisu to neke pare za bacit, a nitko me ne može uvijerit da oni ne mogu napravit ploču, koja će bit za dvije tri generacije procesora, već ne žele, jer žele na svakom procu dodatno zaradit na način, da ljudi koji kupuju novi proc moraju kupit i novu ploču, i s time po meni rade veliki problem svojim kupcima. Zato sam malo više na strani AMD-a, jer mi se čini da su oni po tom pitanju dosta razumniji, dok se Intel može se reć razbahatio u želji za što većom zaradom. U svakom slučaju, Intel radi medvjeđu uslugu sam sebi s nekim stvarima, a da je samo malo skromniji da ne kažem pametniji, AMD bi odavno uništio na tržištu, s povoljnijim cijenama, i s serijom socketa koji bi pasali barem na dvije generacije procesora. Al jebiga, mislim da si Intel neće dozvolit takav "luksuz".

AMD Phenom II x 6 1090T
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 0:31 (GoodAngel).
14 godina
protjeran

Gluposti.

Tko je kupio prije 3 3 godine (ejj, 3 godine!!!) i7 920 i s1366 ima i dan danas jedan od najboljih procesora na tržištu i trajat će još barem 5 godina. I kakve su to gluposti prebrzo mjenjanje utora? Kolko vidim većina vas je na AM2/s775 utorima iz 2005/2006 godine. A danas je 2011. Zato nepričajte gluposti, tehnologija napreduje i traži promjene.

Ista stvar i sa s1156 socketom. i5 750, i5 650 svi se drže odlično. I još će držati dugo vremena sve. I nikakva nadogradnja vam neće trebati.

To što AMD konstantno trpa svoje nove procesore u stare sockete znači samo jedno, a to je da je arhitektura stara i da se nije promjenila (previše) čak ni od prvog Athlona 64 iz 2003. godine. Samo manji zahvata i poboljšanja i naravno trpanje dodatnih tranzistora.

Tko uzme danas s1155 imat će računalo koje će sve vrtit po 5+ godina. i7/s1366 je iz 2008. godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@kristijan696

Malo više informiranja ... jedino točno što si naveo je dugovječnost i atraktivnost LGA 1366 x58 platforme. No to je bilo i najavljeno u samom početku, s obzirom da se radi o premium workstation platformi.

LGA 1156 -> 1155 je ili klasična muljaža da se kupce prisili na promjenu platforme, ili Intel nije gledao dovoljno daleko kad je dizajnirao LGA 1156.

Što se tiče LGA 775, tu je bilo raznih situacija. Osim socketa treba gledati i čipset (s obzirom da se njemu nalazi memorijski kontroler), te samu izvedbu ploče (regulacija napona). C2D nije bio podržan na svim LGA 775 pločama, pa čak ni na nekim koje su imale odgovarajući čipset (npr. prve revizije ploča s i975 čipsetom) jerbo nije bila odgovarajuća regulacija napona (power management). Klasični primjer: Intel BadAxe I gdje su ljud lemili po ploči da bi dobili podršku za C2D.

Kompatibilnost na AM socketima je  ovisila isključivo o power managementu i memorijskom standardu, čipset nije bio problem s obzirom da je mem. kontroler na procesoru. Najveća promjena je bilo uvođenje odvojene regulacije za NB i x86 jezgre sa AM2+, a sada je slična situacija i sa AM3+. AM3 (DDR3) je nosio samo promjenu memorijskog standarda. Kompatibilnost unazad nikad nije bila problem.

Uglavnom sa LGA 775 i AM(2/2+/3/3+) su se i Intel i AMD trudili održati maximalnu kompatibilnost u prijelaznom razdoblju. AMDu je to nešto bolje polazilo za rukom čisto iz razloga što je iz jednadžbe bio izbačen čipset.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 8:58 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice