AMD-ov bulldozer tek u travnju 2011.

poruka: 92
|
čitano: 12.008
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Glasine u kojima smo saznali da AMD planira izbaciti "buldožera" u 1. mjesecu ipak nisu točne.

Neslužbeno doznajemo da je izlazak Zambezi bulldozera u 4. mjesecu iduće godine.

Izlazak će donijeti i nove chipsete, 990 FX north i SB950 southbridge. Oni imaju podršku za 2x16 PCIe slotove, Raid 5, 14xUSB 2.0, USB 3.0 i Sata 6GB/s.

Inžinjerske verzije su izašle ovog mjeseca, a 32 nm silicon će biti spreman za 2. mjesec, a proizvodnja za 3. mj.

Izvor : http://www.fudzilla.com/processors/item/21332-zambezi-bulldozer-comes-by-april-2011

Xfire : mihovil13 Skype : mihovil.mandic Steam : mihovilm

2 0 hvala 4
14 godina
neaktivan

Pa dokle cemo vise sa tim jezgrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oće bit kompatibilni s AM3?

OĆU NOVI NICK!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sva sreca da se nisam odlucio cekat bulldozere nego kupit 955be i bio miran xd , oprostite nisam pratio , oce li bit sta od kompatibilnosti sa am3 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Po svemu pročitanom na AMD forumu/stranicama, nažalost neče bit kompaktibilni sa AM3.

Nije nigdje direktno rečeno da neče.

Ali je rečeno da su mogli birat, dali stavit na AM3 socket ili ne.

Ako stave, neče bit u punom sjaju kao što bi to radilo na AM3+ socketu.

Dakle, došao bi s nekim nedostatcima.

I na kraju, odluka je pala na AM3+ socket.

Dakle, po svemu sudeči, Bulldozer neče na AM3 socket.

Al opet, ja se držim one svoje. Dok ne izađe, ne vjerujem ničemu {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 11:14 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ja nisam čuo za ovo.. To su neki novi procesori jači?

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: AMD-ov bulldozer tek u travnju 2011.
joze kaže...

Nisam siguran dali te pratim.

Za šta točno nisi čuo??

Ako nisi čuo za Bulldozera, imaš par tema tun a forumu.

I stvarno se dosta o njima piše u zadnje vrijeme.

Imaš i po netu zaista dosta.

Di god okreneš, naiđeš na nešto o Bulldozeru (novi iz AMD-a) i Sandy Bridge-u (novi iz Intela).

A za kompaktibilnost se pričalo puno.

Bilo je navodno dosta mogučnosti.

I da će bit kompaktibilan sa AM3.

I da neče bit kompaktibilan.

I da će bit kompaktibilan sa AM3 pločama, ali samo sa 890 chipsetom.

I da će bit kompaktibilan sa AM3, ali uz određene nedostatke.

Ovo zadnje je rečeno i na AMD-ovim stranicama.

Ali je rečeno da su to mogli izabrat, ali da su odlučili za AM3+ socket.

Dakle, po svemu, tko želi ić na Bulldozera, mota će ić i na AM3+ ploču.

Ali pričekajmo izlazak i svježije informacije.

15 godina
zabranjeniples kaže...
joze kaže...

Nisam siguran dali te pratim.

Za šta točno nisi čuo??

Ako nisi čuo za Bulldozera, imaš par tema tun a forumu.

I stvarno se dosta o njima piše u zadnje vrijeme.

Imaš i po netu zaista dosta.

Di god okreneš, naiđeš na nešto o Bulldozeru (novi iz AMD-a) i Sandy Bridge-u (novi iz Intela).

A za kompaktibilnost se pričalo puno.

Bilo je navodno dosta mogučnosti.

I da će bit kompaktibilan sa AM3.

I da neče bit kompaktibilan.

I da će bit kompaktibilan sa AM3 pločama, ali samo sa 890 chipsetom.

I da će bit kompaktibilan sa AM3, ali uz određene nedostatke.

Ovo zadnje je rečeno i na AMD-ovim stranicama.

Ali je rečeno da su to mogli izabrat, ali da su odlučili za AM3+ socket.

Dakle, po svemu, tko želi ić na Bulldozera, mota će ić i na AM3+ ploču.

Ali pričekajmo izlazak i svježije informacije.

ja imam am3 plocu i 890 chipset , nadam se da cu nakon ljeta moc kupit jednoga za svoju ploču pa makar ne dobio sve mogucnosti njihove.

17 godina

Kao što sam napisao, izlazi novi čipset a naravno time i socket.

AM3+ neće bit kompabitilan sa AM3

Xfire : mihovil13 Sretan Božić !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oče li ti buldožeri bit u rangu s intel i7? Mislim po perfomansama 3d, photoshop itd..

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 12:30 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
joze kaže...

Oče li ti buldožeri bit u rangu s intel i7? Mislim po perfomansama 3d, photoshop itd..

zovi Milana on sigurno zna 

15 godina
joze kaže...

Neznam bas ako amd nemoze(nesmije) hyperthreding da ce tako prestici intel! Ali niti nemora ipak je to high end klasa za mid-low amd je bolji izbor barem za sada!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
joze kaže...

a gle, 1090T i 1100T su već došli do ranga i7 980X u cinebenchu 

Sve je moguće ;)

17 godina
joze kaže...

Ti Buldozeri ce ti bit, ma da skratim pricu ono kaj je AMD napravil Intelu 1999 i posle kasnije opet sa Athlon64 eto to ce bit.{#}{#}

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
joze kaže...

Sve je moguće ;)

Haha,LOL{#}. Niti u Igrama, a kamoli u sintetici di je 980X po 40%+ brži, a posebice u Cinebenchu i dekodiranju opčenito di je 980X 50% brži od X6 1100T.

AMD-ovi procesori nisu ni blizu preformansama tog Intelovog 980X, a kamoli da su došli u njegov rang.

Cijenu ne treba spominjati jer su procesori sasvim neusporedivi, no za ljude koji dobro zarađuju na obradi videa i 3D rendiranju 980X je pun pogodak.

KLIK

I'll be back
15 godina
microman kaže...
Mitch kaže...
joze kaže...

Sve je moguće ;)

Haha,LOL{#}. Niti u Igrama, a kamoli u sintetici di je 980X po 40%+ brži, a posebice u Cinebenchu i dekodiranju opčenito di je 980X 50% brži od X6 1100T.

AMD-ovi procesori nisu ni blizu preformansama tog Intelovog 980X, a kamoli da su došli u njegov rang.

Cijenu ne treba spominjati jer su procesori sasvim neusporedivi, no za ljude koji dobro zarađuju na obradi videa i 3D rendiranju 980X je pun pogodak.

KLIK

Slazem se 980x papa amd za dorucak,rucak i veceru u jednom zalogaju!

My Life Is A Very Serious Game...
17 godina
neaktivan

Vidim da je dječurlija počela kakati i udaljavati se od teme, pa da se vratimo:

1) Bulldozer nikad nije bio najavljen za Q1 2011, AMD ga je samo najavljivao za 2011 bez konkretnog roka. Tek su na zadnjem Financial Analyst Day-u rekli da će biti predstavljen u Q2 2011. Realno je trebao doći još kasnije, a Llano mainstream APU je trebao biti predstavljen kao prvi APU čip i prvi 32nm GloFlo HKMG SOI čip. Ispada da će Llano biti predstavljen zadnji, a Bulldozer je požuren.

Redosljed je trebao biti: Llano -> Ontario/Zacate -> BD, a ispalo je: Ontario/Zacate -> BD -> Llano.

2) Bulldozer je kao arhitektura jednako veliki skok za AMD kao što je bio K6 -> K7, ili K7 -> K8. Dakle, nešto bitno drugačije. CMT će vjerojatno predstavljati smjer u kojem će se dizajn x86 procesora kretati u budućnosti (kao što je bio i AMD64 iliti x86_64)

3) Što se tiče kompatibilnosti sa starijim socketima, ona ne ovisi toliko o čipsetu (koji je u biti samo PCI-E hub, eventualno s integriranom grafikom) nego direktno o power managementu. S AM2+ je razdvojeno napajanje x86 jezgri od mem. kontrolera, a kod Bulldozera će to ići još dalje, regulacija će biti još granularnija (moći će se skroz gasiti pojedini moduli). Stoga će BD raditi samo na AM3+ socketu, i svi stariji procesori s DDR3 kontrolerom će također koristiti taj socket. Znači, AM3+ je kompatibilan unazad s Athlonima II, Phenomima II (osim X4 920 i 940) te Sempronima 14x. Ovo je već sve potvrđeno od AMD marketinga tako da više nema smisla raspravljati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 15:14 (stef).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Da, čuo sam da se spominju zasebni naponi za svaki pojedini modul. Baš zato AM3+ CPU ne bi trebao biti kompatibilan sa AM3 pločama no ostaje mogućnost da se podrška odradi preko updatea BIOS-a.

AM3 procevi će pak sigurno biti kompatibilni s AM3+ pločama jer se višenaponska funkcija gubi i za njih je to nepotrebno.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Da, čuo sam da se spominju zasebni naponi za svaki pojedini modul. Baš zato AM3+ CPU ne bi trebao biti kompatibilan sa AM3 pločama no ostaje mogućnost da se podrška odradi preko updatea BIOS-a.

Teško da će biti moguće preko updejta BIOSa jer ovisi o "ožičenju" socketa, da tako kažem. Ako fizički nije omogućeno više neovisnih domena koje se zasebno mogu regulirati onda to ni update BIOSa neće popraviti.

Isti problem je kačio i prve Phenome u AM2 socketu, NB se nije mogao podešavati zasebno. Konkretna podrška je ovisila od vendora do vendora, no moglo je funkcionirati. Mislim da je sad stvar ipak nešto kompleksnija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 15:30 (stef).
15 godina
neaktivan

Vidjet ćemo. Ne vjerujem ni ja da će biti kompatibilni, no najbolje pričekati službeni izlazak pa ćemo sve saznati. Ali bojim se da će moduli fizički ovisiti o socketu i da se softverski to neće moću riješiti.

Ako i ne budu kompatibilni nećemo se žaliti jer napredak u tehnlogiji nakon podužeg vremena mora se nečim žrtvovati. Gle Intela kako za svaku seriju izbacuje poseban socket dok je kod AMD-a i više generacija međusobno kompatibilno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I sada je zadržana kompatibilnost, ali samo unazad {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Mitch kaže...
joze kaže...

Sve je moguće ;)

KLIK

mislio sam po klasi a ne po scoreu : http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/38575-amd-phenom-ii-x6-1100t-black-edition-six-core-processor-review-9.html

16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Sve je moguće ;)

Ja neznam šta si ti mislio, al vidim šta pišeš, a napisao si CITIRAM:a gle, 1090T i 1100T su već došli do ranga i7 980X u cinebenchu 

Iskreno neznam kako je trenutno najači PhenomII došao u rang trenutno Najačeg Intelovog Procesora kad je Ovaj drugi 50+% brži od 1100T.

No ono šta ti ja želim reč jest da su ti procesori neusporedivi, šta zbog preformansi, no najviše zbog unikatne cijene.

A što se Buldozera tiče mislim da će procesori primarno biti usmijereni na omijer preformanse/cijene što je i do sada bila AMD-ova politika, no šanse za neki Intel ubojicu su ravne nuli.

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

A što se Buldozera tiče mislim da će procesori primarno biti usmijereni na omijer preformanse/cijene što je i do sada bila AMD-ova politika, no šanse za neki Intel ubojicu su ravne nuli.

misliti je dr3k znati :)

AMD je u zadnjih 11 godina iznenadio 2 puta: K7 kojim su razvalili PIII i praktički uveli DDR kao memorijski standard za x86 te K8 koji je sahranio Intelove velike snove za Itanium, i koji je prototip svih kasnijih AMD/Intel procesora (x86_64, IMC, hibridna sabirnica, multicore).

Inače da, Bulldozer moduli su prilično ekonomični što se tiče broja tranzistora i prostora kojeg zauzimaju, a ni L3 moduli nisu nešto veliki. Arhitektura će biti jako "protočna" i s relativno visokim clockovima. Izbor imena je također značajan: Bulldozer (i Bobcat). Evocira na Thunderbird, ili Hammer {#}.

16 godina
microman kaže...

A što se Buldozera tiče mislim da će procesori primarno biti usmijereni na omijer preformanse/cijene

Ja se isto nadam!

16 godina
neaktivan
stef kaže...

misliti je dr3k znati :)

AMD je u zadnjih 11 godina iznenadio 2 puta: K7 kojim su razvalili PIII i praktički uveli DDR kao memorijski standard za x86 te K8 koji je sahranio Intelove velike snove za Itanium, i koji je prototip svih kasnijih AMD/Intel procesora (x86_64, IMC, hibridna sabirnica, multicore).

Inače da, Bulldozer moduli su prilično ekonomični što se tiče broja tranzistora i prostora kojeg zauzimaju, a ni L3 moduli nisu nešto veliki. Arhitektura će biti jako "protočna" i s relativno visokim clockovima. Izbor imena je također značajan: Bulldozer (i Bobcat). Evocira na Thunderbird, ili Hammer {#}.

AMD-ov Cayman je dokaz koliko vi Znalci više volite pametovati sa glupostima, dok praksa pokaže suprutno.

No evo izgleda da nije dvoljna Cayman lekcija pa se napuhavanje balona prebaciva na Buldozer.

No opet od Intel "ubojice" bude ista stvar kao i sa Fermi "ubojicom"

No ako želiš, ja Znadem da od Buldozera neće bit nikakav Intel "ubojica".

I'll be back
17 godina
neaktivan
microman kaže...

AMD-ov Cayman je dokaz koliko vi Znalci više volite pametovati sa glupostima, dok praksa pokaže suprutno.

No evo izgleda da nije dvoljna Cayman lekcija pa se napuhavanje balona prebaciva na Buldozer.

Sad mi nađi bilo koji moj post pred izlazak Kajmana koji nije držao vodu ... nisam ja Dado, i nikad nisam pričao o "ubojicama" :). To je riječnik fanbojeva.

15 godina
neaktivan
stef kaže...
 Izbor imena je također značajan: Bulldozer (i Bobcat). Evocira na Thunderbird, ili Hammer {#}.

Da se zove Buldožder onda bi požderal Intela ovak se samo nadam da bu išao na AM3 ploču jer bu inače požderal moju lovu.

Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?
15 godina
neaktivan
microman kaže...

AMD je u obliku Caymana MORAO napraviti najjači single GPU. Nakon 5xxx serije faila u obliku GF100 kartica AMD je postao no 1 na tržištu desktop grafičkih kartica i umjesto da tu nadmoć prebace na sljedeću generaciju, oni su se opet vratili na mjesto "bang for buck" koje drže većinu vremena dok nVidia ponovno ima najjače grafe. Ne znam samo što su radili dok je nVidia bila na koljenima, gladili jaja vjerojatno.

Dok je odnos AMD-a i Intela jasan. Od AMD-a se ne očekuje da napravi jači proc od Intela no nema razloga zašto to ne bi napravio. AMD MOŽE iznenaditi iako iskreno ne vjerujem u to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.12.2010 23:43 (ATiGamer).
15 godina

zasto se ovdje pravdate kao da ste vi vlasnici navedenih firmi? pa HVALA BOGU da postoji AMD da si mozes kupiti pristojan procesor za odlicnu cijenu... ide mi vec na k**** ta prepucavanja. imas intel doma, ok. ne moras ga dizati u nebesa kad ti isti nabija cijenu...

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice