ACTA je POBIJEDILA !? zaključana tema

poruka: 782
|
čitano: 173.647
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: ACTA je POBIJEDILA !?
Ner0 kaže...

ima li gdje u hrvatskoj za narucit guy fawkes maske?? neda mi se s ebaya narucivat i cekat tjednima da dode pa ce mi jos strgat masku posta je**na

Misliš Vendetta?

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
15 godina
pbandov kaže...
Ner0 kaže...

ima li gdje u hrvatskoj za narucit guy fawkes maske?? neda mi se s ebaya narucivat i cekat tjednima da dode pa ce mi jos strgat masku posta je**na

Misliš Vendetta?

V for Vendetta! {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

@MummE  Predlažem ti da odeš u neku špilju živjet svoj happy lajfić bez interneta onda, jer jbg stroj za vratit se u prošlost još ne postoji (bar mislim).

ACTA HAS TO GO DOWN !!!

Jer inače priželjkujem takve prosvjede, takve nerede...priredit im nešto šta nisu vidli u zadnjih 500 godina...priredit im globalnu anarhiju !

Slažem se s time da je ovo sve maslo Illuminata i Masona, s ciljem "porobljavanja", cenzure, ukidanja prava slobode govora...a naposljetku totalne kontrole i novog svjetkog poretka.

21.12.2012 neće bit smak svijeta onako kako neki zamišljaju (invazija aliena, meteor...) nego će to bit skup okolnosti i događaja (poput ACTE) koji će kroz cijelu godinu dosegnuti svog vrhunac tog dana...i tad će se dogoditi nešto što će promjenit sve (na dobro ili na loše).

Acta je samo jedna u nizu događaja i nekih koji tek slijede, vjerovali vi to ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 17:00 (Radament).

1 0 hvala 0
17 godina
pbandov kaže...
Ner0 kaže...

Misliš Vendetta?

Nope, misli Guy Fawkes.

V iz V for Vendetta nosi masku koja predstavlja lice Guy Fawkes-a, stvarne osobe koja je bila dio urote u kojoj su trebali srusiti britanski parlament.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
pbandov kaže...
Ner0 kaže...

Misliš Vendetta?

V for Vendetta! {#}

Ne, maska se inače zove "Guy Fawkes". Ako pogledate uvod filma V for Vendetta shvatit ćete o kome se radi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Radament kaže...

@MummE  Predlažem ti da odeš u neku špilju živjet svoj happy lajfić bez interneta onda, jer jbg stroj za vratit se u prošlost još ne postoji (bar mislim).

ACTA HAS TO GO DOWN !!!

Jer inače priželjkujem takve prosvjede, takve nerede...priredit im nešto šta nisu vidli u zadnjih 500 godina...Anarhija !

Slažem se s time da je ovo sve maslo Illuminata i Masona, s ciljem "porobljavanja", cenzure, ukidanja prava slobode govora...a naposljetku totalne kontrole i novog svjetkog poretka.

21.12.2012 neće bit smak svijeta onako kako neki zamišljaju (invazija aliena, meteor...) nego će to bit skup okolnosti i događaja (poput ACTE) koji će kroz cijelu godinu dosegnuti svog vrhunac tog dana...i tad će se dogoditi nešto što će promjenit sve (na dobro ili na loše).

Acta je samo početak, vjerovali vi to ili ne.

Dobro misliš, ali da te ispravim. Ne da još ne postoji, nego ne može postojati. Možeš ići u budućnost teorijom relativnosti ili gledati u prošlost )ako bi uspio napraviti kameru koja bi išla brzinom većom od svjetlosti, i da od refleksije svjetlosti sa zemlje pratiš događaje od prije. To je sve! Dakle drugim rječima, ili get with the times, or go fu*k yourself. Jer znam par ljudi koji se inate unaprijeđenju i nije im baš bajno tako da...

15 godina
Psiho246 kaže...

{#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 17:12 (sudy_freak).
16 godina
neaktivan
MummE kaže...

Ispričavam se svima u ime MummE-ta, koji je moj irl prijatelj, inače, bio je ovisnik o računaru, malo je smirio stvar i sad mu je krivo što mi dižemo neki pokret. Ne, nisu samo ovisnici u pokretu protiv toga, SVI koji IMALO koriste internet su ugroženi ovime, pa čak i ti.

15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
pbandov kaže...
Ner0 kaže...

Misliš Vendetta?

Nope, misli Guy Fawkes.

V iz V for Vendetta nosi masku koja predstavlja lice Guy Fawkes-a, stvarne osobe koja je bila dio urote u kojoj su trebali srusiti britanski parlament.

A to je ona scena još u srednjem vijeku? Baš sam početak filma? tj. prolog? Sad kontam XD, thx {#}

16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

mene stvarno boli srce kad gledam kako srbi, slovenci, poljaci svi narodi oko nas rade prosvjede jedino hrvati mirno sjede i bune se iz kuce...bila je stranica www.whatis-theplan.org tamo sam pokusao ac nekog neki prosvjed da se pokrene ili nesto al to je sve propalo stvarno smo jedni i nadam se da ce se ljudi sa ovog foruma trgnut i da cemo izac na ulice da vide da nam smeta , nemoramo nista postic, samo da izadjemo da vide da nam smeta i da nece bit dobro ako to odobre

Guy fawkes je bio covjek koji je u britaniji zaletio se na njihov parlament sa ovakvom maskom i pokusao ih sve raznijeti...nije mu uspjelo pa su ga spalili na lomači kao heretika...to je u britaniji poznato kao 5th november (5.11) i kao kod nas fašnik, ljudi nose ove maske i lutke guy fawkesa pale na lomači , od tude je u filmu v for vendeta potekla maska i osveta, i od tud anonymousi uzimaju masku....maska vuce znak revolucije i slobode naroda

btw sta se tice maske, evo LINK kako izradit vlastitu masku od papitra :)

Vrane nebom šestare
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 17:12 (Ner0).
Moj PC  
10 0 hvala 3
17 godina
pbandov kaže...
Psiho246 kaže...

Nope, misli Guy Fawkes.

A to je ona scena još u srednjem vijeku? Baš sam početak filma? tj. prolog? Sad kontam XD, thx {#}

Ner0 kaže...

Guy fawkes je bio covjek koji je u britaniji zaletio se na njihov parlament sa ovakvom maskom i pokusao ih sve raznijeti...nije mu uspjelo pa su ga spalili na lomači kao heretika...to je u britaniji poznato kao 5th november (5.11) i kao kod nas fašnik, ljudi nose ove maske i lutke guy fawkesa pale na lomači , od tude je u filmu v for vendeta potekla maska i osveta, i od tud anonymousi uzimaju masku....maska vuce znak revolucije i slobode naroda

btw sta se tice maske, evo LINK kako izradit vlastitu masku od papitra :)

Nope, djelomicno krivo.

Ispravak:

Guy Fawkes je bio samo jedan od clanova urote, ali je bio iznimno inteligentan i castan lik.

Njihov plan je bio navodno da iskopaju tunel ispod parlamenta, gdje su trebali postaviti bacve sa barutom koje su trebale raznjeti parlament.

Na kraju su uspjeli koliko se sjecam iznajmiti neku sobu blizu parlamenta gdje su skladistili sav barut.

Guy Fawkes je bio zaduzen za cuvanje baruta.

Jedan od drugih urotnika je imao problem sa time sto je na zasjedanje parlamenta trebao doci i jedan katolik, stoga ga je upozorio na urotu te mu predlozio da ne dode na zasjedanje.

Taj katolik je sve prijavio britanskom kralju koji je naravno odmah dao uhititi Guy Fawkesa.

Britanci su Fawkesa ispitivali i mucili srednjovjekovnim spravama, a ovaj je tek nakon 5. ispitivanja sve priznao, na sto su ga ovi osudili na smrt vjesanjem.

Kako Fawkes ne bi dopustio da ovi imaju konacnu pobjedu, neposredno prije vjesanja je skocio sa grede vjesala na glavu i sam sebi slomio vrat, kako britanci ne bi imali zadovoljstvo likovanja nad njim.

Na taj dan, kada je uhicen, 5. 11. britanci su slavili tako da su spaljivali maske i lutke Guy Fawkesa u cast svojeg kraljevstva.

S druge strane, na isti dan su neki Irci i Skoti (ili nesto slicno) ilegalno slavili heroja koji je u njihovim ocima bio voda pokreta, revolucionar.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 17:21 (Psiho246).
14 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Evo na ovom oglasu mozete kupit anonymous maske ili kako ih već volite zvat. Piše da je oglas prodan ali nije, kontaktirao sam gospona preko maila i kaze da mu stize nova posiljka sljedeci tjedan, ja sam se predbiljezio sa 10 maski, ja i prijatelji cemo bit anonymousi na maškarama(odjelo maska, crna kosa i šešir) a možda i kasnije posluži, ako u ovoj državi nekom padne na pamet neki prosvjed organizirat:)

STOP ACTA!
Moj PC  
3 0 hvala 6
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Guy Fawkes je bio samo jedan od clanova urote, ali je bio iznimno inteligentan i castan lik.

Guy Fawkes je sudjelovao u uroti čija je glavna motivacija bez obzira na sve ostale okolnosti bila pobiti hrpu ljudi zato što su bili DRUGE VJERE od njega. Danas bi takvo što nazivali talibanom i teroristom.

Jeste da su ni druga strana u toj priči nisu bili sveci, i jeste da su i ovi urotnici imali pozitivnih strana, međutim ostaje činjenica da su zbog vjerske motivacije pokušali ubiti ljude, a to nikako nije dobro niti časno.

Drugi su ga kasnije slavili zato što su bili neprijatelji onih koje je on pokušao raznijeti, jer su ih ti isti terorizirali.

Međutim njegova faca na maskama kao simbol građanske pobune nije uopće problem što se mene tiče, jer današnji mladi koji se time zanose većinom nemaju pojma ko je Guy Fawkes bio niti imaju pojma o tadašnjim borbama protestanata i katolika, sve što oni znaju o toj maski potječe iz filma "V for Vendetta", a tamo nema nikakvog vjerskog ratovanja tako da kao simbol toga je neokaljan...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 19:28 (Enkidu).
17 godina
ACTA je POBIJEDILA !?

Nije ni bitno bitno kako sami simbol izgleda, bitno je ono što on predstavlja u ovom trenutku, a to je SUPROSTAVLJANJE POVLAŠTENOJ MANjINI, KOJA NA RAZNE NAČINE, OGRANIČAVA, DIREKTNO ILI INDIREKTNO, SLOBODU POJEDINCA.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Enkidu kaže...
Psiho246 kaže...

Guy Fawkes je sudjelovao u uroti čija je glavna motivacija bez obzira na sve ostale okolnosti bila pobiti hrpu ljudi zato što su bili DRUGE VJERE od njega. Danas bi takvo što nazivali talibanom i teroristom.

Jeste da su ni druga strana u toj priči nisu bili sveci, i jeste da su i ovi urotnici imali pozitivnih strana, međutim ostaje činjenica da su zbog vjerske motivacije pokušali ubiti ljude, a to nikako nije dobro niti časno.

Drugi su ga kasnije slavili zato što su bili neprijatelji onih koje je on pokušao raznijeti, jer su ih ti isti terorizirali.

Međutim njegova faca na maskama kao simbol građanske pobune nije uopće problem što se mene tiče, jer današnji mladi koji se time zanose većinom nemaju pojma ko je Guy Fawkes bio niti imaju pojma o tadašnjim borbama protestanata i katolika, sve što oni znaju o toj maski potječe iz filma "V for Vendetta", a tamo nema nikakvog vjerskog ratovanja tako da kao simbol toga je neokaljan...

Imas u jednu ruku pravo. {#}

Ali moras uzeti u kontekst stoljece u kojem je Fawkes zivio te kakva su vremena tada bila.

Fawkes je bio covjek koji je imao svoja uvjerenja i za njih se strastveno borio.

U necijim ocima je bio terorist, a u necijim revolucionar i borac za neciju pravdu.

Sam odnos britanaca prema Fawkesu nalaze da mozda i Fawkes nije cinio tako losu stvar, ali kao sto sam rekao, takva su bila vremena.

Nije vazno, Fawkes je u cijeloj prici oko V-a i Anonymusa ionako samo neka vrsta metafore, simbol bas kao sto i sam V kaze. {#}

- Psiho246
18 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?
Exploder kaže...

Misilm da je vrijeme za maske na lice i na ulice.

Dogovorite datum.

Potpisujem !

Unix kaže...

U svakom slučaju, znam što ću nositi u Veneciji 18.02. {#}

Još bolje nosi u Briselu !

Ner0 kaže...

mene stvarno boli srce kad gledam kako srbi, slovenci, poljaci svi narodi oko nas rade prosvjede jedino hrvati mirno sjede i bune se iz kuce...bila je stranica www.whatis-theplan.org tamo sam pokusao ac nekog neki prosvjed da se pokrene ili nesto al to je sve propalo stvarno smo jedni i nadam se da ce se ljudi sa ovog foruma trgnut i da cemo izac na ulice da vide da nam smeta , nemoramo nista postic, samo da izadjemo da vide da nam smeta i da nece bit dobro ako to odobre

Ja bi odma iša da znam da je neko organizira neki prosvjed sa bar 50 ljudi !

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Ima li Sarajlija ovdje koji znaju kako da pokrenemo protest i ovdje na ulicama? PM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Ko bi ga nazvao Talibanom? Amerikanci koji su izmislili termin Taliban i osnovali ih za borbu protiv Rusa u Afganistanu?

Motivacija nije bila pobiti ljude zato sto su druge vjere nego zato sto ugnjetavaju njegov narod upravo zato jer je druge vjere. Mislim da mozes shvatiti ovu recenicu ali ipak cu pojasniti da ne bude zabuna. Zamisli jednu vojnu jedinicu sastavljenu iskljucivo od Židova koja se u ww2 bori protiv nacista (bilo je dosta takvih jedinica, pa cak i medju nasim antifasistima). Da li je njihov motiv vjerski? Treba li ih nazvati teroristima i Talibanima?

17 godina
protjeran
Enkidu kaže...
Pa ovo je stvarno teška arogancija i bezobrazluk ? Ne mogu virova da ovo Obama govori, za kojeg sam navija !

Da su njihovi radnici najproduktivniji ? Za razliku od Kineza koji rade triput više za 50 puta manje love ?

Na izjednačenom polju uvijek pobijede ? Zato oni nemaju maglev a Kinezi, Japanci i drugi imaju ?

U Rusiji i drugim zemljama ne smije nijedna kompanija imati prednost pred američkim kompanijama ? Pa jesu oni totalno pop**dili ? Ovaj govor zvuči ko da govori neko ko je totalno otiša na kvasinu i nije uopće u kontaktu sa zdravim razumom ! Možda je to zbog isjecanja videa iz konteksta ali ovo je stvarno...

Nisi treba navijat. Eto navija se za razno razne klube a neki lopovi uvijek pospremaju lovu, pa ak to dosad nisi naucio .... navijaj

Pa to bi rekao i ti da si predsjednik neke drzave za svokje shljakere u nadi da ce tutleki glasat se za tebe.

I najbitnije jel kuzis da nije nista lagao .... ne bi vjerovao to sto Kinezi robuju (al bolje uzmi Vijetnamce ili uskoro neke afrikamce) ne znaci da su oni najproduktivniji. Bit che da nam se definicije razlikuju. Recimo Kinezi su donedavno bili najproduktivniji u zna se cemu .... wabbit games

Aj ti odgledaj Star Warse ko svaki posteni gik pa mozda slozis osmoploshnu kvazi Rubikovu kocku. Brale, nisu ti oni na kvasini oni su u posjetu Johnnyu.

A znas sta su trkeljali nasi istocnio sujedi pred neko ljeto gubitnici u miru i takva s*ranja a danas ravno s drveta na navijacke tribine ... pa sto se onda imas cuditi jenkijevskoj retorici ... ili si se nadao necemu boljem posto je obama kao mali upao u kakao pa bi po tome trebao biti pametniji.

16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Evo zanimljivog štiva - http://www.netokracija.com/acta-22873

"ACTA je međunarodni ugovor, a prema Ustavu RH (članak 140.) međunarodni ugovori koji su ratificirani (potvrđeni) u skladu s Ustavom “čine dio unutarnjega pravnog poretka Republike Hrvatske, a po pravnoj su snazi iznad zakona“. I tako, kad Europska komisija kao pozitivnu stranu ACTA-e ističe da ona, za razliku od SOPA-e, nije zakon, potpuno su u pravu: ACTA je, potencijalno, više od zakona."

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

{#}War bitch.

ShadowWLordD
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 1:05 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
17 0 hvala 0
16 godina
Jel oni to mogu svejedno pregledavat ak skidam prek seedboxa pa onda na pc??
Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Očito da mogu. {#}

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
A ak na serveru promjenim md5?
Ili downloadam u dva dijela?
Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

To sad sve ovisi o načinu na koji će se to skenirati i provjeravati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
nidjo123 kaže...

Evo zanimljivog štiva - http://www.netokracija.com/acta-22873

"ACTA je međunarodni ugovor, a prema Ustavu RH (članak 140.) međunarodni ugovori koji su ratificirani (potvrđeni) u skladu s Ustavom “čine dio unutarnjega pravnog poretka Republike Hrvatske, a po pravnoj su snazi iznad zakona“. I tako, kad Europska komisija kao pozitivnu stranu ACTA-e ističe da ona, za razliku od SOPA-e, nije zakon, potpuno su u pravu: ACTA je, potencijalno, više od zakona."

Ovo vrijedi za praktično sve države, citiram sebe (iz threada http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/fight-acta--jos-nije-kasno-/136842.aspx) :

"Nakon što sporazum bude ratificiran on u biti postaje važeći zakon u tim državama i NADJAČAVA bilo koji već postojeći i važeći domaći zakon koji mu se eventualno suprotstavlja !" (ovo nisam ja izmislio nego našao po netu).

MasterOdisasteR kaže...

{#}War bitch.

Baš nam sad treba Terminator da dođe i počisti ove parazite iz RIAA / MPAA i slične... :)

16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Nekad prije...

- Ljudi nisu mogli zamislit uopce da ce ikad postojat racunalo...pa su se nasli pametni i smislili ga. Naso se i Jobs koji je uveo grafiku na PCeve iako je to bilo daleko od onog sto su mogli zamislit tada...nitko nije opce mogo zamislit da ce nekad ljudi preko mobitela ic na internet i da ce postojat touchscreen....Zahvaljujuci pametnim ljudima tu smo di jesmo i naci ce ih se jos dosta da promjenje gledanje na svijet i tehnologiju!!

Tko je vlasnik interneta?
-
NITKO

- Prije ili kasnije naci ce se nacin da se ovo zaobiđe jer način na koji smo navikli funkcionirat niti jedan zakon nemoze promjeniti. Ili cemo se svi pobit ili cemo zaobic a svi ce dat sve od sebe da se ovakve stvari zaobiđu jer NITKO NE ŽELI DOŽIVITI MATRIX!!! Samo treba položit nadu u budućnost i biti oprezan u ova vremena!

- Laptop sam pripremio Linux je gore backtrack3 radi svoje spojis se na tudji Wireless i preko necijeg ipa radis stvari, sve nedozvoljeno ce uskoro bit na dvdu na PC idu novi windowsi. Mi smo riznica znanje, korisnici interneta. Napredniji korisnici znaju vise o internetu nego oni koji njime upravljaju jer smo mi okruzeni i zivimo tako. Kupimo maske izadjimo na ulice i pokazimo da nas ima ! Do 6. mj. ce sve past u vodu ako u ovo malo vremena dok jos imamo pravo glasa, izrazimo se ! ljepite plakate, širite vijesti po socijalnim mrežama informirajte ljude nesmijemo više sjedit ko mule pred monitorima i kukat ! :)

Kako stvari funkcioniraju Kako stvari funkcioniraju
Vrane nebom šestare
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 3:24 (Ner0).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

moje misljenje je da smo zakasnili za sprecavanje ACTE.razloga ima vise.najvazniji je da su ga drzavama plasirali u tajnostima jer su znali sto rade.2.sve su to davno isplanirali samo su nam malo skrenuli paznju sa takvih slijed dogadaja koji ce nas slijediti u buducnosti.ovako ja vidim zadnjih 30 godina.

1.MATRIX-dolazak interneta u domove

2.INDEPEDANCE DAY-11 rujan

3.AVATAR-sprijeciti i iskorijeniti sve sto je na putu

4.TOTAL RECALL-moc kontroliranje COVJEKA (OSOBE)

zalosno ali istinito.znam da se neki nece sloziti sa mojim misljenjem ali tako ja vidim to.protiv sam ACTE  i svega takvog ali dok jace zemlje se ne odupru protiv takvih stvari nema nam pomoci

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dadodream kaže...

moje misljenje je da smo zakasnili za sprecavanje ACTE.razloga ima vise.najvazniji je da su ga drzavama plasirali u tajnostima jer su znali sto rade.2.sve su to davno isplanirali samo su nam malo skrenuli paznju sa takvih slijed dogadaja koji ce nas slijediti u buducnosti.ovako ja vidim zadnjih 30 godina.

1.MATRIX-dolazak interneta u domove

2.INDEPEDANCE DAY-11 rujan

3.AVATAR-sprijeciti i iskorijeniti sve sto je na putu

4.TOTAL RECALL-moc kontroliranje COVJEKA (OSOBE)

zalosno ali istinito.znam da se neki nece sloziti sa mojim misljenjem ali tako ja vidim to.protiv sam ACTE  i svega takvog ali dok jace zemlje se ne odupru protiv takvih stvari nema nam pomoci

Nažalost, to je otprilike tako.

15 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?
Npr ja koristim orginalne windowse,a sta ce biti sa onima koji koriste piratske windowse...
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 15:23 (medo_5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice