20.000$ za hackanje Chromea

poruka: 9
|
čitano: 1.520
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

I ove godine se organizira CanSecWest konferencija. Riječ je o konferenciji o sigurnosti - OS; browseri, mobilni uređaji... i svake godine se daju nagrade za otkrivanje novog exploita u zadanoj aplikaciji. Ove godine je nagrada zanimljiva - Google daje 20.000$ onome tko hacka chrome u sandbox modu i sruši browser i OS. Win7 i Mac OSX su platforme na kojima se radi.

PWN2OWN WIN: The browser prizes were increased to $15K. The Google folks have also tossed in $20K for a Chrome prize (thank you), but please note there are additional caveats to the Chrome prize, as they are primarily concerned about the Chrome codebase. You can win the ZDI prizes with a Windows or OSX kernel exploit for instance... Gentlemen start your debuggers...

Problem je u tome što je konferencija u Vancouveru. Više o tome na ovoj stranici i na indexu. 

Naravno, takav exploit košta daleko više ali... Natjecateljski duh, jelte?

Pozivam goran_hackera i sve njegove aliase zajedno sa overclockerom Matom da zarade tu lovu za novi zetor i pokrivanje troškova razvoja OSa u C# i photoshopu...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
45 0 hvala 16
17 godina
RE: 20.000$ za hackanje Chromea

chrome je za matu sitna riba..{#}

btw: {#} for {#}!

16 godina
neaktivan

Jeftina cijena za debug :/

4 0 hvala 0
15 godina

Nekako mi je 20k slabo za otkrivanje grske u tom gigantu...

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Google kao i obično pronalazi zanimljive načine. Zamaskiraj traženje propusta kao natjecanje i daj nagradu koja je vjerojatno 10x (ako ne i više) manja od prave cijene takvog exploita.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Google kao i obično pronalazi zanimljive načine. Zamaskiraj traženje propusta kao natjecanje i daj nagradu koja je vjerojatno 10x (ako ne i više) manja od prave cijene takvog exploita.

To je pravo poslovanje, ovako će se uvijek netko naći kome je dosta tih 20k i odradit će to. Bolje 20k u džepu, nego 200k na grani, jel'!? :D

totus mundus agit histrionem
15 godina
neaktivan

nisu baš sigurni ako su ponudili 20 000$$$,neki profesionalac ima toliko radni sat {#} tak da se takvima ne da znojiti za tu lovu

www.tattoo-4-free.com tetoviraj se do posljednjeg cm2

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma vrag im sricu odnija, bude njih mato sredio sa svojim overclockanim zetorom ;)

sry za off, moro sam to izbacit iz sebe :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Pa ovo im je odličan posao zapravo.

Lukav, ali pametan potez.

Pošto imaju neograničene resurse nije im problem dati 20000$ za nešto što ih može koštati debelo.

Zamislite da izdaju Chrome OS, i odjednom neko nađe ozbiljan exploit i tuce ljudi koji su kupili su u opasnosti.

Kakav bi to odraz bio na njihov marketing i uopšte na promovisanje Chrome OS-a?

http://baguje.com/author/icecold/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice